Şimdi Ara

LG 37LC2R Deneyimleri… (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
0
Favori
29.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bmmurat

1 ) Öncelikle bu sorunlar özellikle tam ekran akışlarında oluyor. Ekran içi harektlerde sadece flulaşma oluyor. Ama obje küçükse o da anlaşılmıyor zaten. Flulaşma HIZLI ekran akışlarında oluyor. Örneğin: Maçta kalecinin hızla degaj çekmesinde yönetmen görüntüyü öbür uca taşırken diğer futbolcular ve seyirciler son derece bulanık hale geliyor. Burada önemli olan topun hılı gitmesi ve görüntü çözünürlüğün zaten düşük olması.

2 ) Kesikli akış dediğim genellikle daha yavaş hızlarda ekran akışlarında oluyor. Örnek: Yönetmen gökyüzünden şehri çekerken yavaş yavaş sağa görüntüyü sağa doğru çevirmeye başlıyor. İşte bu durumda dikkat edenler olayın tüplü tvler gibi kayma olmadığını onun yerine çok küçük bazen duruma göre büyük aralıklı atlamalar ile gerçekleştiğini görecekler.

3 )Bir de tüm bunlara ek olarak sabit yazı görüntülerinde çok rahat gözlemleyeceğiniz netleşme sorunu var. Örneğin digiturkün mavi renk olan o üst bilgi kısmını açtığınızda ilk gelen gayet tatmminkar olan yazılar yarım saniye içinde çok çok daha net hale geliyorlar. Olayı çok rahat gözlemliyebiliyorsunuz. O aşamada resmen bir işlemcinin görüntüyü işleyerek netleştirdiğini düşünüyorum.

Murat

murat selam,
    degerlendirmeler icin sagol...
    bende yorumlamaya calisayim.

1) Bu signore ile de konustugumuz mevzu zaten.
    bu tip cekimi, flulasmadan gosterecek tv yok bence,
    cunku bu tv'den degil, çekim kalitesinden kaynaklaniyor.
    2) Bu tip goruntu kaymasinda, benim favori listemdeki 25 kanalin,
    20'sinde yok diyebilirim.Bu tip atlama olusan kanal sayisi 5-6 adet.
    nedeni, dusuk frekans, goruntu kalitesi, vs.
    senin bunu benden daha sık yasama sebebin ise, DT yayini.
    3) Burda da bence DT ile ilgili bir sorun var.
    Cunku benim arka odadaki CRT tv ile DT izliyorum.
    bahsettigin sey orda her kanal degistirmede basima geliyor.
    yazi once silikce ekrana geliyor, sonra 1 sn icinde netlesiyor.
    Bu CRT'de de işlemci oldugu anlamina mi gelir :)
    saka bi yana, DT receiverinden veya yayinindan kaynaklanan bisey.

bu ksam Liverpool-Gs macini
    bu konulari test etmek icin, daha dikkatli izleyecegim.

selamlar...

• Sulokal teşekkür ederim. Ayrıca bmmurat'a da teşekkürler.
    Sulokal'e bir soru daha (kusura bakma artık, bildiğini paylaşmaktan kaçmadığını biliyorum)
    Audio çıkışları değişken. Yani volume ile değişiyor. Tamam menüde hoparlörleri kapama işlevi varmış ama bence pratik olmayabilir.
    Halen kullandığım TV'de ses çıkışını SCART'tan alıyorum. Umarım bundaki SCART'lardan birinden de alabilirim. Ne dersin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulokal

quote:

1 ) Öncelikle bu sorunlar özellikle tam ekran akışlarında oluyor. Ekran içi harektlerde sadece flulaşma oluyor. Ama obje küçükse o da anlaşılmıyor zaten. Flulaşma HIZLI ekran akışlarında oluyor. Örneğin: Maçta kalecinin hızla degaj çekmesinde yönetmen görüntüyü öbür uca taşırken diğer futbolcular ve seyirciler son derece bulanık hale geliyor. Burada önemli olan topun hılı gitmesi ve görüntü çözünürlüğün zaten düşük olması.

2 ) Kesikli akış dediğim genellikle daha yavaş hızlarda ekran akışlarında oluyor. Örnek: Yönetmen gökyüzünden şehri çekerken yavaş yavaş sağa görüntüyü sağa doğru çevirmeye başlıyor. İşte bu durumda dikkat edenler olayın tüplü tvler gibi kayma olmadığını onun yerine çok küçük bazen duruma göre büyük aralıklı atlamalar ile gerçekleştiğini görecekler.

Murat

murat selam, degerlendirmeler icin sagol... bende yorumlamaya calisayim.

1) Bu signore ile de konustugumuz mevzu zaten. bu tip cekimi, flulasmadan gosterecek tv yok bence, cunku bu tv'den degil, çekim kalitesinden kaynaklaniyor.

2) Bu tip goruntu kaymasinda, benim favori listemdeki 25 kanalin, 20'sinde yok diyebilirim.Bu tip atlama olusan kanal sayisi 5-6 adet. nedeni, dusuk frekans, goruntu kalitesi, vs. senin bunu benden daha sık yasama sebebin ise, DT yayini.

4) bu ksam Liverpool-Gs macini bu konulari test etmek icin, daha dikkatli izleyecegim.

selamlar...

Yukarıdaki başlık numaraları ile devam edersem,

1) Bu durum, yani "degaj yapıldığında top havada süzülürken görüntünün flulaşması" bende de geçerli olan bir durum.
    Ancak bir de şöyle bir durum var. "İki Resim Yanyana" moduna geçip, ekranın yarısında TV izlediğim zaman, görüntü neredeyse ayna gibi oluyor ve bu flulaşma sorununu tam ekranda olduğu kadar olmuyor.
    a) Görüntü küçüldüğü için gözüm flulaşmayı daha az seçiyor (hiç sanmıyorum, dibine kadar giriyorum ve özen gösteriyorum)
    b) Panel çözünürlüğü ile yayın çözünürlüğü arasındaki bariz fark, tam ekranda (teknik açıklamasını bilmiyorum haliyle) bize flulaşma olarak gerçi dönüyor.

2) Bu sorunun Tv'den değil, yayından kaynaklandığı konusunda "sulokal"a katılıyorum.

4) Eğer tam ekranda, top havada süzülürken oyunculara bakarsanız, büyük ihtimalle bu tarif edilen flulaşmayı net şekilde farkedeceksinizdir.
    Gerçi bugüne kadar nasıl dikkatinizi çekmemiş o da ayrı konu.

Son olarak, şimdi öncelikli testlerimden biri de, internetten HD futbol maçı videosu indirmek olacak
    Böylelikle biraz daha net görüşe sahip olabilirim.

• sulokal dt yayın kalitesi konusunda haklısın sanırım. sorunların birçoğu ondan, kabloluya söylememe bile gerek yok sanırım.

bu arada ben tüplü tv'de bu dt yazılarının sonradan netleşmesi olayını hiç farkedememiştim, ben de en yakın zamanda tüplü bir tv'de dt üzerinden tekrar bakacağım,

Bu arada bizim LG 37'yi bir arkadaşım da alıyor, benden sonra :)))

Murat

not: birçok arkadaşım benim aldığım ürünleri/modelleri incelemeden alır, nasıl olsa murat almadan önce saatlerce kafa patlatmışdır diye :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: syamaner

Sulokal teşekkür ederim. Ayrıca bmmurat'a da teşekkürler.
    Sulokal'e bir soru daha (kusura bakma artık, bildiğini paylaşmaktan kaçmadığını biliyorum)
    Audio çıkışları değişken. Yani volume ile değişiyor. Tamam menüde hoparlörleri kapama işlevi varmış ama bence pratik olmayabilir.
    Halen kullandığım TV'de ses çıkışını SCART'tan alıyorum. Umarım bundaki SCART'lardan birinden de alabilirim. Ne dersin?

yok dostum alamazsin.
    nedeni,
    bu tv'deki scartlar input.
    yani bu scartlardan sadece iceri bisey aktarirsin.
    dolayisi ile tek secenek rca (left+right) audio output.
    bu da evet, volume, kumanda kontrollu olacatir.
    tahminen ve tecrübe ile konusuyorum.
    test etmis degilim.

kolay gelsin...

• quote:

sulokal dt yayın kalitesi konusunda haklısın sanırım. sorunların birçoğu ondan, kabloluya söylememe bile gerek yok sanırım.

bu arada ben tüplü tv'de bu dt yazılarının sonradan netleşmesi olayını hiç farkedememiştim, ben de en yakın zamanda tüplü bir tv'de dt üzerinden tekrar bakacağım,

Bu arada bizim LG 37'yi bir arkadaşım da alıyor, benden sonra :)))

Murat

not: birçok arkadaşım benim aldığım ürünleri/modelleri incelemeden alır, nasıl olsa murat almadan önce saatlerce kafa patlatmışdır diye :))

yakinda fan club kurariz,
    biraz gayretle eurovision'lara bile katiliriz biz...
    :)
  • @sulokal

sulokal biliyorsun bende de LG 32 LC2R var
    bununla ilgili 2 sorum olacak...
    1-arc ayarlarında en iyi performansı hangisinde alırım (PS2 ve digitürk için) Örneğin spectacular dı sanırım öyle bir tane var..sonra Full var 16:9 var hangisi daha iyi olur
    2-Bu LCD'de progressive scan özelliği var mı yoksa bu özellik sadece CRT'ler için midir? PS2 oynuyorum bazen soruyor ekran seçeneği için 50Hz - 60Hz veya progressive scan diyor..bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim...ya da başka önerilerin var ise

teşekkürler şimdiden
  • ps2 de resident evil4 tede oyun başlarken 50 Hz 60 Hz die soruyo ben 55 ekran sony crtde denedimde pek fark göremedim lcdde durum nasıl ???
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

4) Eğer tam ekranda, top havada süzülürken oyunculara bakarsanız, büyük ihtimalle bu tarif edilen flulaşmayı net şekilde farkedeceksinizdir.

Son olarak, şimdi öncelikli testlerimden biri de, internetten HD futbol maçı videosu indirmek olacak

bu dikkatimi cekmemis degilki,
    bunu zaten konustuk dostum,
    basami donuyoruz yine :)
    bu flulasma var, ama kamerayi
    degajdan itibaren zart diye orta alana kadar cevirince,
    kacinilmaz son.

ben aksamki maci belki crt ile yanyana seyretmek icin dedim,
    incelerim diye
    ama bu da bu aksam olmaz,
    kankalara davetliyiz bu aksam. :)

• quote:

yok dostum alamazsin.
    nedeni,
    bu tv'deki scartlar input.
    yani bu scartlardan sadece iceri bisey aktarirsin.
    dolayisi ile tek secenek rca (left+right) audio output.
    bu da evet, volume, kumanda kontrollu olacatir.
    tahminen ve tecrübe ile konusuyorum.
    test etmis degilim.

kolay gelsin...

Teşekkürler sulokal ancak ben rahatsız bir adamım
    Nette SCART spesifikasyonlarını araştırdım. Bu bağlantı standart olarak iki yönlü bir bağlantı. İstisnasına rastlayamadım. Bağlantı kabloları için bu var. IN / OUT olarak ama ana fiş için yok gibi görünüyor.
    Sonra elimdeki iki farklı (ama LG kaynaklı) kullanma kılavuzuna baktım. Birisinde gerçekten de SCART bağlantısı yok. Belki bir hatalı basım söz konusudur.
    Diğerinde senin gönderdiğin şekil var. Alttaki açıklamalarında da giriş ve çıkış olarak tanımlamış.
    Acaba uygun bir zamanında deneyebilir misin?
    Teşekkürler.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: signore

bu dikkatimi cekmemis degilki,
    bunu zaten konustuk dostum,
    basami donuyoruz yine :)
    bu flulasma var, ama kamerayi
    degajdan itibaren zart diye orta alana kadar cevirince,
    kacinilmaz son.

ben aksamki maci belki crt ile yanyana seyretmek icin dedim,
    incelerim diye
    ama bu da bu aksam olmaz,
    kankalara davetliyiz bu aksam. :)

Siz kamera ani hareket ettiği zaman oluşan bulanıklığı kastediyorsunuz; benim söylediğim ise tam olarak o değil.

Tamam, benim söylediğimde de kamera hareket ediyor illa ki, ancak sizin dediğiniz gibi "zart" diye değil, sadece en geniş açıdan topu takip eder şekilde.
    Ve bu durumda CRT'lerde olmayan ve varsa bile benim hiç farketmemiş olduğum (ki buna pek ihtimal vermiyorum kendimce) bulanıklaşma oluyor.

Neyse, siz müsait bir zamanda tekrar bu gözle izleyin, ben de internetten HD futbol maçı arayayım.

• quote:

Orjinalden alıntı: sanda39

@sulokal

sulokal biliyorsun bende de LG 32 LC2R var
    bununla ilgili 2 sorum olacak...
    1-arc ayarlarında en iyi performansı hangisinde alırım (PS2 ve digitürk için) Örneğin spectacular dı sanırım öyle bir tane var..sonra Full var 16:9 var hangisi daha iyi olur
    2-Bu LCD'de progressive scan özelliği var mı yoksa bu özellik sadece CRT'ler için midir? PS2 oynuyorum bazen soruyor ekran seçeneği için 50Hz - 60Hz veya progressive scan diyor..bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim...ya da başka önerilerin var ise

teşekkürler şimdiden

selam,

1)ben ARC ayarlarinda en iyi goruntuyu 16:9 formatinda aliyorum.
    ama bu tv yayinlari icin.Playstation yada baska oyun konsolum yok,
    pc baglantisi icin hangisi iyi olur denemek lazim.
    ama ben zoom'lardan keyif alamadım.

2)Progressive scan ozelliği var.
    ancak baglantin, component veya HDMI olmali.
    ekranda bu tip baglanti ile vermis oldugun goruntuyu seyrederken,
    kumandanin "ok" tusuna bas.
    mevcut kaynagin kaç p, kaç i veya kaç HZ oldugunu gosteriyor.
    birde RGB modunda (vga baglantisi) cozunurlugu gosteriyor.

• mükerrer mesaj...
    sildim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulokal -- 28 Eylül 2006; 9:17:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: syamaner
    Teşekkürler sulokal ancak ben rahatsız bir adamım
    Nette SCART spesifikasyonlarını araştırdım. Bu bağlantı standart olarak iki yönlü bir bağlantı. İstisnasına rastlayamadım. Bağlantı kabloları için bu var. IN / OUT olarak ama ana fiş için yok gibi görünüyor.
    Sonra elimdeki iki farklı (ama LG kaynaklı) kullanma kılavuzuna baktım. Birisinde gerçekten de SCART bağlantısı yok. Belki bir hatalı basım söz konusudur.
    Diğerinde senin gönderdiğin şekil var. Alttaki açıklamalarında da giriş ve çıkış olarak tanımlamış.
    Acaba uygun bir zamanında deneyebilir misin?
    Teşekkürler.

bu baglantinin hem in,
    hem out ozelligi tasidigini bilmiyordum.
    ancak oyle olsa bile test edecek bir donanima sahip degilim.
    Diğer 37LC2R kullanicilarindan rica edelim,
    deneyebilecek varsa bildirsin...
    bende merak ettim yav...

• beyler ne oldu?

kimse ekrandan gözünü alamıyor galiba :)

halbuki daha hd yayında izleyemedim ben... :(
  • valla keyfim yerinde,
    ne diyeyim ki...

bi de fener uzmese bizi,
    ligtv'nin tadina doyum olmayacak.
  • Bugün bir mağazanın vitrininde, 37LC2R gördüm, dvd player bağlıydı (bağlantı türünü göremedim) ve bir dvd film oynuyordu.

Nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama (genelde üst model tv'lerde gördüğüm bir olay) görüntüde biraz karıncalanma var gibiydi;
    bu tabi görüntü kalitesini bozan bir karıncalanma değil; belki de ben yakından baktığım için belli oluyordu.

LG kullanıcılarına sormak istediklerim :
    - Bu tür bir karıncalanma, bir nevi görüntü işleme teknolojisi mi ? Çünkü, yukarıda yazdığım gibi, başka üst model lcd tv'lerde de gördüm benzer olayı...
    - Eğer siz bu tür bir karıncalanmayı yakından görüyorsanız, acaba uzaktan bakınca görüntünün daha net olmasını mı sağlıyor ?
    - Dvd filmden kaynaklanıyor olabilir mi veya bağlantı biçiminden ?
  • favorim lg 37lc2r

lcd lerin eksileri var elbette ama
    yine de lcd yi seçicem galiba
    plazmaya pek sıcak bakmıyorum
    piyasadaki en mantıklı seçim de 37lc2r olacak sanırım

son kararı vermeden önce 37lc2r kullanıcılarından televizyonun görüntüsü hakkında son bi yorum istiyorum
    son noktayı koyalım artık
    benim de bi lcd im olsun
  • Ben de önce uyduruk bir plazma olsun demiştim. Sonra 3000 YTL dolaylarında bir LCD olsun dedim. Crea 37 inch almayı düşündüm. Daha sonra Vestel Millenium Wireless DMP modeli aklımı çeldi. O da olmadı bir Philips'e yanaştım. Sonra buradaki arkadaşlar kafama girdi ve 37LC2R'ci oldum bir anda... Ama hala kararımı kesinleştirip almış değilim.
    Bu arada geçenlerde Teknosa'da 1024 vertikal çözünürlüklü Panasonic plazma gördüm. Çok hoşuma gitti. Tepki süresi gibi sorunları da yok. 3000'den başlayım neredeyse 4000'e gelmişken 4500'e falan da çıkılabilir mi diye kendi kendime sordum. İyice kafam karıştı öylece kalakaldım!
  • çok fazla işin içine girince hiçbişi alamazsınız. 3000-4000-4500 bunun sonu yok. Önce bütçenizi ve ihtiyacınızı belirleyin. Elektronik Müh olmama rağmen çok detaylarını araştırmadım ve beğendiğim LG 32LC2R modelini aldım. CRT TV ye göre iyi yanları fazla ama mükemmel sayılmaz, mükemmeli de aramamıştım zaten. Karıncalanma ve droplanma olayı yayın kalitesi ve bağlantı türü ile direkt ilgili olsa gerek. Bazı kanallar çok güzel görüntü verirken bazı kanallarda vcd izliyormuş izlenimi ediniyorsunuz. Bu noktada tüplü TV daha iyi. Şahsen LCD nin en beğendiğim yanı görüntü kalitesinden öte yansıma yapmaması oldu. Çünkü TV karşısında kocaman pencerem var ve CRT TV de istediğiniz kadar perdeyi kapatın illaki yansıma yapıyordu.

Ekran boyutunu iyi düşünmek lazım. Çünkü LCD ler de yakından izleyince hakkikaten daha çok kusur göze batıyor ve daha parlak geliyor.
    5x4 m2 salonum için 32" gayet yeterli geldi. ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur görüşüne katılmıyorum. Sonuçta çözünürlük aynı. İzleme mesafenize göre karar verin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 3 Ekim 2006; 23:53:42 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.