Şimdi Ara

lg 42 sl 8000 vs 42 lg lh5000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
10.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yarın teknosadan lg nin 42lh5000 modelini alıcaktım ama şimdi bakarken teknosanın sıtesıne lg nın 42SL8000 modelını gordum aralarında 100 tl gıbı bır fıyat farkı var,gördüğüm kadarıyla pek anlamam bu ıslerden ama kontrast oranı dısında pek bır farkı yok gıbı,bu ıkı urunle alakalı bılgısı olanların yorumları yarınkı alısverısımı etkıleyecektır,şimdiden tesekkurler

42 lh 5000

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011054&CS_Category=_SBA_853_1662_824_3851&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853

42 sh 8000

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110011280&CS_Category=_SBA_853_1662_824_3851&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853

• 42sl8000 daha yeni seri üstelik kasa olarak çok şık.
  • bende bu 2 tv arasında kalmış durumdayım... dünkü araştırmalarım sonucunda edindiğim fark 8000 modeli çerçevesiz ve daha sade bir kasa kullanmış... en önemli farkı ise contrast oranı dışında; 8000 modelinde bluetoth özelliği mevcut... yalnız bunda dikkat edilmesi gereken teknosadaki görevli bluetothla sadece mp3 dinlenebildiğini söylemesine rağmen, lg nin kendi mağazasında görevli kendi telefonundan resim atıp ekranda gösterdi...

sonuç itibariyle ikiside güzel tv...
  • SL 8000'de diğer LCD lerden farklı olarak, panel üzerinde koruyucu bir yüzey daha var. Yani Plazmalardaki gibi. diğer model Lcd lerde ekran tamamen dış etkilere açıkken gördüğüm kadarılay 8000 serisinde ekran koruma altında ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: suzkuc

SL 8000'de diğer LCD lerden farklı olarak, panel üzerinde koruyucu bir yüzey daha var. Yani Plazmalardaki gibi. diğer model Lcd lerde ekran tamamen dış etkilere açıkken gördüğüm kadarılay 8000 serisinde ekran koruma altında ...

LG ve Philips LCD lerin nerdeyse tamamında o dediğiniz koruyucu yüzey bulunmakta. Hatta satıcı genç bu tvleri anlatırken diziyle LG bir tv'ye vurmuştu bakın koruması var diyerekten. Mesela aynı tabaka Sony ve Samsunglarda yok diyerek LG leri övüyordu. Zaten bir Tv store'a girince eğer satıcı LG satmak istiyorsa ilk öne çıkardığı özellik bu oluyor. Ancak satıcı Samsung ya da Sony satmak istiyorsa genelde özellik olarak görüntü öne çıkarılırken, LG lerde bu özelliğin öne çıkarılması neticesinde açıkçası bu TV'den soğumuştum. Övülecek özelliği bu ise vay haline diyerek.

• şimdi bide söle bir olay oldu,teknosa lg 47 lh 4000 modelını 42 lh 5000 ıle aynı fıyata cekmıs,malum bırı 200 hz dıgerı 100 hz, ama boyut olarak 47 daha buyuk ve daha guzel gozukuyor,bıde tepkıme suresı bırınde 2ms dıgerınde 3ms dıyor,sızce daha buyuk olması acısından 47 olanı alınabılırmı,100 hz ıle 200 hz arasında playstatıonda ve blu ray fılmlerde ve dıgıturkde cok buyuk bır fark olurum,3 saat sonra alıcam ama cok kotu arada akldım
  • 42sl8000 bende dusunuyorum farklar soyle sanırım

yeni bir panel kullanılmıs
    1ms tepki suresine dusmus
    uzerındekı işlemci 42lh7000 göre cok daha yeni bir işlemciymiş
    42lh7000 gore daha ınce tasarım.
    170w elektrık tuketımı varmıs.
    200hz mış..

bunlar farklılıklarıymıs. bende IB den almayı planlıyorum orda 42sl8500 modelı varmıs..
  • quote:

Orijinalden alıntı: musakilic

42sl8000 bende dusunuyorum farklar soyle sanırım

200hz mış..

bunlar farklılıklarıymıs. bende IB den almayı planlıyorum orda 42sl8500 modelı varmıs..

tepkime süresi 1ms değil 2.2ms
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontrgerilla

şimdi bide söle bir olay oldu,teknosa lg 47 lh 4000 modelını 42 lh 5000 ıle aynı fıyata cekmıs,malum bırı 200 hz dıgerı 100 hz, ama boyut olarak 47 daha buyuk ve daha guzel gozukuyor,bıde tepkıme suresı bırınde 2ms dıgerınde 3ms dıyor,sızce daha buyuk olması acısından 47 olanı alınabılırmı,100 hz ıle 200 hz arasında playstatıonda ve blu ray fılmlerde ve dıgıturkde cok buyuk bır fark olurum,3 saat sonra alıcam ama cok kotu arada akldım

47" izlemesi tabiki daha zevkli ancak izleme mesafeniz 5-6 metreden daha kısa ise bu hem izleme zevkinizi hemde gözlerinizi ciddi anlamda bozacaktır. bunu gözönünde bulundurunuz..
  • izleme mesafem 4 - 4.5 metre minumum, ıste bı 100 hz ıle 200 hz olayı aklımı karıstırıyordu ama buyuk olanı almak bızım salona daha uygun olur dıye onda karar verdım
  • karar verdiyseniz sorun yok, ancak dün evden çıkarken bende 47" düşünüyordum...ancak satıcı arkadaşlar sağolsun beni 42" e yönelttiler bende şimdi 42leri takipteyim benim seçimim büyük ihtimal 42sl8000 olacak...
  • ozellıkle sordum bana ustune basa basa 1ms dediler.

quote:

Orijinalden alıntı: enjoy_76

quote:

200hz mış..

• peki sl8000-sl8500 arasında ne gibi farklar var ib de 8500 mevcut sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemduy

peki sl8000-sl8500 arasında ne gibi farklar var ib de 8500 mevcut sadece

fark sadece kasasında, birinin üst çerçeve kısmına (zaten incecik) eğim vermişler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

ozellıkle sordum bana ustune basa basa 1ms dediler.

quote:

Orijinalden alıntı: enjoy_76

quote:

200hz mış..

hb dan alıntıdır...

Satın aldığınız ürünlerin üretim hatalarına karşı tüm yetkili servisler tarafından garantili olması için mutlaka distribütör ürünleri olması gerektiğini biliyor musunuz?

Paralel ithalat ürünlerini tercih ettiğiniz takdirde gerektiğinde markaların yetkili teknik servislerinin garantilerinden faydalanamaz, sadece ithalatçı firmanın servis olanaklarından faydalanabilirsiniz Resmi distribütörlerce ithal edilmemiş ürünler Türkiye için üretilmediği ve gerekli altyapı testleri yapılmadığı için bazı fonksiyonlar desteklenmeyebilir.
    Bu nedenle fiyat mukayesesi yaparken GARANTİ kapsamında alacağınız hizmetleri mutlaka araştırınız!
    Mağazamızda, sadece üretici firmalar ve/veya onların yetkili distribütörler tarafından ithal edilmekte olan ürünleri satılmaktadır. Ürünler yetkili teknik servisleri tarafından garanti altındadır.
    GÖRÜNTÜ
    Ekran Boyutu 42"
    Çözünürlük 1920 x 1080
    Parlaklık (cd/m2) 500
    Dinamik Kontrast Oranı 150,000:1
    İzleme Açısı 178/178
    Renk Derinliği (R.G.B) 10bit
    Tepkime Süresi (G - G) 2.2 ms
    Trumotion (100HZ) 200HZ
    SES
    Ses Çıkış Gücü 10W+10W
    Dolby Dijital Dekoder Var
    Net Konuşma Var
    Ses Modu Standard/Music/Cinema/Sport/Game
    Surround Sistemi SRS Trussurond
    ÖZEL FONKSİYONLAR
    XD Engine (Motor) Var
    Akıllı Sensör Var
    ARAYÜZ
    HDMI / HDCP Girişi Var
    1080p Kaynak Girişi HDMI 60p/50p/30p/24p
    RF Girişi Var
    Skart Girişi Var
    Component girişi (Y,Pb,Pr) + Ses Var
    RGB Girişi (D-sub 15pim) - PC Var
    PC Ses Girişi Var

• teknik özelliklerini falan bir kenara bırakarak söylüyorum SL8000 in görüntüsünü çok beğendim.
  • sl8000 cidden cok iyi su anda IB den 2360tl ye alınabiliyor sanırım.
  • ciddi şekilde 47sl8500 modeliyle ilgilenmeye başladım. lg markasına hep soğuk baktığım için(bi nedeni yok bende bilmiorm :D ) samsung 46b51, philips 47pfl8404 ve sony 46w5500 arasında gidip geliodum. bu ürünün özelliklerini okuyunca ve ib de ürünü görünce gönlüm ve aklım bu ürüne kaydı. şu sıralar ise para denkleştirme sırasındayım. 1 tb wd elite harici harddisk aldım ve için 1080p filmlerle doldurmaya başladım fakat bazı sorularım war:
    öncelikle izleme mesafesi, salonda 3-5 metre arasında değişen yerlerden izlenicek sizce 47 inç çok mu büyük ve abartı kaçar?
    özellikleri bakmından orta sınıfın en iyi lcdsi olmaya aday bir ürün dlna ve net tv uygulamaları yok bir tek galiba, acaba tv nin sd performansı nasıl kullanan arkadaşlar yorumlayabilir mi?
    usb den film izleme özelliği kullanışlı çalışıyor mu mkv izlerken problemle karşılaştınız mı?
    bir diğer sorum bu panelle alakası yok ama 1080p filmleri dts olarak sesini almamız nasıl mümkün olabilir çözümü nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemduy

ciddi şekilde 47sl8500 modeliyle ilgilenmeye başladım. lg markasına hep soğuk baktığım için(bi nedeni yok bende bilmiorm :D ) samsung 46b51, philips 47pfl8404 ve sony 46w5500 arasında gidip geliodum. bu ürünün özelliklerini okuyunca ve ib de ürünü görünce gönlüm ve aklım bu ürüne kaydı. şu sıralar ise para denkleştirme sırasındayım. 1 tb wd elite harici harddisk aldım ve için 1080p filmlerle doldurmaya başladım fakat bazı sorularım war:
    öncelikle izleme mesafesi, salonda 3-5 metre arasında değişen yerlerden izlenicek sizce 47 inç çok mu büyük ve abartı kaçar?
    özellikleri bakmından orta sınıfın en iyi lcdsi olmaya aday bir ürün dlna ve net tv uygulamaları yok bir tek galiba, acaba tv nin sd performansı nasıl kullanan arkadaşlar yorumlayabilir mi?
    usb den film izleme özelliği kullanışlı çalışıyor mu mkv izlerken problemle karşılaştınız mı?
    bir diğer sorum bu panelle alakası yok ama 1080p filmleri dts olarak sesini almamız nasıl mümkün olabilir çözümü nedir?

izleme mesafesi için lg bayii 5metreden yakın, teknosa görevlisi 6 metreden yakın izlemek sıkıntı olur dedi 47" için... 3,5 hdd takmışlar oradan basket maçı izlettirdiler görüntü mükemmeldi..

• Biz bu çerçevesiz lg den arkadaşıma aldık incelememiz sırasında diğer ldc lere göre en büyük farkı diğer lcd ler görüntüdeki siyah bölgeleri gösteremezken yeni kasa lg ler karanlık bölgeleri ayni crt tv ler gibi oldukça başarılı gösteriyordu....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.