Şimdi Ara

Leptop Kitlenme Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle sunu belirtmek isterim 4 kere servise gonderdım sorunum çözülmedi.Herhangi bir işlem yaparken leptobum kitleniyor tıkanıyor sankı powerden kapatmadan duzelmıyor.Bazende kitlendikten sonra su hatayı veriyor...İntel UNDİ PXE-2.0
    Copyright (C) 1997-2000 intel corporation.
    ***JMicron JMC2SX Gigabit Ethernet Controller Version 1.0.0.0 ***
    PXE-E61: Media test Failure,check cable
    PXE-M0F:Exiting PXE ROM.
    Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key_

Ayrıca biosdan boot menüsüne baktığım zaman bu ethernet ile alakalı bir bot olduğunu gördüm.Leptobu direk ondan baslattığım zamanda yukardakı hatayı yazıp sonra acılıyor leptob.

• boot ; önyükleme anlamına gelir.ethernetten ön yükleme yapmaya çalışırsan haliyle açılmaz.sistemin hdd üzerinde oldugu için biosta first boot hdd olacak.
    biosta hdd görünmüyorsa hdd nin arızalı oldugu anlamına gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

boot ; önyükleme anlamına gelir.ethernetten ön yükleme yapmaya çalışırsan haliyle açılmaz.sistemin hdd üzerinde oldugu için biosta first boot hdd olacak.
    dostum anlamadınkı sen beni:) boot ne anlama geldığını bılıyorum.denemek amacıyla boot ethernet olanı secıp baslattım.Okdr bilgisayarlık tecrubemde hcbir bilgisayarda boot menusunde ethernet ile alakalı birsey gormedım.HDD İLE BASLAtıyorum normalde saten
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

boot ; önyükleme anlamına gelir.ethernetten ön yükleme yapmaya çalışırsan haliyle açılmaz.sistemin hdd üzerinde oldugu için biosta first boot hdd olacak.
    harici bi hdd/flash belleğe işletim sistemi kur ondan bir test yap. sorun çıkmazsa hdd den kaynaklıdır sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

harici bi hdd/flash belleğe işletim sistemi kur ondan bir test yap. sorun çıkmazsa hdd den kaynaklıdır sorun.

Alıntıları Göster
    garantide HDD DEĞİŞTİ .hdd ile alakası yok ne alaka orda hatada ethernet katı drıverının adı yazıyor.Not: leptob kıtlenmeden önce internetı gıdıyor sonra kıtlenıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbora55x

garantide HDD DEĞİŞTİ .hdd ile alakası yok ne alaka orda hatada ethernet katı drıverının adı yazıyor.Not: leptob kıtlenmeden önce internetı gıdıyor sonra kıtlenıyor.

ethernet bağlantını aygıt yöneticisinden iptal et, bir süre öyle test et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

quote:

ethernet bağlantını aygıt yöneticisinden iptal et, bir süre öyle test et.

Alıntıları Göster
    biostan ethernet (lan) disabled yap. ve dene kitlenme varmı yokmu diye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Pc Kapanma Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: exotik

biostan ethernet (lan) disabled yap. ve dene kitlenme varmı yokmu diye

Alıntıları Göster
    aygıtlardan onu devre dısı ettım hatta ethernetı kaldırdım wireles kullanıyorum nolmade.biosdan ise disable yapılmıyor
  • quote:

aygıtlardan onu devre dısı ettım hatta ethernetı kaldırdım wireles kullanıyorum nolmade.biosdan ise disable yapılmıyor

Alıntıları Göster
    konu guncel
  • quote:

konu guncel

Alıntıları Göster
    laptopun marka modelini yazarmıısın,

ayrıca,
    1- farklı adaptör denedinmi?
    2- en son bakım (fan kanalları temizliği ve termal macun yenilemesi gibi) ne zaman yapıldı?
    3- Servise gitti denmişsin, Bilgisayarın garantilimi? yoksa dışarda herhangi bir firmayami götürdün pc yi?
  • quote:

laptopun marka modelini yazarmıısın,

ayrıca,
    1- farklı adaptör denedinmi?
    2- en son bakım (fan kanalları temizliği ve termal macun yenilemesi gibi) ne zaman yapıldı?
    3- Servise gitti denmişsin, Bilgisayarın garantilimi? yoksa dışarda herhangi bir firmayami götürdün pc yi?

Alıntıları Göster
    Laptop diye editle başlığı ben hala ya hayla dedimde adamlar öşdürücekti beni

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F6F5F8EAF

Laptop diye editle başlığı ben hala ya hayla dedimde adamlar öşdürücekti beni

Alıntıları Göster
    Aradaşım bu resimdeki gibi bir hatamı alıyorsun...

• quote:

Öncelikle sunu belirtmek isterim 4 kere servise gonderdım sorunum çözülmedi.Herhangi bir işlem yaparken leptobum kitleniyor tıkanıyor sankı powerden kapatmadan duzelmıyor.Bazende kitlendikten sonra su hatayı veriyor...İntel UNDİ PXE-2.0
    Reboot and Select proper Boot device or insert Boot Media in selected Boot device and press a key_

Ayrıca biosdan boot menüsüne baktığım zaman bu ethernet ile alakalı bir bot olduğunu gördüm.Leptobu direk ondan baslattığım zamanda yukardakı hatayı yazıp sonra acılıyor leptob.

hocam merhaba

sorunu okudum senin laptop hdd görmüyor eğer servis hdd yi değiştirdi ise gerçekten

anakarta bağlı hdd kablosu veya anakart arızası senin problemin bu sıkıntı çeşitli sebeplerden

yapabilir.en iyisi garantili olduğu için 3 defa servise gönder 3.defa aynı arızadan dolayı değişim iste

cihazı değiştirsinler

saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: eminönübilişim

quote:

Öncelikle sunu belirtmek isterim 4 kere servise gonderdım sorunum çözülmedi.Herhangi bir işlem yaparken leptobum kitleniyor tıkanıyor sankı powerden kapatmadan duzelmıyor.Bazende kitlendikten sonra su hatayı veriyor...İntel UNDİ PXE-2.0

hocam merhaba

sorunu okudum senin laptop hdd görmüyor eğer servis hdd yi değiştirdi ise gerçekten

anakarta bağlı hdd kablosu veya anakart arızası senin problemin bu sıkıntı çeşitli sebeplerden

yapabilir.en iyisi garantili olduğu için 3 defa servise gönder 3.defa aynı arızadan dolayı değişim iste

cihazı değiştirsinler

saygılar
    elimde 3 defa servıse gıttığının kanıdı var bır tane kağıttı HDD değişikliği yapıldı dıyor.Leptobum exper hdd ile sorun varsa peki neden o hatada ethernetle alakalı problem var bırazdaha acıklarmısın?

• quote:

elimde 3 defa servıse gıttığının kanıdı var bır tane kağıttı HDD değişikliği yapıldı dıyor.Leptobum exper hdd ile sorun varsa peki neden o hatada ethernetle alakalı problem var bırazdaha acıklarmısın?

adaptör sormuştum?
    adaptör değiştirip denedinmi
    ve
    bataryasız kullan bir müddet pc yi

direk hdd demek yanlış olur.. bi kaç denemeler testler yapman gerkiyor pc de, buraya tam olarak yazarsan sorununa daha kesin sonuç bulabilrsin
  • 1) Öncelikle BIOS ayarlarınıza bakmanız doğru olur. Bilgisayar açılırken DEL tuşuna bastığınızda BIOS ayarlarına yönlendirilirsiniz. Advanced BIOS Features kısmına girin ve aşağıdaki resme yakın bir menü gelecektir. Farklı olma ihtimali vardır. First Boot Device yani birinci önyükleme aygıtı olarak Hard Disk yaparsınız. Kaydedip çıkarsınız, bilgisyarınız yeniden başlar.

2) 1. yöntemde size yarar bir şey bulamadıysanız, 2. yöntem %80 probleminizi çözecektir. Bilgisayar ilk HDD’yi görmesine rağmen HDD’yi başlatamıyorsa HDD’de sorun vardır. Sorun donanımsaldır. Kasayı açmanızı veya açtırmanızı ve bağlantıları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Temazsızlık, bağlantı hataları vb. gibi problemlerden kaynaklanabilir. Öncelikle harddisk bağlantılarını kontrol edin. Kasanın içini açmışken temizlik yapmanızı da öneririm. Tozunu alın, yıkayın falan demiyorum ha! 2 kere bu sorunla karşılaştıysam ikisinde de temazsızlık vardı. Temazsızlık var ise kablonuzu değiştirmelisiniz. Değiştirdiğinizde yine aynı hatayı alıyorsanız %90 HDD niz bozuk, %10 ihtimal de HDD’nizin anakartınıza bağlı olduğu Sata/ide kanalı bozuktur. Kanalı değiştirmeyi de deneyebilirsiniz.

Bu hatayı aldığın sürece format atman da mümkün değildir. Çünkü bir önyükleme aracı başlatılamıyor demektir. Bu durumda Windows da başlatılmaz. Bu da büyük ölçüde son söylediğim yöntemi doğrular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lasw3gas -- 13 Mart 2013; 12:25:13 >

• quote:

quote:

adaptör sormuştum?
    adaptör değiştirip denedinmi
    ve
    bataryasız kullan bir müddet pc yi

direk hdd demek yanlış olur.. bi kaç denemeler testler yapman gerkiyor pc de, buraya tam olarak yazarsan sorununa daha kesin sonuç bulabilrsin

Alıntıları Göster
    sole dıyım ınternet bağlı olmadığı zaman kıtlenmıyor leptob.Denedim.Hep internetle alakalı seylerde kıtlenıyor.Facede takılırken.Online oyun oynarken.Yada bı programla uğrasırken yeterkı net bağlı olsun pcye.

• quote:

sole dıyım ınternet bağlı olmadığı zaman kıtlenmıyor leptob.Denedim.Hep internetle alakalı seylerde kıtlenıyor.Facede takılırken.Online oyun oynarken.Yada bı programla uğrasırken yeterkı net bağlı olsun pcye.

Bilgisayar değil leptob.Leptob saten hdd ıle acılıp kapanıyor.Sen problemımı yanlıs anlamısın.Benim problemım leptob 1 senedır kıtlenıyor defalarca garantıyede gonderdım.Hdd zar zurt da değişti
  • quote:

internet mevzusunu ozaman her iki durumda da denedinmi?

bir süre ethernet ile bağlan kablo ile internete bağlan
    bir süre wrliess ile kablosuz bağlan

bu şekilde dene, wrliess kart bile arızalı olabilir yanii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exotik -- 13 Mart 2013; 12:34:08 >
  • Arkadaşım bence sen garanti süren bitmeden laptobu garannti kapsamında değiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.