Şimdi Ara

LG 27' M2794D KULLANICI İNCELEMESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
1
Favori
51.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG M2794D monitor sınıfında değilde TV sınıfına giriyormuş. O nedenle ölü piksel garantisi yokmuş. Zaten LG alt katta TV lerin satıldığı reyonda, T260 ise üst katta monitorlerin arasında satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tıkıl

Bu cihazı PHILIPS Full HD 32PFL7803 ile karşılaştırsak hangisini seçerdiniz?
    NOT: Vatan da 5 taksitli fiyatı 900 ytl Lg ise 800 ytl

o fiyata phılıps alabiliyosan kacırma
  • quote:

T260 ise üst katta monitorlerin arasında satılıyor.

T260 varmı ki ellerinde???
  • Vay be. Burası kaymak tabaka mekanıymış. Ben çıkayım hemen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ObiWanKENOBİ

quote:

Orijinalden alıntı: tıkıl

Bu cihazı PHILIPS Full HD 32PFL7803 ile karşılaştırsak hangisini seçerdiniz?
    NOT: Vatan da 5 taksitli fiyatı 900 ytl Lg ise 800 ytl

o fiyata phılıps alabiliyosan kacırma

1. Fiyat çok iyi bence. TVde bir problem yoksa alınası bir fiyat.
    2. 32" PC monitörü düşünemiyorum. Zor olur.
    3. LG2794 Tn panledir. Sadece TV olarak tavsiye etmem. Salona koyulabilecek bir TV değil.
    4. Philipsi de deneyerek alabilirsen iyi olur eğer konsol ile kullanmak istiyorsan ghosting falan önemli biliyorsun.

LGye gelince

Fiyat / Perf.................9/10
    Görüntü......................9/10
    Ses...........................5/10
    Kolaylık......................8/10
    Ayar..........................8/10
    TV (Kablo TV).............6/10
    DVD..........................9/10
    XBOX........................9/10
    PC (VGA Kablo)...........8/10

Sesler çok kaliteli değil Kablo TVde 100/100 iken XBOXda 30/100 de çıkıyor sesler. Hatta XBOXda geceleri 15/100 ü aşamıyorum.
    Kablolu TVde görüntüler baya kötü. Özellikle TNTde Lostu seyretmek tam bir işkence. Uydu işini halletmem lazım.
    Her türlü ayar imkanı var TVde ve kullanımı çok kolay. Herşey uzaktan kumanda ile hallediliyor.
    DVD performansı süper bir de FULL HD oynayabilen bir cihazım olsa kimbilir ne olurdu
    VGA kabloda bazı görüntülerde titreme oluyor ve monitöre çok yaklaşırsanız aşağıya eğilip de bakarsanız yukarıda bir bulanıklık oluyor. DVI kablo sorunu çözer diyorlar.
    XBOXumda DVI ve HDMI olmadığı için componentden denedim. Tek kelime ile süper.

• Birkaç saat önce geldi kargocu.Biraz kurcaladım ve verdiğim parayı hakettiği yönünde ilk izlenimim.Sadece canımı sıkan şey HDMI girişinin pc'yi desteklememesi oldu.Yine de DVI işi götürüyor.

Denemek için 1080p bir kaç bluray rip film açtım valla filmleri direk 1920*1080 olarak açtı.Görüntü şahane çok hoşuma.Daha hiç oyun denemedim.Fakat birde usb girişinden bahsediyor klavuzunda.Ben bunda usb girişi olduğunu bilmiyordum.Sadece resim ve müzik dosyaları görebiliyormuş.Aslında vestelde yaptıklarında ki gibi yazılım güncellemesiyle bunda da film dosyalarını okuyabilir belki.Gerçi usb girişi nerede onu da göremedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky27

Birkaç saat önce geldi kargocu.Biraz kurcaladım ve verdiğim parayı hakettiği yönünde ilk izlenimim.Sadece canımı sıkan şey HDMI girişinin pc'yi desteklememesi oldu.Yine de DVI işi götürüyor.

Denemek için 1080p bir kaç bluray rip film açtım valla filmleri direk 1920*1080 olarak açtı.Görüntü şahane çok hoşuma.Daha hiç oyun denemedim.Fakat birde usb girişinden bahsediyor klavuzunda.Ben bunda usb girişi olduğunu bilmiyordum.Sadece resim ve müzik dosyaları görebiliyormuş.Aslında vestelde yaptıklarında ki gibi yazılım güncellemesiyle bunda da film dosyalarını okuyabilir belki.Gerçi usb girişi nerede onu da göremedim...

O Bahsettiğin display port. Yani görüntü sinyallerini USB den alabiliyor.
    Yeni nesil ekran kartlarında(Radeon 5870 gibi) bu birim desteklenmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Birkaç saat önce geldi kargocu.Biraz kurcaladım ve verdiğim parayı hakettiği yönünde ilk izlenimim.Sadece canımı sıkan şey HDMI girişinin pc'yi desteklememesi oldu.Yine de DVI işi götürüyor.

O Bahsettiğin display port. Yani görüntü sinyallerini USB den alabiliyor.
    Yeni nesil ekran kartlarında(Radeon 5870 gibi) bu birim desteklenmekte.

Demek istediğn yeni çıkan 5870'lerde display port var onu mu demek isityorsun.Fakat bildiğim kadarıyla display port normal görüntü verme özelliğine sahip (daha yüksek bant genişliğine sahip) ama monitörün klavuzunda sadece resim ve müzik'ten bahsediliyor.

• Bende almayı düşünüyorum, Digital Uydu alıcısı ile TV olarak kullanacağım. Bu şekilde kullanan varmı, tavsiye edermisiniz.
  • hdmı ile bağlanan uydularda mükemmel görüntü veriyor

uydunetten denedm çok gzel
  • Samsung T260 Monitörümü satarak bu monitörü aldım, Vatan bilgisayar'dan 799 TL 5 taksit olarak. Bende izlenimlerimi yazayım dedim.

Açıkçası ben de bu üründen son derece memnun kaldım. Özellikle, filmlerde (DVD, HD) görüntü çok iyi, renkler çok canlı ve parlaklık, kontrast dengesi gayet başarılı. Ama benim samsung monitörümü değiştirmemin asıl sebebi, PS3 içindi. Samsung 16:10 formatında yani 1920x1200 çözünürlüğünde, PS3 oynarken HD olan görüntüyü bu çözünürlüğe dağıtarak görüntüyü veriyordu, ne kadar çok denesem ve araştırsam da görüntüyü bir türlü Full HD 1920x1080 e getirememiştim. Bu nedenden normalden biraz daha uzunlamasına oluyordu görüntü, bu durum coğunluğu 720p olan PS3 oyunlarında görüntünün daha da karelenmesine neden oluyordu. Fakar bu monitör 16:9 formatında olduğu için görüntü ekrana tam oturuyor. Ayrıca renkler, canlılık, görüntü kalitesi açısından Samsung T260 dan çok farklı olmayacağını düşünmeme rağmen, umduğumun üzerinde bir görüntü kalitesi elde ettim.

Monitörün desktop performansı ise yine son derece başarılı, test ettiğim oyunlarda hiç bir ghosting sorunu ile karşılaşmadım. Ayrıca monitörün çeşitli açılardan görüntü ve renk değişiklik oranının Samsung t260 a göre çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Bu monitörde hoşuma gitmeyen tek sey ise, desktop bilgisayarınızı DVI veya RGB baglantısı ile bağladığınızda, sharpness(keskinlik) ayarını yapamıyor oluşunuz. Ben genel keskinlik ayarını yüksek kullanıyorum. Ama bu monitörde nedense bu bağlatılar ile ayarlanamıyormuş.

Daha TV performasını test etme şansım olmadı. Onun dışında son derece başarılı bir monitör-TV.

• Duvara takılsaydı keşke.
  • Duvara monte edilebiliyor
  • arkadaslar bu monitor hdmi cıkısları olmasına ragmen hdmi cıkıslı laptoptan goruntu alamayormuyuz ??.. bunu sormamın nedeni yukarıda bi arkadas hdmi den baglandıgı zaman pc moduna gecmior yazmıs ...
  • arkdaşlar ben bu monitörü aldım fakat üstten ve alttan siyah şeritleri yokedemedim.Laptopa dvd film koydum oynatıyorum ama üstten ve alttan siyah bantları yok edemiyorum aynı şekilde dvd playerla da denedim olmuyor.Aslında özelliklerinde just fit screen size yani tam ekran gösterim modu var ama olmuyor yani o özelliği aktif edemiyorum kitapçığında diyıorki 720p ve altı görüntülerde screen size değişir diyor.Yardım lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtsutu

Duvara monte edilebiliyor

Okuduğum incelemelerde bunun için yeri olmadığı yazıyordu. Nasıl yani?
  • benim de okudugum incelemeler sonucu hdmi giristen pc moduna gecmedigi yazıyor .. firmware update .le düzelicek diyorlar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erwin

quote:

Orijinalden alıntı: kurtsutu

Duvara monte edilebiliyor

Okuduğum incelemelerde bunun için yeri olmadığı yazıyordu. Nasıl yani?

Ben duvara astım gayet de güzel kullanıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: ROONEY324

benim de okudugum incelemeler sonucu hdmi giristen pc moduna gecmedigi yazıyor .. firmware update .le düzelicek diyorlar ...

Hdmi ile netbook bağlamaya çalıştım, ekranın 1/4'üne görüntü geldi.Boş zamanımda biraz daha uğraşacağım sorun benden kaynaklı gibi geldi bana ama olmayabilir de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtsutu -- 19 Ekim 2009; 18:33:14 >

• Eğer cihazın ukllanma klavuzuna bakarsanız HDMI'dan pc desteklemediği yazıyor.Bende HDMI'dan pc'ye denedim fakat görüntü yamuldu ekran dışına taştı ve bulanıklaştı gibi.

Merak ettiğim monitörün arkasında usb'ye benzer bir giriş var.Hiç deneyen oldumu ne işe yarar acaba.Kimisi displayport demiş ama kullanıcı klavuzunda yazmıyor.
  • quote:

Eğer cihazın ukllanma klavuzuna bakarsanız HDMI'dan pc desteklemediği yazıyor.Bende HDMI'dan pc'ye denedim fakat görüntü yamuldu ekran dışına taştı ve bulanıklaştı gibi.

Merak ettiğim monitörün arkasında usb'ye benzer bir giriş var.Hiç deneyen oldumu ne işe yarar acaba.Kimisi displayport demiş ama kullanıcı klavuzunda yazmıyor.

hocam o usb yi ben denedim müthiş bişey alırken öyle bir özelliği varmı yokmu bilmiyordum hem tvden fotoları hemde müzikleri seçip kullanabiliyoruz silebiliyoruz ve izleyip/dinleyebiliyoruz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.