doğru haklısın bu kandırmacaları yapıyorlar ama görünüm açısından birde pc kullandığım için tabii tepki süresi 8ms doğruysa beni cezbeden o oldu.zaten ekran büyüdükçe plazma almamız daha uygun diye birkanı var doğrumu.(26'' 32'' lcd ler 42'' ve sonrasıda plazma derler )
gule gule kullan, iyi gunlerde kullan.
düşül çözünürlükteki yaynınlarda doğrudur çünkü lcd nin çözünürlüğü yüksek olduğu için ve tepkime süreleri plazmalardaki gibi iyi olmadığı için şimdilik büyük ekranlarda düşük çözünürlüklü yayınlarda plazma daha iyi ama yüksek çözünürlüklü bi dvd yada hd bi yayın izliyeceksen lcd gene kesinlikte önde gelir 42" ye kadar lcd hatta 42" de bile lcd nin kalitesine göre lcd alınabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: pashamısın
doğru haklısın bu kandırmacaları yapıyorlar ama görünüm açısından birde pc kullandığım için tabii tepki süresi 8ms doğruysa beni cezbeden o oldu.zaten ekran büyüdükçe plazma almamız daha uygun diye birkanı var doğrumu.(26'' 32'' lcd ler 42'' ve sonrasıda plazma derler )
teşekkür ederim .Allah herkese nasip etsin
lcd'nin kalitesi ne olursa olsun, gelen yayin dusuk cozunurluklu olduktan sonra yapacak bi sey yok. o yuzden 42" ve yukarisi icin plasma tavsiye edilir. ghosting, flulasma, piksellesme dusuk cozunurluklu panellerde daha az yasanacagindan. bu yatirim yapilirken, sunuda dusunmek lazim, bu alinan tv'nin ekonomik omru ne olacak.?? eger 1-2 yil icinde HD, Turkiyede yayginlasacaksa, buyuk ekranda da LCD almak daha avantajlı. Değilse de, ornek 4-5 yil sureceksede, plasma almak avantajlı.
evet arkadaşlar 37 LG LC2r m geldi..servis gelip kurdu.para da almadı..
yeni evlendiğim için evde tv yoktu..sadece 37 ekran ufak vestel tüplü tv m vardı üstünede de 5 ytl ye k.köyden aldıgım tv üstü anten .....adamlar geldi kurdu test edecekler uydu yok d türk yok. ben de 5 ytl ilk anteni gösterdim..dogrusu hiç birşey göstermeyecek sanmıştım ama bazı kanallar cok iyi.özellikle kanal1show ..şaşırttı beni :) direkt 37 den 94 e ekrana gecince ekran haliyle cok büyük geldi izleme mesafem 3 m.olmasına ragmen...ama alışırım sanırım.. kumanda cok kolay karışık degil ..güzel ceken kanallarda görüntü iyi ki bu tv yi almışım dedirtti acıkcası lg tahinimden daha iyicıktı.ki iyi bir uydu ve kablolarla mest olacaaam sanırıım.. kesinlikle kararsız olanlar hemen karar versinler .ve bu tv yi alsınlar.ben gold tan almıştım iyi bir indirimde yapmışlardı..
ik gözüme çarpan beceriksizliim pıp ta 2. resimdeki kanalı degiştiremem pıp-/artı ya basmama ragmen degişmedi:(
sehyuc iyi günlerde kullan televizyonunu aldın kenara çekilme. deneyimlerini bizimle paylaşmayı unutma
quote:
Orjinalden alıntı: syamaner
Özellikle sulokal arkadaşımıza bir sorum var. Her yerde bu televizyonun SCART girişleri olduğu yazılı olmasına rağmen kullanma kılavuzunda SCART yok. Telsiz kulaklık bağlamak için bir SACRT'a ihtiyacım var benim. Bir de arkda AV out (muhtemelen RCA composite) çıkışı var. AV dediğine göre ses de çıkıyordur değil mi? Olmazsa o çıkışı kullanabilirim sanırım kulaklık için. Umarım volume kontrolüne bağlı değildir o çıkışlar... Sizden bir bilgi alabilir miyim bu konuda?
Bu konuyu konuşmuştuk ve ben şüphede kalmıştım. Artık neyin ne olduğunu biliyorum. Bilgi olsun diye yazıyorum. SCART prizlerinin yanlarında genelde bir sembol oluyor. LG flat televizyonlarda (diğer birçok televizyonda olduğu gibi) bu semboller alt alta iki yönlü birer ok yani bu prizler hem giriş hem de çıkış. Dolayısıyla kulaklığa ses çıkışı almak için gayet uygunlar. LG 42PC1R modelinde denenmiştir...
ya bi soru daha soracam ben.. hd ready tv lerin bazılarında "HDTV with HDCP" yazıyor.
birincisi bu ne demektir? İkincisi 37lc2r modelinde hdcp uyumu var mıdır?
Kestane kebap, acele cevap
gunaydin herkese ;
bilimadam;
HDCP, HD yayinlarin kopyalanmasini onlemek amaciyla olusturulmus bir protokol. HDMI girisinin olmasi, HD yayini alinacagi anlamina gelmiyor. HDMI girisinin HDCP protokolünü de desteklemesi gerekiyor.
evet 37lc2r modelinde oldugu gibi, LG'nin tum HDMI girisi olan modellerinde, HDCP destegi var.
adam biliyo kardeşim soru soruyosun, tak, cevap karşında. harcanıyo buralarda
seni harvard'ın, nasa'nın forumlarından istiyorlarmış diye duydum
quote:
ik gözüme çarpan beceriksizliim pıp ta 2. resimdeki kanalı degiştiremem pıp-/artı ya basmama ragmen degişmedi:(
PIP özelliğini yanlış anlamışsınız. Becereksizlikle alakası yok. PIP sadece iki ayrı giriş arasında aktif olur. tek bağlantınız RF ise iki kanal arasında PIP yapamazsınız. Bunun için çift tuner yada PIP destekli tuner olması lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: yeknet
quote:
PIP özelliğini yanlış anlamışsınız. Becereksizlikle alakası yok. PIP sadece iki ayrı giriş arasında aktif olur. tek bağlantınız RF ise iki kanal arasında PIP yapamazsınız. Bunun için çift tuner yada PIP destekli tuner olması lazım.
+1
quote:
Orjinalden alıntı: bilimadam
adam biliyo kardeşim soru soruyosun, tak, cevap karşında. harcanıyo buralarda
seni harvard'ın, nasa'nın forumlarından istiyorlarmış diye duydum
yok be dostum, bildigim kadarini paylasiyorum iste, daha ogrenecek cok sey var... yine de sagol, onure oldum...
evt cok haklısınız.önemli bi nokta.. teşekürler.
quote:
Orjinalden alıntı: yeknet
quote:
sehyuc sen ne yaptın abi televizyon eskimesin diye açmıyosun heralde
Nasıl 37lc2r anlat bakalım biraz
quote:
Orjinalden alıntı: bilimadam
sehyuc sen ne yaptın abi televizyon eskimesin diye açmıyosun heralde
Nasıl 37lc2r anlat bakalım biraz
en iyi görüntü için en iyi kabloları araştırıyorum... Bugün digitürk baglayacaklar . Hazır mesaj yazmışken bu LCD LG 37LC2R,LG 32LC2R kullanıcılarından tavsiye istiyorum..
1.digitürk receiveri için en ii baglantı scart-scart mı?? ise en iyi marka hangisi??sanırım scarttan baska alternatifte yok:)
2. bnm laptopta Toshiba m70 131 DVI yok dolayısıyla en iyi baglantı şekli vga-vga mı yoksa svideo-svideo mu?? en iyi baglantı şekli için en iyi kablo marka??
ayrıca tamamen cehalletten soruyorum piyasada vga-DVI-Svideo-component dönüştürücüleri (adaptörleri) varmıdır??
1)scart to scart baska sansin yok. tavsiye profigold pgv782-783 yada profigold oxypure serisi (pahalidir)
2)vga, s-video'dan iyidir.vga to vga baglayabilirsin. marka cok onemli degil.15 pin olsa yeter. ama en iyisi diyorsan "belkin"marka. ama cok para.
vga/dvi donusturucu adaptor var. bunu almakla beraber, dvi to hdmi kablo alacaksin, arti ses icinde stero kablo alacaksin.
vga/dvi donusturucu adaptor var. bunu almakla beraber, dvi to hdmi kablo alacaksin, arti ses icinde stero kablo alacaksin.
cvp lar için cok saool Allah başımızdan eksik etmesin seni.. ...yukarıda bahsettiğin adaptörü kullandın mı vey kullanan kimse var mı ?...stero kablo ve dvı-hdmı kablo masrafına degecek bir görüntü elde eder miyiz.
ben kullanmadim, ama hdrip aktarimlarinda, ciddi fark edecegi kesin. ancak maliyeti 60-70 ytl tutar.ne kadar sıklıkta kullanacagina bagli. en azindan kayipsiz veri aktarimi yapacaksin. bu bile onemli degil mi?