Şimdi Ara

Leon 1.4tsi style golf 1.2tsi comfortline a3 1.2 tfsi attraction

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    50-55.000₺ civarinda bir arac bakiyorum. Baslikta da belirttigim gibi bu secenekler ilk olarak karsima cikiyor. Onceki aracim 2010 beyaz fiesta 1.4 titaniumdu. Leonun tasarimini ozellikle led farlariyla cok begeniyorum. Golf dis tasarim olarak oldum olasi hosuma gitmemistir ama icini cok guzel yapmislar. A3 ise premium bir araba ancak bu meblagda bos ve nispeten daha yasli modelini alabilirim. Bu uc modelden birini tercih etmek durumunda kalsaniz hangisinden yana olurdu tercihiniz? Ayni zamanda a3 1.4tfsi bulabilirsem bu fiyata daha eski model olmak kaydiyla(en eski 2009)onu da dusunebilirim. Simdiden onerileriniz icin tesekkur ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf 1.2

• AUDİ demek için gelmiştim ama daha yeni olsun isterseniz 1.2 Tsi Golf eğer bulunuyorsa 1.4 Tsi'de olabilir.

• Golf daha mantıklı.
  • Tercihlerinizin nedenlerini de ogrenebilir miyim lutfen? Bu arada tercihim leondan yana olursa (ki esim cok begeniyor) sonrasinda cok basim agrir mi? Satarken zorlanir miyim? Bir de 1.2 motor uzun yolda problem yaratir mi?

• Leon daha iyi bir seçenek

• 55 60 arasi cok dusuk kilometreli 1.2 golf comfortline alinabilir. Zaten sifir isik paket + surus konfor paketlisi 65700.

A3 eski ve yuksek kilometreli olur. Leon alinacaksada otomatik olsunki bir esprisi olsun. Fakat uzun sure kullanacaksaniz otomatikte almayin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2tsi vs 1.4tsi
    6 yıl önce açıldı
    2012 Golf 1.6 TDI Highline
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır düşünseydiniz A3 önerirdim,
    Ancak 2. el baktığınız için daha yeni ve az km'li golf daha mantıklı geliyor.
  • Esimden dolayi leona biraz daha yakinim gibi hem dis tasarimi da cok hosuma gidiyor ama sonrasinda cok problem yasar miyim acaba? Golf icin 1.2 motor uzun yol icin elverisli olmaz diye korkuyorum. Bu korkum yersiz mi? Tesekkur ederim cevaplariniz icin

• Ersozi E kullanıcısına yanıt
    Ben de sıfır leon ve golf arasında kalmıştım.Almadan önce de aynı şeyi söylüyordum, Leonun tek artısı led farları ile daha sportif bir görüntüsü olması.
    Bunun dışındaki bütün alanlarda golf üstün bence.
    Problem yaşayacağınızı düşünmüyorum, seatın ve özellikle leonun da iyi bir piyasası var artık.
    Uzun yolda da üzmez yakıt olarak da üzmez 1.2 motor. Ki zaten leondaki de aynısı.
  • Hocam cok tesekkur ederim verdiginiz cevap icin. Simdi de kafami kurcalayan leon 1.4 style paket Turkiye'de sadece 4 tane gorunuyor sahibindende. Fr paket cok var ama ona da gucum yetmiyor malesef. Leon tasarimi gercekten cok cekiyor beni ama golfun diger konularda daha ustun olmasi ve piyasasinin nispeten daha iyi olmasi beni kararsizliga itiyor. Kime sorsam leon alma diyor ama ben de goruntusunu cok sevdim. Ayni zamanda ayni paraya daha cok hosuma giden tasarimiyla leon 1.4 140hp alabilirken, diger taraftan golf 1.2 105hp alabiliyorum. Acaba golfun tasarim disindaki konularda ustunlugu cok mu bariz? Leonda en azindan golfe yakin bi surus keyfi bulabilir miyim? Gercekten cok tesekkur ederim ilginiz icinundefinedundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersozi -- 28 Mart 2016; 19:18:01 >
  • 1.2 tsi uzun yolda niye problem yaratsınki ? Eski atmosferikle karıştırdınız heralde
  • Ersozi E kullanıcısına yanıt
    Golf'ün kabin içindeki malzemeleri, plastik aksamı, koltukların kalitesi, kapı içindeki döşemeleri, tavan döşemesi vb. daha kalitelidir. Golf'ün süspansiyonları daha kalitelidir, Leon'a oranla darbe emişi daha iyidir, Leon'un içeriyi sarstığı yerde, golf daha az sarsar. Golf daha az ses alır, Golf'te iç mekandaki malzemelerden gelecek tıkırtılar trim sesleri leona oranla daha geç başlar, marka algısı da daha yüksektir. 1.2 motorun çekişi yeterlidir, 105 beygirlik motor 1230 kg'lık gövdeyi gayet rahat taşıyor, 1.6 dizelden daha iyi bir düz yol performansı sunuyor.

Leon'da ise daha düşük fiyata daha donanımlı bir araç alabiliyorsunuz, görünür kısımdaki çoğu parçalar aynıdır, leon biraz daha hafiftir, tasarımı da görece daha güzel denilebilir. Leon'un sıfırına'da bakmanızı tavsiye ederim.

Sonuç olarak tercih meselesi, Leon'u beğendiyseniz alınabilir gayette güzel araçtır, yukarıdaki eksiler görmezden gelinebilir ama Leon kullanıcı kitlesi özellikle de satıcı kitlesi biraz değişik oluyor, sıfırından yüksek fiyat isteyen satıcılar mevcut, bazıları da zamanında aldığı fiyattan yukarı satıyorlar piyasa yükseldiği için. Benim tavsiyem ilk önce bir Seat bayisine uğrayıp 1.2 TSI Style Leon için fiyat alın, daha geçen ay liste fiyatından 2.500-3.000 tl civarı indirim yapıyorlardı. Ayrıca Seat satış temsilcisi de 2.eldeki fiyatlardan dert yandı, insanlar sıfırı için fiyat almadan 2.ele talep gösteriyorlar ve leon kullanıcıları da fiyatları şişiriyor demişti. 1.2 TSI Manuel + Led paket için 60.700 TL fiyat almıştım yaklaşık 2.5 hafta kadar önce. Led paketinin fiyatı 4.000 tl, onlarla birlikte 63.000e yaklaşıyor aracın fiyatı ve 2.500 tlye yakın bir indirim söz konusuydu.

• Alternatif olarak skoda spaceback de düşünülebilir. Ya da octavia.
  • Abstraction kullanıcısına yanıt
    Hocam cok guzel anlatmissiniz cok tesekkur ederim gercekten. Bu kararsizlikla ilerlerken 2 arac vardi cok guzel, kacirdim ikisini de. Bakalim insallah yine cikar karsima ama ilk olarak sanirim golftan yana olacak tercihim ve ilk firsatta da seat bayisine gitmeyi planliyorum sifir leon icin. Tekrar cok tesekkur ediyorum bilgilendirdiginiz icin. Saygilar

• full led leon.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.