Şimdi Ara

Lenovo Y Serisi Farkları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo Y serisi bilgisayar almayı düşünüyorum. Fiyat/performans olarak bu seri bana daha makul geldi.
    Foruma baktım ama buna benzer bir konu bulamadım. Lenovo'nun Y50, Y500 ve Y510p bilgisayarları var.
    Lenovo'nun resmi sitesinden aralarındaki farka baktım. Y50 daha önde görünüyor. Ama buradaki kullanıcıların da görüşünü almak istedim. Hangisini önerirsiniz? Hangisi daha çok sorun yaratır? Aralarındaki farkı daha önce bilgisayarları kullanmış/incelemiş olanlar söylebilirse, bizi bilgilendirebilirse sevinirim.
    Bir de bu bilgisayarlarda sshd (yeterli) olmadığından oyunlarda falan donma oluyormuş. Bu sorun hepsinde var sanırım. Lenovo gibi büyük bir firma neden böyle bir hata yapmış anlamadım. Kendimiz sshd taktırmak istesek garanti kapsamı dışında kalır falan deniyor. Nedir bunun başka, net bir çözümü var mıdır?
    Şu an için aklımda Y5070 var. Onu almayı düşünüyorum.
    Teşekkürler

• takip. bende 5070 almayı düşünüyorum
  • Y serisi Lenovo'nun ekonomi&performans karışım modeli. İyi ekran kartı Fhd ekran i7 işlemci, ama ssd yok, ortalama üstü performans sağlanıyor yani. İlk önce Y570 çıktı diye biliyorum, sonra Y500 daha sonra Y510p ve şimdi de Y50(sanıyorum bu Y5070 dediğin model de bu). Bu modeller arasındaki farklara gelirsek Y570'e hakim değilim sadece ismini biliyorum ama;

Y500'de: 3. Nesil Intel i7 işlemci, GT650M Sli, 1Tb Harici ve 24Gb Ssd var'dı genel olarak.
    Y510p'de: 4. Nesil Intel i7 işlemci, GT750M Sli, 1Tb Harici ve 8Gb Ssd var.
    Y50'de: 4. Nesil işlemci(4710HQ), GTX860M, 1Tb Harici ve 8 Gb Ssd var.

Bariz farklar bu şekilde. Ram felan 16'lık olanları da var 8 olanları da var. Alacaksanız bir Y510p kullanıcısı olarak Lenovo'lardan Y50'yi tavsiye ederim. Hatta benim bilgisayar yansa da Y50 alsam diye arada bir de aklımdan geçiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasan7

Y serisi Lenovo'nun ekonomi&performans karışım modeli. İyi ekran kartı Fhd ekran i7 işlemci, ama ssd yok, ortalama üstü performans sağlanıyor yani. İlk önce Y570 çıktı diye biliyorum, sonra Y500 daha sonra Y510p ve şimdi de Y50(sanıyorum bu Y5070 dediğin model de bu). Bu modeller arasındaki farklara gelirsek Y570'e hakim değilim sadece ismini biliyorum ama;

Y500'de: 3. Nesil Intel i7 işlemci, GT650M Sli, 1Tb Harici ve 24Gb Ssd var'dı genel olarak.

Bariz farklar bu şekilde. Ram felan 16'lık olanları da var 8 olanları da var. Alacaksanız bir Y510p kullanıcısı olarak Lenovo'lardan Y50'yi tavsiye ederim. Hatta benim bilgisayar yansa da Y50 alsam diye arada bir de aklımdan geçiriyorum.

ssd olmaması ne gibi dezavantajlar sağlıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

quote:

Y serisi Lenovo'nun ekonomi&performans karışım modeli. İyi ekran kartı Fhd ekran i7 işlemci, ama ssd yok, ortalama üstü performans sağlanıyor yani. İlk önce Y570 çıktı diye biliyorum, sonra Y500 daha sonra Y510p ve şimdi de Y50(sanıyorum bu Y5070 dediğin model de bu). Bu modeller arasındaki farklara gelirsek Y570'e hakim değilim sadece ismini biliyorum ama;

Gec acilir gec kapanir islem yavas olur ama ssd olursa 5-10 saniye arasinda acilir kapanir seri islem yaparsin
    Ama bu lenovo y50 icindeki sshd hybrid oldugu icin bi fark yok normal hdd den varsa bile %20 gibi bi + si vardir normal hdd den hiz konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveLife -- 13 Eylül 2014; 22:13:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum seçim doğru " lenovo " yüksek performans uygun fiyat. :

arkadaş serileri açıklamış en son çıkan ancak mağazalara henüz ulaşmayan model Lenovo Y50 (Y5070) bu modelde hafifliğe ve estetiğe önem verildiği gibi performansada önem verildi. ancak uutmayınız bir gtx870 880m ve daha iyisi var ve bu cihazda GTX860m takılı 4 gb maxvell ekran kartı var bazı oyunları ultrada ve bazılarını high ayarda rahatlıkla oynarsın elbette ilerleyen zamanlarda bu ultralar high medium'a düşecek . 17" çıkacak lenovo y70 gerçi daha lenovo y50 daha piyasaya (mağazalara ) düşmedi ama bi incele derim.

zamanım yok dersen online sitelerde bulunuyor gğvenli siteler var . yok mağaza dersen y50 beklemelisin .

ve Y510p pc şu anda pahalı. ilk çıktığın'da 2.300 lerde iken şu an 2800 tabi dolar farkı var bence bekle acele etme dolar düşer bi ihtimal ,

Y50 ssd takılırmı yer varmı sanmıyorum dvd bile yanında harici veriliyor.
    çift soğutmalı ekran altından ısıyı dışarı veriyor daha rahat bir klaviye kullanımı olduğu söyleniyor.

bence yerinde gör;)

• quote:

Orijinalden alıntı: NeverGiveLife

quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

quote:

Gec acilir gec kapanir islem yavas olur ama ssd olursa 5-10 saniye arasinda acilir kapanir seri islem yaparsin
    Ama bu lenovo y50 icindeki sshd hybrid oldugu icin bi fark yok normal hdd den varsa bile %20 gibi bi + si vardir normal hdd den hiz konusunda.

Ben o hızlı işlem yapma olayının işlemci ile alakası olduğunu sanıyordum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.