Şimdi Ara

Lenovo Y50 Kullanıcılar Klubü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.436
Cevap
40
Favori
89.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • doğru diyorsun aslında, öbür tarafta cevap gelir umarım.
  • korayba kullanıcısına yanıt
    100 mb lik bir autocad dosyasini acip gönlünüzce dolaşmak istiyorsaniz içinde safkan ssd kullanan bir laptopa yönelmelisiniz yada beğendiğiniz laptopa ssd takmalisiniz hibrit diskler size beklediğiniz yüksek performansi programlarda sunmazlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayba

http://www.vatanbilgisa...otebook.html#ozellikler

vs

http://www.exa.com.tr/m...msi_gp70-323-23189.html

hangisini tercih etmek gerek sizce? msi sadece hd ve ekran boyutu olarka üstün gözüküyor, benim gönlüm ilk y50 de ama sizinde fikrinizi alayım dedim.

100mb lık bir autocad dosyası açıp , gönlümce içinde dolaşmak istiyorum:) Birde SAP2000 ve ETABS gibi processor gerektiren programlar kullanıyorum.

Ben cevap vereyim. Bu ekran kartına (MSI'da takılı olan) değil 3000 lira. 100 lira vermem :)

Tabii bu sizinle ilgili. Yani ne için istiyorsunuz bu bilgisayarı? Büyük ekran için alıyorsanız eğer (çünkü 17'') neden alıyorsunuz gidin harici ekran alın 300-400'e çok kaliteli ekranlar bulunabiliyor.

Performans için alıyorum diyorsanız burada bir terslik var GT 840M ile GTX860M kıyaslanmaz bile.

Bakın bu siteye >>> http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

GT 840m >> 109. sırada
    GTX860M >> 41. sırada.

Birisi birinci sınıf ve gerçekten performans kartı diğeri ikinci sınıf bir kullanım kartı.

Siz ne yapmak istiyorsunuz onu söyleyin biz de size tercihimizi söyleyelim. Taşınabilirlik istiyorsanız yine y50 önde çübkü MSI 17''.

Neden o modeli?

• beyler Y50 de dvd sürücü varmı ben vatanda bi notebook denemiştim heralde y 50 idi sağ tarafta 2 gb ekran kartı vardı adam orda onu cıkardı dedi buraya dvd sürücüyü haricen takıp kullanabilirisin

bide 2 gb ekran kartı olup dvd sürücüsü olan bir model var galiba beyler yanlısım varsa düzeltin
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecolourist

Hocam gereksiz bir ayrinti gibi görünüyor ama merak ettim. Internette bilgisayari satan sitelerde bilgisayarin disindaki lenovo yazisi köşede gorunuyor. Ama sizin attiginiz fotoğrafda yazi ortada görünüyor. Sizin de dikkatinizi cekti mi bu, nedir acaba sebebi?
    Bu linkten bakabilirsiniz fotoya
    http://m.n11.com/lenovo-y5070-59-425035-i7-4710hq-16gb-1tb8gb-sshd-4gb-vga-w81-P30760104/?cid=604001_el-shp-bilgisayar&prod_id=30760104&gclid=CNvhtfK488ACFfMZtAodvBkAQA

son resimdekini kastediyorsan o dvd surucu hocam aletin resmi degil :)

ürünü 3 haftadır kullanıyorum. Ne bir fan sesi ne hdd sorunu ne asırı ısınma hiç bir şekilde olmadı.

• Bu laptopta sli desteği var dediler ne derece doğrudur dostlsr eğer öyleyse güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemreyegin -- 22 Eylül 2014; 21:34:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler su oyunlardaki 1-2 saniyelik kasmalara bir çözüm bulmalıyız sinir olmaya başladım.
  • Yukarıda bazı arkadaşlar ona çözüm bulmuştu ama sanırım intel radip iye bir program yükleyince düzeliyordu. Bir tararsanız geçmişi, göreceksinizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shario

quote:

Orijinalden alıntı: korayba

http://www.vatanbilgisa...otebook.html#ozellikler

vs

http://www.exa.com.tr/m...msi_gp70-323-23189.html

hangisini tercih etmek gerek sizce? msi sadece hd ve ekran boyutu olarka üstün gözüküyor, benim gönlüm ilk y50 de ama sizinde fikrinizi alayım dedim.

100mb lık bir autocad dosyası açıp , gönlümce içinde dolaşmak istiyorum:) Birde SAP2000 ve ETABS gibi processor gerektiren programlar kullanıyorum.

Ben cevap vereyim. Bu ekran kartına (MSI'da takılı olan) değil 3000 lira. 100 lira vermem :)

Tabii bu sizinle ilgili. Yani ne için istiyorsunuz bu bilgisayarı? Büyük ekran için alıyorsanız eğer (çünkü 17'') neden alıyorsunuz gidin harici ekran alın 300-400'e çok kaliteli ekranlar bulunabiliyor.

Performans için alıyorum diyorsanız burada bir terslik var GT 840M ile GTX860M kıyaslanmaz bile.

Bakın bu siteye >>> http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

GT 840m >> 109. sırada
    GTX860M >> 41. sırada.

Birisi birinci sınıf ve gerçekten performans kartı diğeri ikinci sınıf bir kullanım kartı.

Siz ne yapmak istiyorsunuz onu söyleyin biz de size tercihimizi söyleyelim. Taşınabilirlik istiyorsanız yine y50 önde çübkü MSI 17''.

Neden o modeli?

Şöyle iki makinada ayni fiyat. Biri bizim it cininonerisi y50 ise benim arastirmam. Bu arada ne amaçla kullacagimi tekrar söyleyin. Rahat bir AutoCAd kullanmak amaç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diğerinde tek artı 128 gb SSD var. Yani daha hızlı olacak sistem ya da yaptığınız şeyler. Ama ekran kartı kötü.

Burada karar sizin artık. İşlemcisi y50'nin daha iyi. Ekran kartı daha iyi. Sadece SSD yok diğerine göre.

Onun da bence tek artısı o ve 17" ekranı. Eğer artı dememiz gerekirse.

• Onu dün yükledim ancak hiçbir işe yaramadı aynı sorun devam ediyor.Yabancı forumlarıda okudum bir çözümü yok heralde kronik bir sorun. İade etmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesakon

Onu dün yükledim ancak hiçbir işe yaramadı aynı sorun devam ediyor.Yabancı forumlarıda okudum bir çözümü yok heralde kronik bir sorun. İade etmeyi düşünüyorum.

Dostum walla Şaştım :-/

Ben metro last, crysis 3 , wot , Deadspace, Rainbow ve woa oynadım bir kez dahi tık etmedi ?!?!

Ve vallahi ultra ayarda gayet akıcı canlı !?

Bence değişim iste Yada eksik bi güncelleme falan var . Yani ne bi cızırt ne bi takılma saniyelik bırak saliselik dahi olmadı :-/

Yani 41. Sırada olan bi ekran kartından bekleneni karşılıyor ısınmıyor donmuyor

Aktarım Hızı süper
    Ses bence çook iyi
    Touchpad yerine mause kullanıyorum

Benim için önemli değil ama tek eksisi şimdilik parmak izi tutması

• dota 2 de 10 dakikada bir 2-3 saniye kasıyor.Bunun ekran kartıyla bir ilgisi yok diye tahmin ediyorum ama hala çözemedim.
  • Ekran kartının ısınması ile ilgili olabilir mi? Mesela benim asusta CS GO oynarken 10 dakikada bir 2-3 dakika donuyor. Ve ses falan bildiğin kilitleniyor. Ama 2 saniye sonra devam ediyor.

Bu bence ekran kartı ya da işlemcinin ısınmasıyla oluyor. Ama lenovo da aynı mı bilmiyorum tabii.

• Bende sonunda bugün karar verdim ve aldım y50. Şu an yazımı burdan yazıyorum.

ilk izlenimlerim oldukça olumlu. Henüz oyun falan deneme şansım olmadı.

Ama sadece şunu belirtebilirim. Ekranı için oldukça olumsuz yorum okumuştum. Kesinlikle katılmıyorum bunlara .Son derece iyi bir ekranı var.
    Ayrıca klavye acaip rahat , ses de muhteşem diyebilirim.

Bir şey sormak istiyorum. Bu bilgisayarda hem intel onboard ekran kartı hem de nvidia gtx 860 4 gb var. Anladığım kadarıyla normal kullanımda onboard olanı kullanıyor.
    Peki bunu nasıl değiştirebiliriz ? Yani sürekli nvidia gpu nasıl kullanır ? Ayrıca bu ekran kartının 4 gb olduğunu nerden anlayabiiyoruz ? Yani belli bir kontrol yeri var mıdır ? Var ise nasıl açabiliyoruz yani nerden geliniyor bu kontrol yerine ?

Bir de elektriğe bağlıyken yani prizde iken pil koruma modunu nasıl aktif hale getiriyoruz ? Aslında ben ilk defa Windows 8.1 kullanıyorum. Bu yüzden bayağı bir çaylaklık var.

• yok arkadaş düşmüyor fiyat ya dün pc depoda 3320 idi simdi olmuş 3350 bu gidişle bimeksten alacam 310 tl hediye cekiylede ssd alacam 128 gb falan
  • Link Power management ı kapatmayı bilen var mı ıntel rapid depolama teknolojisinde bulamıyorum sorunun çözümü bu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebola33

Bende sonunda bugün karar verdim ve aldım y50. Şu an yazımı burdan yazıyorum.

ilk izlenimlerim oldukça olumlu. Henüz oyun falan deneme şansım olmadı.

Ama sadece şunu belirtebilirim. Ekranı için oldukça olumsuz yorum okumuştum. Kesinlikle katılmıyorum bunlara .Son derece iyi bir ekranı var.
    Ayrıca klavye acaip rahat , ses de muhteşem diyebilirim.

Bir şey sormak istiyorum. Bu bilgisayarda hem intel onboard ekran kartı hem de nvidia gtx 860 4 gb var. Anladığım kadarıyla normal kullanımda onboard olanı kullanıyor.
    Peki bunu nasıl değiştirebiliriz ? Yani sürekli nvidia gpu nasıl kullanır ? Ayrıca bu ekran kartının 4 gb olduğunu nerden anlayabiiyoruz ? Yani belli bir kontrol yeri var mıdır ? Var ise nasıl açabiliyoruz yani nerden geliniyor bu kontrol yerine ?

Bir de elektriğe bağlıyken yani prizde iken pil koruma modunu nasıl aktif hale getiriyoruz ? Aslında ben ilk defa Windows 8.1 kullanıyorum. Bu yüzden bayağı bir çaylaklık var.

1) sürekli gtx869m kullanımı:

Dostum öncelikle bu iyi bir fikir değil
    Windows8.1 de kullanımı onboard yaparsın ama geriye kalan tüm uygulamalar için ekran kart ayarından genel Kullanım olarak nvidia Gtx860m seçersen tüm uygulamalarda kullanırsın ancak ! Bu pc çok yorar çok ısıtır pil ömrünü tüketir ve hiç tavsiye etmen .

Örneğin

Crysis 3 masaüstü simgesine ters tıkla ve ekran kart seçimini nvidia yaparsın bunu istersen ayarlardan Uygulamaları belirleyerek yapabilirsin veya istediğin uygulamalara tek tek yaparsın .

Onboard olan kart da fena sayılmaz online oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor hatta hige ayarda kasmıyor ama ben nvidia Seçtim oyunlar için .

Ses ve ekran konusunda Katılıyorum . Windows 8.1 YouTube da eğitimleri Püf Noktaları var oraya göz atarsan daha sağlıklı öğrenirsin ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ThUgLiFeOgUz

yok arkadaş düşmüyor fiyat ya dün pc depoda 3320 idi simdi olmuş 3350 bu gidişle bimeksten alacam 310 tl hediye cekiylede ssd alacam 128 gb falan

Hocam sanirim o pc'yi alana 300 tl hediye ceki kampanyasi bitmis. Ben de takip ediyordum onu, fiyat biraz daha düşsün alirim diyordum. Bi baktim stok bitmis, 2-3 gun sonra yeniden satisa acildi ama o kampanya kaldirildi. Bu arada bimeks'te o bilgisayar 3100 küsür liralardaydi 1-2 gün önce. Az onve baktim 3200'u geçmiş. Biz fiyatin dusmesini beklerken daha da artiyor. Piyasalar hareketli, dolar düşmüyor. Bu gidişle cok bekleriz gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: thecolourist

quote:

Orijinalden alıntı: ThUgLiFeOgUz

yok arkadaş düşmüyor fiyat ya dün pc depoda 3320 idi simdi olmuş 3350 bu gidişle bimeksten alacam 310 tl hediye cekiylede ssd alacam 128 gb falan

Hocam sanirim o pc'yi alana 300 tl hediye ceki kampanyasi bitmis. Ben de takip ediyordum onu, fiyat biraz daha düşsün alirim diyordum. Bi baktim stok bitmis, 2-3 gun sonra yeniden satisa acildi ama o kampanya kaldirildi. Bu arada bimeks'te o bilgisayar 3100 küsür liralardaydi 1-2 gün önce. Az onve baktim 3200'u geçmiş. Biz fiyatin dusmesini beklerken daha da artiyor. Piyasalar hareketli, dolar düşmüyor. Bu gidişle cok bekleriz gibi

Hocam yanlışım olmasın , ben aldım diye söylemiyorum ama yanılıyorsam düzeltin lenovo y510p çıktığımda 2300-2400 indi sonradan 2600-2800 düşmedi Buda öyle piyasada yokken piyasa fiyatı yokken ne tutarsa sattılar online olarak şimdş 3000 altı belki online sitelerde düşer o yüzden zorlanıyorsanız bu cihaz Kaçmaz çok samimiyim

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.