Şimdi Ara

Leon 1.6TDI DSG mi? Astra Classic III 1.3CDTI Easytronik mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir araç arıyorum, bu iki araç hakkında yorumlarınızı almak istedim.

Bilenler vardır, Mayıs ayının ortalarına doğru Leon 1.6 dizeller geliyor, DSG şanzıman seçeneği de mevcut. Motor ve şanzıman VW'de kullanılanın aynısı.
    Bu motor ve şanzımanı kullanların yorumları olursa çok sevinirim.

Aracın fiyatı düz vites 45.000, 7 ileri DSG ise 48.000TL. Araç tek donanım geliyor (style paket). Bu fiyatı verdiklerinde Euro 2.1 seviyelerindeydi, şimdi ise bildiğiniz gibi 2.00'larda hatta 2'nin altına indiği bile oluyor. Ama tabi bu konuda mayıs ayına kadar ne olur bilinmez. Böyle giderse muhtemelen fiyatlar da düşecektir. Ama biz yine de bu fiyatı esas alarak yorum yapalım.

AStra ise yine çoğumuzun bildiği bir araç. 1.3 CDTI 90hp motor, 6 ileri easytronik şanzıman vs.. Memnun olan da var olmayan da ama memnun olmayanların sayısı çok gibi forumlardan izlediğime göre.
    Fiyatına gelince bu araç için Opel 39.300TL istiyor. Daha da aşağı inmeyiz diyorlar. Muhtemelen 39'a tamam diyeceklerdir ama.

Şimdi arkadaşlar arada 9.000 lira gibi bir fiyat farkı var. Benim gönlüm tabii ki Leon'dan yana. Ama 9.000TL fazla verip Leon'a mı binilir yoksa, ikisi arasında ciddi farklar yok, o kadar fazla parayı Leon haketmiyor, Astra mı alınmalı dersiniz.

Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

• 48.000 TL Leon yerine 45.000 TL ye yeni astra 1.4 turbo 140 hp enjoy+plus paket derim.Eğer çok km yapmayacaksan dizelin bir avantajı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taner11 -- 10 Nisan 2010; 12:15:05 >
  • eurodizel 3.12 TL, benzin 3.87 TL, dizelin 5lt yaktığı koşulda benzinli araç 8 litre yakıyor.. dizelin avantajı yokmu sence?

1.6tdi güzel bir motor, 1.3 cdti motor astraya biraz yetersiz kalıyor malesef, yokuşlarda kalkış probleme dönüşüyor.. eğer sakin bir kullanıcıysan astra seni memnun eder..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt10 -- 11 Nisan 2010; 11:55:09 >
  • Dizelin yakıt tüketiminde sağladığı avantaj çok fazla.
    Bazı modellerde %50'nin üzerinde bir tasarruf var.
    Dizel alan kişi muhtemelen bunların hesabını yapıp seçimini dizel olarak yapmıştır.
    Ama bazen bu kadar ince hesaplar yapmayıp senede 5-10 bin km yol yapacağını bile bile en başta ciddi bir fiyat farkını ödeyip dizel alanlar olabiliyor.
    Bunlardan bir tanesi de yanımda oturuyor
    Zayıf bir ihtimal ama, eğer böyle bir durum varsa dizel leon almaktansa yeni astranın turbosunu almak iyi bir seçenek.
    Kaldı ki, herkes değil ama Leon/Astra gibi sportif görünümlü araç kullananların birçoğu performansı da seven insanlar. Bu da yeni Astra turbo için artı bir puan.

Yok eğer çok kullanılacaksa ve illa ki dizel alınacaksa da ben zaten yıllar önce Astra'yı seçmiş adamım, bugün olsa yine aynı seçimi yaparım.

Ama bence olay şurda kopar; "Benim gönlüm tabii ki Leon'dan yana" diyorsan sen zaten seçimini baştan yapmışsın, iki gün sonra yolda Leon gördükçe iç geçirip kendine küfredeceğine en baştan verebiliyorsan ver o 9 bin lirayı, gönlün hangisindeyse onu al derim. Onun dışında ne alırsan al zaten pişman olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanerkan -- 12 Nisan 2010; 16:07:56 >

• leon 1.6tdi dsg çıktı mı? satılıyo mu?
  • astra düşük vergi diliminde bunu da unutmayın;) aldıktan sonra kısa sürede satmam diyorsanız, ikinci eli,üçüncü elini düşünmeyin. 10 sene geçince çokta fark etmiyor. yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, sakin kullanıcıysanız astra, biraz daha agresifim, şehir içinde akmam lazım diyorsanız leon;) seçiminiz ne olursa olsun, aracınız hayırlı olsun:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.