Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıca izmirde 3750 /18-19 ay fiyat war....
  • ben de bugün capitol teknosa ya gittim ocularisin dediği gibi bi fiyat yok
    3899 diye fiyat aldım en son

ya ocularis teknosa da çalıştığını zannediyor

ya da teknosa adında kaçak bi dükkan açmış
  • 37lc2r de iki hdmi mı var tek mi
    bazı kataloglarda 2 hdmi diyor bazılarında yalnız hdmi yazıyor
    nedir durum???
  • 2 hdmi var.
  • biri, HDMI/DVI diye geciyor.
    buradan PC baglarsan,
    pc/dtv gibi iki secenek sunuyor.
    pc'ye veya dtv(bunun anlami digital uydu alicisi)için
    en optimum goruntuyu otamatik ayarliyor.
    digeri HDMI diye geciyor
  • quote:

Bu arada müşteride vatandan bahsetmişti.
    Vatan %8 indirim finans'a + 12 ay peşin fiyatına taksit yapıyor ama bu rakamda bile genede pahalı + duvara asma aparatını vermemesi kötü bir eksiklik.
    Bir arkadaş teknosada fiyatın 3999 olduğunu dile getirmiş.
    Şuan fiyatın düşmesinde ki sebebi ben talep gören ve şuan bir çok firmanın arasında rekabet unsuru olan bir kaç üründen birisi olduğu için kesinlikle düşmüş olmalıdır diyiyorum.

Teknosa farklı mağazalarda farklı fiyat mı uyguluyor? 37LC2R şu an 3899YTL axes ve bonusa 15 taksit. tek ödeme indirimi de yok. Askı aparatı çok önemli bişey değil duvara asacak olan 50-60ytl daha verip alabilir. Şahsi fikrim duvara askı yerine şık ve alçak bir sehpa üzerinde kullanmak göz zevki açısından daha iyi. hem istediğiniz yere taşıyabilir duvarınızı da rahat rahat boyatırsınız. TV sehpası olarak Sonoma'nın siyah camlı sehpaları güzel tavsiye ederim.

• eğer çok çok yeni bir fiyat değilse ocularisin dediği fiyat bahçelievler toknosada da yoktu.

ben gold, vatan ve teknosa arasında inceleme yaptığımda cardfinansı olan için en cazibi kesinlikle vatandı.

bence ocularis modelleri karıştırdı ya da bu olay o kadar yeni ki ilk teknosa yaptı, birkaç güne kalmaz diğerleri de yapacak....
  • Bildiği kadarıyla Teknosa'larda LCD ve Plazmalara tek ödemede %10 indirim yapılıyor..En azından dün akşam öyleydi..
  • quote:

Bildiği kadarıyla Teknosa'larda LCD ve Plazmalara tek ödemede %10 indirim yapılıyor..En azından dün akşam öyleydi..

Tek ödeme indirimi her ürün ve modelde geçerli değil. Tek ödeme etiketi yoksa indirim de yok. Katalogtan bakabilirsiniz.
  • Herkese selam,

Ben de 37LC2R almak üzereyim. Ancak bu forumdaki LCD ile ilgili yorumlar beni kıllandırdı biraz.

Benim bu TV'yle beraber kullanacağım görüntü kaynakları şunlar olacak:
    1- Next YE2000X CIS Plus Recevier (TV'ye altın kaplama scart ile bağlıycam - component yok maalesef bu receiverde )
    2- LG LH-T7652 home cinema DVD'li (TV'ye altın kaplama component bağlantı yapıcam ve Divx filmlerimi izlemek için kullanıcam çoğunlukla)

TV'yi yaklaşık 4m'den izliycem. Bu durumda görüntü kalitem nasıl olur sizce? Evdekilere 1 aydır bu TV'yi alalım diorum. Alıp da görüntü kallitesi kötü çıkarsa mahçup olmayalım. Ne dersiniz arkadaşlar?

Yoksa gidip aynı paraya 42'' plasma da alabilirim.
  • teknosayı telefonla aradım.

fiyat 1899 ytl
    acsess ve bonusa 12 15 taksit
    peşinde %10 indirim de mevcut değil dediler...
    mağazaya giderseniz belki pazarlıkla bu %10 sağlayabilirsiniz, kesin olmamakla birlikte

ayrıca mağazadan mağazaya değişiklik göstermiyormuş fiyatlar

ocularisden gelen haber ASPARAGAS çıkıyor bu durumda!!!
  • Plasmada yansıma problemi var ama ekranı ışığa göre konumlayıp bir şekilde yansımayı engelleyebiliriz ama LCD'deki kırılmaları pikelleşmeleri engelleyemeyiz değil mi? HD'nin de gelmesine daha çok var. Ohalde plasma daha mantıklı gibi gelmeye başladı bana.

Bu akşam gidip 37LC2R alacaktım ama 42PX4RV PLAZMA mı alsam diye düşünmeye başladım şimdi. Son dakkada kafam karıştı anlıycağınız.

Lütfen acil tavsiye?
  • centos,

forumdaki yazılarımız seni bu ürün hakkında kıllandırmasın.
    lcd teknolojisine yönelik burada eleştiriler.
    hd yayınlarda lcd muhteşem. ancak günümüz türkiye yayınlarında 37 inç bir lcd seni biraz hayal kırıklığına uğratabilir.

diğer yandan 106 ekran bir plazmanın da çok farklı bir kalite vereceğini sanmıyorum.
    sadece kontras olarak daha verimli ve renkler biraz daha doğal çıkabilir.

ancak beni lcd'nin parlaklığı, canlılığı ve cam olmayan ekranı cezbetmişti...
    bir çok arkadaşımızı cezbettiği gibi...

bu arada 106 ekran bir plazma 4 metre mesafeda fazla büyük kaçabilir...
    37 lcd ideal sayılır...

kolay gelsin,

murat
  • bunlara ek olarak plazma lcd'ye göre çok fazla elektrik tüketir ve ömrü daha az (hoş 10 yıl sonra zaten atarsın bu televisyonu :)
  • HD nin gelmesi o kadar uzak değil. 1-2 sene içinde geldiğini düşünelim. Şimdi milyarlarca para verip aldıgınız plazmalar ne olacak o zaman . Milyarlarca para verip aldıgım plazmayı 2 sene sonra LCD ile yenileme gücüm var diyorsanız bugün gidin plazma alın zaten. Ama aldıgım tvyi 3-5 sene kullanmam lazım diyorsanız ya gidip LCD alın yada HD yayının gelmesini bekleyin şuan mevcut tv nizi kullanarak derim nacizane kendi fikrim olarak...
  • Plasma'nın ömrü günlük ortalama 10 Saatli kullanım için 20 yıl diye duymuştum. Elektrik tüketimi de LCD'lerin 2 katıymış yaklaşık. Ya bunlar çok problem değil, ben esas görüntü kalitesi üzerinde duruyorum.

LCD için anlattığınız kırılamalar Plasma için de geçerli mi? Digital receiverdan alınan TV yayınlarında LG'nin LCD'sini mi Plasmasını daha iyi görüntü verir? Bunun cevabını verebilecek olan var mı bana?
  • Standart yayıınlarda tabii ki plazma daha iyi görüntü verir çünkü plazma, görüntüyü düşük çözünürlük nedeniyle "bulanıklaştıracağı" için yayının kalitesizliği göze batmaz. LCD'de ise yayındaki her kusuru net olarak görürsünüz. Yani temelde daha üstün kaliteli olan LCD, kalitesiz yayında herşeyi daha fazla göze batırır.
    Bu arada HD yayınlar ve alınan televiyonların akibeti konusundaki yorumuna katılamıyorum whoknows_tr arkadaşın.
    Şu anda piyasada bulunan plazmaların çoğu düşük çözünürlüklü. Yani HD ready olamıyorlar. Çünkü satır sayıları 480. Ama bu durum HD yayını gösteremedikleri anlamına gelmiyor. Çünkü birçok iyi markanın plazması HD ready olmasa da HD uyumlu. Yani HD sinyali alıp olabildiğince iyi görüntülüyor. Yani iki sene sonra HD yayın başlayınca televizyonunuzu çöpe atmanız ya da LCD ile değiştirmeniz diye bir şart yok. Makul bir kalitede seyretmeye devam edersiniz.

• ikisi de yaklaşık aynı görüntüyü verir kırılma ve mozaiklenmeler yayının kalitesine ve bağlantı türüne göre değişir. Sonuçta LCD de Plazma da görüntüyü dijitalize ettiğinden bu türden problemleri normal kabul etmek lazım. CRT TV den en önemli farkı burda.
  • sony'nin artık plazma üretmeyeceğini ve sadece lcd'ye yatırım yapma kararını da belirtmek de fayda var.

elbette bu kararın ardında sony'nin kendi plazma panellerini üretmemesi gibi politik gerçekler yatsada bu tip stratejik kararlar gelecek için önemli sinyaller verirler.

pionerr yıllar sonra yeni lcd üretimine başladı.

görülen o ki yakın geleceğin tv teknolojisi LCD olacak gibi duruyor.

meraklılarına duyrulur....
  • quote:

Orjinalden alıntı: syamaner

Standart yayıınlarda tabii ki plazma daha iyi görüntü verir çünkü plazma, görüntüyü düşük çözünürlük nedeniyle "bulanıklaştıracağı" için yayının kalitesizliği göze batmaz. LCD'de ise yayındaki her kusuru net olarak görürsünüz. Yani temelde daha üstün kaliteli olan LCD, kalitesiz yayında herşeyi daha fazla göze batırır.
    Bu arada HD yayınlar ve alınan televiyonların akibeti konusundaki yorumuna katılamıyorum whoknows_tr arkadaşın.
    Şu anda piyasada bulunan plazmaların çoğu düşük çözünürlüklü. Yani HD ready olamıyorlar. Çünkü satır sayıları 480. Ama bu durum HD yayını gösteremedikleri anlamına gelmiyor. Çünkü birçok iyi markanın plazması HD ready olmasa da HD uyumlu. Yani HD sinyali alıp olabildiğince iyi görüntülüyor. Yani iki sene sonra HD yayın başlayınca televizyonunuzu çöpe atmanız ya da LCD ile değiştirmeniz diye bir şart yok. Makul bir kalitede seyretmeye devam edersiniz.

Sanırım tam düşüncelerimi anlatamadım. Yazdıklarımı okuyunca sizin düşündüğünüz sonuç çıkabiliyor. Ancak insan burda düşündüklerini tam ifade edemeyebiliyor. Tam olarak söylemek istediğim şu ; bugün "hd ready" olmayan bir tv alırsak 1-2 sene içinde hayatımıza girmesi kuvvetle muhtemel olan HD yayınları tam performans ile izleyemeyiz. Aldığımız tv yi en az 5 sene kullanacağımızı düşünür isek , HD yayınları 3-4 sene tam performansla izleyemeyeceğiz demektir. Ama ben 1-2 sene sonra "hd ready" cihaz alabilirim diyorsa bugün gitsin plazma alsın diyorum. Sonuçta hdmi yada dvi girişi olan tüm tvlerde HD yayını izlemek mümkündür , bunda şüphe yok . Ancak "HD READY" olmayan tvlerde kalite düşük olacaktır . Bu sefer tam ifade edebilmişimdir umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoknows_tr -- 5 Ekim 2006; 19:50:04 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.