Şimdi Ara

Leon Juke Egea bütçe max 70 000 TL/ ALINDI leon (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    Ben 3 arac arasindan leonu tavsiye ettim.

Sense gidip seat vw bunyesinden sutlanirsa gorecegim seat askinizi falan diyorsun. Olmamis seyler soyluyorsun. Konuyu dagitan ben miyim sence?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon için çok fazla şikayet var kalite garanti ve servisler için. Yakıt tüketiminin fabrika verilerinin üzerinde olduğu yazılmış.
    Egeada ise fabrika verilerinden çok daha düşük tüketimler var benzinli motorlarda.

Bu konularda bilgisi olanlardan yada kullanıcısından yorum bekliyorum

• onkuba kullanıcısına yanıt
    Tamamda niye fiata alt marka diyorsun ki onu çözemedim, fiat hiç bir zaman alt marka olmadı dacia yada seat gibi, hyundai kia grubunuda en çok savunanlardan biriyim forumda, herkes saçma şekilde tuttuğu marka dışında diğer markalara savaş açıyor çocuk gibi tatada ladada kötü marka değil onları bile kötülemedim hiç.

İlerde kime ne kısmet olur bilinmez adam peugeotya tutkusu vardır ama renault alır büyük konuşmamak lazım ben sıfır araba alsam ayrı tuttuğum sevdiğim 3 marka egea mazda 3 yada kia cerato isterim, onlar kısmet olmayıp seat kısmet olur ford olur, hiç bir markaya çamur atılmamalı hepsi emekle yapılıyor, dediğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarprr

Leon için çok fazla şikayet var kalite garanti ve servisler için. Yakıt tüketiminin fabrika verilerinin üzerinde olduğu yazılmış.
    Egeada ise fabrika verilerinden çok daha düşük tüketimler var benzinli motorlarda.

Doğuş servisleri sıkıntılı doğrudur. Fiat özellikle Birmot servisi daha da beter. Hiç tavsiye etmem müşteriyi adam yerine koymuyorlar. Her aracın yakıt tüketimi fabrika verisinin üzerinde olur. Fabrika verisini anca şehirdışı yolda tutturursunuz. Leonla çıkın otobana 90-100 gidin fabrika verisini tuttururursunuz.

Yıl olmuş 2016 1.2 TSI turbolu leon varken, 1.4 atmosferik 5.000 devir altı ölü olan araba tercih etmek çok mantıksız. Lpg ile kullanılacaksa mantıklı sadece.

Leon 1.2 TSI ile yüklüyken 6. Viteste 1700-1800 devirde klima açık çıktığınız yokuşları, 1.4 Fire Egea ile vites küçültür 4bin devir altında çıkamazsınız.

Lpg uyumu hariç 1.4 fire motorun 1.2 TSI motora hiç bir artısı yok. Leondaki 1.2 TSI 110luk motor 1.4 tjet 120 beygirlik bravo ayarında gidiyor ayrıca. Chipleyince de 1.4 MultiAir'i terletiyor

Tabi karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarprr

Leon için çok fazla şikayet var kalite garanti ve servisler için. Yakıt tüketiminin fabrika verilerinin üzerinde olduğu yazılmış.

Yakıt tüketimi her arabanın, fabrika verilerinin üstündedir, kim altında diyorsa kesinlikle yalan söylüyor net.
    Leon, turbo benzinli motorların genel özelliği olarak istediğinde ekonomi, istediğinde performans verir, sakin kullanımda haddinden az, sert kullanımda haddinden fazla yakar.
    Şehir içi yoğun olmayan, akıcı, sadece ışıklarda durulan trafiklerde (30 km/h ort.) 6-6,2 lt yakar.
    Şehir içi normal trafikte (25-26 km/h) 7 lt civarında yakar.
    Yoğun trafikte (20-21 km/h ort.) 8-8,2 lt
    Çok yoğun trafik var ise (15-16 km/h ort.) 9-9,5 lt yakar. 11-12 lt üstüne çıkması için klima+çok aşırı yoğun (10-11 km/h ort.) trafik lazım.
    Şehir dışında 110-130 arası değişken hızlarla 5-5,5 lt yakar.
    Ben 30.000 km yaptım bir yılda iki kere bakıma girdim hiç bir şikayetim yok servis ve garantiyle ilgili ne şikayetleri var çok merak ettim.

• sarprr S kullanıcısına yanıt
    Leon için konuşursak. Ankara'da, ortalama hızım 40km civarı, arabayı sakin süren birisi değilim 6.8-7.2L arası bir tüketim var(140hp manual). Yakıt konusunda fabrika verisinin üzerine de çıkarsınız, altına da inersiniz kullanımıza kalmış. Ama yaklaşık değer sorarsanız zevkini ala ala kullanıyorum km'de 28-32kr yakıyor, okullar açıkken çok yol yaptığım için daha sakin sürüyorum onda da 25kr civarı bir tüketim var. Kalite konusunda FR almayacaksanız bu forumda gömdükleri kadar olmasa da iç mekanda kalite eksikliği var. Style ve referans Leonların iç mekanı Polo veya Jetta kalitesinde diyebiliriz. Garanti ve servis konusunda zaten Seat, Vag grubuna ait bir marka. Vw, Audi garantide ve serviste ne muamele görüyorsa Seat da onu görüyor.

Egea'nın tüketim verileri şehir içi 7.7L. Hadi siz klimayı kapattınız, cold start yapmadınız, tek kişisiniz ve trafiğe girmediniz 6.5L yakmayı başardınız. 6.5x4.30 yaparsak km'de 28kr benzin yakar. LPG hesabına girersek, benzinden %10 fazla LPG harcayacaksınız(bu her zaman böyledir 10L benzin yakan araç birebir aynı koşullarda 11L LPG yakar) 7.2L LPG yapar. Litresi 2 liradan LPG alsanız 14-15kr yapar. Arada LPG ile Egea lehine km başına 10-15 kr'luk bir fark var, benzinde Leon 1-2 kuruş daha az yakıyor.

Leonla Egea tamam da juke olmamış. Aslında bütçenize meganla golfde giriyor. Hatta sıfır faiz olayına girerim derseniz dolu bi megan da düşünülebilir. Yılsonu yaklaştı reno başlar sıfır faiz olayına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yargicc -- 20 Ağustos 2016; 2:14:47 >
  • Bu butceye leon varken diğerlerini dusunmem bile

• _MaxPayne_ kullanıcısına yanıt
    İç mekan kalitesi düşük diyolar. En çok şikayet cam açma tuşları, elektrik aksamı ve vites topuzuyla ilgili.
    Motorda ise bi kaç kişi zincir uzamasınfan bahsetmiş kronik hata olduğunu söylemiş ama garantiye sokmamış servis. Belkide gerçekten kullanıcı hatasıdır tabi.

• yargicc kullanıcısına yanıt
    Golf biraz aşıyor ama megane a hiç bakmamıştım. Bugün bakabilirim.

• Duellist kullanıcısına yanıt
    Periyodik bakımlara ne kadar ödüyorsunuz?

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    Egeanın performansını çok merak ediyorum ama test sürüşü bile yok 1.4 versiyonda turbo motora göre çok düşük kalır tabide şehir içinde çok yorucu olur mu

• Leon için bayiden fiyat aldınız mı zira 58-60 bine inen bayiler oluyormuş 70 bin bütçe ile sunroof da ekleyebilirsiniz.Bu durumda juke elenir gibi (:

• Yeni Megane bu araçlardan daha kaliteli.
    Eğer inceler ve test sürüşü yaparsanız beğenirsiniz diye düşünüyorum.
    1.2 130hp touch donanım işinizi görür.
    Juke zaten tipten kaybediyor, daha ucuza Captur, 2008 filan alınır.
    Egea alacaksam dizel alırdım.
    Senede 10 bin kilometre yapsam bile dizel alırdım çünkü 1.4 atmosferik motor bu devirde alınmaz.
    Bu durumda eğer indirim yaparlarsa 66-67 bin civarına 1.6 tdi Leon almak en mantıklısı.
    Siz yine de sıfır faiz kampanyası varsa Megane bakın derim.
    1.2 icon donanıma bütçeniz yeterse diğerlerinden çok daha iyi bir tercih olur.
    Aynı paraya Golf de alınır belki ancak tasarımı insanı heyecanlandırmıyor.

• LEON 1.4 TSI 125 HP S&S FR
  • 2.el neden düşünmüyorsunuz?

• Egea yı 63 bın tlden sahibinden.comda satıyorlar 70 bın verip almak yerıne 63 bıne alabılırsınız. Zaten o nedenle ucuz diye cok satıyor. Siz bu klasmana 70 lık arabaların arasına bunu yazmanız ılgınc olmuş. Leon iyidir juke da ıyıdır ama Juke arazıye de cıkabilen farklı sınıf bir aractır. Köy tarzı bi yerlere cok gidiyorsanız asfalt harıcı yolda juke oldukca konforlu ve dayanıklı bir aractır. Corolla octavia megane da bakabılırsınız. kasım aralık ayını beklersenız yenı i30 vs arabalarda gelecek. beklemenızı oneririm
    Eğer benzinli alacaksanız çok geziyorsanız Egea bakın Lpg ile kullanırsınız.

1.4 77Hplik Punto 7.4 litre yakıyor

1.2tsi 90Hplik Polo 7.6 litre yakıyor

Egea ile Leon'un muhtemelen yakıt tüketimleri aynıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle leon

• 1.6 Multijet 120 hp Egea HB Lounge varken diğerlerinin yüzüne bakmam.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.