Şimdi Ara

LENOVO Y5070 ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı daha yenı aldım ve call of duty advanced warfare oyununu yukledım oyunu 2 saat oynadıktan sonra 4 5 sanıyelık aralıklarla cok takılıyor ve ıslemcı ve anakartın sıcaklıgı 75 80 dereceyi buluyor normal kullanımda ıse bu sıcaklıklar 65 60 arası degısıyor normal kullanımda 60 dereceyı asaya hıc dusmuyor. oyunlardada 2 saat oynadıktan sonra cok kasıyor sınır oldum oyun oynayamıyorum en fazla 2 saat oyun oynadıktan sonra bu bılgısayara bu kadar para vermenın bır anlamı kalmıyor.. sızce bu normalmıdır yoksa pc de sorunmu var yardım edersenız cok sevınırım.

• 75-80 derece çok değil işlemci için.90+ görmediği sürece pek sorun yok. ekran kartı kaç dereceye ulaşıyor?
  • ekran kartı normal kullanımda 50 oyunlarda suan 14 dakıkadır oynuyorum ıslemcı 75 anakart 78 ekran kartı 76 normalmı oyun hala takılıyor hıc takılmıyordu :(
  • HideBound kullanıcısına yanıt
    kac saatr oynuyodum hıc kasma takılma yoktu anıden olmaya basladı .. bırde bılgısayar acayıp ısınıyor klavye o kadar ısınıyork oyunlarda sureklı dokunamıyorum klavyeye yakıyo parmagımı o derece.bıgısayarın ust kısmına dokunamıyorum bıle buda normalmı hocam
  • http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Y50-70-59424712-Notebook-Review-Update.124754.0.html
    hocam klavyeye sıcaklık iletme durumu normal.zamanında ben şu linki atıp soğutması kötü dediğimde "yok yae lenovo o ısınmaz" diyenler olmuştu. kasa ince olduğu için soğutma bir süre sonra yetersin kalıyor.ısı klavye kısmından uzaklaştırılamıyor. incelemedeki temperature başlığını bulursanız(aşağılarda) bahsedildiğini görebilirsiniz.

bence benchmark testleri yapın 15 dk kadar makine throthling yapıyor mu diye bakın.eğer ısınıp işlemci veya ekran kartı kendini kısıtlıyorsa ısınmadan kaynaklandığını söyleyebiliriz.oyun oynamak için bir soğutucu alıp denersiniz. sıcaklıkları 5-10 derece kadar düşürüyor genellikle.

edit: bir de fan temizliği işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmic Blues -- 2 Mart 2015; 0:16:55 >

• hocam dedıklerınızı dıkkate alcam .. oyun hala acık ıslemcı ıle anakart 82 85 arası degısıyor ekran kartı 80 derecede degısıyor ... dedıkerınızı yapacam ama su fan temızleme olayını ben bulamadım lenovo settıng programında oluyo dıyolar ama bende o program yok fanı tersıne dondurup temızlıyomus ama yapamadım.. suan hafıf seste muzık dınledıgım halde fanların sesını cok rahatlıkla duyabılıyorum..
  • babiz kullanıcısına yanıt
    garanti hala duruyorsa servise gönderin fan temizliği ve termal macunu yenilesinler.sadece tersten çalıştırmakla olacak iş değil o. hatta kaliteli bir termal macun alıp bir bilene yeniletseniz de sıcaklıklar düşer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • servise gondermeden yatırsam garaniden dusermı acaba
    bozulur büyük ihtimalle. arka kapakta garanti etiketi varsa garantiye yollayın. çok mu var garantinin bitmesine?
  • hocam 10 gunluk bılgısayar daha bu 3. kullanısım ısım dolayısı ıse pek vaktım olmuyor kullanmaya
    10 günlük 3 kere kullandıysanız fanda temizlenecek birşey yoktur.birkaç aylık olduğunu varsayarak söylemiştim.

belli bir sıcaklıktan sonra clock speed i daha düşük bir noktaya sabitlediği için o kasmaları yaşıyorsunuz diye düşünüyorum. oyunun ayarlarını biraz kısıp oynamayı deneyin. oynadığınız oyun da basit bir oyun değil.biraz ayardan sonra sorun yaşamazsınız.
  • ultrada oynuyorum takılma gıttı suanda gayet akıcı oynuyorum hocam ama su fan sesı sınır ettı benı fanı neden bu kadar ses cıkarıyor cok degıl ama rahatsız edıyo benı
    normaldir oyunda fan sesi çıkması. ufacık makine gtx860m+ işlemciyi soğutmaya çalışıyor.
  • pekı hocam kafama takılan son bırsey daha var alıyorken bana 8 gb sshd var dedıler speccy programı ıle baktıgımda sshd gozukmuyor benımkınde yokmu acaba :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babiz -- 2 Mart 2015; 2:10:06 >
    vardır da sshd nin çok da bir olayı yok.bu saatte detaylı anlatmaya üşeniyorum google varken. kullanımda windows açılış-kapanış süreleri dışında pek bir artısı yok diye biliyorum.

programda gözükmemesi de aslıda bahsedildiği gibi ayrı birşey olmamasından kaynaklı. hddnin içinde gibi düşün
  • Aynı sorun bende de vardı, geçen hafta servise gönderdim ve ana kartı arızalı dediler yurtdışından 0 ana kart söylemişler bu ısınma sorunu ondan kaynaklıymış. Kimileri normal diyor ama bazıları OC yapıp max yükte 55-65 derecede çalıştığını söylüyor ve ekstra soğutucusu olmadan.
  • bugun gıttım vatan bılgısayara bu laptoptan stoklarında kalmadıgını ıstersenız baska laptop alabılecegımı soyledıler bende msı ge60 apache ıle arasında kaldım o 3700 tl idi bende dusuneyım dedım bıraz laptopu aldım dondum gerı tekrar .. sızce msı ge60 apache nasl ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.