< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (30. sayfa)
-
-
Legion 7 ne zaman gelecek hocam, var mı bir bilgi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilgi yok hocam ama dedigim gibi legion 7 ile 5 pro heaven bechmarkta 7 daha serin idi. Halbuki ici ayni gibi duruyordu. Demekki bazi seyler farkli.quote:
Orijinalden alıntı: digi_boy2006
Legion 7 ne zaman gelecek hocam, var mı bir bilgi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yalniz senin sottr sonuclarin %10 daha iyi gibi Jarrod dan, baska ne gibi problemler var yasadigin?
-
2560x1600 çözünürlük, tüm ayarlar ultra...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagen -- 15 Mayıs 2021; 12:39:29 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ` quaD.
Bilgi yok hocam ama dedigim gibi legion 7 ile 5 pro heaven bechmarkta 7 daha serin idi. Halbuki ici ayni gibi duruyordu. Demekki bazi seyler farkli.
Alıntıları GösterLegion 7de vapor chamber var. Bu nedenle daha serin.
Edit: Buradaki yorumlara bakıp etkilenerek iptal veya iade düşünen varsa önermem arkadaşlar. Bilgisayar gayet iyi. Şu fps düşüş işi dün sinirlerimi bozdu tam heyecanlı bir oyunun ortasındayız benim fps düşünce kaybettik. Muhtemelen çözülebilir bir durum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wirm -- 15 Mayıs 2021; 12:28:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de bu sürücüyü söyleyecektim hocam dün yazmayı unutmuşum. Güncelleme uyarısı çıkınca fark ettim, lenovo sitesinden indirip kurmuştum ben de. Test etmek için tekrar güncelledim ve anında çöktü ekran kartı. OC en güzel 461.57 ile çalışıyor. Sınıra kadar zorladım sınır değerlerini aşınca edit programlarında sorun yok ama oyunda direkt kart crash oluyor. Tekrar açınca giriyor oyuna ama oc değerleri iptal oluyor sanırım o zaman.
Ben bir de 466 nın bir alt sürümünü deneyeceğim. Onda da oc sorunsuz gibiydi.
Bir de buradan indirilen driverlar laptop ile uyumlu iken
https://www.nvidia.com/Download/index.aspx
Buradan indirdiğimizde uyumsuz diyor
https://www.nvidia.com.tr/drivers
Driver klasöründeki destek notuna baktığımda ikinci adresten indirdiklerimin içinde RTX3000 serisi yok. Niye böyle bir fark var acaba.
edit: eski sürüm listesinden indirdim. Yine kurmadı hata verdi. 466.11 sürümü. Yahu laptop diye seçip indiriyoruz garip ya.
Benzer donanımda xmg 5800H ve RTX3070 ile 5900HX in bir altında yer alması. Ve Max-q ekran kartı olan mux switch olmayan cihazla aynı kategoride yer alması çok düşündürüyor. İade etmeye de kıyamıyorum malzeme olarak çok hoşuma gidiyor laptop. İntel versiyonunu da beyaz kasa yapmışlar hiç sevmedim bir de ne kadar olur acaba fiyatı, o da belirsiz. İade edip tekrar alamamak da var Türkiye şartlarında
Programla Ramlara bakacağım ama CPu-z falan göstermiyor nedense.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Mayıs 2021; 12:46:56 >
-
Bahsini ettiğiniz FPS drop sorunu Windows kaynaklı olabilir mi? Masaüstü Ryzen tabanlı sistemimde bir benzeri sorunu yaşıyordum ve çözüm temiz bir sıfırdan kurulum olmuştu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nvidia' nın internet sitesindeki driverların çoğu standart driver, bizim laptopumuzda kurulu olan ise Nvidia DCH driver. Bu nedenle de standart sürücüleri kuramıyorsunuz. Lenovo' nun sitesinden indirebilirsiniz, oradaki sürücü DCH sürümü.
Taiphoon Burner yazışımıyla ramler hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 15 Mayıs 2021; 12:53:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım, bu farkı bilmiyordum baya saçma olmuş. Ramleri ben hiç bir şekilde okuyamıyorum yahu.
DCH driverları buldum :)
https://www.nvidia.com/Download/Find.aspx?lang=en-us
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Mayıs 2021; 13:21:17 >
-
Thaiphoon Burner yazılımı bende de SMBus sürücüsü yüzünden çalışmıyor. En iyisi kasayı açıp bakmak. Ram değişimi ya da kasanın alt panelinin açılması cihazı garanti dışı etmiyor.
DCH driverlarını bulabilmenize de sevindim, buradan indirdiğiniz 466.27 sürümü temiz kuruluma rağmen yine hız aşırtmada crash veriyor mu?
-
Veriyor hocam çok ilginç anlamadım ben de.
Kasayı açmaya gerek kalmadı. 32 GB bilgisini buldum. ülkeye göre farklılık göstereceğini sanmıyorum. Yalnız bu adam önceden upgrade mi etmiş yoksa sadece SSD mi değiştiriyor anlamadım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Mayıs 2021; 13:37:32 >
-
Hocam dual ranked olduğundan zaten eminim ama diğer arkadaşlar merak ettiği için fiziksel olarak kontrol etmek daha iyi olacaktır.
Türkiye' den satın alınmış cihazların benchmark testleri gelmeye başladığından beri bu cihazlarda dual ranked var diye yüzlerce defa söyledim ama doğal olarak gözle görülmedikçe inanılmıyor
Nvidia şu son yıllarda sorunlu sürücü yazılımlarıyla beni kendisindne iyice soğuttu, Lenovo' nun önerdiği stable sürücü yazılımını kurup kullanmak en mantıklı seçim olacaktır. Sonraki recommended sürüm yayınlanınca da ona geçilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 15 Mayıs 2021; 13:41:39 > -
Bir önceki driverı kurdum bakalım test edeceğim şimdi
Testi yaptım, sizinkiyle pek de bir farkı olmadı hocam. :D
Default değerler
Bios ile izin verilen son değere çıkarttım, CPU skoru düşüyor nedense. Halbuki soğutma güzel çalışıyor fanlar tam güce bile çıkmadı. Aslında manuel fan kontrolü olsa çok güzel olacak. Belki fark yaratabilir. Performans modunu seçince manuel fan kontrolü seçeneği olsa keşke.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Mayıs 2021; 15:6:59 >
-
Laptopta bulunan ramler
-
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı OnlineAynen bios'dan ayar yapıp denemiştim. OC yapmadan da böyle;
Hocam 3d mark nerden indirdiniz steam de ücretli gözüküyor
-
Ücretli bir yazılım zaten?
-
CPU skoru harici aynı değerleri alıyoruz hocam.
-
https://www.guru3d.com/files-details/3dmark-download.html
Buradan indirdim hocam ücretsiz versiyonu bu. Bazı özellikleri kısıtlı
-
Aynen aynı değerleri alıyoruz hocam.
Kasayı da açmak istemiyorum merak da etmedim değil hani ama belki açan vardır diye arıyorum bakalım :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Mayıs 2021; 15:25:0 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X