Şimdi Ara

LENOVO VİBE P1-P1 PRO ANAKONU (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.178
Cevap
116
Favori
471.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thingol

quote:

Orijinalden alıntı: ..scream..

quote:

Orijinalden alıntı: swatlord11

Hocam kulladiginiz bu süre içinde 2-gb ram bir sorun cikardi mi? Donma, takılma, arayüzde şişme yapti mi acaba?

Hayır kesinlikle çok iyi kullanım veriyor 2 gb ram..

Arayüzde herhangi bir donma takılma söz konusu değil aksine çok akıcı durumda. Sadece bazı uygulamalarda ufak takılmalar oluyor o da tamamen optimizasyon ile alakalı. Örnek verecek olursam her ikiside tarayıcı olmasına rağmen Chrome' da anlık takılmalar olurken UC Browser da takılma söz konusu bile değil..

Kesinlikle aynı fikirdeyim. 10+ uygulama ve 10-15 tarayıcı sekmesi ile denedim. Hiçbir sorun yok. Lenovo'nun sade arayüzü mükemmel çalışıyor. Bazı arkadaşlar kusura bakmasın ama 3 gb ram olayını bu kadar abartmanın tamamen Pro versiyonu satabilmek amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca boşta ne kadar ram var diye bakmanın hiçbir anlamı olmadığını da belirteyim. Android rami çok agresif kullanır. Sizin en çok kullandığınız uygulamaları zamanla öğrenir ve rame depolar. Sık kullandığınız uygulamalarda diskle falan hiç uğraşmaz doğrudan ramden çat diye açar. İsterse 100 mb kalmış görünsün aldanmayın, rame ihtiyaç duyulduğunda rame doldurduğu bir programı boşaltarak yer açar ve sorunsuz çalışmaya devam eder. Fazla ram gereksinimi düzgün yazılmamış, optimize edilmemiş arayüzler için geçerli. Hangi markanın arayüzü olduğunu herkes biliyor, ismini telaffuz etmeye gerek yok. Ona 4 gb versen 8 isterim der eminim

Bu arada, sizde sim araç takımı çalışıyor mu? Bende hata verip açılmıyor.

Bu arada görüşmeleri kaydetme özelliğinin telefonla gelmesi çok iyi olmuş. İsterseniz otomatik kayıt yapıyor, isterseniz de görüşme başlangıcında kendiniz kaydı başlatıyorsunuz. İyi şantaj yaparım ben bunla

Sim araç takımı derken? Anlayamadım da :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hgurbuz50

p1 de menü iphone gibi mi?
    yani herşey ana ekranlardamı?
    yoksa iki katmanlı mod varmı?
    yani uygulamaların bulunduğu bir menü varmı?

Hocam P1 de iki farklı arayüz var.

Lenovo Launcher Iphone arayüzü ile aynı.

Google stock arayüzü ise bildiğiniz stock Android lolipop arayüzü. Bu Arayüzde uygulamaların olduğu ayrı bir menü var..

ozaman asus launcher bu cihazda çalışır.
    iphone gibi arayüz bana kullanışsız geliyor.
    illaki menülü olcak.

• quote:

quote:

quote:

p1 de menü iphone gibi mi?
    yani herşey ana ekranlardamı?
    yoksa iki katmanlı mod varmı?
    yani uygulamaların bulunduğu bir menü varmı?

Hocam P1 de iki farklı arayüz var.

Lenovo Launcher Iphone arayüzü ile aynı.

Google stock arayüzü ise bildiğiniz stock Android lolipop arayüzü. Bu Arayüzde uygulamaların olduğu ayrı bir menü var..

ozaman asus launcher bu cihazda çalışır.
    iphone gibi arayüz bana kullanışsız geliyor.
    illaki menülü olcak.

Bütün Launcher lar çalışıyor. Sıkıntı yok. Nova ve TSF Launcher ı denedim. Problemsiz çalışıyorlar..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam kulladiginiz bu süre içinde 2-gb ram bir sorun cikardi mi? Donma, takılma, arayüzde şişme yapti mi acaba?

Arayüzde herhangi bir donma takılma söz konusu değil aksine çok akıcı durumda. Sadece bazı uygulamalarda ufak takılmalar oluyor o da tamamen optimizasyon ile alakalı. Örnek verecek olursam her ikiside tarayıcı olmasına rağmen Chrome' da anlık takılmalar olurken UC Browser da takılma söz konusu bile değil..

Kesinlikle aynı fikirdeyim. 10+ uygulama ve 10-15 tarayıcı sekmesi ile denedim. Hiçbir sorun yok. Lenovo'nun sade arayüzü mükemmel çalışıyor. Bazı arkadaşlar kusura bakmasın ama 3 gb ram olayını bu kadar abartmanın tamamen Pro versiyonu satabilmek amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca boşta ne kadar ram var diye bakmanın hiçbir anlamı olmadığını da belirteyim. Android rami çok agresif kullanır. Sizin en çok kullandığınız uygulamaları zamanla öğrenir ve rame depolar. Sık kullandığınız uygulamalarda diskle falan hiç uğraşmaz doğrudan ramden çat diye açar. İsterse 100 mb kalmış görünsün aldanmayın, rame ihtiyaç duyulduğunda rame doldurduğu bir programı boşaltarak yer açar ve sorunsuz çalışmaya devam eder. Fazla ram gereksinimi düzgün yazılmamış, optimize edilmemiş arayüzler için geçerli. Hangi markanın arayüzü olduğunu herkes biliyor, ismini telaffuz etmeye gerek yok. Ona 4 gb versen 8 isterim der eminim

Bu arada görüşmeleri kaydetme özelliğinin telefonla gelmesi çok iyi olmuş. İsterseniz otomatik kayıt yapıyor, isterseniz de görüşme başlangıcında kendiniz kaydı başlatıyorsunuz. İyi şantaj yaparım ben bunla

USIM araç takımı programı. Diğer telefonlarda SIM araç seti falan diye geçer genelde. Bu telefonda USIM olmuş adı. Operatörün kendi servislerini içeren program. Örneğin ben Turkcell kullanıyorum, Turkcell servislerinin ayar menüleri oluyordu bu programda. Ama açılmıyor. Çok lazım değil gerçi de açılmaması ilginç.

• Benim telefon varsayılan olarak menülü geldi. Telefonun launcherında Andorid tipi menülü ya da iPhone tipi menüsüz şeklinde iki seçenek var, istediğinizi seçiyorsunuz. Yine de ben Nova kurdum her zaman yaptığım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollo606

Hocam zen5 in akiciligindan ben de memnunum.Zen5 den zenfone 2 lasere de gecebilirsiniz 750 - 800 lira civari fiyati 3000 mah batarya var yanilmiyosam.
    Zenfone 5 den sonra bize hersey ilac gibi gelir.
    Tabi butceniz varsa p1 baya iyi ama zenfone 2 laser de sizi üzmez.Zen5 le ayni performansi alip batarya yonunden rahat edersiniz

bende zen 5 kullanıyorum.
    akılcılığa katılıyorum.
    ama asus un yaptıklarını bi türlü içime sindiremiyorum.
    adam gibi bi lollipop verememesi servisin sorunlu oluşu.
    ha bazı arkadaşların dediği gibi belki biçok kişi memnundur servisten ama pil konusu tam facia.
    zen2 laser 5.5 olanda 3000mah pil var iyi.
    işlemci de iyi.
    zen2 serisine 6 da vercez dediler pil dahada iyi olur.
    hem çıkarılabilen bir pil olduğundan telefonu değil pili değiştirirsiniz.
    ammaaa asus işte düşündürüyor.
    zen5 de yaptıkları güncelleme verememe erteleme vs olayları zen2 dede yaşanırmı? gibi sorular sorular.
    5000 mah pil çok cezbedici.
    heleki android 6 gelecekse of of ne ala.
    fakat 1300 bence çok fiyat.
    1000 seviyesine gelmesi lazım.
    türk telekom tt175 de güzel cihaz.
    900 den çıktı.
    hemen hemen aynı özellikler.
    pil 3000mah.
    biraz daha beklemek lazım sanırım.

• Bu arada başka bir bilgi. Arka ve ön kameranın 13 ve 5 megapiksel çekmesi için 4:3 moduna almanız gerekiyor. Varsayılan olarak gelen 16:9 ile 9.4 ve 3.7 megapiksel olarak çekiyor. Doğal olarak 4:3 olarak çektiği fotoğraflar daha iyi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

USIM araç takımı programı. Diğer telefonlarda SIM araç seti falan diye geçer genelde. Bu telefonda USIM olmuş adı. Operatörün kendi servislerini içeren program. Örneğin ben Turkcell kullanıyorum, Turkcell servislerinin ayar menüleri oluyordu bu programda. Ama açılmıyor. Çok lazım değil gerçi de açılmaması ilginç.

İnanın hiç önemsememiştim o uygulamayı :)

• Ana ekran tuşunun sol tarafındaki etkin uygulamalar simgesine uzun basıldığında herhangi bir uygulamada seçenekler menüsünü aktif ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..scream.. -- 8 Aralık 2015; 21:07:11 >
  • quote:

Ana ekran tuşunun sol tarafındaki etkin uygulamalar simgesine uzun basıldığında herhangi bir uygulamada seçenekler menüsünü aktif ediyor..

Teşekkürler, bu da güzelmiş.

Bu arada kesinlikle Nova Launcher kullanın, varsayılan launchera göre çok daha hızlı çalışıyor. Ayrıca Pro sürümü de 60 kuruşa düştü. Kaçırmayın derim.

Bir de font değiştirmenin bir yolunu bulabilsek mükemmel olacaktı. Sen değiştirebildin mi hocam?
  • quote:

quote:

Ana ekran tuşunun sol tarafındaki etkin uygulamalar simgesine uzun basıldığında herhangi bir uygulamada seçenekler menüsünü aktif ediyor..

Teşekkürler, bu da güzelmiş.

Bu arada kesinlikle Nova Launcher kullanın, varsayılan launchera göre çok daha hızlı çalışıyor. Ayrıca Pro sürümü de 60 kuruşa düştü. Kaçırmayın derim.

Bir de font değiştirmenin bir yolunu bulabilsek mükemmel olacaktı. Sen değiştirebildin mi hocam?

Malesef font değiştirmedim. Root ile çözeriz bu işi :) tabiki biraz zaman lazım..

Nova Launcher var bende. teşekkür ederim bilgilendirmeniz için..

• Arkadaşlar ekranı Dokunarak açma var değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Arkadaşlar ekranı Dokunarak açma var değil mi?

Evet çift dokunuş ile açma var..

• çıkarılabilir 3000mah pili olan bir telefonmu?
    çıkarılamayan 5000mah pili olan telefonmu?

• quote:

çıkarılabilir 3000mah pili olan bir telefonmu?

Çıkarılmayan 5000 mah. telefonu tercih ederim ki ettim zaten :) nedeni ise yanımda ekstra bir batarya taşımaya ihtiyacım yok. Ayrıca süper hızlı şarjda yapılıyor. Düşünün ki koskoca 5000 mah pil 2 saatte doluyor..

• Bu telefona Cm, aosp gibi rom desteği olsa hemen alacağım. Böyle bir ümit var mıdır arkadaşlar? Bu ayın sonunda telefon alacağım, çok hoşuma gitti vibe p1 ama
  • quote:

quote:

Çıkarılmayan 5000 mah. telefonu tercih ederim ki ettim zaten :) nedeni ise yanımda ekstra bir batarya taşımaya ihtiyacım yok. Ayrıca süper hızlı şarjda yapılıyor. Düşünün ki koskoca 5000 mah pil 2 saatte doluyor..

nasıl 2 saatte doluyor.
    quickcharge 3.0 teknolojisi bile 3000mah lık pili 2 saatte anca %100 dolduruyor.

• quote:

quote:

Şarj adaptörü kaç amper hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollo606

Ekran suresi alternatifi olarak diyelim hocam o zaman.j7 3000 mah batarya ile 5000 mahlik p1 ile ayni ekran suresini veriyor.Bataryasi degistirilebiliyor ayrica.
    Demekki lenovo da bu sure istense 15 saatleri gorebilir ama ekrani ve sanirim diger + etkenleri buna engel oluyor. En basitinden j7 de otomatik parlaklik yok ve led bildirim yok.Kirpilmis ozellikler sayesinde sureler ayni ve o telefonda üzmüyor kullanicisinu.
    500 600 lira az para verip ayni ekran suresi almak isteyen arkadaslar varsa ekran suresi alternatifi olarak duzeltiyim.( butce dostu yoksa param olsa ben de p1 e yonelirim ama ayni paraya j7+ j5 alınıyor)
    Merak ettigim baska bi konu var 1300 1400 lira verme imkanim yok su an.zen 5 kullaniyorum ve bataryasi bunaltti acikcasi.Kiz arkadasimda j7 var ondan dolayi almak istemiyorum.
    Merak ettigim konu su. P1m turkiyeye gelicek mi ? Mediatek islemcili ve 4000 mah bataryali modeli ?
    Yurtdisi fiyatina gore bu 1300 1400 bandiydaysa ayni fiyatlandirmayla onun 700 800 bandinda cikmasi lazim.Gelicekse onu almayi düşünüyorum

selam üstad. j7 ile ilgili bişeyler sorabilirmiyim

• quote:

quote:

quote:

nasıl 2 saatte doluyor.
    quickcharge 3.0 teknolojisi bile 3000mah lık pili 2 saatte anca %100 dolduruyor.

Evet ben yalan söylüyorum çünkü siz kullanıyorsunuz telefonu ben değil.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.