Şimdi Ara

LG 42LE5500 ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
551
Cevap
3
Favori
70.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NIQO

"Ürün beş para etmez" çok saçma bir eleştiri olmuş, neden mi ? Ürünün wireless özelliğinin %100 performansla çalışmamasını ürünün üstün görüntü performansına katıp "ürün beş para etmez" diyemezsiniz. Ayrıca çoğu filmi açmadı yada restart atıp duruyor diyede millete negatif elektrik saçmayınız. 1TB'lık mybook hddmi tvye bağladım, içerisindeki 100 den fazla 720P filmimin hepsini denedim ve hiçbirinde restart atma problemi olmadı. TV'nin DTS çözücüsü olmadığı için DTS içerikli filmleri sessiz oynatıyor ve buda bi sorun değil, zaten tv yi multimedia oynatıcı amacını yerine getirsin diye almadım ki o amaçlada alınmamalı diye düşünüyorum. E bu durumda DTS'te sorun olmaktan çıkıyor.

100Hz + 5.000.000:1 + full hd + 107 ekran + led tv ( wifi yi ve birçok ekstra özelliği saymıyorum ) = 2.079 TL Bu tv alınır (:

Ben yukarda TV için işe yaramaz demedim LG nin USB wirelesss adaptörü için dedim

TV yi o kadar araştırmalar sonunda beğenerek aldım yani TV ye çamur attığım falan yok

USB HDD film oynatırken başına gelenleri yazdım belki diğer arkadaşların başınada gelmiş olabilir diye bu TV yi kötüleme değildir ki her elektronik üründe sorun çıkabilir bu genele vurmak doğru olmaz.
    VE yazılımı güncellememe rağmen aynı HDD takar takmaz reset atmaya devem ediyor büyük ihtimal benim HDD sorun oluştu film izlerken

• Tv nin kutusunda iki adet kablo çıktı...3 renkli giriş bir çıkışlı kablolar...birisinin sarı+kırmızı+beyaz girişi var diğerinin de yeşil kırmızı ve bi renk daha vardı...bu kabloları ne için kullanacağız bi bilgisi olan var mı arkadaşlar...ben uydu alıcı ile tv yi iki tarafıda sarı-kırmızı-beyaz kablo ile bağladım...bunları alternatif olarak nasıl kullanabiliriz acaba?
  • Valla Emre bende sadece SD uydu alıcısı var ilerde ses sistemi almak istiyorum.

Ama o kablolar ne için tam bilmiyorum fakat ses ve görüntü iletimi için olduğu kesin
  • quote:

"Ürün beş para etmez" çok saçma bir eleştiri olmuş, neden mi ? Ürünün wireless özelliğinin %100 performansla çalışmamasını ürünün üstün görüntü performansına katıp "ürün beş para etmez" diyemezsiniz. Ayrıca çoğu filmi açmadı yada restart atıp duruyor diyede millete negatif elektrik saçmayınız. 1TB'lık mybook hddmi tvye bağladım, içerisindeki 100 den fazla 720P filmimin hepsini denedim ve hiçbirinde restart atma problemi olmadı. TV'nin DTS çözücüsü olmadığı için DTS içerikli filmleri sessiz oynatıyor ve buda bi sorun değil, zaten tv yi multimedia oynatıcı amacını yerine getirsin diye almadım ki o amaçlada alınmamalı diye düşünüyorum. E bu durumda DTS'te sorun olmaktan çıkıyor.

100Hz + 5.000.000:1 + full hd + 107 ekran + led tv ( wifi yi ve birçok ekstra özelliği saymıyorum ) = 2.079 TL Bu tv alınır (:

Siz sanıyorum yazılanları tam okumadınız.

Biz ürün beş para etmez derken LG USB Wireless adaptörden bahsediyoruz. Yoksa TV oldukça iyi. TV'nin USB stick ile kablosuz bağlantı kullanımı felaket çünkü neti kullanamıyorsunuz. Yani %100 performans değil wireless performansı %000 :)

Eleştirmeden önce "yazılanları okuma" kuralına uyarsanız memnun oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: byi

quote:

Orijinalden alıntı: pidgin

Ürün beş para etmez.

Eksileri;

- Kablosuz bağlantıyı sadece sunucu bilgisayardaki dosyalarınıza erişmek için kullanabiliyorsunuz. Normal İnternet bağlantısını kullanamıyorsunuz ve Menü'deki Youtube v.b. özellikler bu nedenle çalışmıyor.

- Bağlandığınız kablosuz ağ şifresiz olmalı. WPA, WPA2 veya WEP bağlantı türlerini kısaca şifreleme sistemlerini tanımıyor.

- Çekim gücü çok zayıf. Modem ancak yan odadaysa işe yarıyor. Arada oda varsa veya arka odadaysa çekmiyor.

- Bilgisayardaki dosyaları okurken takılmalar oluyor.

- Bağlantı kararlı değil, 5-10 dakika sonra kopabiliyor.

Artıları;

+ Modeminiz yakınsa, İnternet üzerinden Video v.s. izlemeyecekseniz, sadece bilgisayarımdaki küçük boyutlu dosyalara ulaşayım diyorsanız alınabilir. Tabi bunun için USB Flash disk daha mantıklı.

Kısacası kandırıldık, LG bizi kandırdı. En iyisi access point alıp ethernet üzerinden TV'ye bağlamak ve bu şekilde kablosuz ağlara bağlanmak.

quote:

Orijinalden alıntı:Winter Snake
    Yorum için teşekkürler bu arada bende kendi deneyimi anlatıyım. TV yi ethernet kablosu ile kablosuz modeme bağladım hiçbir sorun yok internet kusursuz şekilde çalışıyor. Aynı şekilde tv yi modeme bağladıktan sonra Bilgisayarıma nero media home yükledim ve sunucu özelliğini çalıştırdım. Sonuç çok tutarsız bir bağlantı, sürekli kopmalar oluyor normalde usb de takıp seyrettiğiniz filmler neden anlamadım yarısından çoğu çalışmadı üstelik boyutları 500 mb civarıydı, bazılarında kilitlenip tv reset attı, bazılarınıda açtı ne olduğunu bende anlamadım. Resimlerde ve müziklerde sorun yoktu fakat film olayında ciddi bir tutarsızlık var.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
    Pidgin >> Hiç bir işe yaramaz o zmn bu alet :S

Winter Snake >> TV yi Adsl Modeme kabloylamı(ethernet kablosu ) bağladın?
    Eğer kabloylada bağladıysan ve bu şekilde sorun yaratıyorsa çok kötü bir şey bu, bende ne güzel USB HDD taşımaktan kurtulacam diyordum.

Birde AirTies 2410 ile Nero Media Home kurup TV den Film izleyen varmı arkadaşlar?
    Takılma kopma oluyormu film izlerken?

Evet tv'yi modeme ethernet kablosu ile bağladım. Dediğim gibi zaten nete girişite bir sorunla karşılaşmadım. Sorun kablosuz bağlantıda.

• quote:

Eleştri yapmadan önce azıcık yorumları okursanız. Gereksiz ve boşa konuşmamış olursunuz. Zaten kimsenin TV'nin kalitesinden şüphesi yok.

• Evet yazılan yazıları tekrar okudum ve denildiği gibi yanlış anlamışım, wifi adaptörüne yapılan negatif eleştirileri tvye mal etmişim, yanlış anlayıp wifiyi eleştiren arkadaşlardan özür dilerim, iyi forumlar.
  • arkadaşlar bu tv den bende almak istiyorum ama kutup ta sordum lg tr garantili 2378 tl fiyat verdiler. burda tv 2074 tl ye alanlar var..velhasıl kelam i.b dışında uygun fiyata rastlarsanız ve burda paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1044ykp

arkadaşlar bu tv den bende almak istiyorum ama kutup ta sordum lg tr garantili 2378 tl fiyat verdiler. burda tv 2074 tl ye alanlar var..velhasıl kelam i.b dışında uygun fiyata rastlarsanız ve burda paylaşırsanız sevinirim.

LG 42LE5500 kampanyalarını alt başlıktan takip edebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_44836691/mpage_1/f_/key_//tm.htm

Vatan'da şu anda 2079 TL ancak ellerinde kalmamış olabilir. Eğer alacaksanız bulunduğunuz şehirdeki bütün Vatan bilgisayar mağazalarına telefon açıp sorun.

• arkadaşlar... belki daha önce çok sorulup tartışılmıştır ancak almadan önce aklımda son kalan bir şey var....
    ben led veya lvd samsung c650 veya bu ürünü almaktaki amacım usb den netten indirdiğim divx ve mkv leri keyifle seyretmek.
    geçenlerde teknosada bu ürünü denedim 500 gb hardisk ten her formatı canavar gibi açtı. divx altyazı desteği karakter büyüklüğü ve konumu da iyiydi.

yalnız forumlarda lg de dts ses desteği yok diyorlar. dys li filmlerde ses vermez v.s. diyorlar......
    bilgisi olan varmı?
    Nedir bu dts işi?
    önemli midir?
  • @pulashibee

DTS bir ses formatı. Ben divx, avi. mkv, mpeg4, hku, blueray ve daha ne kadar format varsa USB'den izledim ses gelmemezlik yapmadı. Ama TV ilk geldiğinde mkv formatını açmıyordu, TV'yi İnternet'e bağladım ve yazılımını güncelledim. Yazılım güncellemesinden sonra açmadığı format kalmadı.

DTS bir codec'lik iş. LG yazılım güncellemesi ile bu özelliği verecektir veya çoktan vermiş bile olabilir.

Ayrıca forumda DTS ses formatına sahip filmlerin çok kısa sürede başka formata nasıl çevrilebileceği anlatılmış. Bu dts çok sorun olmasa gerek.

TV'yi alın inanın pişman olmayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulashibee

yalnız forumlarda lg de dts ses desteği yok diyorlar. dys li filmlerde ses vermez v.s. diyorlar......
    bilgisi olan varmı?
    Nedir bu dts işi?
    önemli midir?

Elimde 1.5 TB kapasitesinde HD film var...Hepsini de tvmde denedim...açmadığı bir kaç film oldu onun dışında ses kodeği DTS ve AAC olanlar dışında hepsini açtı...LG nin hiçbir modelinde DTS li filmler TV nin USB si üzerinden bağlandığında sesi alınamıyor. Nedeni ise LG nin DTS pass through anlaşması yapmamasından diye bi yazı okumuştum...Samsungun anlaşması olduğu için samsung modellerinin birçoğu DTS yi destekliyor...LG de ise bu tür ses kodekli filmleri açtığınızda "Desteklenmeyen Ses" diye bi uyarı yazısı çıkıyor ekranda fakat görüntüyü alabiliyorsunuz...Eğer ses sistemi kullanmıyorsanız ve ilerde de düşünmüyorsanız zaten tv hoparlörleri sesi stereo olarak verdiği için DTS olmuş AC3 (Dolby Digital) olmuş yada başka bi kodekli olmuş hiç önemli değil...Film indirirken yada edinirken sadece DTS ve AAC kodeklileri edinmezseniz sorun olmaz. Ama benim gibi ses sistemi kullanıyorsanız DTS nin farkını işte o zaman dikkate almanız gerekebilir...Ben ses sistemi kullandığımdan filmlerin DTS sesli olması büyük bir avantaj benim için...Bunun haricinde Dolby Digital sesli filmleri açtığından ses sisteminde çok güzel şekilde alabiliyorum...

Kısacası Tv mükemmel...DTS sorunu ise TVnin bu kadar artısının yanında dezavantaj olarak görülemez...Yani en azından ben öyle görmüyorum...Siz Tv hoparlörlerini kullanacaksanız filmin ses kodeğinin hiç bir önemi kalmıyor....he ilerde ses sistemi alırım diyorsanız DTS li filmleri izlemek için bi tane de HD medya player alırsınız böylelikle Tvnin işlemciside yorulmamış olur...Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebagiran -- 28 Aralık 2010; 15:33:59 >

• urun 10 numara
    kapanma sorunuda servıs gelınce duzeltılecek bır sorun.
    yalnız uydudan ızlerken ( adi bir uydu cıhazı) ekranda bellı sure sonra tıtreme oluyor. uydudan pal ayarını degıstırınce sorun duzelıyor.
  • bu tv de kullandığınız harddiskler ne marka kaç gb .harddisk alacamda taşınabilir tv de sorunsuz olsun istiyorum boşuna almayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baran6302

bu tv de kullandığınız harddiskler ne marka kaç gb .harddisk alacamda taşınabilir tv de sorunsuz olsun istiyorum boşuna almayalım.

Samsung 1 TB kullanıyorum sorun yaşatmıyor.
  • Smartdisk yani Samsung 320 GB ve Western Digital MyBook Essential 1TB kullanıyorum ikiside Tvye aynı anda bağlı hiçbir sıkıntı yok ;)
  • yazılım güncelleme oluyormu bu konu hakkında bilgisi olan varmı
  • Tv yi ethernet ile nete bağladığında otomatik tanıyor ve hemen güncel yazılım varmı yokmu kontrol ediyor ve sana soruyor yazılım güncellensinmi diye
  • varmı güncelledinmi dostum sen
  • Var dostum yazdım ya yukarda,

Bu konu hakkında yazılanları okusaydın görürün ;)
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.