Bildirim
Lensinde F-8 değeri olmayan özellikle kompak makinelerde menüde F8 değerinin olması !?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Lenste yazanlar maksimum değerlerdir. Mesela verdiğiniz görseldeki makine 6mm odak uzaklığında maksimum F/2.7 olabilirken 72mm odak uzaklığında maksimum F/3.5 olabilir. Aradaki odak uzaklıklarında ise 2.7 ile 3.5 arası değerler alır. Normalde bu kadar yüksek zoomlu modellerde (sizin verdiğiniz modelin 12x zoomu var) en yüksek odak uzaklığında yani tele konumundayken diyafram en açık 5.6 veya 6.3 gibi değerler olur fakat makinenin kalitesine ve fiyatına göre bu değer değişebilir ve diyaframın daha açık olması iyidir tabi. Verdiğiniz modeli bilmiyorum ama zamanına göre üst seviye kompaktlardan biriymiş demek ki. -
quote:
Orijinalden alıntı: VYC Majoris
Lenste yazanlar maksimum değerlerdir. Mesela verdiğiniz görseldeki makine 6mm odak uzaklığında maksimum F/2.7 olabilirken 72mm odak uzaklığında maksimum F/3.5 olabilir. Aradaki odak uzaklıklarında ise 2.7 ile 3.5 arası değerler alır. Normalde bu kadar yüksek zoomlu modellerde (sizin verdiğiniz modelin 12x zoomu var) en yüksek odak uzaklığında yani tele konumundayken diyafram en açık 5.6 veya 6.3 gibi değerler olur fakat makinenin kalitesine ve fiyatına göre bu değer değişebilir ve diyaframın daha açık olması iyidir tabi. Verdiğiniz modeli bilmiyorum ama zamanına göre üst seviye kompaktlardan biriymiş demek ki.
öncelikle yakın mesafe çekimde 5 cm ötedeki cisimleri
menüden F8 e getirince iyi görüntü alıyor !
ama lens üzerinde böyle bir şey yazmıyor !
bende diyorum ki bu F8 olayı gerçek mi soksa sanal mı !?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X