Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Alt kapağı açmak garantiyi bozmuyor. Dikkatlice açıp, kontrol et fanı. Yerinden çıkması imkansız, içerisine yabancı madde kaçmış yada fanın kanatçıklarından birisinin kırılmış olması muhtemel.
  • S. Aleyküm arkadaşlar hayırlı ramazanlar bende y50 aldım 4gb ekran kartı ve 256gb ssd var son olarak nvidia 960m özelliğini söyleyerek sorunumu anlatıyorum ben bu pc yi ikinci el aldım denedim ettim eve geldim baktım klavye çalışmıyo sonra biraz uğraştım ettim arada gelip gidiyodu acaba w8.1 olmasındanmı diye format attım ama yine aynı bu sefer hiç gelmedi ama klavye ışığı yanıyo sorun nedir acaba? Ve 8. Ayda türkiyeye geleceğim bu durumda satabileceğim makul fiyat ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mguny25 M kullanıcısına yanıt
    Klavye sıvı temasına maruz kalıp pet olmadıysa, anakarta gelen flex kablosu, yerinden çıkmış, yada zedelenmiş olabilir.
    Kabloyu kontrol etmekde fayda var. Hiç oluru yoksa, makul ücret karşılığı, bilgisayarın klavyesini değiştirtebilirsin.
  • Sıvı teması olup olmadığını bilmiyorum klavye ışığı yanıyor ama dokundunmu herhangi bir tepki yok bu şekilde satmak istiyorum gideri ne olur acaba?

• perfectci008 P kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende aynı durumdan muzdaribim 5 kere gitti şerefsizler kapağın dişlilerini kırdı fanın altı hep açık duruyor şimdi kapanmıyor arka kapak ama son gittiğin de jel değişince oyunlarda 70 80 arası kaldı 100 lere çıkmadı ama bi 4 ay da gene jel etkisi gitti garanti az kaldı bitince bol bol jel değiştirecem

• mguny25 M kullanıcısına yanıt
    Valla fiyat konusunda birşey diyemem,
    En güzeli sahibinden gibi sitelerden, normalde kaç tl civarı fiyatlandığına bakıp,
    klavye ve işçilik fiyatı düştükden sonra fiyat belirlemek olur.
  • edibb181 E kullanıcısına yanıt
    Bol bol değiştirmeye gerek yok,
    Çakması olmamak kaydıyla, noctua,gelit gc extreme, coolermaster mastergel maker nano gibi kaliteli macunlardan alıp,
    Oldukça ince bir tabaka halinde işlemci ve grafik kartı üzerine sürüp, soğutucu bloğu dengeli bir şekilde monte etmek yeterli.
  • drk_m kullanıcısına yanıt
    kesinlikle önerdiğin bir marka var mı ondan sipariş edeyim bi de soğutucu olsa on numara olur
  • edibb181 E kullanıcısına yanıt
    Diğer postta yazdığım 3 markadan herhangi birisi olur. 3ü de birbirine denk.
    Soğutucu için birşey diyemeceğim. Ama diğer bir konumda : https://forum.donanimhaber.com/y50-70-isinma-sorunu-etkili-cozum-video-eklendi--118040772#118040772 anlattığım gibi termal pad olayını yapıp, soğutucu kullanırsan, çok daha düşük sıcaklıklar elde edersin.
  • arkadaslar y5070 var bendede fanlar aktif olmuyor calısmıyor yani kasanın arkasını cıkardım toz falanda yok cok fanda neden olur power modlarla mı alakalı hic bi turlu calismiyor fan nasil calistirabilirim ?
  • zotokan Z kullanıcısına yanıt
    Fan soketlerinin tam takılı olduğundan emin ol.
    Bilgisayar kapalıyken fanı hafifçe döndür elinle, eğer yağ gibi dönüp duruyorsa sorun yok.
    Ama 1-2 turu zorla atıp duruyorsa, o zaman fan eski yağ ve kirden sıkışma yapmış demektir, temizlenip yağlanması sorunu çözecektir.
    bir de fanların doğru soketlerde takılı olduğunu kontrol et.
    https://content.hwigroup.net/images/products_xl/234797/4/lenovo-ideapad-y50-70-59427998.jpg
    Son olarak biosun en güncelde değilse güncelle, güncel sürümde ise, "set default " yapıp kaydedip bilgisayarı yeniden başlat.
    Umarım sorunun çözülür.
    Çözecek olursan, çözümü buradan paylaş ki, aynı sorunu yaşama durumunda olan arkadaşlar da faydalansınlar.

• Arkadaşlar biliyorum çok uzun yazdım ama gerçekten yardıma ihtiyacım var.
    Bende de bu modelin 960m li olanı var. Yavaş açılıp kapanması problem ama ssd almayı düşünüyorum. Ama asıl en büyük problemi yaklaşık yarım saat herhangi bir oyun oynadıktan sonra kasmalar oluyor. Hwmonitor ile baktığımda işlemci 99-100 derece ekran kartı 93 derece(ekran kartının max derecesi 93) oluyor. Furmarkla test yaparken ekran kartı yaklaşık 10 saniyede 93 dereceyi görüyor. Cpu-z ile stress yaptığımda 10dk sonra 89-90larda takılıyor işlemci. Normal kullanımda sıcaklık değerlerinde sorun yok. Bilgisayara temiz format attım fan temizledim macun yeniledim bir şey farketmedi. Ayrıca sürücüler ve bios güncel. Intel rapid storage yüklü. Arkadaşlarımın farklı markalardaki aynı özellikteki laptoplarının fanından baya hava çıkıyor fakat benimkinde çıkan hava ve fan sesi oldukça az. Kontrol ettim iki fan da çalışıyor. Sorunun fan ile arka kapak arasındaki toz engelleyici bez olduğunu düşünüyorum. Bez çok toz dolmuş ve fanın nefes almasını engelliyor. Bilgisayarın garantisi yok her şeyi deneyebilirim. Yardım ederseniz çok memnun olurum.

• Ben de 3 ay önce falan o bezi çıkardım, şu an ilk açtığımda chrome/spotify kullanırken 36-43 derece arası değişiyor işlemci sıcaklığı.
    Watch dogs 2'de bilgisayarın arkasını 5 cm yükseltiyorum, işlemci de ekran kartı da 80'i geçmiyor, 2 saat oynayınca bile 75-80 arasında dolaşıyor.
    Rocket league'de artık arkasını da kaldırmıyorum bilgisayarın masanın üstünde 59-64 arası geziniyor öyle.
    Bu arada @drk_m hocamızın konusundaki gibi termal pad'ler var benim soğutma tabakalarıyla alt kapak arasında, son termal macun/ fan temizliğini de geçen temmuz gibi yaptım
  • Merhaba,
    Kapağı söküp, elektrik süpürgesiyle önce dış tarafından, daha sonra iç tarafından iyice süpür.
    Tozları ve tıkanıklığı büyük ölçüde gidermiş olacaksın. Gibson SG arkadaşaımızın dediği gibi,
    o ince filtre tabakasını çıkarmak ısı değerleri üzerinde oldukça etkili oluyor.
    Ama bu seferde filtreye takılan tozlar fana doluşuyor. Arada 2-3 ay gibi periyodlarla kasayı açıp fanları temizlemek gerekiyor.
    Birde, termal macun yenilemesinde, macunu çok ince bir tabaka halinde sadece işlemci ve ekrankartına sürüp, soğutucu bloğu, tek seferde yerine oturtmak , ısı değerlerinde düşüş elde etmek için olmazsa olmaz.
    Son olarak, hangi işlemi yaparsak yapalım, alt kapağı açıyorsak , bataryanın anakarta olan bağlantısını mutlaka kesin.
  • Çok teşekkür ederim. Şu an laptop yanımda değil salı günü o filtreyi çıkaracağım ve termal pad eklemeyi deneyeceğim. Sonuçlarını buraya yazarım. Gibson SG hocam sen bunları yapmadan önce sıcaklık değerlerin benimki gibi maximumu yaşıyor muydu? drk_m hocam termal pad olayını ayrıntılı anlattığınız bir yer var mı? En başta nerden bulabilirim?
  • Ben bunları tek bir seferde yapmadım o yüzden net bir değişim göremedim ama ilk aldığım zamanlarda oyun farketmeksizin 85'in 90'ın altına inmezdi sıcaklıklar, bayağı bir süre güç yönetiminden maksimum işlemci kullanımını düşürerek kullandım, sonra soğutuculu kullandım bir dönem falan derken bir sürü şey denedim, şu an bayağı rahatım okul falan derken uğraşmaya zaman olmuyor zaten.
    Buyrun konu da burada: https://forum.donanimhaber.com/y50-70-isinma-sorunu-etkili-cozum-video-eklendi--118040772#118040772
  • Teşekkür ederim
  • Rica ederim dostum, bol sans

• Garantisi bitmesine 6 ay kala artık 4. Kez ısınma donma problemlerinden ücret iadesi talebiyle verdim ve 3 günde onaylandı. Servis sorunlarıçözemiyor ama.ilgili Allaha şükür :D Garantisi varsa yolla derim

• Maalesef ki ben o kadar şanslı değilim 5 kere yolladım 5. De termal macunu değiştirmeyi akıl ettiler ama iade almadılar üstüne üstlük arka kapağın tırnaklarını kırmış parçayı içinde bırakmışlardı geçen fana takılmış ses yapmıştı o kırık parçalar dün kendi çabamla termal macunu değiştirip fan filitresini söktüm şimdi 15 derece fark etti bu sıcaklarda 95 dereceden 80 dereceye düştü şükrediyorum artık birazda ayarları kıstım 70 derece de oyun oynamanın keyfini sürüyorum hayaller ve hayatlar bu olsa gerek 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edibb181 -- 8 Haziran 2017; 21:38:33 >
  • 
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.