Şimdi Ara

lenovo z510 kasa temizleme , fan vidalari acilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fan vidalarina kadar geldim acamadim dunden beri , diger vidalari actigim tornavida ise yaramiyor nasil acabilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fan vidaları derken,şu siyah boruların geldiği plakaları tutan vidalardan bahsediyorsanız,tornavida işliyor hocam neden işlemesin.z510'un kasasını yaklaşık 4-5 kere açtım.o plakaları da aynı sayıda çıkardım.
  • Hocam farkli tip vidalar , tornavida atiyor acmiyor . Fani soktum sadece mesela orayi aciyor anlamadim , birde asil fani temizlesem randiman yukselirmi yoksa orayida sokmelimiyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: danger70

Hocam farkli tip vidalar , tornavida atiyor acmiyor . Fani soktum sadece mesela orayi aciyor anlamadim , birde asil fani temizlesem randiman yukselirmi yoksa orayida sokmelimiyim ?

eğer termal macun yoksa elinizde sadece fanı temizlemenizi öneririm,dostum çünkü yeni macun sürmezseniz o borular ısıyı fazla iletir o yüzden şimdilik sadece fanı temizleyip yerine takmanız sizin için iyi olacaktır ama bir bilgisayarcıya götürmeniz daha iyi.ayrıca o 6 gen vidayı sökmeyiniz,farkettiyseniz o siyah plakalara bağlı değil altındaki cpu denilen işlemciye ait.ona dokunmayınız lütfen.sadece yıldız tornavidanın açacağı vidaları sökün siyah plakaya bağlı.
  • ayrıca köşesinden bile baktığımızda fanın epey bir kirlenmiş olduğunu görüyorum,o yüzden kesinlikle bilgisayarınızın verimi artacaktır.
  • Sagolun cevap icin son olarak , tornavida ucu dustu hafifce ama elektrik cikti cunku sarji sokmeyi unuttum yanmis olma ihtimali var mi sizce ? Fotodaki yerde oldu

• valla hocam,görünürde bir yerde net bir yanık gözükmüyor ama bunu anca bilgisayar açılınca görebiliriz,sadece şarjı değil bataryayı da çıkarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 5 Mart 2017; 14:55:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pratik Laptop Fanı Temizleme
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Batarya kablosunu cikarmayi unuttum iste , suan sarj aliyor ama pc acilmiyor bi yerde yanlis yaptim galiba

• Anakart üzerinde tornavida gezdirirken hele laptop anakartında elektriğe bağlı bırakılır mı? Plastik kasayı bile sökmeden gücü kesmeniz lazım.

Soruna gelince, bilgisayarın elektriğini komple kesin 2-3 saat bekletin sonra tekrar açmayı deneyin. Yine olmazsa büyük ihtimalle ya entegrelerden ya da dirençlerden birini yaktınız. İyi bir elektronikçi hangisinin bozuk olduğunu tespit edebilir ama astarı yüzünden pahalıya gelir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.