Şimdi Ara

LENOVO VİBE P1-P1 PRO ANAKONU (794. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.178
Cevap
116
Favori
472.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 792793794795796
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aranızdan biri bana Lenovo P1'in SMS uygulamasını APK sını atabilir mi? Ben internette bulamadım Telefondan APK paylaşma uygulaması üzerinden indirip daha sonra bana göndermenizi rica ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

quote:

Orijinalden alıntı: wanted007

quote:

Sonunda 10 saatin üzerinde ekran süresi görebildim. Şarj seviyesi %90lardayken yani 30-40 dakika ekran açık kalmışken telefonu kapatıp açtım %90larda sıfırdan tekrar sayıma geçince resimde 10 saat ekran süresi görünüyor ama siz onun üstüne bi 30-40 dakika daha ekleyebilirsiniz.

Bu 10,5 saat ekran süresinin %45ini 4g üzerinden opera ile internette gezinme diğer %45ini wifi üzerinden (wifi ile bağlı olunan ortamda 2g çekiyor ve oda çok zayıf çekiyor yani telefon şebeke aramasına daha çok şarj harcıyor) opera ile internette gezinmeyle aldım. Kalan %10 ise google playden uygulama güncelleme, 50 dakika mx playerle video izleme ve birkaç küçük karma işi içeriyor. Tüm kullanım değerlerinde ekran ışığı %55teydi.

Lg g4te benzer kullanımlarda ortalama 3-3,5 saat ekran süreleri alabiliyordum. Lg g4te 3000mah pil, lenovo p1de 5000mah pil bulunmakta. 3000mah pilli lg g4 hızlı şarj 2.0 ile 1 saat 15 dakikada dolarken 5000mah lenovo vibe p1 hızlı şarj 2.0 ile 2 saatte dolmakta.

P1 candir

Yalniz eksik bir sey var. P1 2 saatte sarj olmaz. Standart olarak 1 saat 15 dakika ile 1 saat 45 dakika arasinda 0-100 full dolar. Telefon sarj olurken koruma amacli bazen yavas sarja gecer. Telefon sarjdayken isinacak bir yerdeyse veya kilif vs varsa sure 2 saati bulup gecebilir

Sıfır cihazda öyle olabilir ama benimki 2. el. Batarya ve/veya şarj cihazındaki yıpranma paylarını unutmamak lazım. Ayrıca orijinal şarj kablosu yok ve bende aukey kabloyla şarj ediyorum. Gerçi 15 dakika şarjın önemi yok zaten dolu dolu kullanımda 2 gün gidiyor

Orijinal olması şart değil 2 amperlik Kablo satın alın sorun ortadan kalkıyor Ben böyle işi çözdüm

• Arkadaşlar gün ışığında ekranı elimle kapatmadan net seçemiyorum. Süper ekranı da aktif ettiğimde durum aynı ne yapacağımı şaşırdım. Stock romdayım var mı tavsiyesi olan?

• 4X HD kullanıcısına yanıt
    Marshmallow sürümü lollipop'tan daha parlaktı. Custom romlar ise daha parlaktı diye hatırlıyorum. Ancak bana her türlü ekran parlaklığı yetmezdi. O yüzden maalesef önerim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Exfat

Marshmallow sürümü lollipop'tan daha parlaktı. Custom romlar ise daha parlaktı diye hatırlıyorum. Ancak bana her türlü ekran parlaklığı yetmezdi. O yüzden maalesef önerim yok.

Teşekkürler hocam. Çıldırmamak elde değil ya. Custom rom kullanan arkadaşlar bir dönüş yapabilir mi durumla ilgili...

• Öncelikle herkese iyi akşamlar.
    Telefonumun 2. senesi doldu başlıca problemlerim
    1) batarya ömrü azaldı tabi o Allahın emri fakat acayip bir dengesizlik var yüzde 8-10 civarında kapanabiliyor, çoğu zaman ise son 30 saniye sayımında 25-27. saniyelerde tak diye kapanıyor. yazılımsal ve ya donanımsal herhangi bir öneriniz var mı?
    2)Telefon inanılmaz derecede yavaşladı sanırsınız ki 2011 model android kullanıyorum, bunun için ne önerirsiniz hard reset yeterli olur mu yada önerebileceğiniz en hızlı kısmen batarya dostu custom rom var mıdır?
    Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhtesemgitlan

Öncelikle herkese iyi akşamlar.
    1) batarya ömrü azaldı tabi o Allahın emri fakat acayip bir dengesizlik var yüzde 8-10 civarında kapanabiliyor, çoğu zaman ise son 30 saniye sayımında 25-27. saniyelerde tak diye kapanıyor. yazılımsal ve ya donanımsal herhangi bir öneriniz var mı?
    2)Telefon inanılmaz derecede yavaşladı sanırsınız ki 2011 model android kullanıyorum, bunun için ne önerirsiniz hard reset yeterli olur mu yada önerebileceğiniz en hızlı kısmen batarya dostu custom rom var mıdır?

Birincisi telefon kendini kapatınca açıp tekrar kendini kapatana kadar bekleyin. Bu işlemi telefon bir daha hiç açılmayana kadar sürekli tekrar edin. Ardından yavaş şarj cihazıyla yani hızlı şarj özelliğini kullanmadan telefonu şarj edin. %100e gelince 20-25 dakika daha şarj takılı kalsın. Bekledikten sonra kabloyu çekin ve telefonu kapatıp açın. Muhtemelen %5-6 şarjı düşmüş şekilde açılacak. Tekrar şarja takın ve %100 olunca yine kabloyu çekip takıp çıkarın ve telefonu kapatıp açın. Yine düşme varsa aynısını tekrarlayın. Eğer bataryada sorun yoksa bu şekilde kalibrasyon yapılıp yüzde göstermesi biraz düzeltilebilir. Eğer buna rağmen hala aynı sorunlar oluyorsa %100 şarjdan %1e kadarki ekran süresine bakın.

Bu arada telefonun yüzde kaçla çektiği ve yapılan işlemlerde çok önemli. Filmde 15 saat ekran görüntüsü alırken oyunda 9 saat alabilirsiniz. Birde şebeke ne kadar az çekiyorsa o kadar çok bataryadan harcanır. Şebeke %90 çekerken 11 saat tarayıcıda dolaşılabilirken şebeke %40 çekerken 9 saat dolaşılabilir.

İkincisi telefonu yavaşlatan neler var ona bakmak lazım. İşlemci süreklü son hızdamı çalışıyor, ram kullanımı ne seviyede bunlara bakılmalı. Güç yöneticisinden açılışta otomatik başlayan herşeyi kapatıp telefonu kapatıp açın bakalım aynı şekilde yavaşlayacakmı.

• Beyler şarj cihazı ebay dışında satılmıyor oradada sadece paypal geçiyor ama bu telefonun orijinal şarj kablosunu aliexpresste buldum. Eğer illa orijinal kablosunu arayan varsa linki:

Ama kendi kablosu 22 28 awg. Tronsmart kablo 20 28 awg. 3lü tronsmart premium 22 tl aliexpresste.

• quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

Arkadaşlar gün ışığında ekranı elimle kapatmadan net seçemiyorum. Süper ekranı da aktif ettiğimde durum aynı ne yapacağımı şaşırdım. Stock romdayım var mı tavsiyesi olan?

yapcak bişi yok buna, telefonun fiziğini değiştiremeyiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Birincisi telefon kendini kapatınca açıp tekrar kendini kapatana kadar bekleyin. Bu işlemi telefon bir daha hiç açılmayana kadar sürekli tekrar edin. Ardından yavaş şarj cihazıyla yani hızlı şarj özelliğini kullanmadan telefonu şarj edin. %100e gelince 20-25 dakika daha şarj takılı kalsın. Bekledikten sonra kabloyu çekin ve telefonu kapatıp açın. Muhtemelen %5-6 şarjı düşmüş şekilde açılacak. Tekrar şarja takın ve %100 olunca yine kabloyu çekip takıp çıkarın ve telefonu kapatıp açın. Yine düşme varsa aynısını tekrarlayın. Eğer bataryada sorun yoksa bu şekilde kalibrasyon yapılıp yüzde göstermesi biraz düzeltilebilir. Eğer buna rağmen hala aynı sorunlar oluyorsa %100 şarjdan %1e kadarki ekran süresine bakın.

Bu arada telefonun yüzde kaçla çektiği ve yapılan işlemlerde çok önemli. Filmde 15 saat ekran görüntüsü alırken oyunda 9 saat alabilirsiniz. Birde şebeke ne kadar az çekiyorsa o kadar çok bataryadan harcanır. Şebeke %90 çekerken 11 saat tarayıcıda dolaşılabilirken şebeke %40 çekerken 9 saat dolaşılabilir.

İkincisi telefonu yavaşlatan neler var ona bakmak lazım. İşlemci süreklü son hızdamı çalışıyor, ram kullanımı ne seviyede bunlara bakılmalı. Güç yöneticisinden açılışta otomatik başlayan herşeyi kapatıp telefonu kapatıp açın bakalım aynı şekilde yavaşlayacakmı.

1.5-2 senelik Lenovo Vibe P1 telefon var hız konusunda sıkıntı yok şarjda iyi gidiyor. Son zamanlarda hızlı şarj olmuyor. Eskiden 2 yeşil yanıyordu şarj şimdi tek şarj oluyor yani hızlı şarj olmuyor bunun nedeni ne. Eskiden ne güzel hızlıca olurdu özellik filan var mı. Arads hızlı şarj arada normal şarja döndü

• arkadaşalr telefonunda arıza olan varsa garanti kapsamında vakit gecirmeden yollasın lenovo takır takır iade yapıyor :)
    garanti bitimine iki hafta kala para iadesi aldım. teleserviste elemanın bir tanesi işi gücü bırakmış onunde lenovo iade formları var müşteri arıyorlar.
    sanırsam bir sıkıntı var aklınızda bulunsun. hoş şimdide yeni telefon alcam ne alayım kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

quote:

1.5-2 senelik Lenovo Vibe P1 telefon var hız konusunda sıkıntı yok şarjda iyi gidiyor. Son zamanlarda hızlı şarj olmuyor. Eskiden 2 yeşil yanıyordu şarj şimdi tek şarj oluyor yani hızlı şarj olmuyor bunun nedeni ne. Eskiden ne güzel hızlıca olurdu özellik filan var mı. Arads hızlı şarj arada normal şarja döndü

Kardesim vakit gecirme ilk is kabloyu degistir. Data kisminda veya +/- kopuk varsa bu sarji etkiler. Kablo olarakta kesinlikle 2a kaliteli kablo kullan. İnsallah sorunun kablodandir. Eger degilse anakarta varana kadar birsuru sebep olabilir...

• wanted007 W kullanıcısına yanıt
    Aslında kablo kayboldu yeni aldım dandik olduğu için olabilir normalde yoktu.

Lenovo Vine p1 orjinal kablo bulamıyorum. Seyyar satıcı kablosu kullanıyorum şimdi .

• quote:

Lenovo Vine p1 orjinal kablo bulamıyorum. Seyyar satıcı kablosu kullanıyorum şimdi .

Seyyar satıcılardaki kablolar dandiktir büyük ihtimalle. Aliexpresste orijinal kablosu var ama uğraşmak istemem dersen kendi kablosundan daha kaliteli tronsmart var. Kendi kablosu 22 awg tronsmart 20 awg.
  • quote:

Dandik sarj kablosu kullanmayin anakarti yakarsiniz benden uyarmasi.. esimin telefonda orijinal kabloda tel kopmak uzereymis farketmedim son zamanlarda hizli sarja ara sira geciyor ara sira gecmiyordu. Sonunda anakart yandi hizli sarja hic gecmez oldu...

• merhaba arkadaşlar benim telefonda yandex ibb ve google haritalarda gps sinyal zayıf uyarısı vermeye başladı. bundan dolayıda gideceğim yeri karıştırır oldum. varmı başına gelen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6.0.1 marhsmellow sürümünde galeri sıkıntım var. Galerimdeki bütün fotoğraflar gri başka galeri indirdim fakat hala aynı ve whatsapp veya instagramdan fotoğraf göndermeye çalıştığımda da aynı sorun var göndereceğim fotoğrafı görmüyorum fotoğraflar bildiğin gri. kaç kere denedim hala aynı format attım bir sürü şey yaptım. belki 5 kere 5.1.1 e geri dönmüşümdür. çok can sıkıcı bir durum 5.1.1 de eskidi artık bazı emojilerde kutucuk içinde x işareti gösteriyor emoji yerine. şuan başka rom kullanıyorum ama bunda da parmak izi sıkıntısı var.şu sorunu halleden veya çözüm önerisi olan yazsın. çünkü bu telefon beni delirtecek
  • Merhaba benimde Vibe p1 Garanti süresi yeni bitti.telefonun sesi çok az geliyor resmen sürekli hoparlörlerden konuşuyorum.bu sorunu yaşayan varmi

• Okandem1986 O kullanıcısına yanıt
    Benim de aynı problem var. Neyse ki benim P1 Pro nun garantisinin bitmesine 6 ay var. Bugün yarın yollayacağım. Sadece hoparlör den konuşabiliyorum. Onun dışında hala çok memnunum ama telefondan. Sonucu bildiririm.

• P1 in herseyine okadar alışmıştımki ondan sonra hangi telefona gectimse zorlandım keşke diyorum su p2 bin sar değerini fazla yapmasalardida bizde ona gecsseydik

• 
Sayfa: önceki 792793794795796
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.