Şimdi Ara

Lenslere Alışmak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben bugün doktora gittim ve iki gözümde de 3 numara bozukluğun dışındda ayrıyetten tek gözümde 2 numara astigmat var ve lens ısmarladım yine de, ama normal lens ısmarladım astigmatlar için torik lensler veriyorlarmış. kısaca tam olarak güzel görememe dışında başka bi etkileri olur mu?

4gün sonra...

arkadaşlar lensimi aldım ama çok sorun çıkartıyor. takıp çıkarmanın dışında görme zorluğu çekiyorum. yani bi yere baktığım zaman tam olarak güzel göremiyorum. biraz beklediğim zaman netleşiyor. gözüm alışıyor, ama bu seferde başka tarafa baktığımda aynı sorunları yaşıyorum. aranızda daha önce böyle olanlarınız var mı? bi de bi hafta kadar taksam gözüm alışırmı ? şaşı olcam ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwerin -- 23 Nisan 2006; 15:42:10 >

• valla ben torik lens kullanıyorum çünkü doktorum torik lens kullanmassan astiğmatın daha da ilerler dedi ... ama ne kadar doğru bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trifle

valla ben torik lens kullanıyorum çünkü doktorum torik lens kullanmassan astiğmatın daha da ilerler dedi ... ama ne kadar doğru bilemiyorum...
    quote:

Orjinalden alıntı: trifle

valla ben torik lens kullanıyorum çünkü doktorum torik lens kullanmassan astiğmatın daha da ilerler dedi ... ama ne kadar doğru bilemiyorum...

o zaman sen benim sorduğum tipten değilsin peki torik lensi 1 ay mı kullanıyorsun yani bu 1 aylık lensleri 2 ay kadar da kullanabiliyomuşsun dediler bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwerin

quote:

o zaman sen benim sorduğum tipten değilsin peki torik lensi 1 ay mı kullanıyorsun yani bu 1 aylık lensleri 2 ay kadar da kullanabiliyomuşsun dediler bana

Alıntıları Göster
    benim numaralarım yüksek olduğu için özel yapım geldi benim lenslerim özel yapımlarda bir çift lensi 1 sene kullanıyorsun yani ben gerçekten senin sorduğun tip diilim

• quote:

benim numaralarım yüksek olduğu için özel yapım geldi benim lenslerim özel yapımlarda bir çift lensi 1 sene kullanıyorsun yani ben gerçekten senin sorduğun tip diilim

Alıntıları Göster
    [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eveready

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar lensi uzun süre atmazsanızda çok fazla gözünüzde bırakmayın bu arada Eveready sen tam benim sorduğum tiptensin torik morik iyi para ediyo lensler
  • quote:

arkadaşlar lensi uzun süre atmazsanızda çok fazla gözünüzde bırakmayın bu arada Eveready sen tam benim sorduğum tiptensin torik morik iyi para ediyo lensler

Alıntıları Göster
    bende de astıgmat var ama bı ara astıgmat olmayan lens kullandım.
    hıcbır zararını gormedım.
    sanmıyorum bişey olucagını.
    su anda da lensı takıyorum sonra atıcagım zaman cıkarıp atıyorum.
    cok zararlı bılıyorum ama acayıp usenıyorum.
    1.5 ay kullanıp gözümden hiç çıkarmadan atıyorum dırekt çöpe.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatakın

bende de astıgmat var ama bı ara astıgmat olmayan lens kullandım.
    hıcbır zararını gormedım.
    sanmıyorum bişey olucagını.
    su anda da lensı takıyorum sonra atıcagım zaman cıkarıp atıyorum.
    cok zararlı bılıyorum ama acayıp usenıyorum.
    1.5 ay kullanıp gözümden hiç çıkarmadan atıyorum dırekt çöpe.

Alıntıları Göster
    Bu kullan at lenslerin kullanım süresi 1 ay mı ve fiyatları ne kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Alıntıları Göster
    ben bır aylıgından kullanıyorum
    normal suresı o.
    12 çift sag 12 çift sol için aldım toplam 300 mılyon vermıstım.

quote:

Orjinalden alıntı: DieScheisse

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatakın

ben bır aylıgından kullanıyorum
    normal suresı o.
    12 çift sag 12 çift sol için aldım toplam 300 mılyon vermıstım.

quote:

Orjinalden alıntı: DieScheisse

Alıntıları Göster
    3 aylık normal lensler peşin alırsan kızılayda bi yerde 50 milyon taksitle bana 60 yaptılar. kullanım süreleri de 1 ay, fazla kullanmak zararlı. torik lensler kaliteli olduklarından iki aya kadar da kullanılabiliyomuş. ama tabiki bunlar doktorların önerisi arkadaşlar bir aylık lensi 3 ay kullanıyorlarmış bazıları da 1 buçuk aylık tak çıkar yapıyolarmış

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar lensimi aldım ama çok sorun çıkartıyor. takıp çıkarmanın dışında görme zorluğu çekiyorum. yani bi yere baktığım zaman tam olarak güzel göremiyorum. biraz beklediğim zaman netleşiyor. gözüm alışıyor, ama bu seferde başka tarafa baktığımda aynı sorunları yaşıyorum. aranızda daha önce böyle olanlarınız var mı? bi de bi hafta kadar taksam gözüm alışırmı ? şaşı olcam ya

• quote:

Alıntıları Göster
    doktora gittiğimde bana torik lens almazsam aradaki farkın nasıl olacağını göstermişti bende 1 astigmat var her 2 gözümdede .zaten manzarayı görünce torik olmasına karar verdim doktorum bana lensi 2 buçuk ay kullanabileceğimi söyledi ben en fazla 4 ay kullandım 3 çifti 95 ytl insan paraya sıkışınca kullanabiliyo bence doktoruna bir danış tabiki forumda göz doktoru varsa yardım edebilir yoksa allah korusun astigmatın ilerler ne bileyim daha kötü sonuçlar doğurabilir

tavsiyem doktoruna görünmendir

aslında direk lameliyat olmandır ama ona bende cesaret edemiyorum (dikkat edin bütün göz doktorları gözlük kullanır vede hiç biri lazerle tedvi olmaz)

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: wolwerin

dostum benim bi gözümde astigmat var ve onda torik lens var. Ben ilk aldığım 3-4 gün çok zorlanıştım çünkü benim bi gözde lensleri ben ters takmışım. Sendede öyle bi problem olabilir. İlk zamanlarda 8 saati geçme ve geceleri mutlaka çıkar ben hep çıkarıyorum. Benim bi arkadışmn göze yapıştı körlük tehlikesi çıktı. dikkatli olmaz lazm. Mesela bn h.sonları pek takmadığm için rahat 1,5 ay gidio, ama seni bilemem. Ben de şey oldu geçen çok kötydü. şimdi ben gözmü kaşdm. Öylede tatlı kaşınıyodu ki; lensler arkaya doğru gitti ben de bi şey olmaz ( daha öncede defalrca olmştu) diyp kaşımaya devm ettm. Sonra aynaya giderkn batmaya başladı. Aynaya baktım gördm sonra gözümü kapttm ve ellerimi yıkadm. Gözmü tekrar açtığımda hiç bi şekilde o lensi göremedi 10 dk uğraştım çıkarmak içn. En sonunda hallettm ama çok dikkat etmk lazm bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

quote:

dostum benim bi gözümde astigmat var ve onda torik lens var. Ben ilk aldığım 3-4 gün çok zorlanıştım çünkü benim bi gözde lensleri ben ters takmışım. Sendede öyle bi problem olabilir. İlk zamanlarda 8 saati geçme ve geceleri mutlaka çıkar ben hep çıkarıyorum. Benim bi arkadışmn göze yapıştı körlük tehlikesi çıktı. dikkatli olmaz lazm. Mesela bn h.sonları pek takmadığm için rahat 1,5 ay gidio, ama seni bilemem. Ben de şey oldu geçen çok kötydü. şimdi ben gözmü kaşdm. Öylede tatlı kaşınıyodu ki; lensler arkaya doğru gitti ben de bi şey olmaz ( daha öncede defalrca olmştu) diyp kaşımaya devm ettm. Sonra aynaya giderkn batmaya başladı. Aynaya baktım gördm sonra gözümü kapttm ve ellerimi yıkadm. Gözmü tekrar açtığımda hiç bi şekilde o lensi göremedi 10 dk uğraştım çıkarmak içn. En sonunda hallettm ama çok dikkat etmk lazm bence

Alıntıları Göster
    lensin tersi düzüde mi varmış ?? ben kafama göre takıyodum doktora hafta içi gidecem ama aynı benim gibi sorun yaşayan varmı diye merak ettim. torik lensler oksijen geçirdiği için daha fazla kullanılabiliyomuş. benim takıp çıkarmanın dışında numaralarında sorunum var. deneme toriklerde yolda ona bakalım bir de

saolun kardeşler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwerin -- 23 Nisan 2006; 17:52:52 >

• quote:

lensin tersi düzüde mi varmış ?? ben kafama göre takıyodum doktora hafta içi gidecem ama aynı benim gibi sorun yaşayan varmı diye merak ettim. torik lensler oksijen geçirdiği için daha fazla kullanılabiliyomuş. benim takıp çıkarmanın dışında numaralarında sorunum var. deneme toriklerde yolda ona bakalım bir de

saolun kardeşler

Alıntıları Göster
    sevgili arkadasım
    0,75 ten yukarı astigmat numaran varsa torik lens kullanman şart.

• quote:

saolun kardeşler

Alıntıları Göster
    A
    quote:

saolun kardeşler

Abi sen naptın ya tabi onun tersi düzü var. Gerçi ben de biraz geç fark etmiştim. Sen genede geceleri çıkar. Benimkindede oksijn geçirmesi çok yüksek dio ama bn güvenemiom kör olmakta var yani

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben gözlükçüye 3 aylık lens alacağımı söyledim ve oda bana getirtebileceğini ve bu lenslerin her biri aylık olmak üzere 3 çift getirteceğini söyledi.Neyse bende tamam dedim geldiğinde gidip aldım lensler tek çift fresh look marka idi.Gözlükçü bana 3 çift değil tek çift geldiğini ancak bunlarında 3 ay kullanım süresi olduğunu söyledi ve aynı üzreti aldı, ben burada bu mesajları okuyunca şaşırdım aylık falan diyince siz.Bu şekilde 3 aylık tek çift olabiliyor mu yoksa adam beni mi kekledi.Bende yaklaşık 20 gündür takıyorum lensleri. Bu arada bugün müthiş bir kazmalık eseri saklama kabının tek gözünün kapağını kaybettim artık akşam yatarken koyacak başka birşey bulacağım bunu nereden tedarik edebilirim?

NOT: BANA İTHAFEN VERDİĞİNİZ CEVAPLARI PM DEN ATARSANIZ SEVİNİRİM, ŞİMDİ İNTERNETTEN ÇIKIYORUM VE TAKİP EDEMEYECEĞİM.

• quote:

Orijinalden alıntı: MilanRapajic

Arkadaşlar ben gözlükçüye 3 aylık lens alacağımı söyledim ve oda bana getirtebileceğini ve bu lenslerin her biri aylık olmak üzere 3 çift getirteceğini söyledi.Neyse bende tamam dedim geldiğinde gidip aldım lensler tek çift fresh look marka idi.Gözlükçü bana 3 çift değil tek çift geldiğini ancak bunlarında 3 ay kullanım süresi olduğunu söyledi ve aynı üzreti aldı, ben burada bu mesajları okuyunca şaşırdım aylık falan diyince siz.Bu şekilde 3 aylık tek çift olabiliyor mu yoksa adam beni mi kekledi.Bende yaklaşık 20 gündür takıyorum lensleri. Bu arada bugün müthiş bir kazmalık eseri saklama kabının tek gözünün kapağını kaybettim artık akşam yatarken koyacak başka birşey bulacağım bunu nereden tedarik edebilirim?

NOT: BANA İTHAFEN VERDİĞİNİZ CEVAPLARI PM DEN ATARSANIZ SEVİNİRİM, ŞİMDİ İNTERNETTEN ÇIKIYORUM VE TAKİP EDEMEYECEĞİM.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Ben sana PM atarım ama başkalarıda merak edebilr diye buraya da yazıyorum. Lens solisyonu aldığınızda içinden o kaplardan çıkar artık bi tane daha solisyon al içinden çıkar. Diğer soruna gelince açıkçası 3 aylık lens hiç duymadım. Bence başka bi gözlükçüye ve doktoruna bi danış. Eğer o 1 aylık lens ise günlük kullanımda istediğin kadar az kullan çok tehlikeli olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

quote:

Orjinalden alıntı: berdush

Ben sana PM atarım ama başkalarıda merak edebilr diye buraya da yazıyorum. Lens solisyonu aldığınızda içinden o kaplardan çıkar artık bi tane daha solisyon al içinden çıkar. Diğer soruna gelince açıkçası 3 aylık lens hiç duymadım. Bence başka bi gözlükçüye ve doktoruna bi danış. Eğer o 1 aylık lens ise günlük kullanımda istediğin kadar az kullan çok tehlikeli olur

Alıntıları Göster
    bende torik lens almayı dusunuyorum ay sonunda arkadaslar bu lensler hakkında fiyatları filan nedir ne degildir bilen var mı ben torik lens sordum 200 ytl altı aylık dedıler bır anormallik var mı ?

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

benim sağ gözüm çok yüksek çıktı sola göre..ve bende özel yapım lens getittirdim yurt dışından...bu arada hem lens kullanıp hemde değişiklik olsun diye renkli aldım..Çok da beğendim aralık ayından beri kullanıyorum..Yanlız arda bir lensi taktığımda inanılmaz bir yanma ve ardından sulanma yapıyor..Nedenini henüz bulamadım..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.