Şimdi Ara

Lenovo P2 Kullanıcı Kulübü (Ana Konu) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.471
Cevap
81
Favori
611.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul Stoklarına girmiş gözüküyor internet sitesinden baktığımda :)
  • digital2 kullanıcısına yanıt
    İstanbul stoklarına giren internet sitelerindeki satışa niye girmiyor hala anlamış değilim. Telefondan, mailden farklı farklı bilgiler veriyor olmalarını hiç anlamadım zaten. Buram buram amatörlük, başka bir şey değil. Aşağı paragrafta bir Mediamarkt anımı anlatacağım, üşenen atlayabilir.

Bundan 8 yıl kadar önce ölü pikselli bi Asus diz üstü bilgisayar almıştım bunlardan. Çok umursamadım ölü pikseli üst köşede olduğu için ama yine de ertesi gün gidip sorayım dedim, 4-5 ay sonra artar mı bu ölü piksel sayısı gibisinden. Ölü piksel lafını ettiğim an çalışanları bi heyecanlandı iade almayız, bilmem şu kadar piksele kadar normal sayılıyor yasalarda falan gibisinden. Dedim noluyor anasını satayım bir durun lafımı bitireyim, sadece soracaktım. Aynı yasalar dün aldığım cihazı bugün sorgusuz sualsiz iade hakkı da veriyor bana dedim, kalakaldılar tabi. İade edip Vatan'dan aldım aynı cihazı. O günden sonra sürekli Vatan'dan alışveriş yaptım (reklam gibi oldu ehehe). Neyse geçenlerde bunlara kendimce bir şans daha verip (ya da riske girip mi demeliydim) sitelerinden üst model bir Samsung tablet aldım ve ertesi gün kargoladılar, cihaz da taş gibi. E şaştım kaldım.

Şimdi Lenovo P2 mevzusuyla bunlar yine amatörlüğünü kanıtladı. Aslında Mediamarkt markası kaliteli fakat bizim ülkede öyle bi güruha bırakılmış ki çakal bakkal mantığıyla çalışıyor. Şimdi sen diyorsun ya dostum, İstanbul stoklarına girmiş diye. Kesin onda da bir bit yeniği vardır eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: zopheal

2 yılı aşkın süredir LG G3 kullanıyorum Batarya ve 2k ekran dışında memnunum. p1 i kamerası yüzünden tercih etmemiştim. P2 de daha iyi bir kamera bekliyordum ancak gene de içime sinmedi. G3 ile fotoğraf ve video çekimi kıyaslayacak birileri olur ise memnun olurum.

ben de lg g3 var. aileme p1 aldım. biri kendi kendine arada bir reset atıyor ve açılışta takılı kalıyor. diğer p1 de sorun yok.

format attım o sorunlu p1 . iki kere farklı zamanlarda format attım. sorun yine aynı. hiç uygulama açık değil ken bile yapıyor.

p1 sabit tutunca resim çekmesi ideal. video çekiminde de zırt pırt odaklama sorunu yok. hatta videoyu çekerken hafif elini titret görüntüde ufak dalgalanmalar olmuyor.

ama p2 lans edildi. alan arkadaşlar oldu. video çekimi yapıp .(1 tanecik bile video kamera testini youtube koymadılar.
    sonra buraya yazınca kızacaklar birazdan. daha ne diyelim. sanki para istiyoruz. )

şaka da yapamıyoruz bazılarına hemen celalleniyorlar. alın turşusunu kurun mu dedik.

ama p1 de olmadığını düşündüğüm video da çekerken el titremesi gibi görüntünün dalgalanması bence lenovo p2 var
    Erik-Martijnyoutube
    Lenovo P2 camera 4K video test
    https://www.youtube.com/watch?v=KvvbMMmDEPE

bu video da adam sanki alzaymır hastalığına yakalanmış gibi görüntü titriyor.

ha bir türk çıkar youtube video testi videolarını koyar. izleriz. yoksa piyasada olsa inceleyecez. ama internet dışında yok bu telefon yok.

ha bu arada yukarıda söylediğim video testini inan bir hafta geçse yine koymayacaklar. bak görürsün .

• Haggard1963 kullanıcısına yanıt
    P1 efsaneydi kardeşim p1 çıkana kadar piyasada 8-9 saat ekran sureleri telefon olmadığından şarj problemi yaşayan herkes P1 yöneldi ve fiyatta gerçekten muazzamdi ama şimdi bakıyorum Samsung serileri 3000 mah batarya ile 7-8 saat ekran sureleri veriyor ve fiyatlarida çok makul (arkadaşım C7 aldı 9 saat ekran suresi verdiğine bizzat şahit oldum ve 1299 a almıştı telefon herşeyiyle mükemmel) yanı bukadar seçenek varken 1699 çok uçuk bi rakam sar değeri ve beklenenden 3 ay sonrasında gelmesini hiç saymiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VatanBilgisayar'da satışa başlanmış.
    Ben cihazı çok beğendiğimi belirterek, Parmak izi okuyucu ile her işi halledebiliyorsun, tuşa gerek kalmamış ve pratik olmuş.
    Yazılımsal tuşların da gizelenebilmesi gayet iyi düşünülmüş.

Kamerası 2 kat, ekranı 2 kat, işlemcisi yaklaşık %40 daha iyi P1 Pro ile kıyaslayınca, 4GB Bellek de cabası.
    Arayüz çok akıcı ve sade.
  • Pil süresi benim için en önemli konu. Telefonu sadece alo demek için kullanıyorum. Yok denecek kadar az facebook, whatsapp kullanıyorum. Gece yatarken, telefonu açık bırakıyorum ama yanındaki düğmeden pil tasarruf moduna alıyorum. Oyun falan yok zaten. Telefonu aldığım gün şarj ettim. Hiç kapatmadım. Şu an 5 gün oldu. Pil %30'a indi. Bakalım kaç günde bitecek? Ben de merak ediyorum. Sonucu burada yazarım.
    FullHD video çekerken bile; çektiğim nesnelerin yakınlık uzaklığı değişince odaklama için sürekli bir hareket var. Konunun daha önceki sayfalarında 4K örnek video linki vardı. O olay FullHD'de de oluyor ne yazıkki. Sürekli aynı şeyi çekiyorsanız odaklama problemi olmuyor ama.
    Yanında gelen ekran koruyucu filmi takarken hava kabarcığı kaldı. Şimdilik böyle devam edeceğim. Yeni çıkmış bir telefon olduğu için piyasada buna uygun ekran koruma yok. Bu konu ile ilgili daha önce de sormuş ama fikir söyleyen olmadı. P1'de Gorilla Glass 3 cam varmış. P2'nin ekran koruması ile ilgili hiç birşey yazmıyor. Sizin fikriniz nedir?

• Sanal tuşa takilmayin arkadaşlar teli yeni aldım ama orta tuşla sanal tuşları kaldırıp iş görüyor teli alacaklar tavsiye ederim xiaomi mi5 gectim sırf batarya için
  • quote:

Orijinalden alıntı: kokokola

Pil süresi benim için en önemli konu. Telefonu sadece alo demek için kullanıyorum. Yok denecek kadar az facebook, whatsapp kullanıyorum. Gece yatarken, telefonu açık bırakıyorum ama yanındaki düğmeden pil tasarruf moduna alıyorum. Oyun falan yok zaten. Telefonu aldığım gün şarj ettim. Hiç kapatmadım. Şu an 5 gün oldu. Pil %30'a indi. Bakalım kaç günde bitecek? Ben de merak ediyorum. Sonucu burada yazarım.
    FullHD video çekerken bile; çektiğim nesnelerin yakınlık uzaklığı değişince odaklama için sürekli bir hareket var. Konunun daha önceki sayfalarında 4K örnek video linki vardı. O olay FullHD'de de oluyor ne yazıkki. Sürekli aynı şeyi çekiyorsanız odaklama problemi olmuyor ama.
    Yanında gelen ekran koruyucu filmi takarken hava kabarcığı kaldı. Şimdilik böyle devam edeceğim. Yeni çıkmış bir telefon olduğu için piyasada buna uygun ekran koruma yok. Bu konu ile ilgili daha önce de sormuş ama fikir söyleyen olmadı. P1'de Gorilla Glass 3 cam varmış. P2'nin ekran koruması ile ilgili hiç birşey yazmıyor. Sizin fikriniz nedir?

Demek hem full hd de hem de 4k da o zirt pirt odaklama sorunu oluyor.

Bilgi icin tesekkurler.

Surekli yakin bir objeyi cekmiyecegimiz icin video konusunda yazilim ile duzeltme gelmeyecegi icin bu olay boyle gider.

Ekran koruyucu olarak kullandiginiz film kabarcik yaptiysa artik o gitti diyebilirsiniz.altina mutlaka toz parcasi yuzunden hava kabarcigi yapiyor. Ama son bir kere atmadan bir sey denemek isterseniz. O koruyucu cikarin. Suyun altinda yikayin. Arkasında cok su kalmayacak sekilde ekrana yapistirin. Ve mendil ile surekli su damlalarini alin. Ve ekranda bazen suyun etkisinden kabarcik olabiliyor. Bazen onlarda gidiyor. Sadece deneme icin deneyin. Ben bazen kurtariyorum boyle.

Gitti gidiyor da lenovo p2 tamper diye aratin. 10 tl gibi fiyatlara var. Tamper koruma manyak guzel. O telefon koruyucu gibi gelen naylon dan cok daha iyidir.

• W.Klitschko kullanıcısına yanıt
    Uzun vadede o ekran sürelerinin alınacağını pek sanmıyorum ben. S7 Edge'de bile bir çok özelliği minimuma getirince 7 saatler görülebiliyor. P1 çok güzeldi ama ekran biraz karanlktı, ram 2 gb'tı, biraz kalındı. P1 pro modelinde de ilave sadece 1 gb ram'e rağmen ciddi fiyat farkı var.

P2 bence de fazla fiyatla çıktı ama 8.3 mm kalınlıkta 5100 mah pil, amoled ekran ve 4 gb gibi p1'de eksik kalan yönler tamamlanmış. Bu fiyatta işlemci bir tık daha iyi olmalıydı ama.

Zaten P serisi sona erdi, Lenovo mods gibi abidik gubidik kullanışsız cihazlarla devam edecek. P serisi özellik olarak amiral gemisi seviyesine çıkarılıp fiyat bir tık uygun tutulsa çok daha iyi iş yapılabilirdi.
  • uygulama ikonlarının yeri değiştirilebiliyor mu arkadaşlar

• kokokola K kullanıcısına yanıt
    Suana kadar kaç saat ekran suresi aldı atabilirmisiniz acaba

• Sinirlendim siparişi iptal ettim. Gittim ankara magazadan elden satın aldım
  • Lenovo P2 Kullanıcı Kulübü (Ana Konu)
  • Telefonu birkaç gündür araştırıyorum, birkaç soru işareti dışında gerçekten çekici özellikleri var telefonun.

Bu arada bir inceleme videosunda, kamera ile ilgili bir seçenek gördüm.
    Videolardaki sürekli odaklanma olayı bundan olabilir mi?(Videoda 12.dkda gösterilen kısım)

@braveman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih7106 -- 5 Ocak 2017; 22:33:30 >

• okannnnnn kullanıcısına yanıt
    sirf amoled ekran icin p1 den gecmeyi dusunuyordum, beni sanal tuslar soguttu. her ne kadar parmak hareketleriyle kullanilsada bana itici geliyor. neden boyle birsey yapti anlamis degilim . sanirim ben sahsima P1 ile devam edecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfacefr -- 5 Ocak 2017; 22:55:29 >
  • semih7106 S kullanıcısına yanıt
    Bu incelemeyi izledim daha once.

Adam telefon ayarlarini anlatiyor ama adam hem ispanyol mudur nedir. Hemde motora baglamis gibi komusuyor ne dedigi anlasilmiyor( sanki yavas konussa anlayacam. :-) ) fotograf cekmeden once Smart diye bir tus var ona basiyor. Bir daha ne ise yarar diye videodan secemiyorsun. Kaldiki resim her telefon iyi kotu ceker. Ben video kisimlarinda o zirt pirt devreye giren odaklamayi turkiyeden alan arkadaslar youtube video koysunlar diye bosuna demiyorum.

Zaten bundan sonrada demem. Ne istedik sanki atla deve.

Yabancilarinin anlattiklari seyleri anlasak ordan takip edecektik.
  • Aynen hocam benzer kısmı anlatan ingilizce video felan varmı bakıyım, bu dili bilmiyorum bende :)

Bu arada video kaydında yüksek sesleri kaydederken aşağıdaki videolardaki gibi sorun oluyormu deneyen oldu mu arkadaşlar?

Stanislav Grozdinyoutube
    Lenovo p2 problem sound video(звук проблем)
    https://www.youtube.com/watch?v=4_2Bkj069vk

https://www.youtube.com/watch?v=g0WdS6fJfeA

• okannnnnn kullanıcısına yanıt
    Yok zaten iki cihaz arasinda cok fark var bu kesin. Ben kendi sahsima p1 de sevmedigim tek nokta amoled ekran olmamasi. P2 cok guzel cihaz suan icin sanal tuslar dediğim gibi bana itici geliyor ,tabi belkide cihazi elime alip incelersem fikrim değişe bilir yani kesin almam demiyorum.

Bu arada cihaziniz hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
  • Surfacefr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende sanal tuşlardan çekiniyorum orta tuş ayarlardan yapınca almaya karar verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih7106

Aynen hocam benzer kısmı anlatan ingilizce video felan varmı bakıyım, bu dili bilmiyorum bende :)

Bu arada video kaydında yüksek sesleri kaydederken aşağıdaki videolardaki gibi sorun oluyormu deneyen oldu mu arkadaşlar?

Stanislav Grozdinyoutube
    Lenovo p2 problem sound video(звук проблем)
    https://www.youtube.com/watch?v=4_2Bkj069vk

https://www.youtube.com/watch?v=g0WdS6fJfeA

videolardan gayet iyi anlaşılıyor. bu lenovo p2 nin video çekim olayında bence ciddi sorun var(bence demeyim daha gerçekçi soyleyim. youtube konmuş videolar ca ).

daha telefonu elle deneyip göremedim ama bu videoların aksi iddia edilmediği sürece (belgeli olacak. türkiyeden youtube konmuş video çekim görüntüleri olacak.türkçe konuşacaklar video da.)

telefonu alıp kullanan kişiler ses sorunu yazılımsal dır diyecekler. donanımdan olsa ne olur.sorun sorun dur.

yazılımda hemen kolay çıkacak sanki. kaç ay geçer . zaten geç çıktı piyasaya (pardon internet dışında daha yok )

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.