Şimdi Ara

Golf 1.2tsi vs 1.4tsi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar arada 10-15bin tl fark var genelde sehir ici kullaniyorum. performans olarak cok fark var mi hangisini tercih etmeyeliyim ?
    2015-2016 max 50-60bin km de ariyorum.
    fiyat olarak 80-85 1.2tsi 90-95 1.4tsi manuel ikiside.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herşeyin büyüğü makbuldür

• Hocam 2015 golf 1.4 tsi highline manuel kullanicisiyim. Arkadasimda 1.2 tsi mevcut. Kisaca karsilastirayim:
    - 1.4de bagimsiz suspansiyon var, cok cok iyi bir yol tutusu ve darbe sonumlemesi sagliyor. 1.2 tsi comfortline ise 16inc jant yuzunden daha yumusak oluyor (benim arac 17inc) ama yol tutusu biraz daha zayif. Ikisi de comfortline ise yani ikisi de 16inc ise 1.4 konfor olarak da daha iyi olur.
    - 1.2 sehiricinde 0.5 litre daha az yakiyor. Benim ortalamam 6.8-7.2 iken arkadasiminki 6.5 civari. (Istanbul sehirici)
    - Yuksek suratte (120 ustu) 1.4 daha az, 100 km ve altinda hizlarda 1.2 daha az yakiyor.
    - Ikisinin de performansi ve torku gayet yeterli lakin dolu arac ve klima aciksa 1.4te performans kaybi olmazken, 1.2 biraz zorlaniyor. (125hp 200nm tork vs 110 hp 175nm tork)
    - 1.2nin vergisi cok daha dusuk.
    - 1.4 kendini kanitlamis ve bir cok iyilestirme yapilmis bir motor. 1.2 biraz daha yeni bir motor. Yani 1.4 eski bir yazilimin hatalari giderilmis son surumu ise 1.2 daha yeni bir yazilimin ilk surumu gibi. Biraz daha riski mevcut. (Not: tsi icin soylenen yag yakiyor olayiyla cok sukur ikimizde daha hic karsilasmadik)
    Ben sirf bagimsiz suspansiyon, highline donanim ve biraz daha performans icin 1.4 tercih ettim. Karar sizin. 1.4 tsi detayli incelememi asagida bulabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/golf-7-1-4-tsi-125-hp-highline-manuel-inceleme--136960977

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 24 Mayıs 2019; 20:2:3 >

• 1.2 alın geçin ekonomi önemli bu devirde

Daha düşük fiyat, daha az yakıt, daha az vergi

• Sehır ıcı kullanılacaksa 1.2tsı onerırım, sehır dısı agırlıklı ıcın 1.4tsı+bagımsız suspansıyon. Sehır ıcınde performans farkını hıssetmek oldukca zor

• 1.4 kullanicisiyim. En cok canimi sikan vergi olayi. 1.2'nin 2 katini oduyorum. Ben 1.0 bakiyordum daha uyguna 1.4 bulunca tercih ettim.
    15 beygir ve bagimsiz suspansiyon icin 10 bin fazla odemeye ve uzerine 2 kati vergi vermeye degmez bence.

• Genelde şehir içinde kullanilacaksa 1.2tsi yeter. Ama kime sorsan daha fazlasini ister. Bütçe meselesi.

Bana sorarsan isterse polo ya da 208-308 olsun ama otomatik olsun. Şehir içinde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.4 tsi'lerin süspansiyonları bağımsız bu bile 1.4 almak için geçerli bir sebep...
  • Tsi uzun ömürlü motor değil. Büyük hacim daha dayanıklı ve uzun süreli olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.