|
LG 2021 OLED B1/C1/G1/Z1 [Ana Konu] (25. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
İşte o farkların ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Mesela 65G1 için hem 6LA hem 4LB uzantılı model mevcut ve fiyatları baya da farklı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zulu123İşte o farkların ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Mesela 65G1 için hem 6LA hem 4LB uzantılı model mevcut ve fiyatları baya da farklı.
benim satın aldığım 9 LA modeli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fark ihtimalleri:
Arka tarafın siyah ve beyaz olması,
Uydu kısmında duruma göre farklılık,
Adaptör çalışma gerilimine göre farklılık,
Kumanda kısmında farklılık (tuşlarla ilgili, özel atanan tuşlar kastettiğim, Roku tv falan gibi)
Temelde ürünler aynı olacaktır ama ülke bazlı etkilenen değişimler olacaktır.
Diğer bir ihtimal, panel üretim yeri ve kullanılan ana panelde farklılık. Bu düşük de olsa olabilir.
Tabii kesin cevap olarak bakıyorsunuz ama araştırırken böyle kısımlara denk gelme ihtimaliniz var diye belirtmek istedim. Çeşitli ülkelerin lg sitelerinden kodlara göre kıyaslamanız seçeneklerden biri olacaktır.
-
Panel olayı baya mevzu oldu zaten yabancı forumlarda. Özellikle avsforum'da çok acayip muhabbetler dönüyor.
77" C1'in servis menüsüne girip G1'lerde kullanılan EVO panele sahip olduğunu teyit eden birkaç kişi, servis menüsünden model ismini C1'den G1'e çekerek bir nevi overclock yaptılar TV'lerine :)
Ortalama %10 gibi bir parlaklık arttırımı söz konusu. Ama tamamen hack mevzusu olduğu için kimseye tavsiye edilmiyor tabi.
Ama ben de merak etmiyor değilim bu TR'deki "77C14LB" model ismindeki "14LB"nin neye karşılık geldiğini. Galiba "LB" kısmı arka panelin siyah renk olmasıyla ilgili.
Neyse TV'ler bir satışa çıksın, anlayacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyle007 -- 21 Mayıs 2021; 13:6:28 > -
Uzun zamandır 48" modelini bekliyorum, birkaç gün daha bekleyelim bakalım. Olmadı 55" cx veya c1'den birini seçeceğiz. Güzel kampanya olursa CX ile devam edilebilir gibi. Burak bey'den bilgi bekliyoruz :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam farklar @St Batuhan hocamın yazdığı gibiquote:
Orijinalden alıntı: zulu123İşte o farkların ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Mesela 65G1 için hem 6LA hem 4LB uzantılı model mevcut ve fiyatları baya da farklı.
Fark ihtimalleri:
Kumanda kısmında farklılık (tuşlarla ilgili, özel atanan tuşlar kastettiğim, Roku tv falan gibi)
Diğer bir ihtimal, panel üretim yeri ve kullanılan ana panelde farklılık. Bu düşük de olsa olabilir.
Tabii kesin cevap olarak bakıyorsunuz ama araştırırken böyle kısımlara denk gelme ihtimaliniz var diye belirtmek istedim. Çeşitli ülkelerin lg sitelerinden kodlara göre kıyaslamanız seçeneklerden biri olacaktır.
https://www.lg.com/uk/tvs/lg-oled48c16la#
https://www.lg.com/it/tv/lg-oled48c14lb#
-
Hocam kampanya bilgisi gelin detaylı bilgi vereceğim.quote:
Orijinalden alıntı: bioshock24
Uzun zamandır 48" modelini bekliyorum, birkaç gün daha bekleyelim bakalım. Olmadı 55" cx veya c1'den birini seçeceğiz. Güzel kampanya olursa CX ile devam edilebilir gibi. Burak bey'den bilgi bekliyoruz :) -
Iyi dilekleriniz icin t,esekkur ederim burak hocam ,
Bu arada ,Kampanyanin ne olacagi ne zaman belli olacak hocam ?
Tahminen Salı günü olup olmayacağı bilgisi gelir Serkan hocam.quote:
Orijinalden alıntı: serkan1216
Iyi dilekleriniz icin t,esekkur ederim burak hocam ,
Bu arada ,Kampanyanin ne olacagi ne zaman belli olacak hocam ? -
Bu yıl sony a90j almaya niyetlendim fakat fiyat politikasından dolayı 65g1 veya 77g1 serisine yöneldim.
sony 65a90j liste fiyatı 47.999TL lg 65g1 liste fiyatı 27.999TL
ARADA KOCAMAN 20.000TL gibi absürt bir rakam var.
Arasındaki fark panel soğutucu, yüksek tepe parlaklığı ve dts ses codec desteği.
yani bu fark kesinlikle 20.000TL etmez. Ben yılların sony marka hayranı olarak gözü kapalı 65G1 modeline yönelmenizi tavsiye ederim.
ek olarak bu yıl yeni tvleri erkenden almanızı pek tavsiye etmiyorum. Sebebi https://lgkampanya.com/ sitesinde 2021 tv kampanyası düzenlenirse katılmayı ihmal etmeyin.
Geçen yıl gx serisi yanında soundbar hediyesi verilmişti.
-
Hocam 48 inç henüz fiyatı ve stok bilgisi gelmedi tahminen diğer hafta içi belli olur bilginiz olsun.quote:
Orijinalden alıntı: St BatuhanFark ihtimalleri:
-
Siz ürünü Almanya'dan mı aldınız? LG Alman sitesinde gördüm sanki sizin modeli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: zulu123Siz ürünü Almanya'dan mı aldınız? LG Alman sitesinde gördüm sanki sizin modeli.
evet hocam Almanya dan aldım, 9 LA Almanya ya özlemiş.
diğerlerinden farklı olarak 2 adet uydu girişi var.
başka değişiklikler varsa eğer TV geldiğinde bakarım
Philips'in 2021 model 55 inç ekran oledi 10499 TL şu an. Lg c1'i 12999 TL'den piyasaya sürmeye kalkışırsa elinde patlar bu fiyat bandıyla. Telefondan sonra televizyon kısmını da kapatmaya başlar :) Millette para yok artık bu tvleri daha uygun fiyattan satmaları lazım.
-
LG'nin fiyatları Sony'nin yanında hallice olsa da bu yıl Philips yılı olacak iddiamı doğrulayacak gelişmeler oluyor. Bölgesel fiyalandırmada kim başarılı olursa malları da o satar bu sene. Sony zaten baştan havlu attı
. LG, hediye mediye yerine doğrudan fiyat indirimi kampanyaları ile mevcut fiyat zaafiyetini giderebilirse Philips ile LG kapışır ürün satışında.
-
Aşağıdaki model TR'de arzı endam edecek mi acaba?
https://www.lg.com/global/lg-signature/rollable-oled-tv-r/it
-
Hocam Philips satışı ile LG satışı arasında uçurum fark var kıyaslanamaz derece bilginiz olsunquote:
Orijinalden alıntı: zulu123LG'nin fiyatları Sony'nin yanında hallice olsa da bu yıl Philips yılı olacak iddiamı doğrulayacak gelişmeler oluyor. Bölgesel fiyalandırmada kim başarılı olursa malları da o satar bu sene. Sony zaten baştan havlu attı
. LG, hediye mediye yerine doğrudan fiyat indirimi kampanyaları ile mevcut fiyat zaafiyetini giderebilirse Philips ile LG kapışır ürün satışında.
-
Hocam talep olursa sipariş üzerine geliyor.quote:
Orijinalden alıntı: zulu123Aşağıdaki model TR'de arzı endam edecek mi acaba?
https://www.lg.com/global/lg-signature/rollable-oled-tv-r/it
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X