Aynen ekrana hayranım. Odaya direkt güneş ışığı vurduğunda bile ne yansıma var ne görme problemli. Alıyorum en son parlaklığa mis. Yazın balkonda falan çok rahat kullanılır :) HDR video demoları indirdim netten. Muazzam görüntü var. Netflix falan şahane. Ama şu 16:9 dan da dar çekilen filmlere sinir oluyorum hep |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (28. sayfa)
-
-
Bu fiyata daha iyisi olmayacak arkadaşlar ne yazık ki. Legion 7 serisi satmak zorunda adamlar. 5 pro gerçekten mükemmel olsaydı insanlar 3080 hariç legion 7 almazdı.
Oyun performansının yeterli olduğunu düşünmekle birlikte soğutma performansı gerçekten kötü. Adam akıllı boost olmuyor, muadil 140w 3070 laptoplardan düşük performans veriyor. Sadece fanları ayarlayamamak bile almama sebebi olabilir aslında. Ama yine de ürün kaliteli ve fiyatına göre iyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Jarrod un oyun testlerinde sonuclar cok kotu degil, sadece beklenen degil, kendisi de oyle demis, 140w rtx 3070e gore, ozellikle far cry 5 de nerdeyse 90w rtx 2070maxq acer ile nerdeyse ayni performans vermis ve 105w rtx 3070 gigabyte aero ile biraz gerisinde. Lenovo kesinlikle bi seyi yanlis yapmis, genelde single rank ram in darbogaz yaptigi soylenmis, dual rank ram ile %15 performans artisi oldugu belirtilmis yorumlarda dogrumudur bilmiyorum...
-
Bende gpu 125 watt shadow of the tomraiderda sanki eskiden 140w alıyordum bios güncellemesi mi sorun harattı
Edit:Biostan default overclock values gibi bir zımbırtıyo aktif hale getirince düzeldi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 14 Mayıs 2021; 20:31:18 > -
Dual channel başka bir şey, dual ranked ise bam başka bir şey hocam.
Basitçe:
-Dual channel dediğiniz şey bir sistemde iki belleğin eş uyumlu biçimde çift kanal olarak çalışmasıdır.
-Dual ranked ise ram üzerindeki bellek modüllerinin çift taraflı olmasıdır.
Dual ranked bellekler AMD işlemcilerde %20' ye işlemcinin oyun performansında artış sağlayabiliyor. Testteki değerlerin bu kadar düşük olmasının başlıca nedeni de muhtemelen laptopta single ranked bellek olması.
Bunların dışında single ya da dual rank bir ramin kalite belirteci değildir. Bizim durumumuzda bilmeniz gereken tek şey üstte yazdıklarım. Dahasını merak ediyorsanız internette bununla ilgili fazlasıyla kaynak vardı en son baktığımda.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı OnlineKimi oyunlarda öyle ya anlamadım. Eğer mesela valorant'da menüde watt yükseliyor fps tavan yapıyor. Oyuna girince watt düşüyor 50 lere falan. :D
GTA'da mesela öyle değil, 141 watt 'ı bile gördüm OC ayarları kapalı olmasına rağmen. Zaten bir önceki bios'da oc yapsam da aman aman birşey fark etmemişti.
Yani ciddi bir optimizasyon sorunu var. Premium care ıvır zıvırı deyip duruyor lenovo. Üst seviye olarak görüyor cihazlarını, umarım desteği kesmeden kaliteli optimizasyon iyileştirmeleri yapar. 20bini aşmadan başka ne alınabilir 32gb ram ve 500nit 2K ekranlı bilemiyorum. :D
Aynı olay dota 2 de var. Normalde sessizde en düşükte CPU ve GPU 55C kullanıyorum. Turnuva izliyorum. Ne hikmetse menüde artıyor Watt ve ısınıyor, oyun içerisinde ise herşey normal...
-
140watt stabil default değer değil boost ile çıktığı değer değil mi ? Çünkü ben aida stress testi yaptığımda 125 watt çekiyor gözüküyor, kart özelliklerine baktığımda TDB 115Watt gözüküyor.
GTA 5 de 145 lere kadar çıktığını gördüm ama. Genelde 125-135 küsürde. Acaba msi afterburner mı yüksek gösteriyor.
Ramlar'i göremiyorum ama CPU-Z da. Nedense göstermiyor yönetici olarak açılsa da.
-
Anladım. Araştırdım ben de şimdi, Dual ram deyince işler bitiyor sanıyordum eskiden beri. :D
Turksat 7 de hızı düşürüyor. 100mbit'e yetiştiremedim. tom raider demo indiriyorum denemek için. :D %50 ye gelmiş.
-
Ya işte anormallikler var anlayamıyoruz, AMD yüzünden mi, anakart yüzünden mi, gpu yüzünden mi. Yoksa bu normal bir durum m ? Çözülür mü çözülmez mi ? Hadi oyunları geçtim, normal kullanımı da etkiler mi ki ? Render falan alırken, 3d programları kullanırken falan ya da video işlerken.
Tek derdimiz soğutma olsun ya, altına bir parmak kalınlığında bir şey koyulunca düzeliyor. Isıya takılmıyorum pek, performanslı alet ısınır yapacak bir şey yok, önemli olan ısıyla doğru orantılı performansı alabilmek.
-
Sonuçları bekliyorum hocam, bakalım kaç puan fark atacaksınız Jarrod' a
-
Ben maksimum ayarlarda 90 fps aldım
-
Custom değil de High preset ayarlarda 1920x1080p veya 2560x1440p çözünürlükte test edebilir misiniz müsaitseniz? Bu şekilde videodaki single ranked ram ile yapılmış sonuçlarla kıyaslama yapabiliriz.
-
Anti-aliasing kaç orada -
Videoda göstermemişler ama kapalı bir şekilde deneyin isterseniz, belirtmediklerine göre kapalıdır herhalde?
Düzeltme: TAA' da test etmiş deo labilirler bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 14 Mayıs 2021; 21:11:58 > -
Off:117
Taa:115
Herkes taa’da test etmiş cihazını internette sanırım buda öyledir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 14 Mayıs 2021; 21:18:26 > -
Aldığınız değer videodakinden %5 daha fazla, beklediğimden az ama doğal olarak daha iyi bir skor.
-
Tongfangin laptoplarından daha düşük performans vermiş gidip monster alsak daha iyi gibi -
Monster' ın Tulpar serisinde genel olarak thermal throttle sorunu var test sonuçlarına göre. (Son 1 ay içerisinde yeni tasarım bir kasa çıkardılarsa bu söylemim onları kapsamıyor.)
Monster' ın kendi Youtube kanalındaki videolara bakabilirsiniz, ortalama değerlerin bile altında performans veriyor laptopları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 14 Mayıs 2021; 21:38:21 > -
Ne var ne yok açtım 2K da performans bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Mayıs 2021; 22:21:30 >
-
Grafik kısmındaki ayarların hepsi full
Bütün ayarlar resetlendi, sadece çözünürlük değiştirildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 14 Mayıs 2021; 23:3:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X