Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Lenovo Y50 modelinden almayı düşünüyorum. Foruma da bugün üye oldum.
    Aslında birkaç seçenek var benim için. Ama bu bilgisayarım tasarımını beğeniyorum ve markası güven veriyor.
    Bende şu an 2 seçenek var. Monster Tulpar T7 V2.3.1 ve Lenovo Y50. Monster Tuplar da ekran kartı daha iyi görünüyor. Ama ne kadar performansta fark ettirir bilmiyorum.
    Bilen var ise de yardımcı olursa sevinirim. Bunun dışında ekranı tabiki 17,3 . Bunun dışında bir artısını göremedim. En eksi yanıda fiyatı yaklaşık 500 tl daha pahalı Lenovo dan.
    Sizce nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim.
  • Ebola33 E kullanıcısına yanıt
    Lenovo Y50'in bugünkü fiyatı çok gerçekçi değil o yüzden karşılaştırma yaparken hataya düşersiniz. Daha 2 hafta önce peşin 2615TL'ye satıldı. Stok sorunu, dolar kurunun yükselmesi derken bu fiyata çıktı.
    Ayrıca Monster'da Windows olmadığı için arada zaten 300TL gibi bir yazılım farkı da var. Y50 f/p ürünüdür. İki cihaz arasında seçim yapacaksanız Y50 alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 22 Eylül 2014; 11:12:47 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Çok tşk bilgi için. Ama şöyle bir durum var. Bu bilgisayarın tekrar 2615 tl gibi bir rakama düşmesi çok zor görünüyor usd kurundan ve stok durumundan dolayı.
    Bir de bende şöyle bir düşünce var herzaman. Sanal marketlerden almak yerine vatan bilgisayar gibi elden alabileceğim ve bir sorun olduğu taktirde makinayı elden
    teslim edebileceğim biryerden almayı tercih ederim. Şu an Vatan da bu ürün 3137 tl. Yanında da Microsoft Office veriyorlar ki benim işime yarayacak bir hediye bu. Sizin bahsettiğiniz fiyat benim hatırladığım kadarı ile
    PC Depo nun bir süreliğine yaptığı kampanya fiyatıydı. Tekrar bu fiyatlara düşer mi bende büyük soru işareti. Sizin fikriniz nedir bu konuda ? Ayrıca pc depo sattığı ürünün ne kadar arkasında bu da büyük bir soru işareti bende.
    Bir de bir sorum olacak Y50 ile ilgili. Bu üründe soğutma olayı iyi midir ? Yani mesela Tulpar ile kıyaslarsak nasıldır ? Bilginiz var ise paylaşırsanız memnun olurum.

• Tulpar normal bir notebook tan 2kat daha kalindir. Y50 den 3 kat kalindir. Tasarimdan dolayi monster ve victoru begenmiyorum. Oyuzden herkesin dediği gibi y50 fiyat performans cihazi 1 hafta öncede 2730 a dusmustu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliemreyegin kullanıcısına yanıt
    Hocam 16 Gb 1600 Mhz de çalişan ram e sahip tek tek düşünmeyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende i tuşuna sol alttan basınca tık tık diye ses geliyo sizde de aynı sorun var mı pek sorun yaratacak bir şey değil ama :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrLacrymosa

quote:

Orijinalden alıntı: thecolourist

Hocam gereksiz bir ayrinti gibi görünüyor ama merak ettim. Internette bilgisayari satan sitelerde bilgisayarin disindaki lenovo yazisi köşede gorunuyor. Ama sizin attiginiz fotoğrafda yazi ortada görünüyor. Sizin de dikkatinizi cekti mi bu, nedir acaba sebebi?
    Bu linkten bakabilirsiniz fotoya
    http://m.n11.com/lenovo-y5070-59-425035-i7-4710hq-16gb-1tb8gb-sshd-4gb-vga-w81-P30760104/?cid=604001_el-shp-bilgisayar&prod_id=30760104&gclid=CNvhtfK488ACFfMZtAodvBkAQA

Bahsettiğin harici sürücü hocam , laptop'un kendisi değil en sondaki resimden bahsediyorsun lenovo Yazısı ortada olan ?!

anladım hocam kusura bakmayın bilgisayar sandım bir an. dediğiniz gibi harici sürücüymüş

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Linkteki fotoğraflar Y50'ye ait değil

Evet şimdi fark ettim başka bir bilgisayar koymuşlar yoksa y50'nin köşeleri farklıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebola33

Çok tşk bilgi için. Ama şöyle bir durum var. Bu bilgisayarın tekrar 2615 tl gibi bir rakama düşmesi çok zor görünüyor usd kurundan ve stok durumundan dolayı.
    Bir de bende şöyle bir düşünce var herzaman. Sanal marketlerden almak yerine vatan bilgisayar gibi elden alabileceğim ve bir sorun olduğu taktirde makinayı elden
    teslim edebileceğim biryerden almayı tercih ederim. Şu an Vatan da bu ürün 3137 tl. Yanında da Microsoft Office veriyorlar ki benim işime yarayacak bir hediye bu. Sizin bahsettiğiniz fiyat benim hatırladığım kadarı ile
    PC Depo nun bir süreliğine yaptığı kampanya fiyatıydı. Tekrar bu fiyatlara düşer mi bende büyük soru işareti. Sizin fikriniz nedir bu konuda ? Ayrıca pc depo sattığı ürünün ne kadar arkasında bu da büyük bir soru işareti bende.
    Bir de bir sorum olacak Y50 ile ilgili. Bu üründe soğutma olayı iyi midir ? Yani mesela Tulpar ile kıyaslarsak nasıldır ? Bilginiz var ise paylaşırsanız memnun olurum.

Dostum geçen hafta pcdepo maceramı yazdım şahsen vatanbilgisayara gelmiş olmadı elden almak orda açıp kontrol etmek varken kargo yokunu gözlemek niye ?

Ayrıca tutarsız fiyat

Office yanında biraz zorlardan bi Çanta ve mause kapatsın ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: thecolourist

quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

Linkteki fotoğraflar Y50'ye ait değil

Evet şimdi fark ettim başka bir bilgisayar koymuşlar yoksa y50'nin köşeleri farklıydı

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü

• Tşk. Bu durumda Vatan Bilgisayara bugün bir çıkartma yapacağım anlaşılan.
    Bir de bir sorum olacak. Şu Laptop un üzerindeki çıkartmalar bildiğiniz gibi zaman geçtikçe aşınıyor ve kötü bir görüntü yaratıyor. Bunları en baştan çıkarsak iz kalıyor mu ? Deneyeniniz var mıdır ?
  • quote:

Tşk. Bu durumda Vatan Bilgisayara bugün bir çıkartma yapacağım anlaşılan.
    Bir de bir sorum olacak. Şu Laptop un üzerindeki çıkartmalar bildiğiniz gibi zaman geçtikçe aşınıyor ve kötü bir görüntü yaratıyor. Bunları en baştan çıkarsak iz kalıyor mu ? Deneyeniniz var mıdır ?

Dostum yanlış hatırlamıyorsam sistem dosyaları 9. Aya ait . Pakete 3. Hafta önce girdiğini varsayarsak açmadan çıkart zaten bilek yeri farklı bi yapıda bariz bi iz kalmaz diye düşünüyorum . Birde ben harici klavye ve Maus kullandığım için gerek duymadım çıkarmaya

• MrLacrymosa kullanıcısına yanıt
    Ok , tşk. Şu ana kadar hangi oyunları denediniz siz bir kullanıcı olarak ? Denediğiniz oyunlar üzerinde sıkıntı , yavaşlık..vb çıktı mı ?
    Bir de bu aletin diski 1 tb + 8gb sshd görünüyor. Bazı yerlerde sıkıntı çıkarıyor falan demişler ve bu diskin tam performansta çalışması için intel rapid storage programı kurulmasını
    önermişler. Siz böyle bir şey yaptınız mı ? Yapmadıysanız diskin performansı nasıl şu an ? Mesela Windows ne kadar sürede açılıyor ve kapanıyor ?
  • Arkadaşlar yaklaşık 1haftadır kullanıyom laptopun açma kapama tuşunun yanında küçük bir tuş var yedekleme/kurtarma tuşu sanırım bu bastım ve sistemi yedekle dedim ama bi iki oyun kurduğum içn benim sistem 39gb olmuş ama 22gb a kadar yedekleyebiliyormuş benim sorum şu

ben bu laptopbu hepsiburadan aldım bana göndermeden sistemi kurdukları gibi acaba yedekleme işinide yapmışlarmıdır bunu öğrenebilirmiyim yapımadıysa oyunları silip yedeklemek istiyorum format atmk gerkince kolaylık oluyor.

ayrıca merak eden arkadaşlara söyliyeyim far cry3 ve 7554 oyunlarını oynadım sıkıntı yok bugunde cod4 aldım onu oynayacam w-a-s-d nn olduğu kısımlarda ısınma oluyor oyun oynarken falan ama ciddi bişi değil bence sonuçt bütün laptoplarda oluyor cpu sıcaklığı 60ı kolay kolay geçmedi oyunda bile 62falandı cod da ne olur bilmiyorum w-a-s-d deki ısınmayıda bir laptop sogutucusu kolaylıkla hallediyor tavsiye ederim bu fiyata bulunabilecek en güzel laptop bence

bir detay daha söyliyeyim laptopun bataryası çıkmıyor yani kasanın içine yerleştirmişler ama koruma modu diye birşey var onu açına prize takılıyken bataryyı hiç kullanmıyor

• quote:

Ok , tşk. Şu ana kadar hangi oyunları denediniz siz bir kullanıcı olarak ? Denediğiniz oyunlar üzerinde sıkıntı , yavaşlık..vb çıktı mı ?
    Bir de bu aletin diski 1 tb + 8gb sshd görünüyor. Bazı yerlerde sıkıntı çıkarıyor falan demişler ve bu diskin tam performansta çalışması için intel rapid storage programı kurulmasını
    önermişler. Siz böyle bir şey yaptınız mı ? Yapmadıysanız diskin performansı nasıl şu an ? Mesela Windows ne kadar sürede açılıyor ve kapanıyor ?

Dostum çok vaktim yokdu crysis 3 ultrada tık demedi . Daha çok online oyun oynadığım için sıkıntı yok ne hdd ssd ne fanda valla ben çok memnunum iş'de olduğumdan şu an diğer bilgiler için erken akşam deneyimleri yazarım

Ama ses
    Klaviye
    Aydınlatma
    1080p filimler
    Yüz Tanıma
    Elle kontrol
    Ve bir çok özelliği gayet başarılı

Açılış normal aslında deneyeceğim bi işlem var full performansla açıp kapama ile dengeli ve düşük mod da fark ediyorum ona bakarım akşam

Metro last light ultra ve hig. Da sıkıntı olmadı FPS farkı yokdu fazla

Call of duty ghost bugün denerim ondanda bi sıkıntı olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

Arkadaşlar yaklaşık 1haftadır kullanıyom laptopun açma kapama tuşunun yanında küçük bir tuş var yedekleme/kurtarma tuşu sanırım bu bastım ve sistemi yedekle dedim ama bi iki oyun kurduğum içn benim sistem 39gb olmuş ama 22gb a kadar yedekleyebiliyormuş benim sorum şu

ben bu laptopbu hepsiburadan aldım bana göndermeden sistemi kurdukları gibi acaba yedekleme işinide yapmışlarmıdır bunu öğrenebilirmiyim yapımadıysa oyunları silip yedeklemek istiyorum format atmk gerkince kolaylık oluyor.

ayrıca merak eden arkadaşlara söyliyeyim far cry3 ve 7554 oyunlarını oynadım sıkıntı yok bugunde cod4 aldım onu oynayacam w-a-s-d nn olduğu kısımlarda ısınma oluyor oyun oynarken falan ama ciddi bişi değil bence sonuçt bütün laptoplarda oluyor cpu sıcaklığı 60ı kolay kolay geçmedi oyunda bile 62falandı cod da ne olur bilmiyorum w-a-s-d deki ısınmayıda bir laptop sogutucusu kolaylıkla hallediyor tavsiye ederim bu fiyata bulunabilecek en güzel laptop bence

bir detay daha söyliyeyim laptopun bataryası çıkmıyor yani kasanın içine yerleştirmişler ama koruma modu diye birşey var onu açına prize takılıyken bataryyı hiç kullanmıyor

Hocam akşam bakayım ama aklımda kalan:

Yedek klasörde lenovo ve driver dosyaları vardı galiba yüklü geliyor çünki öyle olmasa aç/kapa tuşunun Yanındaki recov. Çalışmazdı.

Tuşlar Isınma yok yani normal ama ben soğutucu aldım ve gayet etkili . Zaten klaviye mause aldığım için oyunlarda onları kullanırım

Ok tşk. Akşam vaktin olurda oynayabilirsen deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.
    Ben de bugün Vatan a uğrayıp kendi gözümle göreceğim makinayı.

Bu arada bu makinayla hiç fm 2014 oynayan var mıdır acaba y50 kullanıcılar kulübünde ?
    Performansta kaç yıldız veriyor çok mrk ediyorum. Bu oyunun çok büyük hayranıyımdır. Ondan soruyorum.
    zaten ısınma normal seviyede hocam normalde hiç rahatsız etmez ama tam o tuşların kısıma yerleştirmişler galiba işlemciyi onun için bilgilendireyim dedim zaten soğutucu varsa hiç ısınma olmuyor yani rahatsız eden bir şey değil detay olsun diye söyledim çünkü ben bu laptobu denemek istediğimde hiç bir yerde yoktu bi bimeks getirmiş galiba onun için arkadaşları bilgilendirdim sorun yapılacak bir şey değil zaten harici klavye mouse kullanıyorsanız lafı bile edilmez :D

cevap için teşekkürler hocam akşam mesajınıza göre call of duty 4 ü kuracam ben ilk başta o tuşu yeniden başlatma tuşu sanmıştım üzerindeki ok yüzünden galiba ama güzel fikirmiş

ayrıca merak eden arkadaşlar için laptop harici dvd okuyucuyla geldği için muadillerine göre oldukca ince ses kalitesi falan gayet iyi ayrıca bazı kişiler ekranı kötü sshd sıkıntı çıkarıyor falan demiş laptopla ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım ben aldığı paranın hakkını veren bir cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2014ygslysşampiyonu -- 22 Eylül 2014; 16:34:20 >

• http://www.vatanbilgisa...otebook.html#ozellikler

vs

http://www.exa.com.tr/m...msi_gp70-323-23189.html

hangisini tercih etmek gerek sizce? msi sadece hd ve ekran boyutu olarka üstün gözüküyor, benim gönlüm ilk y50 de ama sizinde fikrinizi alayım dedim.

100mb lık bir autocad dosyası açıp , gönlümce içinde dolaşmak istiyorum:) Birde SAP2000 ve ETABS gibi processor gerektiren programlar kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: korayba

http://www.vatanbilgisa...otebook.html#ozellikler

vs

http://www.exa.com.tr/m...msi_gp70-323-23189.html

hangisini tercih etmek gerek sizce? msi sadece hd ve ekran boyutu olarka üstün gözüküyor, benim gönlüm ilk y50 de ama sizinde fikrinizi alayım dedim.

100mb lık bir autocad dosyası açıp , gönlümce içinde dolaşmak istiyorum:) Birde SAP2000 ve ETABS gibi processor gerektiren programlar kullanıyorum.

:) dostum soruyu sorduğun bölüme kalsa Y50 :)))

Bence tavsiye Bölümü'ne sor burası biraz Taraflı bi başlık :)

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.