Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doors çok teşekkür ederim. Bu arada almadan önce nasıl bu kararı verdik onu anlatayım.

Verdik diyorum çünkü benim gibi detaycı bir arkadaşım ile dün akşam Philips 37pf7331 ile LG lc2r cihazlarının performanslarını bizzat gözlerimizle değerlendirmek üzere Natilius Carrefour'un yolunu tuttuk. Önce teknosa'da cihazların aynı modellerinin 32" olanlarını yanyana görme imkanımız oldu. Belki 1 saate yakın görüntüler üzerinde yorum yaptık, bizim gözümüzün ayırt edemediği bir detay olabilir ancak iki cihazın arasında gerçekten bir fark göremedik çünküsü ikisi de gerçekten iyi bir görüntü veriyordu hatta arkadaşım Philips'in daha anime tarzı bir renklendirme yaptığı LG'nin daha gerçekçi renk tonu olduğunu söyledi.. Çalışanların yorumları da renk ayarları ile ilgili olduğu yönündeydi. Gerçi cihazların hepsi fabrika ayarlarında kuruluymuş ama böyle de bir not düşmek gerek..

Sonuç :

1. Philips'in surround ses uğruna yanlara koymuş olduğu hoparlörleri cihazı 16:9 formatından daha uzun ve basık gösterdiğini düşündük. LG'de ise sanki daha bir 42" havası vardı ve göz ekranı sanki 4:3'e daha yakın görüyor.(Ya da bize öyle geldi)
    2. Philips'in piyano kasası parlak LG'ninki ise mat bir kasa ve parlama yapmıyor ve böylece plazmalardaki ekran yansımasını sevmeyen birisi LCD alsada kasanın parlamasında rahatsız olabilir.
    3. (Bu tamemen bana özel bir madde)Benim televizyon dolabımama (110 cm genişlik) LG'nin genişliği çok daha uygun (95 cm) Philips ise 111.4'tü sanırım.Bu yüzden ön kısım dolabın dışında kalacaktı.
    4. LG'nin pc bağlantısı bir artı...
    5. Ben iki cihaz arasında 150 lira daha az para ödedim.(bu fark cihazı seçmemde etken bir sebep değil çünkü ciddi bir fark değil ama artı)
    6. Tepe Home'da pixel plus cihazın görüntüsü ile pixel plus olmayan Philips lcd'nin görüntüleri arasında fark yok gibiydi hatta olmayan daha iyi gibi görünüyordu (cihazların boyutları aynı). Buda şunu ispatlıyor "Marka önemlidir.. İçindeki yazılımda çok önemlidir ama bağlantı-kablolama iyi değilse cihaz hiçbirşeydir"

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 9 Kasım 2006; 11:49:21 >

• imparatorus ;
    gule gule kullan, artik paneldaş olduk.
  • benim panel de lg yav(ama sadece panel)
  • olsun, biz seni de aramiza kabul ederiz.
    mevlana misali ,hangi panel olursan ol, gel...
  • Imparatus Hayirli Olsun.

Sulokal'iin LG 37LC2R konusunda bilgilendirmesi ile bu LCD ye karar verir gibi olmustuk. Sizin almaniz ve alirken dikkat ettiginiz kriterler ile bizde bu Cihaza karar verdik.
    Bizim Cevahirdeki LG bayisinden aldigimiz Fiyat KDV dahil yaklasik 3.900 idi. Sayin Sulokal bu konuda da bize bilgi verip size soylenen fiyatlar liste fiyatlaridir. 3.600 civarinda almalisiniz demisti.(Sayin Sulokal tesekkurler)
    Bu cihazi kaca aldiginiz ve odenmme kosullarinizi (Sizin icin mahsuru yoksa) yazabilir misiniz.

Simdiden tesekkurler

Sedef
  • sn. sedefolcay,

pm attim.
  • sn.sulokal LG LX2R serisi Lc2Rye gore yeni bir seri mi?
    teknosanin sayfalarinda ust siralara yerlestirmisler..
    bilginiz varsa lx2r serisi hakkinda yorum yapabilir misiniz?

lc2r den one cikan ozellikler olarak 600cd/m2 ,komponent girisler,
    intelligent eye (kontrast sensoru)yazilmis.

32lc2r yi alma asamasindayken ,biraz kafam karisti.forumda da LX2R nin pek
    bahsi gecmiyor LC2R ye nazaran..yardimci olursaniz
    memnun olurum
  • lx2r, intelligent eye,
    isiga gore, otomatik kontrast ayarlama modu var.
    kontrastlari ayni, parlaklık 600cd/m2 (lc2r'de 500cd/m2)
    bunlar artilari,
    bence eksisi, dizayni

bence herhangi birini alabilirsin.
    memnun kalirsin.

haa unutmadan, 1 hdmi, 1'de fazladan DVI giriş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulokal -- 9 Kasım 2006; 15:21:49 >
  • herkese teşekkür..

Herşey en iyi görüntü ve keyifli saatler için... Sulokal'ı yakalamışken ev sinemamdan tv sesi almam için sanırım ikişer ucu olan tos kablo gerek.. ya da ne yaparsam daha iyi olur? Sulokal'ın 1.sayfadaki açıklamalarında göremedim.

Yaşasın LCD kardeşliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 9 Kasım 2006; 15:20:57 >
  • bizim lcd,
    Toshiba 37WL66'ya ciddi fark atmis.
    hemde tum testi kazanmis...

LG 37LC2R Deneyimleri…
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

herkese teşekkür..

Herşey en iyi görüntü ve keyifli saatler için... Sulokal'ı yakalamışken ev sinemamdan tv sesi almam için sanırım ikişer ucu olan tos kablo gerek.. ya da ne yaparsam daha iyi olur? Sulokal'ın 1.sayfadaki açıklamalarında göremedim.

Yaşasın LCD kardeşliği

bak alttaki resimde audio out yazan ses cıkısı var.
    buraya 2RCA to 2RCA kablo alacaksın.
    1'i beyaz, diğeri kırmızı renkte olur genelde...
    hepsi bu kadar.

LG 37LC2R Deneyimleri…

LG 37LC2R Deneyimleri…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulokal -- 9 Kasım 2006; 15:28:43 >

• hakkın ödenmez sağol...
  • o sizin guzelliginiz,
    eyvallah...
  • yaw imparatorus kardes sen n'aptın burda bi philips kardesliği kuralım dedik sen hemen sattınlg kardesliğine katılmıssın
    neyse sen kararını verip almıssın bize de hayırlı olsun demek düşer
    yaptıgın yorumlar benim için cok onemli hangisini secmemde belirleyici olacak gibiler

sulokal a da verdiği bilgiler için cok tesekkurler acıkcası baglantı olayı kafama takılıyordu
    anlasılan lg bu yonden de bi adım onde

artık biz de lg alacaz heralde bu bilgilerden sonra
    ya da bi risk alıp denenmemişi deneyecez
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulokal

bizim lcd,

LG 37LC2R Deneyimleri…

sulokal;almanca bilmiyoruz ki yahu!ne yazıyor burada?
  • quote:

bizim lcd,

Siralama tamam ama aldiklari puanlar birbirine cok yakinmis. Bu siralama bir yana fiyat/performans ve dizayn olarak lg tabiiki digerlerinden daha iyi.
  • Loewe 'yi de geçmişse olay bitmiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

quote:

bizim lcd,

sulokal;almanca bilmiyoruz ki yahu!ne yazıyor burada?

dandini benimde almancam yok ama,
    genel olarak,

"sehr gut" =cok iyi demek
    "preis/leistung" = fiyat/performans oranı demek
    "testsieger" = test kazanani demek

baska da anlasilmayan bisey yok herhalde.
  • vaayyy be o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: yako86

yaw imparatorus kardes sen n'aptın burda bi philips kardesliği kuralım dedik sen hemen sattınlg kardesliğine katılmıssın
    neyse sen kararını verip almıssın bize de hayırlı olsun demek düşer
    yaptıgın yorumlar benim için cok onemli hangisini secmemde belirleyici olacak gibiler

sulokal a da verdiği bilgiler için cok tesekkurler acıkcası baglantı olayı kafama takılıyordu
    anlasılan lg bu yonden de bi adım onde

artık biz de lg alacaz heralde bu bilgilerden sonra
    ya da bi risk alıp denenmemişi deneyecez

Gönlüm gerçekten philips'ten yanaydı çünkü ben yıllardır Philips'in ürünlerini kullanırım ve de genel olarak memnunum. Ancak kendimi eleştiriyorum da diğer markalara bu sevda yüzünden hiç fırsat vermemişim. Sonra bir kaç olay gözümü açtı. Mesela philips teknik servis anlamında iyidir ama genel müdürlüğü (ya da merkezi) kafama takılan sorular hususunda hiç yardımcı olmadılar.. Bir müşteri hizmet hattı var açan yok.. Bunlar biz müşteriler için çok önemli. Ben teknik bilgiler konusunda bu sitedeki arkadaşlardan çok şey öğrendim ve vaktim oldukça da okuyup öğrenmeye devam edeceğim. Bildiğimiz şeyler olursada naçizane paylaşacağım.Ben firmaların yerinde olsam bu arkadaşlardan bazılarını bu firmaların stratejik noktalarına muhakkak alır ve değerlendirirdim. Çünkü bu arkadaşlar hiçbirşey karşılığında değil tamamen insanlıklarından bilmeyen arkadaşlara yardımcı oluyorlar. Dışarda satış yapan çok bilgisiz insanlar var. Çoğu zaman bana gıcık oluyorlardı çünkü sorduğum sorulara ya tam cevap veremiyorlar ya da savundukları konuyu yıkan bilgiler verdiğimde sessiz kalmak zorunda kalıyorlardı. Kimse beni yanlış anlamasın muhakkak ki konularının ehli arkadaşlar vardır onlar alınmasın lütfen.

LG seçimime gelince.. yukarıda da belirttiğim üzere gerçekten benim gözüm iki tv arasında bir fark göremedi. Hatta kıyaslama yaparken hep Philips yanlısı yaklaşmama rağmen...Şunu söylemezsem içim rahat etmez en güzel göz sizin gözünüzdür. Alacağınız tv'nin en az 25-30 sene ömrü olduğunu düşünürseniz. Ve de "ben alırım 2 sene sonra değiştiririm" diyemiyorsanız cihazınızı almadan önce iyice bakın inceleyin ve sonradan pişman olmayın. Herkesi dinleyin. Son kararı kendiniz verin.

Bi de ben sevgili LG'mi alınca pişman olurmuşum..
    Bu sabah aradılar akşama teslimat yapacaklar. Yarın 11:00'e kadar servisi bekliycez.. Duvara monte ettirmiycez ama ne olur ne olmaz kendileri gelip açsınlar.

Saygılar

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.