Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda LG'me kavuştum. Öncelikle şunu söylemeliyimki dışarıda hiçbiryerde göremediğim kadar iyi görüntü aldım. Süper diyemem ama oldukça iyi ve beni rahatsız etmiyor. Süper olmamasının sebebi de herkesin bildiği yayın ve kablolama nedenlerinden...Özellikle Lcd alma arifesinde olanların kafasına takılan bir konudur sanırım.

Cumartesi servis söz verdiği saatte geldi ve cihazı paketinden çıkardı. Yalnız paket açılmadan önce dikkatimi çeken bir nokta kutunun üstündeki açma kapaklarının zımbalarının yanında ikişer delik olduğuydu. Bu da acaba daha önceden cihaz açıldımı sorusu kafamda oluşturdu. Açıldı ise ne sebeple....? Neyse dün akşam baldız bacanak hep beraber ağız tadıylan güzel bir film izleyelim dedik ve.... filmimizi taktık izliyoruz. Filmin karanlık sahnelerinin fazla olması ve oda ışığının kapalı olması sebebiyle daha önceden farkına varamadığımız bir şey farkettik. Ekranın üzerinde farkedilir şekilde iki yuvarlak halka... hafif aydınlık gibi.. Ama sadece ekran karanlık iken belli oluyor. bu aydınlık lekeler tıpkı lcd ekranın üzerine parmağınla hafif dokunduğunda oluşan lekeler gibi (ama dokunmadan varlar). Sanırım LCD kusurlu... Pazartesi aldığım bayiye durumu ileteceğim.... Tam sevinci yaşarken bu durumla karşılaşmam hevesimi kursağımda bıraktı....

Gelişmelerden sizleri de haberdar ederim.

• imparatorus oncelikle gecmiş olsun...ins. sorununu en iyi şekilde hallederler

biz de dun teknosdaydık ancak 37lc2r ye talep oldugundan herhalde sergi için ellerinde yokmus
    yalnız 32" leri karsılastırma fırsatımız oldu lg nin cok kotu bi goruntusu vardı zaten toshiba da siyahtan eser yoktu
    philips gayet iyiydi ancak samsung r serisi olayı asmıstı ... e tabi lg nin goruntusunden dolayı bi hayal kırıklıgı oldu
    satıs elemanına sorduk ve klasik cevabı aldık " goruntu her makineye esit dagılmıyo mesela burda en iyi samsunga gidiyo"

sulokal dandini2000 ve diğer bilgili arkadaslarımıza sesleniyorum
    acaba bu philipspf7331 e bi baglantı yolu bulamaz mıyız?
    vga-dvi dvi-hdmi yapınca vga-vga kadar verim alabilir miyiz(neticede iletim kalitesini dusurmuyoruz)(bu yolu denemiş bi arkadas var mı?)
    ikincisi bu philipste cozunurluk 1280 e 760 da kaldıgı için altta ustte siyah bant mı olusur

son olarak bu kadar ugrasma lg de philips kadar iyidir git bi lg mi al dersiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: yako86

imparatorus oncelikle gecmiş olsun...ins. sorununu en iyi şekilde hallederler

biz de dun teknosdaydık ancak 37lc2r ye talep oldugundan herhalde sergi için ellerinde yokmus
    yalnız 32" leri karsılastırma fırsatımız oldu lg nin cok kotu bi goruntusu vardı zaten toshiba da siyahtan eser yoktu
    philips gayet iyiydi ancak samsung r serisi olayı asmıstı ... e tabi lg nin goruntusunden dolayı bi hayal kırıklıgı oldu
    satıs elemanına sorduk ve klasik cevabı aldık " goruntu her makineye esit dagılmıyo mesela burda en iyi samsunga gidiyo"

sulokal dandini2000 ve diğer bilgili arkadaslarımıza sesleniyorum
    acaba bu philipspf7331 e bi baglantı yolu bulamaz mıyız?
    vga-dvi dvi-hdmi yapınca vga-vga kadar verim alabilir miyiz(neticede iletim kalitesini dusurmuyoruz)(bu yolu denemiş bi arkadas var mı?)
    ikincisi bu philipste cozunurluk 1280 e 760 da kaldıgı için altta ustte siyah bant mı olusur

dostum tabii birinci bağlantı tercihin dvhdmi olmalı.vga-vga bağlantıyı ben kullanıyorum sonuç fena değil.
    yaklaşık şöyle bir sonuç alacaksın:http://forum.donanimhaber.com/m_6107638/mpage_1/key_/tm.htm
    ancak vga-dvi için bir adaptör veya dönüştürücü kullanman gerekiyor.şahsen ben bu adaptörü Konya da tesadüfen biryerde buldum.çok basit dönüştürücü bir aparat vasıtasıyla yapılıyor.fakat burada bazı sorunlar var(tabii bu durum benim lcd ye mahsus bir durum).dönüştürücü aparat kullanılacağı sanırım düşünülmediği için lcd nin arkasına sağlıklı oturtamıyorum.bu yüzden bir müddet sonra kendi kendine atıyor.o yüzden tam verim alamadım.
    ayrıca bir sorun daha var:
    DVI girişin 3 türü vardır. DVI-I, DVI-A ve DVI-D olmak üzere. Sadece DVI-I olanlar hem analog (yani VGA) hem de digital sinyal destekliyor.
    yani dvi girişinizin türü DVI-I olması gerekmektedir.
    fakat senin dvi-hdmi gibi üst düzey bir bağlantı yapabilme şanın varken bunlarla uğraşmana gerek yok.bir kablo al ve direk tak.
    sulokal ve ben zamanında laptop seçiminde acele ettiğimiz için böyle bir şansımız yok maalesef
    quote:

lg de philips kadar iyi bir duruma geldi,merak etme
    @imparatorus;
    sana da geçmiş olsun diyorum umarım kısa zamanda sorunun çözülür

bu arada bahsettiğim dönüştürücü şöyle birşey:(5ytl almıştım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 13 Kasım 2006; 10:20:31 >

• sayın dandini2000 bilgilendirme için tesekkurler
    ancak benim laptopta da dvi çıkıs yok yani ben de sizle aynı sorunu paylasıyorum
    s-video(sanırım vga kadar iyi bi baglantı değil) ve vga var
    e tv'de de vga veya dvi girişi olmadıgı için 2 donusum yapmak zorunda kalıyoruz(vga-dvi-hdmi)
    benim sorunum boyle bi donusum mumkun mu ve kalitesi vga to vga(lg alırsam yapacagım bağlantı) ya göre nasıl olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: yako86

imparatorus oncelikle gecmiş olsun...ins. sorununu en iyi şekilde hallederler

Şunu çok net söylüyorum ben evde izlediğim görüntüden çok memnunum. Ben aslında kılımdır. Yani birçok insan böyle değerlendiriyor. Neden mi? İyi görüntü alabilmek, iyi bir ses sistemi ile film seyretmek... bunun için kılı kırk yarmak insanlara "kıl" imajı uyandırıyor. Bana göre değilim tabiii. Ben LG'yi aldığıma çok memnunum. Ekranla ilgili problem de cihazı beyenmememle ilgili değil. Görüntüler zaman zaman DVD kalitesine yakın oluyor. Eğer yayın frekansı yüksek + Yayın çekimleri iyi ise izlediğim şeyler de iyi oluyor. Kumandası bir harika odanın içinde nereye tutsam sinyal gönderiyor. Menüleri çok kullanışlı. Yani ben çok beğendim. Tekrar alsam LG alırdım. Philips kötümü TAbiki HAYIR...

Yako86 gönlünün götürdüğü yere git.

Geçmiş olsun dileklerinize de teşekkürler. Hallolur sanırım.. Yaa sizin ekranda karanlık görüntüde ışık dalgalanması varmı? Dalgalanma dediğim sabit duruyor ama ekranın her tarafı aynı koyulukta değil. Mesela karanlık görüntü alabileceğiniz bir moda getirin ekranın karşısına geçin ve bakın ekranın tamamı aynı renk tonunda mı? Yoksa lcd ekranın hafif lekelenme gibi ışığı tam yayamayan bir yapısımı var.

• lcd ısıgı yansitmasada,
    panel uzerine dalgali olarak gelen isik,
    renklerin farklı gorunmesine yol aciyor olabilir.

demek istedigim,
    panel salon duvarinin tam ortasinda,
    gelen isik (benimki gibi) sağ koseden (abajur, ayaklı lambader)
    geliyorsa, sağ tarafin siyahi ile isigin
    daha az geldigi sol tarafın siyahi arasinda fark olur, olacaktir.

sizde panele gelen isik nasil?
    bunu kontrol ederseniz, sanirim bu problemi duzeltebilirisniz.
  • Sulokal arkadaş bir üstteki forumda bilgilerinizden istifade etmek adına bir sorum olmuştu. Yardımcı olabilirmisiniz? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulokal

lcd ısıgı yansitmasada,
    panel uzerine dalgali olarak gelen isik,
    renklerin farklı gorunmesine yol aciyor olabilir.

demek istedigim,
    panel salon duvarinin tam ortasinda,
    gelen isik (benimki gibi) sağ koseden (abajur, ayaklı lambader)
    geliyorsa, sağ tarafin siyahi ile isigin
    daha az geldigi sol tarafın siyahi arasinda fark olur, olacaktir.

sizde panele gelen isik nasil?
    bunu kontrol ederseniz, sanirim bu problemi duzeltebilirisniz.

Paneldaşım selam

Odada hiç ışık yokken test ettik. Lekeler çok bariz değil. Tam karşısında olsanda sağda ya da solda olsanda bu lekeleri görebiliyorsun. Gözlemlemek için sonrasında HDMI giriş modunu seçiyorum. bu bağlantım olmadığından "no signal" yazısından başka bir şey yok ekranda ve bu ekranda iken, odada da başka ışık kaynağı yokken ekran üzerinde çok hafif belli olan ışıklı lekeler... Işıklı diyorum ama çok az farkedilen.. Ama lekeler sabit. yerleri değişmiyor. belkide bu bölümlerde ekranda bir baskı ya da darbe olmuş olabilir ya da fabrika çıkışlı bir hata mı...? bunların hepsi bir muamma ama bunu benimle bereber 3 göz daha gördü. Bu yüzden müsterihim. En azından birşeyler var...

Bugün aldığım yere bildirdim. sanırım servis gelip bakacak... Beklemedeyim.

• tamam dostum,
    benim servis de cok ilgiliydi,
    umarim ayni sekilde olur.

bizlerde test etmis oluruz, boyle bir durumda,
    digicom'un tutumu nedir diye?

olumlu haberlerin bekliyoruz.
    selamlar...
  • dostum,
    bahsettiğin olay benim notebook ekranında var, geçen hafta farkettim,
    siyah renkli görüntüde belli belirsiz başparmak ucu kadar, sanki biri parmak izi çıkartmış gibi bir beyaz fluluk var,
    sanırım temas ile olan bir olay,
    servise baktır derim hatta değiştirt.
    selamlar
  • Eyvallah...

Servis bugün sorun ile ilgili bakıp rapor tutacak... Değişim olacak gibi.
    Benim korkum bundan sonra gelecekte de aynı şey olmasa bariii. Şöyle huzurla koltuğuma oturup filmimi izleyemedim.

Şansıma ilk filmim Da Vinci Code oldu.. Geneli karanlık sahnelerle dolu. Bu yüzden erken teşhis koyduk... Bir de tamamen karanlık ortamda bakmak gerekiyor.

Umarım çabuk değişir....LCD aşkına
  • LCD leri zten mutlaka tam karanlık sahnede bir kontrol etmek gerekir, ölü-yanık pixeller için.........
    bununla ilgili nokia nın bir yazılımı var, bu testi yapıyor...........
    bende var, aldığım notebook ve lcd monitörleri test ediyorum.
    bir arayayım download linkini........
    selamlar

buldum, işte link:
    http://www.majorgeeks.com/download.php?det=960
    bu programı indirin ve kurun, pc ye bağladığınız tüm lcd lerin ayarlarını yapabilir veya ölü pixel varmı öğrenebilirsiniz......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onbes -- 13 Kasım 2006; 21:13:46 >
  • Üstadım sağol ama o siteyi açamadım.Bir yerden DPT (Dead Pixel Test) adında bir program buldum. Bu akşam yeni cihaz teslimini yapacaklarını söylediler. Bende Pc'yi bağlayıp bir kontrol edicem. Programa baktım. Siyah Kırmızı yeşil Mavi gibi renkler var. ekranı tamamen kaplıyorlar. Yanıp sönen renk yelpazesi şeklinde değişik kontrolleri var. İnşallah sorun çıkmaz... Paranoyak oldum beah...

Yalnız şunuda belirtiyim. Benim elimdeki cihazdaki sorun ölü piksel değildi. Bir çeşit burning problemi gibi... Cihaz ilk geldiğinde daha fazla idi ama dün akşam tekrar baktım azalmış gibiydi.. Ya da ben delirdim
    Lazım olan varsa aşağıdaki linkten indirebilir
    http://www.dps.uk.com/downloads/freeware/DPT.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 14 Kasım 2006; 15:13:26 >

• yok, yok,
    delirmedin sen,
    ince elemek herzaman iyidir.
    yillarca özurlu malla yasamaktansa,
    bastan pimpirik olmak iyidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: IMPARATORUS

Üstadım sağol ama o siteyi açamadım.Bir yerden DPT (Dead Pixel Test) adında bir program buldum. Bu akşam yeni cihaz teslimini yapacaklarını söylediler. Bende Pc'yi bağlayıp bir kontrol edicem. Programa baktım. Siyah Kırmızı yeşil Mavi gibi renkler var. ekranı tamamen kaplıyorlar. Yanıp sönen renk yelpazesi şeklinde değişik kontrolleri var. İnşallah sorun çıkmaz... Paranoyak oldum beah...

Yalnız şunuda belirtiyim. Benim elimdeki cihazdaki sorun ölü piksel değildi. Bir çeşit burning problemi gibi... Cihaz ilk geldiğinde daha fazla idi ama dün akşam tekrar baktım azalmış gibiydi.. Ya da ben delirdim
    Lazım olan varsa aşağıdaki linkten indirebilir
    http://www.dps.uk.com/downloads/freeware/DPT.exe

dostum link çalışıyor,
    yanında bayraklar olan server linklerinden birini tıkladığında 2. bir sayfa açılıyor ve beyaz download butonuna tıklıyorsun başlıyor.
    ama yinede sana direk download linkini veriyorum.
    http://www.majorgeeks.com/downloadget.php?id=960&file=10&evp=ef020e4dc4accd5ec550443783275680

kolay gelsin.........

• ntest.exe mi?
  • evet, lcd tv veya monitörü olan arkadaşlar için iyi bir yazılım,
    üstelik free..........
    deneyin derim...............
  • Dün akşam değişimi yapamadılar. Ben sabahtan ya akşama kadar değişimi yapın ya da iade edeceğim demiştim. Biraz sert oldu ama! Gün içinde tamam dediler ama akşam malesef yetişmedi vs. dediler. Bugün için faturasını getirin iade işlemini yapalım dediler. Ben de getirdim... Bu akşam LG'mi geri alacaklar. [/simage]

İstediğim, bir sorun durumunda hemen müdahale idi...ama olmuyor.. başka yerlerde 3.400'e bile varken kurumsal bir kimlikten almayı tercih ettim... Burada isim vermiyorum çünkü biliyorum ki sorun bireylerin ihmalinden kaynaklanıyor tabi bireylerde kurumu temsil ediyor sonuçta ama... Neyse... şimdi iş başa düştü... LG'me kavuşmak için bir kaç yer bakıcam. Bi de, bir arkadaşın tanıdığı bir yer varmış haber bekliyorum... Herşeyin hayırlısı arkadaşlar... Bir süre LG'msiz kalacağım... ama dostlar sağolsun.

LCD aşkına...[simage]

• geç olsunda, güç olmasın,
    en azindan ne alacagini biliyorsun.
    istersen, benim aldigim yerin numarasini verebilirim.
    uygun fiyat yaparlar...
  • İyi olur dostum.

Bir sormakta fayda var. Tek korkum aynı şeyin başıma tekrar gelmesi... Nedir bu kısmetsizliğim. Bir anlatsam roman olur.

dün akşam çok duygusaldım Sanki en yakın arkadaşımdan ayrılıyorum.. Şu işler bir bitsin ev sigortası yaptırıcam valla... Allah muhafaza yıllarca biriktir sonra bir hırsıza uğursuza kaptır.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.