Şimdi Ara

Lg 42 lw 5500 mu ? Sony kdl-46nx710 mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    42 LW 5500 incelemek için hafta içide bu ürünü alırım diyerek mağazadan çıktım..
    fiyatı 2500..

çıkarken yakındaki sony mağazasına girdim ve Sony Bravia KDL-46NX710 3D LCD TV bu ürünü gördüm..
    Kampanya yapmışlar fiyatı 2899 tl
    http://www.sony.com.tr/product/tv-117-46-lcd/kdl-46nx710#pageType=Overview
    bu linkten de incelenebilirr.. Şimdi fena halde kafam karıştı..
    3D açısından lg teknolojisini tek geçerim ama bu ürün kafamı karıştırdı..

daha önce bu ürünede inceleyeniniz var mı ?
    Ne dersiniz kafamın karışması normal mi ?
    Yorumlarınıza ihtiyacım var...
    Şimdiden tşkler..

• bence kafanın karışması normal,hem daha büyük ekran hem de görüntü kalitesi daha iyi,3d senin için çok önemli değilse tercih edilebilir..
  • Aslinda 3d onemli gibi gozukuyordu. Teknolojisi iyi testleri basariliydi. Gozlukler ucuz...
    Sonydeki gozlukler berbat bu yuzden kafam karisti. Bozulsa pahalli. Almisken 3d olsun diyorum..

Sonynin albenisi de cok yuksek.

Iki Arafat bir derede kaldimm
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanenver

Aslinda 3d onemli gibi gozukuyordu. Teknolojisi iyi testleri basariliydi. Gozlukler ucuz...
    Sonydeki gozlukler berbat bu yuzden kafam karisti. Bozulsa pahalli. Almisken 3d olsun diyorum..

Sonynin albenisi de cok yuksek.

Iki Arafat bir derede kaldimm
    valla arkadaş 55" LG 3D aldı.
    5000 tl verdi TEKNOSA ya..
    FIFA 2011 oynarken resmen midem bulanıyor..
    titreme,top sorunsalı ne ararsan var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: undermunder

Alıntıları Göster
    Doğru oyun ayarlarında Cinema 3D TV serisi gayet başarılı oyunlarda. Bu ayarlar ana konuda ilk mesajda mevcut.
    Başlık sahibinin sorununa gelirsek Sony'deki motion motorunu ben tek geçerim şahsen ama özellikle uzun süreli 3D oyun oynanacaksa ya da sık film izlenecekse gözlükleri rahatsızlık verebilir. Bu modeli de pek duymadım Sony'nin düşük fiyat modellerini mutlaka iyi inceleyerek alın. LW serisi tam fiyat / performans ürünü, kronik bir sorunu da yok panelin. 2D için Sony, 3D olacaksa LW derim ben de.

• Oyun oynayacagimi pek zannetmiyorumm genelde normal tv olarak kullanilacakk. Fakat Ben harici harddisk ile film izlerimm. Olmisken 3d oldun onuda tecrubre ederim diye lg diyordum Fakat Sony hem fiyati hem ekranbuyuklugu hemde gorselligi ile 5 dkkada beni tavladii. ( 3d gozlugu bence bes para etmez. ). Durum bundan ibaret.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Oyun oynayacagimi pek zannetmiyorumm genelde normal tv olarak kullanilacakk. Fakat Ben harici harddisk ile film izlerimm. Olmisken 3d oldun onuda tecrubre ederim diye lg diyordum Fakat Sony hem fiyati hem ekranbuyuklugu hemde gorselligi ile 5 dkkada beni tavladii. ( 3d gozlugu bence bes para etmez. ). Durum bundan ibaret.
    4" çok etki etmez onu düşünme. Sony'nin özellikle orta klasman ürünlerinde 3D de flicker, gözlüklerin kötü olması vb sorunlar oluyor. Hani gidip denemeden ya da en azından güvenilir birkaç kişiden tavsiye almadan güvenip sipariş etme bence. Ama LW5500 konusunda böyle bir sıkıntın olmasın, ana konuya gidersen bir sürü insan kullanıyor zaten istediğini sorabilirsin oraya.

LG Cinema 3D TV / LG FPR Gözlük Teknolojisi - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU]

Ha bir de şu var, şimdi 3D ye sıcak bakmasan bile bundan 6 ay - 1 sene sonra 3D medya çok gelişirse ve senin TV nin 3D si sıkıntılı ise işte sorun o zaman başlar. Hani "o zaman da yeni bir TV alırım, şimdi Sony kullanayım" diyebiliyorsan Sony tercih edebilirsin. Ama beni 3-4 sene götürsün diyorsan LW5500 çok daha mantıklı bir tercih olur düşüncesindeyim.

• quote:

Oyun oynayacagimi pek zannetmiyorumm genelde normal tv olarak kullanilacakk. Fakat Ben harici harddisk ile film izlerimm. Olmisken 3d oldun onuda tecrubre ederim diye lg diyordum Fakat Sony hem fiyati hem ekranbuyuklugu hemde gorselligi ile 5 dkkada beni tavladii. ( 3d gozlugu bence bes para etmez. ). Durum bundan ibaret.

dostum bence sony alsan pişman olursun,harddiskten doğru düzgün film izleyemezsin+3d si rezalet..

gelgelelim sırf tv olarak sony daha iyidir,fikir alayım dersen ben olsam nx710 alırdım çünkü tv alıyorum ve benim için önemli olan görüntü.3d filan işim olmaz.Harddiskten film izleyeceksem de mediaplayer alırım vs..tv ye para verip ona mediaplayer veya 3d özelliği kazandırabilirsin,ama para verip görüntüyü düzeltemezsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: zarovich

quote:

dostum bence sony alsan pişman olursun,harddiskten doğru düzgün film izleyemezsin+3d si rezalet..

gelgelelim sırf tv olarak sony daha iyidir,fikir alayım dersen ben olsam nx710 alırdım çünkü tv alıyorum ve benim için önemli olan görüntü.3d filan işim olmaz.Harddiskten film izleyeceksem de mediaplayer alırım vs..tv ye para verip ona mediaplayer veya 3d özelliği kazandırabilirsin,ama para verip görüntüyü düzeltemezsin..

Alıntıları Göster
    dediğim gibi ağırlıklı olarak tv ve harici harddiskten film izleyecem..
    Film izlemek bir tutku..
    görüntü kalitesi önemli tabiki..
    3d gözlük transmitter ve ses sistemini almadan 2400e sony buldum... 3d kötü olduğu için gözlre falan boşuna para vermemeyide düşünüyorum..

İçimden bir ses LG diyor ama ...

• quote:

dediğim gibi ağırlıklı olarak tv ve harici harddiskten film izleyecem..
    Film izlemek bir tutku..
    görüntü kalitesi önemli tabiki..
    3d gözlük transmitter ve ses sistemini almadan 2400e sony buldum... 3d kötü olduğu için gözlre falan boşuna para vermemeyide düşünüyorum..

İçimden bir ses LG diyor ama ...

Alıntıları Göster
    İşte onu alıp 6 ay ya da 1 sene sonra TV değiştirme ihtimalini göze alıyorsan Sony alabilirsin. Ben alayım da birkaç sene her ihtiyacımı mükemmel olmasa da yüksek seviyede karşılasın derse LW daha doğru seçim. Fiyat / performans olarak en iyi 3D TV şu an piyasada.

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

İşte onu alıp 6 ay ya da 1 sene sonra TV değiştirme ihtimalini göze alıyorsan Sony alabilirsin. Ben alayım da birkaç sene her ihtiyacımı mükemmel olmasa da yüksek seviyede karşılasın derse LW daha doğru seçim. Fiyat / performans olarak en iyi 3D TV şu an piyasada.

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun.. Ben zaten Lg almaya niyetliydim..
    Sony hem 46" hemde fiyat lg ye yakın olduğu için tereddüt ettim..

Daha fazla kafamı karıştırmadan lg alsam iyi olacak...
    2400 fiyat aldığım yer 2570e çıkarmış.. Bir kaç gün kampanya bekliyeyim..

tavsiyeler içn tşkler..

• quote:

Orijinalden alıntı: efpa

Allah allah, bu enteresanmış. Arkadaşınız updateleri yapmış mı ya da doğru ayarları uyarlamış mı? Hani ana konuya baktığınızda bu konudan dert yanan kullanıcı yok neredeyse. Ben arkadaşınız mağdur kalmasın diye bu tavsiyeyi veriyorum. Ana konunun ilk mesajına konulmuş ayarlara bakın bence. Ekran titremesi, input lag falan sorunları çok eskide kaldı çünkü.
  • quote:

tavsiyeler içn tşkler..

Kampanya haberleri haftasonuna doğru düşüyor aslında çoğunlukla. Şimdi önümüz bayram, bayram için süper bir kampanya bekliyorum ben teknomarketlerden.

Görüntü kalitesi ve fiyat-performans bağlamında techraven'a aynen katılıyorum. 3D özelliğinin yanında full hd led tv lg'nin LW serisi yani Sony hakikaten 2D yayınlarda tartışmasız iyidir ama 3D özelliği SG teknolojisinde kalmış bir TV'ye 2011 serileri dururken para saymak çok akıl karı değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

quote:

tavsiyeler içn tşkler..

Kampanya haberleri haftasonuna doğru düşüyor aslında çoğunlukla. Şimdi önümüz bayram, bayram için süper bir kampanya bekliyorum ben teknomarketlerden.

Görüntü kalitesi ve fiyat-performans bağlamında techraven'a aynen katılıyorum. 3D özelliğinin yanında full hd led tv lg'nin LW serisi yani Sony hakikaten 2D yayınlarda tartışmasız iyidir ama 3D özelliği SG teknolojisinde kalmış bir TV'ye 2011 serileri dururken para saymak çok akıl karı değil bence.

Alıntıları Göster
    doğru söylüyorsn.. Albenisi de kafamı karıştıran unsurlar arasındaydı.. Ama albenide biryere kadar..

Lg'yi siz kaça aldınız ?
    Birde bunu alınca dreambox tarzı bir uydu alıcıda almam lazım..
    Kullanıyor musunuz ?

• quote:

doğru söylüyorsn.. Albenisi de kafamı karıştıran unsurlar arasındaydı.. Ama albenide biryere kadar..

Lg'yi siz kaça aldınız ?
    Birde bunu alınca dreambox tarzı bir uydu alıcıda almam lazım..
    Kullanıyor musunuz ?

Alıntıları Göster
    Ben alalı çoook oldu, fiyatını söylemeyeyim çünkü acele ettim şimdi kampanyalı fiyatlarda 2 üst modelini alabileceğim fiyata aldım diyeyim

Ben PC üzerinden kullanıyorum bu TV'yi. Çok fazla TV yayını izleyen bir insan değilim. Maksimum tivibu kanallarına bakıyorum. PC ile kullandığım için de başka bir şeye ihtiyacım olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Ben alalı çoook oldu, fiyatını söylemeyeyim çünkü acele ettim şimdi kampanyalı fiyatlarda 2 üst modelini alabileceğim fiyata aldım diyeyim

Ben PC üzerinden kullanıyorum bu TV'yi. Çok fazla TV yayını izleyen bir insan değilim. Maksimum tivibu kanallarına bakıyorum. PC ile kullandığım için de başka bir şeye ihtiyacım olmuyor.

Alıntıları Göster
    normal bir filmi 3d çevirmedeki başarı nasıl ?
    Tatmin edici seviyede mi ?

• quote:

normal bir filmi 3d çevirmedeki başarı nasıl ?
    Tatmin edici seviyede mi ?

Alıntıları Göster
    3D ye çeviri fonksiyonu görüntüye derinlik katar. Özel olarak 3D çekilmiş bir film gibi elbet olmaz ama istediğin her yayını SD olsun, oyun, film olsun, bilgisayarını bağla masaüstünü izle istersen 3D yapabilirsin. SG gözlüklü TV lerde de var bu fonksiyon ve tamamen aynı işe yarıyor ama o gözlükler gözleri yorduğu için kullanamazsın uzun süreli. Ama FPR gözlüklerde hiçbir sorun yok. 3D si olmayan bir filmi tak izle mesela, gayet güzel bir deneyim. Yine oyunlarda özellikle gayet başarılı bana kalırsa, derinliği gerçekten hissediyorsun.

Bu şekilde olunca aktif 3D teknolojili TV lerde gereksiz bir özellik olurken, pasif 3D TV lerde gayet yararlı bir özellik oluyor lafın kısası.

• Cok oluyorum AMA sormaya devam :)

divx avi mkv mov flv bu formatlari sorunsuz oynatiyor mu ?

Ses seviyesi tatmin edici mi ?
  • quote:

Cok oluyorum AMA sormaya devam :)

divx avi mkv mov flv bu formatlari sorunsuz oynatiyor mu ?

Ses seviyesi tatmin edici mi ?
    LW5500 onların tümünü oynatıyor evet. Ses seviyesi standart TV hoparlörü işte, 2x10W.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.