Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birincisi, VGA to DVI adaptör nasıl oluyor? Teknik olarak böyle birşey bir TV parasına satılmalı. Herhangi bir link var mıdır? (merak ettim).

Şimdi polemiğin şahı geliyor:
    Altın kaplama, "kaliteli" bağlantılar konusu. Senelerin elektronikçisi olarak bunun sadece "plasebo" etkisi yarattığına inanıyorum. Component bağlantılı HD kaynak olsa haydi bir dereceye kadar.
    Pico ya da nanoamper düzeyinde akımlar akan bir yerde kontaktların altın kaplama olması neyi değiştirir? Hangi "kaybı" azaltır? TV'ye çıkışı analog olan Digiturk yayınında ne gibi bir iyileştirme yapar? Emin olun ki yapmaz... Fark eder diyorsanız, Digiturk alıcınızı söküp SCART prizini de altın kaplama modelle değiştirmeyi düşünür müsünüz?
    Bu arada bir satış hilesini de hatırlatmama izin verin lütfen: "24 ayar altın kaplama".
    Bir düşünün bakalım teknik olarak 24 ayardan daha düşük bir ayarda altın kaplama yapılabilir mi?

• Symaner bravo
    Bence de altın kaplama olmasının tek avantajı, belki kalitesinden dolayı sök-tak yaparken pinlerinin yamulmaması ki ben dandiğini bile yamultamadım. Bir de korozyon ve paslanmaya karşı daha dayanıklı olmasıdır. Ve dediğiniz gibi görüntü kalitesini %2 bile iyileştireceğini sanmıyorum.

Bu arada yakında buraya, eğer izin verirlerse 32LC2R nin çektiğim fotoğrafları koyacağım. Belki alacak olanlara faydası olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: syamaner

Birincisi, VGA to DVI adaptör nasıl oluyor? Teknik olarak böyle birşey bir TV parasına satılmalı. Herhangi bir link var mıdır? (merak ettim).

Şimdi polemiğin şahı geliyor:
    Altın kaplama, "kaliteli" bağlantılar konusu. Senelerin elektronikçisi olarak bunun sadece "plasebo" etkisi yarattığına inanıyorum. Component bağlantılı HD kaynak olsa haydi bir dereceye kadar.
    Pico ya da nanoamper düzeyinde akımlar akan bir yerde kontaktların altın kaplama olması neyi değiştirir? Hangi "kaybı" azaltır? TV'ye çıkışı analog olan Digiturk yayınında ne gibi bir iyileştirme yapar? Emin olun ki yapmaz... Fark eder diyorsanız, Digiturk alıcınızı söküp SCART prizini de altın kaplama modelle değiştirmeyi düşünür müsünüz?
    Bu arada bir satış hilesini de hatırlatmama izin verin lütfen: "24 ayar altın kaplama".
    Bir düşünün bakalım teknik olarak 24 ayardan daha düşük bir ayarda altın kaplama yapılabilir mi?

Kusura bakmayın ama katılamayacağım bu görüşe,
    şu anda elimde yaklaşık 20 ye yakın scat kablosu var, taaa 1990 lardan cine5 zamanından beri birikmişler, son olarak lcd-plazma alınca yeni 2 adet daha aldım, testlerde açıkça gördüm ki bu altın kaplama su hortumu kalınlığındaki bu scartlar (hama ve garip marka-sony den aldım) görüntüde fark yarattı.....
    zaten kurşun kalem kalınlığında kablosu olan bir ürünle (hamur gibi yumuşak), su hortumu kalınlığında ve bükülmesi son derece zor (bu nedenle lcd ye takarken zorlandım) ürün arasında fiyatın yanısıra kalite farkıda olması kaçınılmazdır.
    Ancak yabancı bir sitede bu altın kaplama dediğimiz kabloların sadece uçlarının kaplama olduğu, kabloların olmadığı, bu kaplamanın ise bilmemne parazitini engellediği, paslanma ve oksitlenmeyi engellediğini okumuştum.
    sonuçta 4000 ytl lik bir cihaz alıpta 40 ytl lik scarttan kaçınmak doğru olmaz, en azından psikolojik olarak kalitenin arttığını düşünüyorsunuz :)
    selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 13 Ekim 2006; 23:18:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: onbes
    en azından psikolojik olarak kalitenin arttığını düşünüyorsubuz :)
    selamlar

"Plasebo" bu işte...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: onbes
    en azından psikolojik olarak kalitenin arttığını düşünüyorsubuz :)
    selamlar

"Plasebo" bu işte...

"Plasebo" demeyelimde, sanki, yüksek beklentilerin yerini daha makul olanına bırakması diyelim.

Aslında kaliteli malzeme kullanımıyla, her türlü cihazda kalite farkı alabilirsiniz ama bunun ne kadarını fiziksel algılama ile anlarız (tv de duyma, görme olarak) burası biraz karışık, bu durumda kişinin beklentileri ve o anki psikolojik durumu farklılıklar yaratabilir..........
    Fazlaca bilimsel olmaya başladım ama tavsiyem;
    Kaliteli kablolama yapın derim, scart-svhs-dvi farketmez.............
    selamlar

•  LG 37LC2R Deneyimleri…

LG 37LC2R Deneyimleri…

LG 37LC2R Deneyimleri…

LG32LC2R

• sehyuc yada yeknet arkadaşım merak ettiğim ve hatta fazlaca merak ettiğim bi konu var hazır sizde bu tv yi almışken sorayım .eğer herhangi birinizde bir pc varsa ve eğer bu pc yidvi-dvi yada hdmi-dvi bağlayabilirseniz buraya bi ekran görüntülerini iliştirirseniz minnettar kalırım.lg 37LC2R modelini almayı düşünüyorum.pc ye bağlama isteğim de varnasıl bi görüntü alablirim merak içindeyim.hatta bu konuyla ilgili bi ekran kartıda alınabilir.http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=81271&productid=bd48032 bu sayede hdmi-hdmi bağlantısı yapılabilinir ama nasıl sonuç verir işte yanıtlar sizde gizli.şimdiden teşekkürler.
  • şimdilik öyle bir düşüncem olmadığından deneme yapmadım. Aslında pc var ama başka odada, sırf görüntü nasıl diye toplayıp salona pc kuramam kaldı ki DVI-HDMI kabloya bu yüzden para veremem. Bilgisayarımda da LCD monitör kullanıyorum. ama mutlaka bağlayan arkadaşlar vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 15 Ekim 2006; 22:34:11 >
  • quote:

Birincisi, VGA to DVI adaptör nasıl oluyor? Teknik olarak böyle birşey bir TV parasına satılmalı. Herhangi bir link var mıdır? (merak ettim).

3-5 usd'ye tv alabilir misin??

http://www.bimel.com.tr/urun/ayrinti.php?id=1796

http://www.garantialisveris.com/atmcomputer/str_prod.asp?storeID=186&productID=53115

http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=jcHG71KvY20XL06kS5QFnA

selamlar...

• Merhaba;

Bu LCD Tv ler için alınabilecek en iyi uydu receiver hangisi acaba?
  • quote:

hiç farketmez, component çıkışlı bulabilirseniz tavsiye edilir. Ama sanırım Humax'ın pahalı bir modeli haricinde hiçbirinde component çıkış yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

hiç farketmez, component çıkışlı bulabilirseniz tavsiye edilir. Ama sanırım Humax'ın pahalı bir modeli haricinde hiçbirinde component çıkış yok.

bunlarda da var
    -Samsung A200C ( 2 modül yuvası, kart girişi yok )
    -Next 2000 CX süper Plus (1 kart girişi, modül yok)
  • eren41 arkadaşım dvi-hdmi şeklinde pcden tvye bağlantı yaptım fakat görüntü alamadım bu forumda bilmem kaç kere kaç ayrı topiğe yardım için
    danıştım şöyle tam bilgi alamadım. sadece hdrip veya hd demoları seyredeyim bir kerecik şu tvmde diye gittim ekran kartı ve dvi-hdmi kablo aldım
    ööööyle duruyo. sanırım ben beceremedim bu işi
  • ultra;

ekran karti ayarlarindan,
    "goruntuyu iki monitorede cogalt "
    secenegini sectin mi?
  • ya vallahi üstad ne yaptım ne yapmadım artık hatırlamıyom 3 haftadır falan uğraşmıyom moralimi bayaa bozmuştu bu iş..
  • Sulokal, siz VGA-DVI adaptör demişsiniz ama vermiş olduğunuz linkler DVI-VGA dönüştürücüleri içeriyor. DVI-VGA dönüşümü çok kolay. Eğer bir DVI-I çıkışı söz konusu ise zaten analog sinyali de içerdiği için 1-2 dolarlık adaptör ile işi kotarabilirsiniz.
    DVI-D çıkış ise hiç şansınız yok, sadece digital sinyal kullanacaksınız.
    Ama analog VGA çıkışını DVI sinyaline dönüştürmek öyle 2-3 dolarlık bir adaptörle olmaz. Teknik olarak mümkün değil. O tür aletler olduğunu duymuştum ve fiyatları 1000 dolarlar düzeylerinde idi.
  • quote:

fiyatları 1000 dolarlar düzeylerinde idi.

hönk
    farklı şeylerden bahsediyorsunuz sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

quote:

bunlarda da var
    -Samsung A200C ( 2 modül yuvası, kart girişi yok )
    -Next 2000 CX süper Plus (1 kart girişi, modül yok)

Bunlardan hangisi daha iyi? hangisini alayım???

• donusturucu demek, adaptor demek degil mi zaten.
    senin bahsettigin convertor diye gecmiyor mu??

ben zaten dvi-vga adaptoru var demiştim.
    siz o zaman beni yanlis anladiniz.
    yada ben mi yanlis ifade ettim, anlamadim??

"vga-vga" baglantiya gore,
    bu tip "adaptor + hdmi to dvi kablo" ile yapilan daha iyidir dedim.
    yanlis mi dedim?

digital sinyal tasir, tasimaz,
    analog sinyali, digitale cevirir-ceviremez,
    vs.. o konulara girmedim.
  • Yazdığınızdan alıntı:

2)vga, s-video'dan iyidir.vga to vga baglayabilirsin.
    marka cok onemli degil.15 pin olsa yeter.
    ama en iyisi diyorsan "belkin"marka. ama cok para.

vga/dvi donusturucu adaptor var.
    bunu almakla beraber, dvi to hdmi kablo alacaksin,
    arti ses icinde stero kablo alacaksin.

Bunu okuduğumda önerilerinizi şöyle anlıyorum:
    Ya VGA-VGA kablo bağlantısı
    Ya da VGA-DVI dönüştürücü ile DVI-HDMI kablo bağlantısı

Doğru mu?

Bir dönüştürücüden söz ettiğimizde eğer VGA-DVI dersek VGA sinyalini DVI sinyale dönüştüreni anlarız.
    Eğer DVI-VGA dersek DVI sinyalini VGA'ya dönüştüreni anlarız.

Yukarıdaki ifadeniz Analog VGA sinyalini VGA-DVI dönüştürücü ile DVI sinyale çevirip sonra DVI-HDMI kablo ile televizyona bağlamak olarak algılandı tarafımdan.
    Eğer gerçekten de söylemek istediğiniz buysa pratik olarak imkansız demek istedim.

Son mesajdan alıntı:
    "vga-vga" baglantiya gore,
    bu tip "adaptor + hdmi to dvi kablo" ile yapilan daha iyidir dedim.
    yanlis mi dedim?

Bu mesaja baktığımızda yine VGA çıkışını VGA-DVI adaptörle DVI çıkışa çevirip oradan DVI-HDMI kablo ile bağlantının daha iyi olacağını söylüyorsunuz. Ben de bunun mümkün olmadığını söylüyorum. Ufak bir karışıklık oldu sanırım.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.