Şimdi Ara

Leon 1.4 TSI Uğultu Sesi -YARDIM-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 2013 model 1.4 tsi leon'da arada bir uğultu sesi gelmeye başladı.
    Mesela 4. vites atıyorum, debrajdan çekip gaza basıp devam ediyorum. bir kaç saniyeliğine uğultu sesi geliyor. 24 saatte gidiş geliş uzun yol yaptım, yaklaşık 1.300 km toplam. klima sürekli açıktı.
    Tabi ki ilk defa yaptığım birşey değil, ama onunla ilgisi olabilir mi diye yazdım.
    Sürekli olmuyor, mesela bu sabah 15 km yaptım, iki kez oldu yol boyunca.
    Servisten c.tesi ye randevu alabildim.

C.tesiye kadar sizlerden görüş alayım dedim. Daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu? Turbodan mıdır? Balata mıdır?

Bu arada araç 41.000 KM'de.

Ve başka herhangi bir belirti, anormallik, sorun yok.
    Devirden düşme, çekmeme, vites geçişlerinde sorun, kalkışta tekleme, klimanın çalışmaması vb.
    Tek sorun arada bir gelen uğultu sesi.

Düzeltme: akşamüstü 18 km yol yaptım, klimayı açmadım. Uğultu Sesi hic gelmedi.klima aksamindan suphelenmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 22 Haziran 2016; 19:22:51 >

• Bu tsi lerde 1 2 kere duyduğum bir sorun. Yardımcı olacaklardır, up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aslangur

Bu tsi lerde 1 2 kere duyduğum bir sorun. Yardımcı olacaklardır, up

Turbo değişimi vb olup da çok tuzlu olmasın da. Tüm bakımları da yetkili serviste yaptırdım. Inşallah iyi niyet garantisi felan yardımcı olurlar.

• debriyaj balatası olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

debriyaj balatası olabilir

Hocam erken değil mi 41.000 km ?
    Manuel sorunsuzluk diye sevinirken :)

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt
    Kullaniminiza gore degisir. Herhangi bir yerde beklerken uzun sure ayaginizi debriaja basili tuttugunuzu farz ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN^

Kullaniminiza gore degisir. Herhangi bir yerde beklerken uzun sure ayaginizi debriaja basili tuttugunuzu farz ediyorum.

Debriyaja tam basmak balatayi yiyor mu ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle isiklarda beklerken insanlar genellikle araci viteste ayaklarini debriyajda tutar. Bu balatayi yer bi zaman sonra F1 araci gibi uguldama yapar. Internette arastirirsaniz daha detayli bilgiye ulasabilirsiniz.

• quote:

Yok Hocam kesinlikle yapmam.
    Zaten start stop var. Hemen çekerim ayağımı.
    Ayrica arabada yokuş kalkış desteği var. Yokuslarda da yarım debraj hic yapılmadı .Zaten yokuş da hiç gormedi sayılır araba.

• quote:

Kesinlikle isiklarda beklerken insanlar genellikle araci viteste ayaklarini debriyajda tutar. Bu balatayi yer bi zaman sonra F1 araci gibi uguldama yapar. Internette arastirirsaniz daha detayli bilgiye ulasabilirsiniz.

Ben o an surtunme olmuyor diye sorun olmuyor diye biliyordum ama bilgi icin sagol. Dikkatli olalim bundan sonra.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

havalar çok sıcak. bu sıcağa değil balata, asfalt bile dayanmıyor.. debriyaj için erken ama, debriyajdan değil de turbodan gelen bir ses ise daha pahalıya mal olabilir. umarım küçük bişeydir.
  • 140HP lik motorlarda buna benzer birkaç şikayeti okumuştum,debriyaj bilyası değişimi ile kesildiğini söylemişti arkadaşlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

havalar çok sıcak. bu sıcağa değil balata, asfalt bile dayanmıyor.. debriyaj için erken ama, debriyajdan değil de turbodan gelen bir ses ise daha pahalıya mal olabilir. umarım küçük bişeydir.

Hem de ne sicakk:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

140HP lik motorlarda buna benzer birkaç şikayeti okumuştum,debriyaj bilyası değişimi ile kesildiğini söylemişti arkadaşlar.

Inşallah hocam.

• Konuda düZeltme yaptım o yüzden yukarı çekeyim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.