< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
LG 27GL83A-B 2K 144 Hz IPS 10 Bit HDR 10 Gsync Compatible D.P 1.4 '2999 TL' (21. sayfa)
-
-
Astigmat bende de var, pc başında gözlük kullanmaya özen gösteriyorum. O zaman dediğiniz parlaklik ve kontrast degerlerini uygulayip bir.süre sabredeyim. Belki zamanla alışırım.
Peki hdr açıkken de bu parlaklık değeri mi kalmalı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte hocam sorumda buradan oluştu birazda. Yani parlaklık noktasında önerilerin arasında uçurum oluyor. Ben mesela bir süredir 70-80 civarında kullaniyorum sorsalar bu degeri onerirdim mesela bir baska arkadasimiz 20 oneriyor bir baskasi 50 yeterli diyor. Aralarinda 5-10 birim deger fark olsa kisiden kisiye diyerek gecebiliriz ama dedigim.gibi parlaklik az olarak kullanilmali diyen de var yuksek kullanilmali diyende. Mesela sizde ortam isigina uygun degistirerek kullanin demissiniz. Bu da farkli bir oneri mesela.
Bu isin bir standarti yok farkindayim, sadece standarta yakin bir nokta bulmaya calisiyorum kendimce diyelim :) yani ne oyunlarda/filmlerde karanlik gorseller goreyim ne de ekrani iki saat kullaninca gozleri kizartalim :)
Sizinde Boni arkadasimizinda goruslerini degerlendirecegim tesekkur ederim.
o parlaklık kısmı kişiden kişiye ciddi anlamda değişiyor misal abim %100 parlaklıkla kullanır monitörü ben o şekilde kullansam yarım saate gözüm ağrır ama adam da tık yok ben 50'de kullanıyorum hatta o bile fazla geliyor monitörde 40'a kadar düşürücem bir zamandan sonra alışıyor göz
-
-
va panel
31.5"
165 hz
normal stand
ıps panel
27"
144 hz
kısmi pivot(3-2)
tercih meselesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 26 Kasım 2021; 16:27:54 > -
Almayan varsa soyliyeyim süper ötesi birşey bu genclestim resmen
lg deutschland27'' Nano IPS Gaming-Monitor mit 1 ms Reaktionszeit und QHD-Auflösung - Energieeffizienzklasse B (Spektrum: A+++ bis D) | 27GL83A-B | LG Deutschlandhttps://www.lg.com/de/monitore/lg-27GL83A-B
Bu arada 27GL83A-B Almanya LG'de nano ekran olarak belirtilmiş. Bende astigmat olduğu için mi bilmiyorum ama beyaz renkler gözümü yordu. İlk başta sizde böyle bir olay oldu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 26 Kasım 2021; 17:27:10 > -
Monitör den anlayan herkes burada diye, buraya da yazıyorum ve destek bekliyorum :)
Arkadaşlar selamlar,
bf bitmeden yardımına ihtiyacım var, vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.
Ben dizi film izlemek için en az 27 32 arası bir monitör arıyorum.
genelde 1080p veya 4k bluray yüksek bitrateli içerikler izliyorum. Esas kullanım amacım bu yani, Filmlerden keyif almak.
TV koyacak yerim yok yoksa direk tv alacağım 43 inç 4k ama lanet olsun yer yok :)
Webde gezerken imac gibi net yazılar olsun keyif alayım, film dizi izlerken büyük ekranda keyif alayım istiyorum. ortalama 2.5 metreden izliyorum filmleri. Oyun filan değil derdim gtx 950 zaten ekran kartı.
3 ürün arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz? Alternatiflere de açığım. Bütçe max 5k ama ne kadar düşük olursa o kadar iyi tabi. Çok kararsız kaldım açıkçası.
LG 27GL83A-B 27"IPS, QHD, 144Hz, 1ms, F-Sync Oyun Monitörü : Amazon.com.tr: Bilgisayar
LG 27UL650-W, 27'', 4K UHD, VESA Display HDR400 Beyaz IPS LED Monitör : Amazon.com.tr: Bilgisayar
LG 32GN600-B 31.5" VA, 2K, 165HZ, HDR10, DP HDMI Oyuncu Monitörü : Amazon.com.tr: Bilgisayar
-
Arkadaşlar Asus Rog Strix XG35VC 170 Hz Va panel monitör kullanıyorum. İkinci ekran olarak bu monitörü LG 27GL83A-B 27 aldım. Fakat iki ekran yan yana gelince. Va panelin görüntüsü daha net kaliteli ve canlı . Ben anlam veremedim acaba monitördemi sorun var renkleri biraz soluk geldi bana.
-
Öneren arkadaşa teşekur ederim. Ayrıca yorumları ile bilgilendiren arkadaşlarada teşekur ederim. Dolar 8,500 iken bu fiyalara almadık. Usd 12,400 olunca aynı tl 2999 tl den kaçırmamak lazım. Kendime çok kızardım dogrusu kaçırsaydım.
-
tabiki 27gl83a. Diğerleri ile kıyaslanabilecek bir monitör değil.
-
Bu monitörle ilgili bişey sormak istiyorum. Aoc 24g2u'nun ayağını bu monitörde kullanabilir miyim? Bağlantı yeri belli bir standarttaymış gibi geldi bana, o ayağı da bağlarsam benim için muhteşem bir monitör olacak. Uymama gibi bir durum oluşur mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xientina -- 26 Kasım 2021; 23:37:22 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden mesela hocam? Pek bilgim yok neye göre iyi, benim baktığıma göre ben bir fark göremiyorum öğrenmeye çalışıyorum biraz da.
32 inç olanı geçelim de 27ul650 den neyi iyi?
Kullanımım oyun değil içerik tüketmek mesajımda belirttim buna göre değerlendirelim.
27ul650 hdr400 sertifikalı akmasa da damlar, ıps panel aynı şekilde ve içerik için en önemlisi 4k panele sahip ppi yoğunluğu inc başına çok iyi bu yüzden. 10 bit paket 8+frc
Tekrar ediyorum, yorumumda da belirttiğim üzere sinema amaçlı ve ofis kullanımı olarak kullanılacak.
Yanlış anlaşılma olmasın bir şey ıspatlamaya çalışmıyorum sadece kendi kullanımıma göre düzgün bir monitör arayışındayım. Konuyu kirletiyorsam da özür dilerim aktif diye burada yazdım.
Buyurun panel kıyaslaması ;
Comparison between: 27" LG 27UL650, 27" LG 27GL83A-B (displayspecifications.com)
buda aynı panelin rtings kıyaslaması
LG 27UK650-W vs LG 27GL83A-B Side-by-Side Monitor Comparison - RTINGS.com
Edit: Buraya yazdığımdan beri 16 adet olan stok 8 e kadar düştü bahsettiğim model de :) Alanlar varsa özelden deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 27 Kasım 2021; 22:0:25 >
-
Ben de macbook için almıştım. Senin gönderdiğini okuyunca iade edip, 4k olan modeli alasım geldi. Gl83a tam bir apaçi gibi duruyor evde kırmızı ayaklarıyla.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İade eden arkadaşlara sorum olacak. Ayakların jelatinini falan çıkardım. Kendimce aynı pakete yerleştirip koyup göndermeyi düşünüyorum. Sizler bu şekilde mi iade ettiniz. Sonuçta fabrika çıkışı gibi olmayacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dp 1.2 vs dp 1.4
yansıma daha fazla
60hz olması ciddi bir dezavantaj
4k, 27" için uygun değil. Win10 için ciddi oranda scaling yapmanız lazım. Oyun oynuyorsanız zaten 4k çalıştıracak ekran kartınız yoksa hep problem olacak.
Gsync farkı var. (83a resmi uyumlu diye geçiyor)
Birde sezgisel olarak şunu söyleyebilirim, harflerden sonraki rakam büyüdükçe genellikle panel kalitesi artıyor.
-
DP 1.4 hocam. Siz direk rtings de aynı panel diye attığım ürüne baktınız sanırım:) hdr 400 sertifikası alıp 10 bit 4K panel istese de DP 1.2 olamaz zaten sanırım :)
60hz oyun dışında da mutlaka etkiler haklısınız.
Yansıma olayını neye göre dediğiniz bilmiyorum o yüzden fikrim yok doğrudur.
4K 27 inç icin neye göre uygun değil anlamadım. Ppi değeri ne kadar yüksek o kadar iyi en güzel örneği imac ve MacBooklar. Ppi yükseldikçe tertemiz keskin bir görüntü oluyor. Metin okuma ve film icin gerekli olan da bu.
Oyun düşünmediğimi söylemiştim 2 mesajda da. Ekran kartı 950 zaten :)
Gysnc de oyun icin.
Sezgisele yorum bile yapamam somut değil.
Vaktinizi ayırdığınız icin çok teşekkür ederim. Fakat söylediğiniz her şey beni kendi kullanımım icin haklı çıkarıyor gibi geldi. Amacim öğrenmek ama konuyu da kirletmek istemem isterseniz özelden devam edebiliriz.
@riddick aman hocam benden etkilenme. Benim hiç bilgim yok sadece bugün baktım biraz. Bjkyener de bahsettiğim 4K panel icin renkleri kötü dedi bilgin olsun. Sen neden iade ediyorsunki?
Edit: Buraya yazdığımdan beri 16 adet olan stok 8 e kadar düştü bahsettiğim model de :) Alanlar varsa özelden deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resurrectionn -- 27 Kasım 2021; 22:0:6 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
dostum sen karar vermişsin zaten. Benimle niye tartışmaya çalışıyorsun git öbürünü al:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X