Şimdi Ara

Lenovo z580 bios sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
20.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar ben yakın zamanda lenovo z580 i7 laptop aldım ve format atmam gerek ancak bios ekranından hiçbirşey anlayamıyorum yardımcı olabilecek bi arkadas varsa çok sevinirim :)

• Format atmanız için sadece Boot Sequence yapılandırılması gerekir, yani ROM sürücünüzü ( DVD/CD ) 1'ncil sıraya yerleştireceksiniz. F10, Enter, sonrasında DVD yi takıp, gerisi işletim sistemi kurmanıza kalmış.

Boot Sequence vb. bir sekme olması gerekir, bulamazsanız ekranın fotoğraflarını buraya ekleyin. Yardımcı olalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Format atmanız için sadece Boot Sequence yapılandırılması gerekir, yani ROM sürücünüzü ( DVD/CD ) 1'ncil sıraya yerleştireceksiniz. F10, Enter, sonrasında DVD yi takıp, gerisi işletim sistemi kurmanıza kalmış.

Boot Sequence vb. bir sekme olması gerekir, bulamazsanız ekranın fotoğraflarını buraya ekleyin. Yardımcı olalım.
    hayır normalde boot etmeyi bende biliyorum ancak bu bilgisayarı yeni aldım ve bios menüsünü bi türlü çözemedim en kısa sürede resimleri atacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: altug.a

hayır normalde boot etmeyi bende biliyorum ancak bu bilgisayarı yeni aldım ve bios menüsünü bi türlü çözemedim en kısa sürede resimleri atacağım

CD yi takıp bir deneyin. açılışta setup seçeneği çıkarsa onunla formata başlayabilirsiniz. cd yi okumazsa bios tan ayar yapmalısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bradley Cooper

quote:

CD yi takıp bir deneyin. açılışta setup seçeneği çıkarsa onunla formata başlayabilirsiniz. cd yi okumazsa bios tan ayar yapmalısınız

Alıntıları Göster
    arkadaslar sorunu anlatamadım galiba biostan boot etmeden zaten format cdsi calısmaz biliyorum ve sorun biosa girememekte degil ancak biosa girince bi türlü bulamıyorum gerekli menüyü

• quote:

arkadaslar sorunu anlatamadım galiba biostan boot etmeden zaten format cdsi calısmaz biliyorum ve sorun biosa girememekte degil ancak biosa girince bi türlü bulamıyorum gerekli menüyü

Merhaba arkadaşım sorunum devam ediyor mu bilemiyorum ama ben cevap vereyim...

İstediğin menü...

Bios save menüsünden bir önceki menüde..

Ancak şuna dikkat etmen gerekiyor.

UEFİ boot şeçeneğini Legacy Boot aktif edeceksin... Altına yeni bir menü açılacak. Burayıda ister UEFI BOOT Legacy First olarak işaretle yada ister devre dışı bırak.

Burada şunu söylemek istiyorum.. UEFI BOOT Windows sistem dosyasını koruma modülüdür. Şöyle ki UEFI Boot devre dışı bırakmaz isen, Windows kurulum DVD/CD ile kurmaya başlarken sistem donar veya DVD okumaz, kuruluma geçmez. Sebebi ise Windows sistem dosyasına erişmeye çalışımaya çalıştığı için Güvenlik sebebi ile sistemi kilitlemesi. Bu özellik 2009 yılında başlatıldı. Bilinçsiz kullanıcıların Windows yavaşladı diye Windows DVD/CD takarak akıllarınca sistemi düzeltmek istemeleri. Tabii bozulunca laptop arızalı deniliyordu.

İste bunun önüne geçmek için UEFI Boot çıkartıldı.

Neyse açıklamadan sonra bir uyarıda daha bulunmak istiyorum.

Bu boot menüde UEFI Boot devre dışı bırakılınca Boot sıralamalarında DVD/CD - HDD - Windows Boot - İnternet IPv4 - İnternet IPv6 - USB Boot çıkacak.

Windows Boot En başa alırsan. Laptop açılırken sana hangi birimden boot edeceğinin her zaman soracak.

Bende sıralama şöyle:

1.)DVD/CD
    2.)HDD
    3.)USB BOOT
    4.)Windows Boot
    5.)internet IPv4
    6.)İnternet IPv6

Umarım söylediklerim sorununu çözer veya Bu sorundan müzdarip arkadaşların sorununu çözer.

Bir Teşekkür Yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARISOYSOFT -- 17 Aralık 2012; 9:24:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ARISOYSOFT

quote:

Merhaba arkadaşım sorunum devam ediyor mu bilemiyorum ama ben cevap vereyim...

İstediğin menü...

Bios save menüsünden bir önceki menüde..

Ancak şuna dikkat etmen gerekiyor.

UEFİ boot şeçeneğini Legacy Boot aktif edeceksin... Altına yeni bir menü açılacak. Burayıda ister UEFI BOOT Legacy First olarak işaretle yada ister devre dışı bırak.

Burada şunu söylemek istiyorum.. UEFI BOOT Windows sistem dosyasını koruma modülüdür. Şöyle ki UEFI Boot devre dışı bırakmaz isen, Windows kurulum DVD/CD ile kurmaya başlarken sistem donar veya DVD okumaz, kuruluma geçmez. Sebebi ise Windows sistem dosyasına erişmeye çalışımaya çalıştığı için Güvenlik sebebi ile sistemi kilitlemesi. Bu özellik 2009 yılında başlatıldı. Bilinçsiz kullanıcıların Windows yavaşladı diye Windows DVD/CD takarak akıllarınca sistemi düzeltmek istemeleri. Tabii bozulunca laptop arızalı deniliyordu.

İste bunun önüne geçmek için UEFI Boot çıkartıldı.

Neyse açıklamadan sonra bir uyarıda daha bulunmak istiyorum.

Bu boot menüde UEFI Boot devre dışı bırakılınca Boot sıralamalarında DVD/CD - HDD - Windows Boot - İnternet IPv4 - İnternet IPv6 - USB Boot çıkacak.

Windows Boot En başa alırsan. Laptop açılırken sana hangi birimden boot edeceğinin her zaman soracak.

Bende sıralama şöyle:

1.)DVD/CD
    2.)HDD
    3.)USB BOOT
    4.)Windows Boot
    5.)internet IPv4
    6.)İnternet IPv6

Umarım söylediklerim sorununu çözer veya Bu sorundan müzdarip arkadaşların sorununu çözer.

Bir Teşekkür Yeter.

Alıntıları Göster
    selam

alpzoom bey,

ben aynı sıralamada windows7 yükledim, ama açılışta biosa giremiyorum (f2, f12, fn+f2, fn+f12 , B , vs. olası bütün seçenekleri denedim ) laptop un çalışmasında bir problem yok , sadece açılışta f2 bios f12 multiboot menu , bunlara bastığım zaman işlem yapamıyorum, yardımcı olabilirmisn, teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Asus X550JK BIOS Problemi
    6 yıl önce açıldı
    DELL G3 ısınma sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: giga1974

selam

alpzoom bey,

ben aynı sıralamada windows7 yükledim, ama açılışta biosa giremiyorum (f2, f12, fn+f2, fn+f12 , B , vs. olası bütün seçenekleri denedim ) laptop un çalışmasında bir problem yok , sadece açılışta f2 bios f12 multiboot menu , bunlara bastığım zaman işlem yapamıyorum, yardımcı olabilirmisn, teşekkürler

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de oldu z 580i ilk aldığımda F2 ile biosa girip değişiklik yapabiliyordum ama sonra bios menü çıkmaz oldu. bilgisayar açılırken sürekli F2 ye basıyorum ama nafile, bios ekranı bir türlü gelmiyor. Yardım bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: omega26

aynı sorun bende de oldu z 580i ilk aldığımda F2 ile biosa girip değişiklik yapabiliyordum ama sonra bios menü çıkmaz oldu. bilgisayar açılırken sürekli F2 ye basıyorum ama nafile, bios ekranı bir türlü gelmiyor. Yardım bekliyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bilgisayarı açarken ana açma butonu değilde yanındaki minik kurtarma butonuna basın gelen menüdede bıos setup seçeneğini seçin bıos karşınızda .ama ben windows 7 yükleyemedim boot olmuyor dvd bir türlü bıostan boot menüsünü ayarladım dvd en öne aldım ama olmuyor sanki hiç dvd yomuş gibi normal olarak açılıyor çözümü bilen varsa yardım lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: nadirsagut

arkadaşlar bilgisayarı açarken ana açma butonu değilde yanındaki minik kurtarma butonuna basın gelen menüdede bıos setup seçeneğini seçin bıos karşınızda .ama ben windows 7 yükleyemedim boot olmuyor dvd bir türlü bıostan boot menüsünü ayarladım dvd en öne aldım ama olmuyor sanki hiç dvd yomuş gibi normal olarak açılıyor çözümü bilen varsa yardım lütfen...

Alıntıları Göster
    Z580 de Remap Memory ayarını bulan varmı BIOS ta?
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakavcioglu

Z580 de Remap Memory ayarını bulan varmı BIOS ta?

Alıntıları Göster
    konuyu hortlatıyorum ama bu lanet bilgisayara cd yi okutamadım gitti hatta biosu bile açamadım nolur birisi yardım etsin açma tuşunun yanındaki minik tuşa basıom bios setup a tıklıom ama icraat yok normal pc açılıyor
  • RapStarWeLet R kullanıcısına yanıt
    Novo tuşu ile giriş yapabilirsiniz, linkte nasıl olduğu anlatılıyor:

Lenovo Z580 bios tuşu
  • quote:

Orijinalden alıntı: taximproject

Novo tuşu ile giriş yapabilirsiniz, linkte nasıl olduğu anlatılıyor:

Lenovo Z580 bios tuşu
    dostum pc yi novo tuşuyla açınca dört seçenek çıkıyor
    1: normal startup
    2: bios setup
    3: boot menu
    4: system recovery

bu 4 seçenekten ilk 3 ünü seçsemde pc normal açılıyor 4. yü seçince kurtarma moduna giriyor verdiğin linktede bunları anlatmış zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapStarWeLet

dostum pc yi novo tuşuyla açınca dört seçenek çıkıyor
    1: normal startup
    2: bios setup
    3: boot menu
    4: system recovery

bu 4 seçenekten ilk 3 ünü seçsemde pc normal açılıyor 4. yü seçince kurtarma moduna giriyor verdiğin linktede bunları anlatmış zaten

Alıntıları Göster
    yok kardeşim yok ne yaparsam yapayım bu bilgisayarda bios seçeneği yok başka açıklaması olamaz.. o kadar senedir bilgisayarlara format atarım o kadar bilgisayar geldi geçti elimden bu bilgisayara hiç birşey yapamadımmmmm

Şunu dener misiniz?

bilgisayar açıkkan 30 saniye açma kapama tuşuna basılı tutun.

Sonra bilgisayarı açın F2 tuşuna basın.

bilgisayarda işletim sistemi yüklü mü?
  • quote:

Şunu dener misiniz?

bilgisayar açıkkan 30 saniye açma kapama tuşuna basılı tutun.

Sonra bilgisayarı açın F2 tuşuna basın.

bilgisayarda işletim sistemi yüklü mü?
    win8 var amacım zaten win7 ye çevirmek dediğinizi 100 kereden fazla denedim novo tuşunu denedim hiç birisi işe yaramadı bu nasıl birşey anlamadım gittiundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapStarWeLet -- 31 Aralık 2013; 14:19:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapStarWeLet

win8 var amacım zaten win7 ye çevirmek dediğinizi 100 kereden fazla denedim novo tuşunu denedim hiç birisi işe yaramadı bu nasıl birşey anlamadım gittiundefined
    lenovo servisi aradım onlar sağolsun uzaktan bağlandılar sistemsel sorunun var dediler cd göndereceklermiş bana yani muhtemelen biosum arızalıydı...
    Lenovo forumuna baktım. Evet sizin gibi pek çok kişi yaşamış bu sorunu.
  • quote:

Lenovo forumuna baktım. Evet sizin gibi pek çok kişi yaşamış bu sorunu.
    yinede teşekkürler bilgiler için vaktinizi harcadınız.
    Ben teşekkür ederim sayeniz de yeni bir şey öğrendik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.