Şimdi Ara

Lens Seçimi Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1aydır canon 600d kullanıyorum 18 55 is lens var. genelde otomatik ayarda çekimler yapıyorum.
    makinemden memnunum fakat bazen yakınlaşmak istiyorum yakınlaşamıyorum :) fakat süreklide yakınlaşma ile alakalı çekimler yapmıyorum. kısa mesafede insanları çekiyorum.
    Öncelikle canonun 18 135 lensini düşündüm fakat daha sonra Sigma 18-250mm iyi performanslı diye yorumlar okudum.
    ben Sigma 18-250mm alsam yakın çekimlerde veya çok uzak çekimlerde fotoğraf performans açısından kalite düşüşü olur mu? yakın çekimlerde 18 55 deki performansı aratır mı?
    Sigma 18-250mm alsam Canon EF 50mm f/1.8 II Lens gibi ek lens alma ihtiyacı hissedermiyim ?

lütfen bilgi verirmisiniz

• Sanırım biraz macro ölçeğe inmek istiyorsunuz . Normal çekimlerde 18-55 lensinizden memnun iseniz yani zoom aralığı olarak yetiyor ise ikinci bir macro objektif ya da 1:2 büyütme oranına sahip aynı zamanda kit lens niyetine kullanabileceğiniz sigma 17-70 alınabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Sanırım biraz macro ölçeğe inmek istiyorsunuz . Normal çekimlerde 18-55 lensinizden memnun iseniz yani zoom aralığı olarak yetiyor ise ikinci bir macro objektif ya da 1:2 büyütme oranına sahip aynı zamanda kit lens niyetine kullanabileceğiniz sigma 17-70 alınabilir .

teşekkürler yorumunuz için.
    manzara fotoğrafı çok çektiğimden zoom aralığı yeterli gelmiyor. ( 18-55 )
    ancak yakın çekimlerde 18 55den memnunum bir sıkıntısı yok. semt pazarında insanları çekiyorum örneğin her hafta :)
    ben Sigma 18-250 veya Tamron 18-270 alsam 250mm de kalite düşüşü yaşarmıyım 600d makinem ile veya 18mm çekimde ?
  • Tamron 16-300 alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Tamron 16-300 alınabilir.

2000 tlye çıkamam 1000tl 1300tl civarı olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo40

quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Tamron 16-300 alınabilir.

2000 tlye çıkamam 1000tl 1300tl civarı olması lazım

Sirkeci'de 1500 liraya bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hibo40

quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

Sanırım biraz macro ölçeğe inmek istiyorsunuz . Normal çekimlerde 18-55 lensinizden memnun iseniz yani zoom aralığı olarak yetiyor ise ikinci bir macro objektif ya da 1:2 büyütme oranına sahip aynı zamanda kit lens niyetine kullanabileceğiniz sigma 17-70 alınabilir .

teşekkürler yorumunuz için.
    manzara fotoğrafı çok çektiğimden zoom aralığı yeterli gelmiyor. ( 18-55 )
    ancak yakın çekimlerde 18 55den memnunum bir sıkıntısı yok. semt pazarında insanları çekiyorum örneğin her hafta :)
    ben Sigma 18-250 veya Tamron 18-270 alsam 250mm de kalite düşüşü yaşarmıyım 600d makinem ile veya 18mm çekimde ?

hocam yalnız manzarada yeterli gelmiyorsa 18-250 de işinizi çözmez . sizin daha geniş açıya ihtiyacınız var anladığım kadarıyla . sigma 10-20 gibi geniş açılar manzarada daha iyi çözüm olabilir eğer dediğiniz gibi 18-55 yetmiyorsa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçim konusunda yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hibo40 H kullanıcısına yanıt
    Canon 10-18 alabilirsiniz manzara için 900 civarına bulunuyor zoom ihtiyacı hissediyorsan ki ben öyle anladım tamron 70-300 vc usd birebir gelir derdine 1200 TL sıfırı bulunur hem makro hem zoom hem de tek lens olsun dersen sigma 18-250 os ya da tamron 18-270 vc pzd alternatif olur bütçene uyarsa tamron 16-300 bunlardan daha iyi bir seçim olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
    alacağım ürünün internette satışta olması gerekiyor ve faturalı olması gerekiyor o yüzden istanbuldan alamam.
    tak çıkar işiylede sürekli uğraşmak istemiyorum. özellikle macro çekim yapmıyorum. arada denk gelirsem :)
    aradığım ürün 18 55 i keskinlikte falan aratmasın ve zoomuda olsun. manzara için geniş açıdan ziyade zoom olmasını istiyorum.
    16-300 pahalı geldi. 70-300 yakın çekimlerde sıkıntı yaratır sanırım sürekli tak çıkar işlemide istemiyorum.
    ortada kaldım şuan.
    Sigma 18-250mm Tamron 18-270 ve canon 18-135 öne çıkanlar benim için.
    canon 18 55 ile 18-135 arasında 1000tl vereceğim fark yaratır mı?
    ben ilçemizdeki dağı ormanı evleri çiçekleri çekip bazende insanları çekmek istiyorum ve tek lensle olsun istiyorum kısaca bu. özellikle macro falan olmasıda gerekmiyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.