Durun arkadaşlar sabahçıydım ve akşama kadar çalıştım. Bunu fırsat bilmiş,hemen yorumlar yapılmış hakkımda. :)
Birincisi evet sallayan arkadaşlar oldukça fazladır. Ya bilmediğindendir,birisinden duymuştur,duyduğu biriside müşterisini yanıltacaktır. Ben müşteriye fiyatı göstererek örneklendiririm. Bu sayede müşterinizin sınırına daha çok yakınlaşmış oluyorsunuz. Falan filan,gelelim ıspanağın faydasına;
Başta ben teknosada çalıştığını zanneden,ama çalışmayan birisi değilim. :) İkincisi haber hikaye değil.
Dün sistemden fiyatı kontrol ettiğimde sistemde sanırım ufak bir problem vardı. Normalde tek kaldığı için özel indirime giren(red tag) ürünlere evet tek ödemede %10'luk indirim olmaz ama bunun dışında genelinde bu sözkonusudur. Dün sistem ya sorunluydu yada güncellenirken baktım,bunu bilemem ama fiyat %10 düşmüş hali gibi görünüyordu. Bugün kontrol için tekrar girdiğimde size burada gelip ne söyleyeceğimi planlamaya başladım desem yeridir. Büyük bir umuda sebep oldum ama maalesef. :) Dürüst olmayı sevdiğim için şimdi müşteriye konuyu nasıl anlatacağım açıkcası bunu düşünüyorum.
"syamaner "
Bol keseden atanları veya atmaya çalışanları hiç sevmemişimdir. Arkadaş işi yeni öğrenmeye çalışıyor veya kurnaklık peşinde. Alacağınız varsada almayın. İade falan fişman bu gibi ürünlerde olur,yanlış yöneltmeden dolayı olur ama oda başınızı ağrıtır. İşi bilmeyen adam yüzünden siz papaz olursunuz.
Aspı aparatı falan alakası olmaz. Size sayar durur hikayeleri müşteride ya anlar kafasını sallar yada işinden "Tabi yaaa" diyerek kafasını sallar.
Teknosada güven bulacağınız satış danışmanı aslında çok fazladır ama bir kaç arkadaş araya sıkışmıştır. Eskiden bu araya sıkışanlardan oldukça fazla vardı ama çoğu temizlendi. Ufak bir hayat tecrübesiyle karşınızdakinin dürüst olup olmadığını anlayabilmeniz zaten mümkün. :)
Çok şükür ki hayat deneyimim çok "ufak" sayılmaz "Ben bizim servisten size askı aparatı ayarlarım uygun fiyata" denildiğinde bile "ahhh çok teşekkür ederim çok naziksiniz" diye kaçarım oradan... Kaçtım da nitekim. Son laptopumu bir sene önce yine bir Teknosa'dan almıştım. Bir türlü orijinal çantasını bulup veremediler. Hala Toshiba çanta içinde HP laptop taşıyorum. Aranızda ciddi oranda ayıklanması gereken arkadaş var bundan emin olun.
Bu arada İstanbul sınırları içinde hangi mağazanızda var 37LC2R?
bir de world card a taksit yok diyolar sen war diyorsun???teknosa da
06.10.06 tarihinden itibaren bonus & world kredi kartları geçerli olacak.
"syamaner"
Haklısınız ne diyebilirim ki. Ama şu da bir gerçektir ki yapılan en büyük yanlış bir personel yüzünden faturanın herkese kesilmedi. Bakın firmayı bir kenara bıraktım. Bu gibi arkadaşlar olacak ki iyi arkadaşların ne kadar özveriyle çalıştığını müşteri anlayacak. Bizim işimiz gerçekten çok zor. Satış dan. zaten zor bir iş ama konu yüksek mevlaları içeren bu sektördeyse çok daha zor bir mevzu haline geliyor.
Lcd,plazma,notebook,vs. gibi ürünler alacak kişiler bilgili ve ilgili arkadaşları seçerlerse gerçekten sıkıntı yaşamazlar. Şuan bir çok mağaza açıldı ve açılacakta bu sebeple personel sürkülasyonu çok hızlı. Bir çok personel daha yeni.
Notebook konusunda yeni olsaydı eğer çanta elimden birşeyler gelirdi. :)
quote:
Bu arada İstanbul sınırları içinde hangi mağazanızda var 37LC2R?
Bugün gördüm içerenköy carrefour teknosada var ama stokta var mı bilemem. Ancak şu an için en uygun fiyat vatanda neden daha fazla paraya teknosadan alınsın ki bir fark göremiyorum.
bence de şimdlik Vatan en ideal .bu tv nin 32 veya 37 inç e sahip olanlardan ricam digitürk görüntü kalitesi hakkında bişeyler yazabilirler mi?
uydu ile izleme şansım cok az..........:(
şu andaki receiver, kablo, dvd, digiturk yayınlarında plazma tv'nin lcd'ye göre daha az sorunlu görüntü vereceğini söyleyebilirim. ancak bu daha kaliteli görüntü anlamına gelmiyor. özellikle hd yayında lcd'nin çok daha başarılı olduğunu dolaştığın tüm mağazalarda kendin görebilirsin...:))
birkaç yıl sonrasını düşünüyorsan kesinlikle lcd derim. gidip de düşük çözünürlüklü bir plazma almanın anlamı yok. zaten iyi bir plazma da adama amanın derdirdiyor, neredeyse lcd'den pahalı...
İyi de şu Philips 42PF5331 modeli insanın aklını çeliyor. 1024 çözünürlüklü plazma. HD ready. 1080i ama zaten şu an alınabilecek 37" LCD'ler de 1080i yani 1080p değil. Fiyat da LG 37LC2R ile neredeyse aynı. Yani aynı fiyata HD ready yüksek çözünürlüklü plazma alınıyor. Yapısal özellikleri neeniyle HD olmayan kaynaklarda kusurların LCD'den daha az görüleceği de açık. Buna ne dersiniz???
quote:
Orjinalden alıntı: sehyuc
bence de şimdlik Vatan en ideal .bu tv nin 32 veya 37 inç e sahip olanlardan ricam digitürk görüntü kalitesi hakkında bişeyler yazabilirler mi?
Geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Bende 37lc2r modeli var alalı 1 ay oldu 32 almak için gitmiştim giderken fiyat ve izleme mesafe konusunda en uygunu bu diye düşünüyordum, alışveriş yaptığım yerde 32 ve 37 yanyana duruyordu o anda 37 almaya karar verdim ve bu kararımdan da çok memnunum, benim tv yi izlemem mesafem 3 mt ve görüntü bence bu mesafeden de çok iyi bugüne kadar evde tv izleyen birçok kişide benle aynı fikirde. Ben Next kullanıyorum 2000XCIS gömülü modüllü ligtv de bugüne kadar hiç problem çıkarmadı, geçen akşam görüntü kalitesini test amaçlı digiturk bağladım tv' ye uydu alıcıma göre çok az görüntü kalitesi düştü ama seyir zevkimi etkilemedi.
Bende bugün bu TV'nin 26LC2R modelini,yani 26 inçini aldım.Yarın kısmetse elime ulaşınca,fikirlerimi yazarım.Odam küçük olduğu ve TV izleme mesafem çok fazla olmadığı için bir de fiyat için bu TV'yi seçtim....
Bu akşamki Show Tv de yayınlanan Madagaskar filmi çok iyi görüntü verdi. Çizgi film olmasına rağmen görüntü kalitesinden keyif aldığım için izledim. Aynı filmin DVD sini Teknosadaki tvlerde gösteriyorlardı. Bazıları resmen iğrenç gösteriyordu. Açıkçası normal uydu ve ucuz scart bağlantı ile görüntü kalitesi çok iyi geldi. Ne kadar doğru karar verdiğimi anladım.
Salida teşekkürler..temennilerin için.. bugün kısmetse 37 inç ini aldırıyorum..yalnız tek kredi krtı limit olarak yetmeyecek 2 kredi kartı kullanılırsa faiz alınıyr mu??
sehyuc şimdiden hayırlı olsun ve bu arada arkadaşlar bu tv leri pc ye dvi-hdmi den bağlayabilen var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: ultraaslans sehyuc şimdiden hayırlı olsun ve bu arada arkadaşlar bu tv leri pc ye dvi-hdmi den bağlayabilen var mı?
Tabi ki bağlanabilir; zaten bir PC'yi Lcd Tv'ye bağlamanın en güzel yolu doğal olarak DVI-HDMI gibi digital bağlantılardır.
@signore dvi-hdmi kablo aldım görüntü alamıyorum sorunu çözemedim bir türlü ne yapmam gerekir?
ikisi arasında fazla fark yok. Fiyatı uygun olan ve hangisinin tipini beğeniyorsanız ona bakın. Linkte verdiğiniz modelin hoparlörleri yanda LC2R modelinde altında. En önemli fark bu bence görünüşü direkt olarak etkiler.
teşekkürler arada fiyat farkıvar ama bunu telafi edecek teknik bir üstünlük yoksa lc2r yi almak daha mantıklıvarsın hoparlörler altta olsun