Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dangeraus @ evet sepete ekleyince 770 TL 'ye geliyor harbi iyi fiyat gidip yarın mağazadan peşin alsakda mı 770 TL olacak ? ölü piksel garantisi varmı vatanbilgisayarda ?

http://www.vatanbilgisayar.com/lg-m2794d-pz-full-hd---68cm-lcd-tv,-1920x1080,-20.000:1,-2xhdmi,-400-cdm2-m2794d-pz/productdetails.aspx?I_ID=40907

havale ile 818 TL ise bende bu monitörü düşünüyorum ya da yarın ankaradaki mağazaya gidip peşin 818 TL ' ye alabilirmiyim bu monitörü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Ekim 2009; 18:16:01 >

• @dangerous

sonradan modlama fln yapmadım zaten evde usb özelliğinin olduğunu gördümBaşkasıda modlamış gibi bişey olamaz ben gözümle sıfır aldım

@helsloot

peşin fiyatı 900 lere kadar yaklaşıyor ama world cardınız varsa 770tl 5 ay taksitle.Bende peşin alacaktım fakat peşin fiyatı daha pahalı Sanırım kart kullanılmasını istiyorlar bankalarla yaptıkları anlaşmalar yüzünden

• quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

@dangerous

sonradan modlama fln yapmadım zaten evde usb özelliğinin olduğunu gördümBaşkasıda modlamış gibi bişey olamaz ben gözümle sıfır aldım

@helsloot

peşin fiyatı 900 lere kadar yaklaşıyor ama world cardınız varsa 770tl 5 ay taksitle.Bende peşin alacaktım fakat peşin fiyatı daha pahalı Sanırım kart kullanılmasını istiyorlar bankalarla yaptıkları anlaşmalar yüzünden

sepete ekleyince peşin havale fiyatı 770TL ye geliyor vatanın çağrı merkezini aradım sordum biraz önce Ankara daki şubelerinde peşin 770TL ye alabilirmiyim dedim evet alabilirsiniz dedi müşteri hizmetleri temsilcisi yarın gidiyorum vatana sanırım alacağım

• http://www.digitalversus.com/article-357-4589-35.html

burda pek iyi seyler söylenmemiş monitör için kafam karıştı bak şimdi
  • bende ürünü inceliyorum bu ürün 770 tl 5 taksit vestel 26850 993tl 12 taksik

vestel Dinamik kontrast, 40000:1
    lg Dinamik kontrast, 20000:1

vestel usb destegi var(dmp)
    lg usb desteği yok

vestel 26"
    lg 27"

Tanıdık vestel bayisi var peşin 850'ye bırakıyor ama hala karasızım hangisini alayım. Forumdaki arkadaşlardan yardım istedim, karşılaştırma yapma imkanı olanlar bilgi ve tecrubelerini paylaşabilirmi diye ama ses çıkmadı.

@helsloot vatanda ölü piksel garantisi varmı bilmiyorum forumda daha önce bir arkadaş ürün lcd tv grubunda olduğundan ölü piksel garantisi yok demişti. Ben ürünün usb portu hakkında bilgi almaya gitmiştim, beklediğim cevabı alamayınca ölü pikseli sormadım. Ayrıca internet sitesinde şu anda fiyatlar hatalı vatancard+worldcar la alırsan %18 indirimle 818 tl vatancardsız %10 indirimle 818 gözüküyor. telefonda 45 dakika uğraştım 693+kdv ise ürünün fiyatı o zaman 693 tl olması lazım ürün fiyati diye 2 kere tel.i suratıma kapattılar. bence peşin alma wordcard varsa 5 taksit al

http://forum.donanimhaber.com/m_35263502/tm.htm

@lion_koc
    sen ürünün usb belek okuduğunu belirtmişsin ve fotolarını koymuşsun ona güvenerek araştırdım satıcıdan ve çağrı merkezinden olumsuz yanıt aldım. çağrı merkezi izinsiz mudaheleyle olur ama garanti dışı kalır dediler.

Sana ürün hakkında 1-2 soru sorayım ürünü odamda genellikle tv olarak kullancam oyun oynamam bilgisayarı bağlarım yatakta veya koltuktan film seyretmek için genelde uydudan tv maksatlı kullanılcak

1- tv kalitesi nasıl
    2- teleteksi varm
    3- p.ı.p.-p.a.p.-p.a.t varmı

sence benim kullanım amacıma göre nasıl olur bu monitör?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 23 Ekim 2009; 20:19:06 >

• hayırlı olsun güle güle kullan çok güzelmiş
  • @helsloot

ankaradayım vatan bilgisayarda kasada duran bayana sordum peşin almak istiyorum diye benim aldığım 799tllık fiyatın geçerli olmayacağını ancak ve ancak worlcardınız varsa 5 taksit ile 799tl dan alabileceğimi söylediler.Aksi halde peşin parayla 800 küsür milyon liraya alınabiliniyormuş.Ben gene vatan bilgisayarda girişin tam karşısında bulunan worldcardlarla ilgili görevliye sorduğumda aynı cevabı vermişti.İkinci olarak link vermişsin.Baktım o linke.Bence bu kadar fazla araştırmaya gerek yok.Bir takım farklar illaki olacaktır.Çok ince ayrıntılara takılırsak işin içinden çıkamayız.Bizi gündelik hayatta mutlu edecek özellikler bizi ileri taşır kanaatindeyim.Mesela 1080p veya 1080i olması,50hz yerine 100hz olması gibi özellikler kesinlikle alırken dikkat etmemiz gereken özellikler fakat 2ms veya 5ms olayını günlük hayatta bizi sıkacak bir fark yaratmayacığı için bu tip ince ayrıntıları görmezlikten gelmeniz sizin lehinizeBu benim nacizane fikrimdir.Ben gözüm kapalı aldım.Ve hiç bir problemim yok.Transformers Bluray izliyorum dileyene ekran görüntüsünüde koyabilirim ki oyun görüntülerinide hep beraber koyacağım; sizlere mümkün mertebe faydam dokunsun istiyorum

@dangerous

en başta bütçene hangisi daha uygunsa onu al derim.Vestelde iyi bir marka.Lg de usb desteği yok demişsin.Bence bir vatan bilgisayara git ve arkasına bak usb varmı yokmuÜstüne basa basa tekrar söylüyorum hiç bir değişiklik modluk yapmadan ki ne olduğunu halen daha bilmiyorum yapmadım.Tesadüfen gördüm arkasında usb girişini ve taktım.Zaten LG nin ana menüsünde photo&music diye bir seçenek var.Ona ok bastığınızda usbyi okumaya başlıyor.Ölü piksel garantisi hakkında hiç bir fikrim yok.Kendin orada cihazı kutusundan açtırıp kendin kontrol edebilirsin.Hatta bir usbye tüm renkleri photo albüm yap usbye at hem orda usbnin photo özelliğini görmüş olursun hemde piksel testi yapmış olursun

1)Tv kalitesine gelicek olursak bana göre renkler çok canlı keskinlik kontrast gibi ayarları yapabiliyoruz.Ayrıca sağdan ve soldan baktım herhangi bir ekranda bozulma renk atma vs bişeye raslamadım.Tn panel diye bağırıyorlar ama bir fark yok kesinlikle.
    2)Teletext tabiiki var.
    3)P.I.P özelliği var.Diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum maalesef.

• x

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ
  • x

• bu fotolar kutunun içinden çıkan cdden alıntıdır.Sonradan böyle bir yazılımı yüklemek imkansız.Orjinalinde var yani gözlerine inanmak isteyen vatanı ziyaret etsin benden bu kadar

• M2794D-PZ modelinin M2794D modelinden farkı ne?

M2794D
    * V Tuner built in (Freeview)
    * Resolution 1920 x 1080
    * 20000:1 (DFC) contrast ratio
    * 5ms response time
    * 1080p HD Ready
    * 2 x HDMI
    * Stereo Speakers
    * High-gloss piano lacquer black

Specifications
    Product Description LG M2794D - 27" Widescreen LCD TV
    Diagonal Size 27"
    Device Type Full HD TV/Monitor
    Brightness 400 cd/m2 (typical)
    Max Resolution 1920 x 1080
    Response Time 2 ms (GTG)
    Interface D-SUB x 1, DVI-D x 1, 1 x HDMI
    Dot Pitch / Pixel Pitch 0.313 x 0.313 mm
    Digital TV Tuner DVB-T
    Contrast Ratio Dynamic : 20,000:1
    Dimensions (WxDxH) 65.4 cm x 21 cm x 50 cm
    Built-in Devices Stereo speakers, TV tuner
    Colour support 24-bit (16.7 million colours)
    Image Aspect Ratio 16:9
    Weight 9 kg

M2794D-PZ

* DVB_Digital Video Broadcasting Built in speaker (5Wx2)
    * HDMI_High Definition Multimedia Interface
    * SRS WOW, DOLBY Surround
    * Auto Resolution Setting
    * Auto/Manual Clock & Timer
    * Hotel Mode
    * 4:3 in Wide (ARC- Aspect Ratio Control)_ Enjoy original 4:3 image in wide screen
    * Certified for Windows Vista PremiumTM

Product Description LG M2794DP 27" LCD DTV Tuner Monitor
    Diagonal Size 27" Widescreen
    Colour Black
    Brightness 400 cd/m2 (typical)
    Max Resolution 1920 x 1080
    Viewing Angle (H/V Degrees) 170/160(CR-10)
    Interface VGA (HD-15), 2 x HDMI
    Dot Pitch /Pixel Pitch 0.3114 x 0.3114 mm
    Response Time 2 ms
    Contrast Ratio Typical : 1000:1
    Dynamic : 20000:1
    Audio 2 x 5 Watt Speakers
    Display Colours 16.7 million colours
    Dimensions (WxHxD) 654.1 x 478.8 x 121.8 mm
    Power On : 120 Watts
    Standby : 1 Watt
    DPM Off : 1 Watt
    Safety TUV-Type

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 24 Ekim 2009; 0:55:49 >

• USB kullanan arkadaşlara soruyorum.
    Versiyonunuzu biliyormusunuz?
    2nci olarak bende CD çıkmadı.
    USB takınca hiç bir şey olmuyor ve zaten source menüsünde USB yok :(
    Menü / ayarlar /hata tanıma
    Menu / setup/diagnostic
    girince versiyonu yazıyor
    V3.09.1
    MODEL 2794D
    Değişim gibi iğrenç bir prosedürü başlatmak istemiyorum ama sırf bana olması da çok ilginç geldi.
  • Sanırım lion_koc a kazara admin modeli çıkmış
    Yorumları okuyunca benim de monitörü alasım geldi. Şu an Viewsonic VX2245wm kullanıyorum. 2 adet CF' de 1GB' lık 3870 X2 ekran kartım var. Terfi etsem mi, yoksa zaten küçük olan masamda boşuna yer sıkışıklığı mı?
    DVI bağlanınca verim alınabiliyor gibisinden yorumlar okudum. HDMI - PC bağlantısı sorunlu mu? Yoksa her uygulama 1920X1080 çözünürlük desteği vermediği için mi?
  • @kunter

version:3.01.1

bu koyduğum foto senin için

@TuVNeRa

evet bende öyle düşünmeye başladımHer uygulamada 1920X1080 e kendisi geçiyor.

• x

• @lion_koc
    Senin söylediklerine hak veririyorum daha öncede resim koymuştun bunda bir sorun yok. Benim kafamı kurcalayan usb, kullanıcılar için olsa zaten yana koyarlardıki rahatca takıp çıkartılsın diye. Ürünü zaten kontrol ettim usbde servise only yazıyordu. ölü pikselide @helsloot sormuştu. Satın alma aşamasında usb'yi denetirlermi bilmiyorum !
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion_koc

@helsloot

ankaradayım vatan bilgisayarda kasada duran bayana sordum peşin almak istiyorum diye benim aldığım 799tllık fiyatın geçerli olmayacağını ancak ve ancak worlcardınız varsa 5 taksit ile 799tl dan alabileceğimi söylediler.Aksi halde peşin parayla 800 küsür milyon liraya alınabiliniyormuş.Ben gene vatan bilgisayarda girişin tam karşısında bulunan worldcardlarla ilgili görevliye sorduğumda aynı cevabı vermişti.İkinci olarak link vermişsin.Baktım o linke.Bence bu kadar fazla araştırmaya gerek yok.Bir takım farklar illaki olacaktır.Çok ince ayrıntılara takılırsak işin içinden çıkamayız.Bizi gündelik hayatta mutlu edecek özellikler bizi ileri taşır kanaatindeyim.Mesela 1080p veya 1080i olması,50hz yerine 100hz olması gibi özellikler kesinlikle alırken dikkat etmemiz gereken özellikler fakat 2ms veya 5ms olayını günlük hayatta bizi sıkacak bir fark yaratmayacığı için bu tip ince ayrıntıları görmezlikten gelmeniz sizin lehinizeBu benim nacizane fikrimdir.Ben gözüm kapalı aldım.Ve hiç bir problemim yok.Transformers Bluray izliyorum dileyene ekran görüntüsünüde koyabilirim ki oyun görüntülerinide hep beraber koyacağım; sizlere mümkün mertebe faydam dokunsun istiyorum

@dangerous

en başta bütçene hangisi daha uygunsa onu al derim.Vestelde iyi bir marka.Lg de usb desteği yok demişsin.Bence bir vatan bilgisayara git ve arkasına bak usb varmı yokmuÜstüne basa basa tekrar söylüyorum hiç bir değişiklik modluk yapmadan ki ne olduğunu halen daha bilmiyorum yapmadım.Tesadüfen gördüm arkasında usb girişini ve taktım.Zaten LG nin ana menüsünde photo&music diye bir seçenek var.Ona ok bastığınızda usbyi okumaya başlıyor.Ölü piksel garantisi hakkında hiç bir fikrim yok.Kendin orada cihazı kutusundan açtırıp kendin kontrol edebilirsin.Hatta bir usbye tüm renkleri photo albüm yap usbye at hem orda usbnin photo özelliğini görmüş olursun hemde piksel testi yapmış olursun

1)Tv kalitesine gelicek olursak bana göre renkler çok canlı keskinlik kontrast gibi ayarları yapabiliyoruz.Ayrıca sağdan ve soldan baktım herhangi bir ekranda bozulma renk atma vs bişeye raslamadım.Tn panel diye bağırıyorlar ama bir fark yok kesinlikle.
    2)Teletext tabiiki var.
    3)P.I.P özelliği var.Diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum maalesef.

ya ne kadar salakça bir uygulama bu, ha evden parayı onların hesabına direk geçmişsin ha gidip elden direk almışsın parayı peşin vermişsin sepete ekleyince ödeyeceğim tutar 770 tl cıkıyor tv yi alacaz ödeme yapamıyoruz haa ikilemde bırakıyorlar insanı

• quote:

Orijinalden alıntı: dangeraus

@lion_koc
    Senin söylediklerine hak veririyorum daha öncede resim koymuştun bunda bir sorun yok. Benim kafamı kurcalayan usb, kullanıcılar için olsa zaten yana koyarlardıki rahatca takıp çıkartılsın diye. Ürünü zaten kontrol ettim usbde servise only yazıyordu. ölü pikselide @helsloot sormuştu. Satın alma aşamasında usb'yi denetirlermi bilmiyorum !

söylediklerini dikkate alıyorum en kısa zamanda vatan bilgisayara bu konu hakkında danışacağımBenimkinin versiyonu farklı.Ayrıca versiyon farklılığın hiç bir zararı yok.Aynen telefonlar gibi düşünelim.Bir önceki versiyonda yaşanan aksaklıklar yeni versiyonlarda düzelmiş olarak karşımıza çıkıyor.Bu da öyle birşey olsa gerek.

http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1012225-usb-port-new-lg-lcd-lh-series-25.html bu linkte birinin lgsi var diğerindede aynısı varmış fakat diğerinin versionu farklıymış 42inch serilerinde film izleme özelliği varmış usbden diğeri izleyemiyormuş versiyonu eski olduğu için.

üst modellerindehttp://www.youtube.com/watch?v=aqxBav7e3m8 bu videoda olduğu gibi aynı aslında.Üst modellerine divx film izleme özelliği koymuşlar.

• @lion_koc kusura bakma forum takip eden senden başka ürün kullanıcısı yok, bu yüzden kafanı şişiriyorum

versiyon farkı önemli değil güncellenir arkadaki usb girişide senin yaptığın gibi kabloyla hallolur tek sorun servisin garanti kapsamı dışında kalır demesi. Senin ürünün model numarasını sormuştum

Şimdi lg destek hattını aradım sana bahsettiğim ürünün 2 modeli arasındaki farkı sormak için. Çağrı merkezindekiler daha ürünü tanımıyorlar bugünde cumartesi olduğundan promatörler çalışmıyormuş ürün hakkındaki detaylı bilgiyi pazartesi ararsanız alırsınız dediler.

Zaten firmaların bir çok modelinde MDP desteği var, bütün usb girişleri yandadır. Genelde tv ağırlıklı kullanıcağımdan vestel şimdilik daha mantıklı gibi ama bu ürünü firmware ile DMP özelliği kazandırılırsa büyük ekran almış olurum aradaki 200 tl farkada 1 hd reciver aldım mı tadından yenmez

p.i.p. = picture in picture
    P.a.p.= picture and pictur
    p.a.t. = picture and teletex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangeraus -- 24 Ekim 2009; 13:30:03 >

• Ben sipariş verirken usb desteğinin olup olmadığını bilmiyordum.Denedim varmış yani süpriz oldu.Fakat ne işime yarıyor; hiçbir işime yaramıyor.Sadece müzik ve resim formatı okuyabiliyor hadi divx falan oynatsa neyse diyeceğim ama zaten genellikle pc'de kullandığım için gerek duymuyorum.Benim için önemli olan görüntü kalitesi ve renklerde dağılma bozulma olmamasıydı.Çok şükür memnunum bana gayet yeterli geldi.

Ayrıca p.i.p. özelliği nasıl kullanılıyor anlamadım.Benim bildiğim pip mesela dvi'dan pc açıkken aynı zamanda küçük bir pencerede HDMI'dan bağlı receiver ya da stb gibi tv yayınlarını izleme imkanı sunması değilmiydi.Eğer yanlış biliyorsam kusura bakmayın.Ben tv'yi HD stb'dan izliyorum,özellikle HD yayınları izleyince LCD'nin gerçek verimi ortaya çıkıyor.Ben tavsiye ederim ama tabi herkesin kendi kararı.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.