Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.094
Cevap
43
Favori
132.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi laptopınızın nesi var anlayamadım, oldukça normal bir sonuç Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Exclusive Fullscreen açık olursa sonuç daha da iyileşir.

• hsyncnt H kullanıcısına yanıt

Ben RTX 3080 Legion 7 modelini bekleyeceğim, yaza kadar sürem var, inşallah stoklara girer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

Hocam redditdeki eleman 32 ram yaptıktan sonra 122fps almış ekran kartı

https://cdn.discordapp.com/attachments/819497011816562699/837734543497756762/32gbeficiente1080p.png

Benim genelde her oyunda 10FPS düşük hep. 10FPS de çok değil mi hocam Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Düz mantık düşünürsek İleride bir oyunda 45 fps alırken adamın cihazı benimki 35lerde kalmaz mı ?

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

İntel 11'inci nesilde de TDP 2,6ghz 'mış . Termal dengesi 10.uncu nesil gibi olursa çok hızlı şekilde düşecektir muhtemelen. Mutlaka soğutucu koymak lazım altına. Ona da aklım takıldı.

Bu arada Ramleri öğrendim hocam programlar göstermiyor bari powershell'den bakayım dedim. Boşuna debelenip durdum Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) Ama yeni model midir anlamadım samsung sitesinde yok.

Ram SAMSUNG M471A2G43AB2-CWE DualRank olarak geçiyor Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

https://www.avadirect.com/16GB-M471A2G43AB2-CWE-DDR4-3200MHz-CL22-SO-DIMM-Memory/Product/13972535

Hocam bu performans konusunda artık hiçbir yorum yapmıyorum zira aynı konu hakkında dönüp dolaşmanın kimseye bir faydası olmuyor ki sıkıldım da durumu tekrar tekrar ve tekrar açıklamaktan.

Ram bilgisi için teşekkürler, ben de şimdi baktım. Bendeki ramler:

https://www.samsung.com/semiconductor/dram/module/M471A1K43DB1-CWE//

• Lenovo Discord'unda Jarrod'un ram değiştirerek yaptığı kendi testleri çok ilginç sonuçlar vermiş. Çarşamba günü konu hakkında yeni bir video çıkarmayı planlamış

• quote:

Orijinalden alıntı: SaveMartha

Hocam bu performans konusunda artık hiçbir yorum yapmıyorum zira aynı konu hakkında dönüp dolaşmanın kimseye bir faydası olmuyor ki sıkıldım da durumu tekrar tekrar ve tekrar açıklamaktan.

Ram bilgisi için teşekkürler, ben de şimdi baktım. Bendeki ramler:

https://www.samsung.com/semiconductor/dram/module/M471A1K43DB1-CWE//

Haklısınız sıktım hocam yazamıyacağım artık :D

Demin şeytan dürttü format attım. Güç plannı falan yüklesem de eski haline dönmüyor :D Şimdi onu düzeltmeye çalışıyıorum. Vantage falan kurdum ama nafile.

Sürekli balans modunda laptop boost modu kapandı.

Vallahi aradım tarafım bulamadım. Drivers klasörünü yedeklemiştim, power plans var orada ama hiç bir işe yaramıyor. Lenovonun fabrika ayarları yüklenemiyor yani, haliyle FN+Q tuşları da hiç bir işe yaramıyor. Vantage kurdum orada planlar değişiyor ama işlemciye tkisi sıfır. Hep 3.19GHZ'de.

edit:

Çözümü yok bulamadım, format atmayın şimdilikLenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Mayıs 2021; 21:21:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karasis65

Lenovo Discord'unda Jarrod'un ram değiştirerek yaptığı kendi testleri çok ilginç sonuçlar vermiş. Çarşamba günü konu hakkında yeni bir video çıkarmayı planlamış

%1 Low inanılmaz. Yok artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 15 Mayıs 2021; 21:22:33 >
  • Ben stok ram ve anakartin uyumsuz oldugunu dusunuyorum. Oyle de cikmis sonuc.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Daha önceki mesajlarınızda düşük fps sorunu olduğunuz yazmıştınız sanırım ,

Nvidia denetim masasında güç yönetim modunu "maksimum performans" olarak seçtiniz mi?

Ayrıca geforce experience da whisper mod kapalı mı?

• Test esnasında kullandığı belleğin modeli mevcut mu?

Sanırım yeni kullandığı ramler bu;

Crucial RAM CT8G4SFS832A

Ekleme;

https://www.crucial.com/memory/ddr4/ct8g4sfra32a

Bu iki modelden bir tanesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 15 Mayıs 2021; 21:53:35 >
  • Crucial' ın single ranked bellekleriyle bile böyle bir performans alınıyorsa ortalamanın biraz üzerindeki 2x16GB 3200 Mhz bir bellek kitiyle daha bile iyi bir performans alınabilir herhalde. Single ranked ve dual ranked belleklerin bu veya benzeri bir Ryzen 5000 işlemcili laptopla yapılmış adil bir kıyaslamasını görebilsek keşke...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaveMartha -- 15 Mayıs 2021; 21:57:51 >

Olay burada 1GB x 8 gibi duruyor. Çarşamba gününe kadar beklemek önemli gibi. Bu şekilde sorun düzelecek gibi gözüküyor da yeni ram almak ayrı masraf yaratacak.

• Resmi nereden buldunuz YouTube’a baktım yeni video bulamadı
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

Lenovo Legion Discord grubundan.

• WebEX W kullanıcısına yanıt

format attım hocam yükleme yapıyorum şimdi, deneyeceğim dediğin gibi de.

Güç planları silinmiş, C deki powerplans klasöründeki bat dosyası da yüklemedi. CMD üstünden elle yükledim. Deneme yapoıyorum. Boost özelliği kapalı ama tamamen onu da güç planına entegre etmem gerekecek. Fabrika ayarlarındaki gibi performans alabileceğim bakalım işlemcide göreceğiz :D

• Bellek modüllerinin dizim şekli ve her bir bellek modülünün hacmiyle mi alakalı diyorsunuz? Böyle ise uygun bellekleri bulmak iyice uğraştırır...

En iyisi çarşambayı bekleyip görelim, umarım genelde yaptığı incelemelerin aksine baştan savma bir inceleme olmaz bu sefer yapacağı.

• Acaba mevzu buysa yazılımsal olarak çözülme şansı var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Japonolog -- 16 Mayıs 2021; 0:22:25 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.