Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

siz elektronikciydiniz sanirim,
    tabiki isin teknigini daha iyi bilirsiniz,
    o zaman bir sorum olacak,
    VGA-DVI-I adaptoru tekyonlu mu calisir?
    (DVI-I hem digital,hem analog olarak gorunuyor)
    yani vga output'a takilamaz mi?

eger tek yonlu degil ise,
    DVI/HDMI kablo sadece digital veri mi tasir?

eger iki sorunun da cevabi "hayır" ise,
    bu tip "adaptor+dvi/hdmi kablo" ile goruntu alabilmek mumkun gozukuyor.
  • Yok ben aslında hekimim ama elektronikçi de sayılırım

Evet tek yönlüdür. Aslında adaptör bile değildir. Çünkü hiç bir sinyal dönüşümü olmaz içinde. DVI-I çıkışta zaten hem analog hem de digital veri bulunur. DVI-VGA adaptör denilen parça ise zaten bulunan bu sinyalleri VGA fişinin uygun uçlarına bağlar. Başka bir işlevi de yoktur ve herhangi bir aktif elektronik eleman içermez.
    Ayrıca DVI-D bağlantılarda sadece digital sinyal bulunduğu için bu tür bir adaptörle analog monitöre bağladığınızda görüntü alamazsınız.
  • Önceki söylenenlerden anladığım kadarıyla,
    - VGA sinyallerinin DVI-I girişe bağlanmasının özel dönüştürücüler gerektirdiği,
    - DVI-VGA dönüşümü içinse basit bir adaptör gerektiği (adaptör diyebilirim, çünkü birini diğerine adapte ediyor, ama converter değil)
    söyleniyor.

Ancak bildiğim kadarıyla, DVI-I ile DVI-D arasındaki fark, yani Analog sinyalleri de taşıyabilme özelliği, DVI-I'nin sahip olduğu 4 ilave pin ile sağlanıyor.
    Bu durumda, VGA kablonun 15 pin ile aktardığı analog sinyal, DVI-I'nın pin'lerine basit bir adaptör ile aktarılabilmeli diye düşünüyorum.

Zaten öyle olmasa neden DVI-I gibi hem analog hem digital sinyal destekleyen bir giriş yapılsın ki ?
    Kaç kişi VGA sinyal veren cihazı DVI'dan bağlayacağım diye büyük masraf yapar ?
  • VGA sinyalin DVI'den bağlanmasının herhangi bir mantığı yok. Örneğin composite sinyali bir elektronik devreden geçirseniz ve component olarak çıkış alsanız kalite "yükselmez". Çünkü orijinal sinyal ne ise maksimum kalite de odur. Zincirin en zayıf halkası mantığı.
    Dolayısıyla zaten kimsanin kalkıp da VGA analog çıkışı DVI üzerinden bağlamaya çalışmaması gerekir.
    VGA çıkışta RGB ve HV Sync işaretleri var ve bu sinyaller analog. Ekran kartının içinde digital formdan, RAMDAC aracılığı ile analog hale çevrilmişler. Dolayısıyla zaten bir kalite kaybı yaşanmış. Bunu geriye çevirebilmeniz için hızlı bir ADC gerekiyor. Tabii üç kanallı. Ayrıca gürültüsüz ve parazitsiz bir sinyal işleme devresine de ihtiyaç var. Ancak o zaman analog VGA sinyalini digital VGA sinyaline dönüştürebilirsiniz. Başka bir yerde bu tür bir tartışmada ben bu tür bir cihaz olmadığını söylemiştim. Sonra bir link verdiler ve uçuk bir fiyata böyle bir alet bulunabileceğini bana göstermiş oldular. Uçuk fiyattan kastım 4 haneli dolar/Euro anlamında!
    Gelelim diğer sorunuza.
    Zaten öyle olmasa neden DVI-I gibi hem analog hem digital sinyal destekleyen bir giriş yapılsın ki ?
    Bu bir "giriş" değil bir "çıkış". Amacı da elinde DVI girişli monitörü olmayan (yani PC kullanıcılarının çok büyük bir kesimi) kullanıcıların, analog monitörlerini bağlayabilmelerinin sağlanması. Burada karşıtırılmaması gereken nokta "girişlerde" DVI-I ve DVI-D ayrımı yok. "Çıkışlarda" bu ayrım var. Girişler doğrudan DVI girişi.
    DVI bağlantısının pinleri analog VGA ile uyumlu değil. Bu nedenle basitçe bir ara bağlantı ile analog VGA'yı DVI çıkışı haline getiremiyorsunuz.

NOT: Hemen bir Google taraması yaptım. Artık Analog VGA - DVI dönüştürücülerin fiyatları 4 hane yerine 3 haneye düşmüş
    Birkaç link veriyorum. Ancak kalite "kazanmak" mümkün değil bunu unutmamak lazım.

http://www.ramelectronics.net/html/DVI_ADC-converter.html
    http://www2.dvigear.com/vitodvisc.html

Ayrıca VGA çıkışları için şuraya bakabilirsiniz:http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20060801/yeni_baslayanlar_icin_ekran_karti-01.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syamaner -- 17 Ekim 2006; 18:12:42 >

• Hımm...

Ben şimdi kendime göre bazı görüşler belirtmek istiyorum.

Öncelikle siz VGA olarak sadece PC'yi dikkate aldınız galiba;
    verdiğiniz örnek doğrudan ekran kartının digital>analog dönüşümünü tersine çevirmek olduğu için bu kanıya vardım.

Halbuki benim aklımda, Xbox360, Dvd player, notebook gibi başka cihazların da VGA-DVI adaptesi ile bağlanması var.
    Neden böyle bir uğraşı içinde olduğum hemen aşağıda yazıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: syamaner
    VGA sinyalin DVI'den bağlanmasının herhangi bir mantığı yok.
    Dolayısıyla zaten kimsanin kalkıp da VGA analog çıkışı DVI üzerinden bağlamaya çalışmaması gerekir.

Aslında bir mantığı var. Mesela benim Vestel Lcd Tv'imde 1 tane VGA giriş var.
    Örneğin aynı anda Xbox360, dvd player ve notebook'tan ikisini VGA ile bağlamak istiyorum, ancak her seferinde sök tak yapmam gerekiyor.
    Onun yerine VGA-DVI adaptör bulabilsem, DVI girişine işlerlik kazandırmış olurum, kalite arttırma beklentisi plmadan.

quote:

Bu bir "giriş" değil bir "çıkış". Burada karşıtırılmaması gereken nokta "girişlerde" DVI-I ve DVI-D ayrımı yok. "Çıkışlarda" bu ayrım var. Girişler doğrudan DVI girişi. DVI bağlantısının pinleri analog VGA ile uyumlu değil. Bu nedenle basitçe bir ara bağlantı ile analog VGA'yı DVI çıkışı haline getiremiyorsunuz.

Aslında yukarıdaki paragrafı bölmem gerekirdi ama, beraber yazmaya çalışayım.

Benim Lcd Tv'min bir DVI soketi var ve bu soketi fiziksel olarak DVI türlerinin resimleri ile karşılaştırdığım zaman, birebir DVI-I ile örtüşüyor.
    Şimdi eğer bu soket dışarıdan gelen sinyalleri Tv'ye aktarıyorsa, demek ki bir giriş.

Dolayısıyla, buradan DVI girişlein de DVI-I veya DVI-D olabileceği sonucuna varamaz mıyız ?

LG 37LC2R Deneyimleri…

Yukarıdaki DVI bağlantı kablosuna bakınca, RGB analog pinleri görebiliyoruz.
    Bence herhangi bir cihazın VGA ile aktardığı analog sinyaller sadece basit bir adaptör ile bir DVI kablonun ilgili analog pinlerine aktarılabilmeli gibi geliyor bana.

• Öncelikle PC de olsa XBox da olsa analog VGA sinyali değişmez. Yani hangisi için konuşursak konuşalım işin teknik ayrıntısı aynıdır.
    Vermiş olduğum linklere bakarsanız bu tür çeviricilerin DVI kalitesi yakalamak için değil zorunluluk nedeniyle bir DVI girişinin kullanılması için tasarlandıklarını farkedeceksiniz. Sizde de öyle bir sorun varsa birşey diyemem ama kaliteden ciddi bir şekilde ödün vereceğiniz gerçeği değişmez. Kısaca eğer analog VGA sinyalini o linklerdeki gibi bir dönüştürücü ile dönüştürürseniz kalite analog VGA'dan bile daha düşük olmak zorunda.
    DVI giriş konusuna gelince. Şimdiye kadar DVI girişe analog sinyalin basit kablolama ile adapte edilebileceğine dair hiçbir şey okumadım, görmedim. TV'nizde o pinlerin bulunuyor oluşu, onların analog sinyali kabul edip ileteceğini de garanti etmez. (Tabii bunu reddettirmez de aynı zamanda).
    ANcak ana konuya geri dönecek olursak, bu tür bir kablolamanın mümkün olduğunu varsaysak bile o sinyalin HDMI dönüşümü yine mümkün olmayacak. Çünkü özde nakledilen sinyal analog...

• syamaner,

Açıklamalarınız için teşekkürler.

Bununla beraber, kendi araştıracağım noktalar haricinde son bir soru :

VGA'dan DVI'ya adapte değil de, dönüşüm yapılması gerekiyorsa ve bu dönüşüm için ilave aparatlar gerekiyor, yani zahmetli ve büyük olasılıkla son kullanıcının kalite artışı olmayacağı için katlanmak istemeyeceği bir masraf kapısı ise;
    Neden Lcd Tv'min DVI girişi DVI-I görünümüne sahip, yani analog sinyal pin'leri için de uygun yapıda olabilir sizce ?

Bu durumda Lcd Tv üreticilerinin DVI-I giriş soketi kullanmalarının anlamını sorgularsak,
    benim aklıma, piyasada DVI-I giriş soketlerinin yaygın olarak bulunması ve uygun fiyatlı olması geliyor.
    Çünkü şu ana kadar konuştuklarımıza göre belki 10.000'de 1 kişi anca VGA-DVI dönüştürücü için o parayı harcar, belki o da harcamaz; bu durumda DVI-I giriş ile DVI-D arasındaki fark, pratikte son kullanıcı için anlamını kaybediyor (gibi geliyor bana).

Ayrıca, ben Vestel ile konuştuğum zaman, fabrikaya danışıp, DVI girişin DVI-I değil, DVI-D olduğunu söylemişlerdi (fiziksel olarak DVI-I gözükmesine rağmen).
    O zaman bazı Lcd Tv modellerinde DVI-I giriş olmasının anlamı nedir "I" yani hem digital hem analog sinyal destekleme özelliğini kullanmak sadece basit bir VGA-DVI adaptör ile mümkün değilse ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Ekim 2006; 8:52:13 >

• Bu sorunuza yanıt veremeyeceğim. Bilmiyorum.
    Şöyle bir durum olabilir (tamamen fikir yürütme):
    LCD monitörler daha kısıtlı elektronik devre içerikleri nedeniyle eğer DVI girişine sahip iseler sadece digital sinyal kabul ediyor olabilirler. Bu durumda bağlantı dışarıdan DVI-I gibi görünse de aslıdna analog pinler bir yere bağlı değildir ve dolayısıyla sadece DVI bağlantı ile ve digital giriş sinyali ile görüntü veriyorlardır.
    LCD televizyonlar ise yapıları itibarıyla zaten analog sinyal de işleyebildikleri için DVI-I bağlantısının analog uçlarını da kullanıyorlardır.
    Vestel ile konuştuğunuz model bir LCD TV miydi yoksa bir LCD monitör mü? Belki bu ve aldığınız yanıt da benim açıklamamı destekleyebilir.
  • Maalesef imzamdaki Vestel 37" Millenium Lcd Tv ile igiliydi
    Ben artık Lcd Tv'imdeki girişin DVI-I görünümüne sahip olmasına rağmen, fonksiyon olarak DVI-D olduğuna ikna oldum.

Ancak bazı marka & model Lcd Tv'lerde bu girişin DVI-I olduğu özellikle vurgulanıyor.
    Eğer VGA-DVI dönüşümü bu kadar zahmetli ise, o girişlerin DVI-I olması pratikte pek bir yarar sağlamıyor gibi duruyor, benim kafama takılan bu.

Aslında DVI-I girişe sahip olduğu söylenen bir cihazın teknik servisini arayıp, ben DVI-I'dan analog olarak nasıl bağlantı yaparım diye sormak lazım.
  • quote:

Vermiş olduğum linklere bakarsanız bu tür çeviricilerin DVI kalitesi yakalamak için değil zorunluluk nedeniyle bir DVI girişinin kullanılması için tasarlandıklarını farkedeceksiniz. Sizde de öyle bir sorun varsa birşey diyemem ama kaliteden ciddi bir şekilde ödün vereceğiniz gerçeği değişmez. Kısaca eğer analog VGA sinyalini o linklerdeki gibi bir dönüştürücü ile dönüştürürseniz kalite analog VGA'dan bile daha düşük olmak zorunda.

syamaner,
    verdiginiz bilgiler icin tesekkurler,
    ne demisler,
    "benimle ayni fikirde olanlardan hicbirsey ogrenemem"
    cok faydali bilgiler, tekrar sagolun.

bu konuda bir upconvert olmadigina emin misiniz?
    "vga" analog sinyal, cesitli elektronik devreler, işlemciler, vs ile
    "dvı" digital'e cevrilemiyor mu?
    yani iletim kalitesi, en zayif halka kadar olmak zorunda mi?

bu linklerde bazi elektronic semalar var,
    analog to digital convert hakkinda

http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electronic/adc.html
    http://en.wikipedia.org/wiki/Analog-to-digital_converter

• herkese merhaba
    foruma ilk defa yazıyorum neden ilk?
    çünkü LG 37LC2R tv yi yeni aldım geçen pazartesi gelip kurdular
    forumun bilgini sulokal'a özel mesaj ile bazı merak ettiklerimi sordum burdan da sormak istiyorum sulokal bana emailimden ya da başka arkadaşlarla buradan cevap verir bu arada sulokalın forumun ilk sayfasında verdiği ayarları dün akşam yaptım arsenal ve real maçları da vardı ayarları gerçekten mükemmel sonuç verdi bu kadar fark edeceğini düşünemezdim bu arada benim bu gibi konularda fazla bilgim yoktur teknolojiyi seviyorum bilgisayarım da var ama basit şeyler dışında bişey anlamıyorum
    öncelikle fiyat merak edenler olabilir migros alışveriş merkezinde demir ticaretten 3.395 ytl ye 3 taksit yaptırdım 22 ve 19 taksit yapıyordu ama tercih etmedim bu 3 taksit peşin fiyatına taksit gibi oldu nakit parayla da gitsem fiyat bu olacaktı
    3 yıldır vestel çanak antenim ile digiturk yayınını seyrediyorum ilk olarak zap paketiyle almıştım
    digiturkün kendi receverı olsa scart bağlantısı dışında tv ye bağlantı şansım olmayacaktı bunu biliyorum ama sulokalın bahsettiği Philips Altın Kaplama Component kablo ile bağlantı yapabilir miyim? bu bağlantı ne demek nasıl temin edicem receverda bu bağlantının olup olmadığını nerden bilicem ve daha iyi sonuç alacak mıyım?
    bir sorum da kitapçıkta sehpa üzerine konan tv yi duvara arkadan sabitlemeyi göstermiş kutudan da sadece dört sabitleyici iki tane de vida çıktı bunlarla duvara nasıl sabitliyebilirim ki bu arada ben sehpa üzerinde kullanmayı tercih ettim duvara asmak istemiyorum
    herkese selamlar

• öncelikle hoşgeldin
    maalesef digitürk ü component bağlayamıyoruz dostum.hele vestel in zap receiverını hiç bağlayamayız maalesef.

LG 37LC2R Deneyimleri…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 18 Ekim 2006; 11:58:49 >
  • Conquest 006, güle güle kullanın televizyonunuzu. Sabitlemek için elinizde halkalı birşeyler olması lazım. Onları televizyonun arkasında ilgili yere ve duvara monte edip aralarına iplerle (sağlam misinalar olabilir) gergince bağlantı yapmanız lazım. Bu şekilde televizyonun ufak bir sarsıntıda öne devrilip ekranının zarar görmesini engellemiş olursunuz. Ayırca duvara montajı da bir kez daha düşünmenizi öneririm. Büyük bir rahatlık sağlıyor çünkü.

sulokal,
    Analog VGA sinyali tabii ki DVI sinyale çevrilebiliyor. Verdiğim linklerde bu amaçla üretilmiş aletler var zaten. Ancak her dönüşüm bir kalite kaybı demektir. Kayıpsız dönüşüm olamayacağı için kazançlı dönüşüm hiç olmaz. Yani elinizdeki analog VGA sinyalini daha kaliteli hale getiremezsiniz. Bu mümkün olabilseydi standart PAL yayını da birşeyler yapar HD kalitesine çıkarırdık.
    Düşünün ki, her bir renk bilgisini son derece hızlı ama yüksek çözünürlüklü bir ADC (analog digital converter) ile işleyip digital veriye dönüştüreceksiniz. Bunu TV capture kartları yapıyor. Ama kalite ne düzeyde? Kısacası bu iş (kaliteli analog digital dönüşümü) pratik olarak mümkün değil ama teoride tabii ki yapılabilir.

signore
    Eğer DVI-I girişli bir ekran bulursanız basitçe bir kablolama ile (muhtemelen sulokal'in yukarıda linklerini vermiş olduğu 3-5 dolarlık DVI-VGA dönüştürücülerle (iki tarafta da kullanarak) DVI-I girişinden analog sinyal gönderebilirsiniz ama bunun normal VGA üzerinden göndermekten hiçbir farkı olmaz. Dolayısıyla ancak elinizde bir VGA girişi yoksa mantıklı olabilir. Tabii ki unutmamanız gereken nokta DVI bağlantısını kullanıyor bile olsanız aslında analog sinyal kalitesini aşmanızın mümkün olamayacağı.

• quote:

signore
    Eğer DVI-I girişli bir ekran bulursanız basitçe bir kablolama ile (muhtemelen sulokal'in yukarıda linklerini vermiş olduğu 3-5 dolarlık DVI-VGA dönüştürücülerle (iki tarafta da kullanarak) DVI-I girişinden analog sinyal gönderebilirsiniz ama bunun normal VGA üzerinden göndermekten hiçbir farkı olmaz. Dolayısıyla ancak elinizde bir VGA girişi yoksa mantıklı olabilir. Tabii ki unutmamanız gereken nokta DVI bağlantısını kullanıyor bile olsanız aslında analog sinyal kalitesini aşmanızın mümkün olamayacağı.

Öncelikle daha önce belirttiğim gibi benim DVI-I'ya VGA'dan analog sinyal aktarma amacım kaliteyi arttırmak değil, bir giriş daha kazanmak.

Şimdilik sadece Lcd Tv'ler üzerinden konuşursak, DVI-I girişine herhangi bir cihazdan VGA olarak gelen sinyalleri gönderebilmek için pahalı dönüştürücü mü almak gerekiyor, yoksa sadece basit bir VGA-DVI adaptör ile halledebilir miyiz ?

VGA analog sinyalleri DVI'ya adapte edebilmek için pahalı dönüştürücü almak gerekmesi bana hiç mantıklı gelmiyor; o zaman Lcd Tv'lere DVI-I, yani hem analog hem digital sinyal destekleyen DVI girişi koyuyorlar ki ? Kim gider de DVI'ya VGA bağlantı yapacağım diye bir dönüştürücüye o kadar para öder ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 18 Ekim 2006; 22:46:14 >

• O dönüştürücüye o kadar para ödeyenler standart DVI girişli LCD monitör sahipleri. Çünkü onların analog sinyal kullanma şansları yok.
    Eğer gerçek anlamda bir DVI-I girişi olan bir TV'niz varsa pahalı adaptörler yerine uygun bir kablo adaptörü işinizi görecektir.

Araştırdıkça neler çıkıyor
    http://www.sendit.com/accessories/item/5000000001542
    Burada Philips 4231R için bakın ne yazılı:
    The DVI-I input also supports analog PC-VGA signals.

Bu da neredeyse tüm formatları birbirine çeviren bir alet ama fiyatını göremedim.
    http://www.doremilabs.com/products/XDVI-20.htm

Burada da faydalı bilgiler var.
    http://www.optomahometheater.com/howto/b8_6.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syamaner -- 19 Ekim 2006; 0:05:33 >

• bu tvde xbox oynuyan arkadaşlar varmı yardımcı olurmusunuz goruntu nası

sizi memnun ediyomu bi şikayeti olan yokmu
  • arkadaşlar almanya ebay da 37LC3R diye bir model var ordan televizyon getirticem sıfır fiyatı 750 euro 37LC2 var oda 1000 euro neden LC3 daha ucuz anlamadım

ikisi arasında ne fark var ? ya bide MAQMA diye bir lcd var 1080p yi destekliyor herşey var 1100 euro 42 lcd fiyatı bu nasıl bir marka yawww

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekocakaya -- 8 Kasım 2006; 15:47:22 >
  • inceledim, 2 cihazida,
    kagit uzerinde cok buyuk bir fark gorunmuyor.
    birde, 3R olan model genelde daha pahali,
    ben daha ucuz olan yere rastlamadim.

-ses sitemi daha iyi, 4 parçalı+Equalizer var.

http://de.lge.com/prodcompareprint.do?actType=compare&modelCategoryId=0102&categoryId=0102&parentId=01&page=1&modelCodeDisplay=&cp_models=37LC3R&cp_models=37LC2R

burdan inceleyebilirsin.

o fiyata alabiliyorsan, kaçırma...

• Philips... Philips... dedik ama gittik en sonunda LG37LC2R'yi aldık.

Bu işler kısmet işte.... tabi daha cihaz gelmedi yarın teslimat cumartesi de bağlayacaklar...

İnsan bi heyecan yapıyoki...oy oy oy

Eeee kolay iş değil biz öyle bütçesi geniş insanlar değiliz.. Aldıkmı yıllarca kullanacağız... Artık 50'mi olur 60'mı?
  • güle güle kullan...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.