Şimdi Ara

Lens tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nikon d7000 kullanıcısıyim Nikob 50mm 1.4d mi 50mm 2d mi 35mm 1.8g mi karar veremedim. Simdiden sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne için kullanacaksınız?

• Genellikle dış ortamda portre çekimi yapacağım. Keskinlik ve bokeh istiyorum. portreyi çektikten sonra ise ayni lense o ortamı da güzel renk ve keskinlikle çekmek istiyorum.

• Portre için istiyorsanız 50mm ideal. İlle de bokeh etkisi diyorsanız da 1.4d'lere bakın derim ama neticede 1.4f değerinde kullanmayacaksınız iki üç değer üzerine çıkmanız lazım arzu ettiğiniz keskinlik düzeyi için. Belki de daha fazla lensin kalitesini bilmiyorum

Bence 1.4d alacağınıza 1.8g alın 50mm, kullandığım için biliyorum 1.8f'te bile keskin fotoğraflar çektiğim oluyordu

D serisi eski üretim diye biliyorum yanlışsam düzeltsin bilenler, g serisi daha yeni. Biraz da o bakımdan tavsiyem eğer nikondan gidecekseniz g serilerine bakmanız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Şubat 2016; 13:48:33 >
  • 6leon 6 kullanıcısına yanıt
    Portre için alıyorsanız, iki seçeneğiniz var;

1) 50 mm 1.8G

2) 85 mm 1.8G

50 mm ile bel hizası, 85 mm ile omuz hizası çekmeniz mümkündür. Portre için bana sorarsanız en iyisi 85 mm'dir. Yalnız 85 mm ortam çekimi için dar kalır, iç mekanda da zor kullanılır. İç mekanda da kullanacaksanız 50 mm alın.

Saygılar...

• 35 mm portre için çok geniş olur başka detaylarda girer fotoğrafa, ama sokak çekimi için çok güzel bir lenstir.

Saygılar....

• Peki 35mm alıp hem geniş açı olarak sokakta manzara çekiminde hemde yakin portrelerde kullansam.Arada video çekiminde de bu lensi kullanabilirim diye düşünüyorum. Yanina uzaktaki objeler için eski m42 135mm alıp adaptör ile manuel kullansam olur mu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 35 mm sürekli kullandığım bir lens, sokakta çok kullanışlı.

Vidalı adaptörlü lens ile ne kadar verimli olur bilmiyorum ama onu almaktansa 50 mm 1.8D almak daha mantıklı olabilir, nasıl olsa makinenizde gövde motoru mevcut. Ama 1.8D, 1.8G kadar keskin değil bunu da unutmayın.

Kısacası 35 mm kullanım alanı daha geniş olan bir lenstir, telefoto çekmiyorsanız sokakta işinizi gayet iyi görür.

Neye ihtiyacınız olduğuna kendiniz daha iyi karar verirsiniz.

Saygılar....

• 6leon 6 kullanıcısına yanıt
    D7000'de x1,5 oranında çarpan var. Bu demek oluyor ki o gövdeye takacağınız hiçbir lensi 1:1 üzerinde yazılı değeriyle kullanamayacaksınız. Yani 35mm o makinede oluyor 52mm. O da gerek portre gerek sokak çekimleriniz için 'bence' yeterli.

50mm ise oluyor 75mm, bu da daha dar bir kadraj demek. Portre için iyi ama diğer isteğinizi karşılamayabilir

Eğer kafanız karıştıysa 'dslr'de crop factor nedir' diye bir aratın, bir bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 29 Şubat 2016; 17:45:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında crop faktör den bilgim var ve 35mm de karar kılmıştım. 2.el araştırma yaparken 35mm biraz daha pahali 50mm 1.4 ve biraz daha ucuz 95 li yıllarda çıkan 50mm 2.0 ile karşılaştım bu lenslerin yorumunlarini okuyunca kafam karışmıştı. 35mm şimdilik daha iyi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6leon -- 29 Şubat 2016; 19:23:33 >
  • 50 mm 1.4 elbette daha pahalıdır diyaframdan dolayı. Ama arada kaldıysanız 35 mm alın. Gerçekten güzel bir lens, portrede geniş kalabilir ama 50 mm'den daha kullanışlı. Çok ihtiyaç duyarsanız 50 mm 1.8D alırsınız, zaten fiyatı uygun.

Saygılar...

• Nikon 85mm f/1.8G ve Sigma 105 mm f/2,8 portre için mükemmel lenslerdir hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekko -- 2 Mart 2016; 23:29:02 >
  • Portre diyorsan fiyat ve kullanım bakımından 85mm 1.8 İşini rahat görür
  • Konusu acilmisken tecrubemi yazayim.

Gecen hafta,3 gunluk bir seyehata ciktim. Sirf deneme yapmak icin yanima sadece 35mm lensimi aldim.

Kadraja sigmayan sabit nesneler olunca, dikey bir kac fotograf cekip, ps da panorama yaptim. Kapali ortamda insanlari sigdirmakta biraz zorlandim.

Ama asil uzak seyleri cekmek zor oldu. Keske 50-200 de alsaymisim dedim.

Portre icin 35mm is gorur ama kesinlikle yeterli degil. Bir kac cekimden sonra 35mm ile portre cekmemeye karar verdim.

Ama genel olarak gayet yeterli buldum.

Sonuc olarak, portrede 35mm kullanisli degil, onun disinda tek lens alacak olsam, 35mm alirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.