Şimdi Ara

LENOVO Z510 KULLANICILARI (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.088
Cevap
24
Favori
90.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı ile alakalı olarak; çift ekran kartına sahip oluşu nedeniyle, sıkıntı yaşayanlar olabilir. Öncelikle iki ekran kartını da sürekli güncel tutmak gerekiyor.

Ben bu iş için iobit advanced system care yazılımıyla birlikte yüklediğim driver güncelleyiciyi kullanıyorum.

Speakerlar Jbl firmasından oldukça güzel ses çıkışı var. Mikrofon kalitesine gelince, sanırım laptoplar arasında en iyi mikrofona sahip, kamerayı henüz test etme şansım olmadı pek ama idare eder ölçülerde.

öncelikle bilgisayarınızın performansını tam alabilmek için ne yapmalısınız?

Laptopunuzda yüklü olarak gelen energy manager'a bir göz atın. orada fan temizleme var. yaklaşık iki dakika sürüyor ve fandaki tozları atıyor.
    aynı zamanda bataryanızı (sakın yeni pc nizde bu testi yapmayın) test edebilirsiniz. ilerki zamanlarda batarya ömrü kısaldıkça bu bakım bilgisayarınızın düzene girmesini sağlayacaktır.

diğer laptoplarda şu ana kadar görmediğim bir özellik daha eklenmiş. conservation mode. Bunu kesinlikle bilgisayarınız sürekli fişe takılı kullanıyorsanız açık tutmalısınız. Bilgisayarlarınızın bataryaları sürekli full konumda olduğunda batarya ömrünü çok daha hızlı tüketir.

Cihazınızın şarjı yüzde 20 kaldığında usb cihazları otomatik olarak şarj etmeyi durduracaktır.
    bunun dışında ekran kartı isteyen özellikleri uygulamaları kullanacaksanız cihazınız conservation modunda olmalı ve fişe takılı olmalı.

Harddiski 450 gb olarak iki parçaya bölün. Diğer bölünmüş alanlara kesinlikle dokunmayın.

one key recovery güzel bir özellik.

ayrıca cihazınız hızlı açılmak üzere bir kaç sd hafıza kullanıyor. diğer laptoplara göre daha hızlı açılmasınıi uyku konumundan çok daha hızlı çıkmasını sağlayan bir özellik harddisk değiştirme zorunluluğu varsa bu özellik kaybolmuyor. Tabii ki tüm bu güzel özelliklerin dışında, klavyesi yine klasik sıkıntıları çıkaracaktır. Örneğin zamanla biriken tozlar vb. durumlarla karşılaşacaksınız

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefertem

Ekran kartı ile alakalı olarak; çift ekran kartına sahip oluşu nedeniyle, sıkıntı yaşayanlar olabilir. Öncelikle iki ekran kartını da sürekli güncel tutmak gerekiyor.

Ben bu iş için iobit advanced system care yazılımıyla birlikte yüklediğim driver güncelleyiciyi kullanıyorum.

Speakerlar Jbl firmasından oldukça güzel ses çıkışı var. Mikrofon kalitesine gelince, sanırım laptoplar arasında en iyi mikrofona sahip, kamerayı henüz test etme şansım olmadı pek ama idare eder ölçülerde.

Laptopunuzda yüklü olarak gelen energy manager'a bir göz atın. orada fan temizleme var. yaklaşık iki dakika sürüyor ve fandaki tozları atıyor.
    aynı zamanda bataryanızı (sakın yeni pc nizde bu testi yapmayın) test edebilirsiniz. ilerki zamanlarda batarya ömrü kısaldıkça bu bakım bilgisayarınızın düzene girmesini sağlayacaktır.

diğer laptoplarda şu ana kadar görmediğim bir özellik daha eklenmiş. conservation mode. Bunu kesinlikle bilgisayarınız sürekli fişe takılı kullanıyorsanız açık tutmalısınız. Bilgisayarlarınızın bataryaları sürekli full konumda olduğunda batarya ömrünü çok daha hızlı tüketir.

Cihazınızın şarjı yüzde 20 kaldığında usb cihazları otomatik olarak şarj etmeyi durduracaktır.
    bunun dışında ekran kartı isteyen özellikleri uygulamaları kullanacaksanız cihazınız conservation modunda olmalı ve fişe takılı olmalı.

Harddiski 450 gb olarak iki parçaya bölün. Diğer bölünmüş alanlara kesinlikle dokunmayın.

ayrıca cihazınız hızlı açılmak üzere bir kaç sd hafıza kullanıyor. diğer laptoplara göre daha hızlı açılmasınıi uyku konumundan çok daha hızlı çıkmasını sağlayan bir özellik harddisk değiştirme zorunluluğu varsa bu özellik kaybolmuyor. Tabii ki tüm bu güzel özelliklerin dışında, klavyesi yine klasik sıkıntıları çıkaracaktır. Örneğin zamanla biriken tozlar vb. durumlarla karşılaşacaksınız

Güzel anlatmışsınız ancak LENOVO FORUM'dan bir uzman şahsın "koruma modu, %100 şarj" hakkında dedikleriyle sizinkiler uymuyor. Hemen aşağıdaki linkte bahsedilmiş :
    http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Question-about-z510-battery-overcharging/m-p/1491062#M117707

Klavye tuşları arasında biriken tozlara da çözüm olarak ben mutfaklarda kullanılan 2-3 kademeli el süpürgelerini öneriyorum. Eski laptopumda da tuşlar böyleydi ve aralarını olabildiğince temizleyebiliyordu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: talican

quote:

Orijinalden alıntı: nefertem

Ekran kartı ile alakalı olarak; çift ekran kartına sahip oluşu nedeniyle, sıkıntı yaşayanlar olabilir. Öncelikle iki ekran kartını da sürekli güncel tutmak gerekiyor.

Güzel anlatmışsınız ancak LENOVO FORUM'dan bir uzman şahsın "koruma modu, %100 şarj" hakkında dedikleriyle sizinkiler uymuyor. Hemen aşağıdaki linkte bahsedilmiş :
    http://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/Question-about-z510-battery-overcharging/m-p/1491062#M117707

Klavye tuşları arasında biriken tozlara da çözüm olarak ben mutfaklarda kullanılan 2-3 kademeli el süpürgelerini öneriyorum. Eski laptopumda da tuşlar böyleydi ve aralarını olabildiğince temizleyebiliyordu :)

Lenovo forumlarında genelde bir zararı olur mu sorusuna cevap veriyorlar Fakat pil ömrüyle ilgili benim yazdığım.

• nefertem N kullanıcısına yanıt
    conservation mode'i nasıl etkinlestireceğiz peki ?
  • Conservation mode dediğiniz gücü energy manager da %60 sabitleme mi?

• Şuan i5 li modelini FreeDos olarak en uygun fiyata nereden alabiliriz?
  • Bu z510'u kasmayan sağlam güvenilir antivirüs lazım "eset aşırıdı derecede kastı açılış süresi 2dakika 17 saniyeye çıkardı denedim."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can aşık

Bu z510'u kasmayan sağlam güvenilir antivirüs lazım "eset aşırıdı derecede kastı açılış süresi 2dakika 17 saniyeye çıkardı denedim."

Ben bilgisayarın üzerinde gelen 30 günlük McAfee antivirüsü kullanıyorum. Bittiğinde de eski bilgisayarımda kullandığım Avast'ın paralı sürümünü tekrar yükleyeceğim. Avast hiç bir şekilde kasmıyor, ancak free sürümler pek işe yaramıyor Avast'ta.
  • Can aşık kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de eset in smart security var ilk yukledim zaman acilis farki vardi ama bir kac acilistan sonra duzeldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ekranın arka sağ orta kısmında hafif de olsa ısınma oluyor mu??

• Teşekkürler !
  • Energy Manager'de Kapasite 48000 mWh iken 2 hafta sonra değişiklik olmuşmu diye baktığımda 43200 mWh olmuş ;

1) Neden düşmüş bu ?
    2) Bu 0'a kadar düşer mi?
    3) Eğer bu sürekli düşecekse zararı nedir ?

ACİL YARDIM LÜTFENN !!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Can aşık

Energy Manager'de Kapasite 48000 mWh iken 2 hafta sonra değişiklik olmuşmu diye baktığımda 43200 mWh olmuş ;

1) Neden düşmüş bu ?
    2) Bu 0'a kadar düşer mi?
    3) Eğer bu sürekli düşecekse zararı nedir ?

ACİL YARDIM LÜTFENN !!!!

zaman içerisinde batarya ömrün azalmakta bu kaçınılmaz bir durum ancak çok hızlı bir düşüş olmuş bir kez daha kalibre et sonuçları paylaş bakalım nolcak

Hocam benim pc 2 aylik 42000 e dustu. Genellikle 60 da sabit kullanirim forum daki arkadaslarin dedigi gibi de desarj edip full yaptim ama nafile her full ledigimde azalmaya basladi daha full lemeye korkuyorum.

• ysphgnr kullanıcısına yanıt
    dediğinizi yaptım sonuç hala aynı

LENOVO Z510 KULLANICILARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can aşık -- 4 Eylül 2014; 0:17:36 >
  • ekonomist1453 kullanıcısına yanıt
    aynen benimkide 2 aya yaklaştı sarjdayken %60 da sabitliyorsun ? ayrıca batarya öldü diyelim ne halt edicez içine montajlı
    valla anlamadım hocam 60 da sabit kullanıyorum haftada 1 farkı düzeylerde boşaltıp dolduruyorum ama nafile forumda diğer arkadaşlarında uyguladığı şekilde uyguluyoruz onlarda artma olmuş bende azalma oluyor.
    Batarya bitince de yapacak birşey yok hocam garantiden batarya değişimi isteyeceğiz ki bataryayıda parayla değiştiriyorlar.
    Sizde energy manager da 43200 gösteriyor benim pc de manager da kapasiteyi 48000 gösteriyor ama battry care dan baktığımda 42000 gösteriyor 6000 azalış var ama bunu manager göstermemiş !!!
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.