Şimdi Ara

Lenovo Z500 İnceleme (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.011
Cevap
42
Favori
314.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayarı neredeyse açar açmaz fan çalışmaya başlıyor. neredeyse bütün açık olduğu süre boyunca çalışmaya devam ediyor.

bu normal bir durum mu? "bu kadar fan çalıştıracak ne vardı..." diye düşünüyorum bazen. çünkü sadece tarayıcıda internete girerken bile çalışıyor. ve hepimizin bildiği cd-rom dönme sesinin yarısı-dörtte üçü kadar büyüklükte bir sesle çalışıyor. çok rahatsız edici değil aslında. ama bilgisayarda anormal bir durum mu var diye şüpheleniyorum.

ayrıca makinanın her yerini elliyorum hiçbir yeri sıcak da değil, hiç sıcak değil üstelik. oyun oynarken ısınıyor biraz, ona kesinlikle bir lafım yok, zaten ben de cooler padimle ona destek veriyorum. fakat normal chrome'da gezerken ya da her şey kapalı sadece bir word dosyası okurken neden fan çalışır anlamadım...

• O Rei kullanıcısına yanıt
    Bence pek normal bir durum değil görev yöneticisinden çalışan programlara bir göz atın derim. Gözünüze çarpan tuhaf isimli programları araştırıp virüs olup olmadığına bakın. Belleği ve CPU yu çok kullanan programlarınız da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O Rei

quote:

Orijinalden alıntı: Arves TR

quote:

Orijinalden alıntı: BordooMaavi

quote:

Orijinalden alıntı: Arves TR

Beyler oyun oynamak için uygunmudur bu battlefield 4 fifa 14 oynayacağım rahat takılmadan çalıştırır mı ? Birde hangi modelini önerirsiniz bir sürü modeli var herhalde ?

BF4ü denemedim bilmiyorum ama Fifa 14'ü çok rahat oynarsınız.

Sağol

hocam ben de lenovo ideapad z500'te bf4 oynuyorum.

eski bilgisayarımda(hp pavilion dv6 model 4 senelik bir aletti) servera bağlanması 5 dakika sürüyordu. zaten bu nedenle bilgisayar değiştirdim, şimdi z500'te 2 dakikada bağlanıyor. o da oyunu açtıktan sonraki ilk seferde. sonraki harita değişimlerinde belki 1 dakika sürüyor.

takılma yok ancak fps çok yüksek diyemeyeceğim. 20-30 arası değişiyor. 20'nin altına bile inebiliyor. fakat insan gözü için çok sıkıntı yaratan rakamlar değil bunlar. yine hiçbir şekilde kesintisiz ve duraksız bir görüntü izliyorsunuz. fakat bi 40-50 olsaydı gerçekten çok daha smooth birgörüntü olabilirdi diye düşünüyorum. geçen gün ekran kartı severler sohbet konusunda birisi GTX 600 küsür bi şey ekran kartıyla 70 fpsden aşağı almadığını söylemişti. ama öyle manyak ekran kartlı oyun bilgisayarı alırsanız fiyatı da ona göre olur tabi. ha bu arada benim oyunu bütün grafikler ve özellikleri yüksek'te oynadığımı belirtmemde de yarar var. siz medium'da oynarsanız fps hatırı sayılır derecede artabilir diye inanıyorum.

ısınma sorunu olarak hiçbir şey yaşamadım. hp'de fanlar öyle sesli çalışıyordu ve makina öyle ısınıyordu ki... bi sorun varsa da ben farkında değilim. yani benim gibi hp'den geçen biri için z500 yetti ama sizi bilemem

Çok sağol bende alacağım herhalde z500

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Merhaba, yaklaşık bir ay önce Vatan' dan 1499 tl ye i5 işlemci 6gb Ram 1 TB Hard diskZ500 almıştım. Panelde 2 nokta hatası vardı ürünü iade aldılar, yerine istersem aynı ürünü alabilirim şuan Vatan' da fiyatı 1500 tl, istersem de fiyat farkı verip başka model veya başka marka notebook alabilirim. Acaba sizce baa marka model veya markaya yönelmeli miyim? Yine vatanda bugün Lenovo S510P 1,60HZ 6GB Ram 1TBSSHD-2GB Ekran kartı Notebook 1.599 tl idi yani 100 tl fark verip bu notebookuda aşabilirim. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?
  • scarface3545 S kullanıcısına yanıt
    1500 tl derken bi link atabilir misiniz ?
  • Hocam 1635 tl idi bugün Vatan'da ben hediye çekiyle geri alabileceğim için 1500 tl yazmışım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: scarface3545

Arkadaşlar Merhaba, yaklaşık bir ay önce Vatan' dan 1499 tl ye i5 işlemci 6gb Ram 1 TB Hard diskZ500 almıştım. Panelde 2 nokta hatası vardı ürünü iade aldılar, yerine istersem aynı ürünü alabilirim şuan Vatan' da fiyatı 1500 tl, istersem de fiyat farkı verip başka model veya başka marka notebook alabilirim. Acaba sizce baa marka model veya markaya yönelmeli miyim? Yine vatanda bugün Lenovo S510P 1,60HZ 6GB Ram 1TBSSHD-2GB Ekran kartı Notebook 1.599 tl idi yani 100 tl fark verip bu notebookuda aşabilirim. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar?

Sanırım şu modelden bahsediyorsunuz. Ekran kartı G720M 64 bit olarak gözüküyor

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-720M.90247.0.html

• Arkadaslar lenovo servisinde yasadigim olayi anlatmak istiyorum. 27 aralik ta aldigim z500un hdd den gelen tikirti ve bilgisayardaki asiri hantallasma yuzunden mecidiyekoydeki servisine ayin 3 unde biraktim. Biraktigim saat 17.00. Finallerim baslayacagi icin acil degisim raporu istedim. Cunku alinali daha 6 gun olmustu. Servisteki bayan " suan inceleme 1.5 saat surer. Ne kadar istesenizde yapamam cunku mesai 17.30 da bitiyor. Keske sabahtan gelseydiniz halletmeye calisirdim" dedi.
    Ertesi gun saat 11 gibi lenovoyu aradim. Bana kararin ciktigini ve servise gelip degisim raporunu alabilecegim soylendi. Bende sabiha gokcen hava alaninin oradan mecidiyekoye gittim. 2.5 saatlik yol.
    Servise gittigimde bana saka gibi raporun hazir olmadigi soylendi. Lenovodan cevap bekleniyormus. Ve beni gondermeye calistilar. Tabi ben ve babamda ipler koptu.
    Cunku hem yanlis bilgi verilmisti ve dun sabahtan gelseydiniz yardimci olurdum diyen kadin bize gitmemizi soyluyordu.
    Yetkili birilerini istedik. Bekleyin vs dediler. Sonra tartistigimiz bayan bize yurtdisi ile konustugunu ve rapor icin ugrastigini soyledi.
    5dk sonra raporu hazirladilar ve ben aldigim yere degisime gittim.

Bunu yazmamdaki amac lenovo servisinde bu tarz bir tutumla karsilasirsaniz hakkinizi arayin. Isteseler 5 dk da o raporu yurtdisindan isteyebiliyorlar. Tabi cihaziniza degisim onaylandiysa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: seco4

quote:

Orijinalden alıntı: malicinar

iyi mi yaptım kotu mu yaptım bilemiyorum ama freedosunu beklemeden pc depodan z500 aldım toplamda 1610 tl ye mal oldu bana 2-3 gun içerisinde elımde olur.pc almak için yaklasık 1 aydır derin araştırmalar yaptım.1 ay oncesıne kadar her marka ve model ekran kartlarının aynı performans goeterdıgını zannedıyordum yanı 2gb lık 630m ile 2 gb lik 645m arasında fark yok zannedıyordum şimdi ise uzmanı oldum arastıra arastıra.bir çok modelde git gel ler yasadım once samsung sonra asus kv555j ye yoneldım sonra bi manevrayla dell 7520 ye asık oldum.tam karar vermısken en iyisi lenovo 580 alayım dedım hem de 630m diye yazıp 635m çıkıyormus dıye kı son andada z500 u gordum ve 645m ve 1500lu fıyatları gorunce bıde 1tb hdd gorunce oncekılerı unuttum bu pc ye kafayı taktım.ama stoklara bi girip bi cıkıyordu en sonunda geldi ama bu sefer win8 de drıver sorunları verdıgını ogrendım freedos unu beklemeye basladım ve daha sabredemedım ve wın8 lı aldım ama sılıp wın7 yuklucem boylece enayi gıbı orj won8 e para vermıs olacagım.çok oyun oynayan biri değişlim ama almısken iyisini alayım dedım umarım pişman olmam.nu urunde benı cezbeden 3 faktor var 1.si 645m ekran kartı 2.si 1tb hdd 3.sü ultrabooka yakın ebatlar dıger benzerlerıne gore cok daha ınce ve hafif. klavyeside ısıklı olsaydı tadından yenmezdi. konuyu acan arkadas pc yi haksız yere kotulemıs çok sasırdım okuyunca halbukı ben katılmıyorum.umarım pişman olmam kolay para kazanılmıyor cunku

win8 de driver sorunu falan yok hocam kafan rahat olsun o konuda.cayır cayır hızı makinenin win8de.hiç uğraşma win7 ile bence

asus k56cb mi iyi yoksa z500 mü

• Arkadaşlar Z500 i7 645m 6 gb 1 tb özelliklere sahip bilgisayar kullanıcısıyım. fredos geldi ve ben de win8 problemli olur diye win7 kurdum fakat win7 şuanda beni hiç tatmin etmiyor öncelikle hatalı bir güncelleştirmesi var ve bu sorunu çözemedim ve komple tüm güncellemeleri kaldırdım ve kapattım şuanda bilgisayarım win7 fakat sevemedim.

win8'in daha çok dokunmatik ekranlara göre oldugunu söylüyorlar z500 kullanıcıları bu konuda neler düşünüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bahriyeli58

Arkadaşlar Z500 i7 645m 6 gb 1 tb özelliklere sahip bilgisayar kullanıcısıyım. fredos geldi ve ben de win8 problemli olur diye win7 kurdum fakat win7 şuanda beni hiç tatmin etmiyor öncelikle hatalı bir güncelleştirmesi var ve bu sorunu çözemedim ve komple tüm güncellemeleri kaldırdım ve kapattım şuanda bilgisayarım win7 fakat sevemedim.

win8'in daha çok dokunmatik ekranlara göre oldugunu söylüyorlar z500 kullanıcıları bu konuda neler düşünüyor?

Kesinnikle win8 kurmanı tavsiye ederim. Bende ilk başta win 7 kurmuştum ama şansımı denedim win 8 ile ve dedim ki ne kadar hamallık etmişim win 7 ile uğraşarak.

Win 8'e alışınca win 7'den tamamen soğuyorsunuz. Ayrıca bende start menü falanda yok ve kullanımı oldukça rahat.

• beyler merhaba
    kasa pile gömülü diye korkmanıza gerek yok.oyunlarınızı şarjdada oynayabilirsiniz.çünkü bu laptop un pili akıllı pil.yani siz laptobu şarja takarsanız pil devreden çıkar.ben bunu duyunca az da olsa rahatladım.hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DexterMorgan.

Şarja Takılı Değilken Kullanınca % 20 Lere Geldi Mi Hard disk Sesi Gibi Cızırtı Çıkıyor Sizdede Öyle Mi

bende bu durum ilk açınca oluyor. 1-2 dk sonra kesiliyor cızırtı.
  • aldık bakalım ne tavsiye edersiniz üzerine arkadaşlar hdd konusunda
  • İŞLEMCİ Intel Core i5-3210M 2.5 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.1 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i5
    RAM 6 GB DDR3 1600 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
    İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 8
    EKRAN KARTI NVIDIA GeForce GT 645M 2 GB

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-ideapad-z500-59-352523-notebook-fiyati,37853.html

Bu bilgisayarın ekran kartı 128 bitmiş galiba.Doları göz önüne alırsak fiyat olarak iyi geldi.Sizce alınır mı acil almam gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: country1

İŞLEMCİ Intel Core i5-3210M 2.5 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 3.1 GHz.) 3 Mb Cache Bellek İşlemci
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i5
    RAM 6 GB DDR3 1600 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
    İŞLETİM SİSTEMİ Microsoft Windows 8
    EKRAN KARTI NVIDIA GeForce GT 645M 2 GB

http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-ideapad-z500-59-352523-notebook-fiyati,37853.html

Bu bilgisayarın ekran kartı 128 bitmiş galiba.Doları göz önüne alırsak fiyat olarak iyi geldi.Sizce alınır mı acil almam gerekiyor.

Evet 128 bit ama stokta yok. Fiyatın düşük olmasının sebebi de bu. İstanbulbilişime ulaşıp stoklara gelecek mi öğrenebilirsiniz ama pek sanmıyorum, başka sitelere bakın.

• Arkadaslar fan problemim var

Bios guncellemesini yaptim. Guncel driverler yuklu ama sorun su ki fan surekli calisiyor. Oyle oyun oynadigim dq yok. Basit gundelik isler. Cok nadiren duruyor sonra tekrar calisiyor. Oyun felan oynasam neyse. Ekran kartini etkisizlestirdim belki ondandir diye ama duzelmedi

Bu durum normal mi yoksa sorun mu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaidAbdullah

Arkadaslar fan problemim var

Bios guncellemesini yaptim. Guncel driverler yuklu ama sorun su ki fan surekli calisiyor. Oyle oyun oynadigim dq yok. Basit gundelik isler. Cok nadiren duruyor sonra tekrar calisiyor. Oyun felan oynasam neyse. Ekran kartini etkisizlestirdim belki ondandir diye ama duzelmedi

Bu durum normal mi yoksa sorun mu var.

Fanın sürekli çalışması normal. Önemli olan hızlı mı yoksa yavaş mı çalışıtığı. Sürekli hızlı çalışması Arka planda bir çok işlemin gerçekleşmesi yüzünden olabilir. Arada Lenovo Energy Management uygulamasındaki fan temizleme bölümünü kullanın işlem biraz sürüyor sonucunu bekledikten sonra fan bir süre susacaktır (yavaş çalışacaktır) . Susma süresi az ise işlemciniz epey meşgul demektir.

• arkadaşlar gitdigiciyordan gecen hafta aldım 1579 (%5 gittigidiyor çeki ve 100 tl bonus puan ile) 1400 e geldi bana 6 taksit kargo bedava fiyat bana çok uygun geldi alamk isteyen baksın
    lenovo z500
    i5 3230 işlemcili
    8 gb ram
    1 tb harddisk
    orjinal windows 8
    2 gb gt645m ekran kartı
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/lenovo-z500-59365052-i5-3210-8g-1t-15-6-2gb-w8-g-102755090

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorgoaxion -- 28 Ocak 2014; 21:09:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Numlock tuşu yanlış çalışan var mı ? Yani numlock aktif değilken (ışık yanmıyorken), rakamların aktif olduğu. Win 8.1 kurunca oldu sanırım.

arkadaslar su sıralar bendede bu hatayı vermeye basladı çözümü nedir num lock acıkken sayı tusları calısmıyor kapalı olunca calısıyor 8.1 e güncelledikten sonra oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahTR -- 5 Şubat 2014; 14:02:51 >
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.