Arkadaşlar CPU sadece %30 kullanıyor. 2.5Ghz turbo boostla 3.0 Ghz olması gerekirken kendini 0.75Ghz sabitliyor ve hiç bir şekilde yukarı çıkmıyor. Cpu voltajıda aynı zamanda çok düşük. Bazen bilgisayar açıldığında 3.0 GHz görüyorum. Voltaj o zaman 1V civarlarında oluyor. Ama ikisi birden aynı anda düşüyor. Adaptörümde bi sıkıntı olurmu deneyebileceğim başka bi adaptör elimde mevcut değil. Sorun ondan olduğu düşünürseniz yeni bir adaptör almayı planlıyorum. Performansa düşüş ve oyunlarda ciddi şekilde FPS düşmesi yaşıyorum. Önceden böyle bi sorunum yoktu. Aniden ortaya çıktı.
Lenovo Z510 modeli bir laptop sahibiyim.
aynı sorun bugün bende de başladı lenovonun canlı destek hattıyla irtibaya geçtim recovery ile format atın sorun devam ederse servise alalım dediler ve ayrıca bilgisayarın her açılışında batarya düşük uyarısı alıyorum
merhaba,
bende lenovo Z510 kullanıyordum ve aynı sıkıntı bendede vardı. Sürekli 0.78 ghz da çalışıyordu. lenovo energy manager'i sildim ve tekrar yükledim. şu an sorun düzeldi
Hem recovery yaptım hemde energy manager sildim ve yükledim hala aynı devam ediyor. Bilgisayarı açtığımda yaklaşık 1 dk kadar normal seyrinde giderken birden sabitleniyor.
Yokmu arkadaşlar yardım edebilecek.
Bu konuyu baya araştırmıştım. Bu sorunu kim yaşarsa yaşasın mutlaka bataryası arızalı oluyormuş....
Aynen benim bataryanında ömrü tükenmiş durumda. Lenovo z510 laptopun genel olarak batarya sıkıntısı var.Ama bataryam tükendikten sonra normal bi şekilde yaklaşık 4 ay kadar kullandım laptopu. Bu sorun aniden ortaya çıktı bataryayla alakalı olabileceğini düşünmüyorum açıkçası. Bir ara böyle bi hata alıyordum. Bu hata gelmemeye başladı 1 hafta kadar sonrada böyle bi sorun çıktı.Adaptörle alakası olabilirmi.Ve orjinal adaptör bulamıyorum mudail adaptör kullanmak ne kadar doğrudur.
pc yi aldıktan 1 yıl sonra aynı sorun bendede ortaya çıktı ve pc de hiçbirşey yapamaz oldum .çok araştırdım ve hangi bilgisayarccıya götürdüysem bir çözüm bulamadılar . tahminimce sorunun nedeni pilin bitmesi beyler , pil ömrü tükenince pc kendini 0.75 Ghz de sabitliyor . Tek çözüm pil değişimi gibi duruyor . yapacagın pc ye sokam lenovo
xSkyResX
kullanıcısına yanıt
Bilgisayarı 2014'te aldım ve Linux kullanıyorum. Frekansın düşük frekansta sabitlenmesi sorunu oluşmadı hiç bende. Benden sonra arkadaşıma da aldık ki onda da bir sorun yok. Ama ikimizin bataryası da kapasite olarak sorunlu görünüyor. Bende hatta %1 görünüyor. Hani ayarlar ile ilgili bir sıkıntı olabilir. Güç ayarlarında bir işlemci performans çubuğu var. Onu %99 ya da %100 yapmayı deneyin derim. O çok düşük bir değerde olabilir. Ha birde bende Linux kullandığım için sorun olmuyor olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme