Şimdi Ara

LG 42LE5500 ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
3
Favori
70.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Ben LG 42le5500 TV yi alalı 2 hafta oldu. Tv yi kurdum ve görüntüleri gayet güzel. Sonra tvyi ethernet kablosuyla modeme bağladım ve neronun media home yazılımını pc ye yükledim. İlk başlarda nero media home ile paylaştığım filmleri,resimleri v müzikleri sorunsuz tvden izleyebildim. Ancak şöle birşey vardı. Tv den flv uzantılı dosyaları hiç göremiyordum.Hatta bazı klasördeki avi uzantılı dizileri bile görmüyordu nero.Nero biraz problemliydi anlaşılan. Usb bellek ile takınca da gene flv dosyaları gözükmüyordu. Sonra nero media home programı kafayı yemeye başladı. Yeni eklediğim dosyarı bir türlü tvden göremiyordum. Sonra sil, yükle,tekrar tara yaptım olmadı.En sonunda artık tv nero home ile paylaştığım hiçbir dosyayı görmemeye başladı. Bende başka media server programları aramaya başladım ve TVersity diye bir program buldum ve yükledim. Ücretsiz sürümüde var bunun. Programı biraz kurcaladım ve dosyalarımı bu programla paylaştım. Dosyaları paylaşıma açarken nero media home a göre inanılmaz hızlı paylaşıyor ve indexlemesi daha başarılı gibi geldi bana. Neyse dosyaları paylaştıktan sonra tv ile TVersity servera bağlandım. Birde ne görim? Dosyalardaki tüm dosya formatları listelenmişti. Flv uzantılı dosyalarda vardı ve bir baktım hepsini sorunsuz açmaya başladı tv. Birde yeni indirdiğim video clip vardı ve sesi dts idi. Hepinizin bildiği gibi bu tvde dts ses desteği yok ama nasıl olduysa tv sesi dts olan bu videoyuda açtı ve sesde geldi.Gerçekten inanamadım nasıl oldu bu iş. Bu serverın bir dez avantajı bazı full hd dosyaları oynatamıyor nedense server kapanıyor ve tekrar geri açmak zorunda kalıyorsunuz. Birde flv dosyalarını ve bazı hd videoları açarken sanki onlar mpeg miş gibi okuyor ve sol tarafta görünen çözünürlük bilgilerini yanlış gösteriyor , bu videoları seyrederken playerda bir kademe hızlı ileri sarma yapılıyor fakat yukardaki atlayarak ileri sarma yapamıyorsunuz. Sonuçta sorunsuz takılmadan videoları izleyebiliyorsunuz.
    Sizlerinde bu programı denemenizi tavsiye ederim ve deneyen arkadaşların izlenimlerini bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafak86

Merhaba Arkadaşlar. Ben LG 42le5500 TV yi alalı 2 hafta oldu. Tv yi kurdum ve görüntüleri gayet güzel. Sonra tvyi ethernet kablosuyla modeme bağladım ve neronun media home yazılımını pc ye yükledim. İlk başlarda nero media home ile paylaştığım filmleri,resimleri v müzikleri sorunsuz tvden izleyebildim. Ancak şöle birşey vardı. Tv den flv uzantılı dosyaları hiç göremiyordum.Hatta bazı klasördeki avi uzantılı dizileri bile görmüyordu nero.Nero biraz problemliydi anlaşılan. Usb bellek ile takınca da gene flv dosyaları gözükmüyordu. Sonra nero media home programı kafayı yemeye başladı. Yeni eklediğim dosyarı bir türlü tvden göremiyordum. Sonra sil, yükle,tekrar tara yaptım olmadı.En sonunda artık tv nero home ile paylaştığım hiçbir dosyayı görmemeye başladı. Bende başka media server programları aramaya başladım ve TVersity diye bir program buldum ve yükledim. Ücretsiz sürümüde var bunun. Programı biraz kurcaladım ve dosyalarımı bu programla paylaştım. Dosyaları paylaşıma açarken nero media home a göre inanılmaz hızlı paylaşıyor ve indexlemesi daha başarılı gibi geldi bana. Neyse dosyaları paylaştıktan sonra tv ile TVersity servera bağlandım. Birde ne görim? Dosyalardaki tüm dosya formatları listelenmişti. Flv uzantılı dosyalarda vardı ve bir baktım hepsini sorunsuz açmaya başladı tv. Birde yeni indirdiğim video clip vardı ve sesi dts idi. Hepinizin bildiği gibi bu tvde dts ses desteği yok ama nasıl olduysa tv sesi dts olan bu videoyuda açtı ve sesde geldi.Gerçekten inanamadım nasıl oldu bu iş. Bu serverın bir dez avantajı bazı full hd dosyaları oynatamıyor nedense server kapanıyor ve tekrar geri açmak zorunda kalıyorsunuz. Birde flv dosyalarını ve bazı hd videoları açarken sanki onlar mpeg miş gibi okuyor ve sol tarafta görünen çözünürlük bilgilerini yanlış gösteriyor , bu videoları seyrederken playerda bir kademe hızlı ileri sarma yapılıyor fakat yukardaki atlayarak ileri sarma yapamıyorsunuz. Sonuçta sorunsuz takılmadan videoları izleyebiliyorsunuz.
    Sizlerinde bu programı denemenizi tavsiye ederim ve deneyen arkadaşların izlenimlerini bekliyorum.

Evet flv uzantısını bende denemiştim açmıyordu

Nero Media Home denemedim şimdiye kadar.

Eğer dediğiniz gibiyse TVersity çok iyi bir programmış bu DTS desteği çok iyi olmuş

Birde Bu TVersity programını kurduğunuz PC nin özelliklerini yazarmısınız,
    FULL HD filmlerinde donmalar ya PC yetersizdir yada Ağ yetersiz geliyordur diye düşünoyorum.

Benim TV şuan serviste deneme şansım yok malesef :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 11 Ocak 2011; 12:03:48 >

• Hayrola tv de problemmi çıktı neden serviste? :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: byi

quote:

Merhaba Arkadaşlar. Ben LG 42le5500 TV yi alalı 2 hafta oldu. Tv yi kurdum ve görüntüleri gayet güzel. Sonra tvyi ethernet kablosuyla modeme bağladım ve neronun media home yazılımını pc ye yükledim. İlk başlarda nero media home ile paylaştığım filmleri,resimleri v müzikleri sorunsuz tvden izleyebildim. Ancak şöle birşey vardı. Tv den flv uzantılı dosyaları hiç göremiyordum.Hatta bazı klasördeki avi uzantılı dizileri bile görmüyordu nero.Nero biraz problemliydi anlaşılan. Usb bellek ile takınca da gene flv dosyaları gözükmüyordu. Sonra nero media home programı kafayı yemeye başladı. Yeni eklediğim dosyarı bir türlü tvden göremiyordum. Sonra sil, yükle,tekrar tara yaptım olmadı.En sonunda artık tv nero home ile paylaştığım hiçbir dosyayı görmemeye başladı. Bende başka media server programları aramaya başladım ve TVersity diye bir program buldum ve yükledim. Ücretsiz sürümüde var bunun. Programı biraz kurcaladım ve dosyalarımı bu programla paylaştım. Dosyaları paylaşıma açarken nero media home a göre inanılmaz hızlı paylaşıyor ve indexlemesi daha başarılı gibi geldi bana. Neyse dosyaları paylaştıktan sonra tv ile TVersity servera bağlandım. Birde ne görim? Dosyalardaki tüm dosya formatları listelenmişti. Flv uzantılı dosyalarda vardı ve bir baktım hepsini sorunsuz açmaya başladı tv. Birde yeni indirdiğim video clip vardı ve sesi dts idi. Hepinizin bildiği gibi bu tvde dts ses desteği yok ama nasıl olduysa tv sesi dts olan bu videoyuda açtı ve sesde geldi.Gerçekten inanamadım nasıl oldu bu iş. Bu serverın bir dez avantajı bazı full hd dosyaları oynatamıyor nedense server kapanıyor ve tekrar geri açmak zorunda kalıyorsunuz. Birde flv dosyalarını ve bazı hd videoları açarken sanki onlar mpeg miş gibi okuyor ve sol tarafta görünen çözünürlük bilgilerini yanlış gösteriyor , bu videoları seyrederken playerda bir kademe hızlı ileri sarma yapılıyor fakat yukardaki atlayarak ileri sarma yapamıyorsunuz. Sonuçta sorunsuz takılmadan videoları izleyebiliyorsunuz.

Eğer dediğiniz gibiyse TVersity çok iyi bir programmış bu DTS desteği çok iyi olmuş

FULL HD filmlerinde donmalar ya PC yetersizdir yada Ağ yetersiz geliyordur diye düşünoyorum.

özel servise mi verdin. yetkili lg servisinemi.

• VAlla arkadaşlar H.O.Ş elektronik en 20 kez aradım bir kez meşgul düştü ondan sonra bi en az 5-6 kez daha aradım düştü

Şikayetimi söyledim ( TV yi izledikden 1-2 saat sonra 10 - 15 dk bir kendini resetliyor diye ) not aldı ordaki bayan, dedim ne zmn servis gelir 2 güne kadar gelir dediler bende

beklemeye başladım 2.gün beni servis ( HOŞ elek. ürünlerine bakan servis İST. Erenköy deymiş yerleri ) cepten aradı ordaki adam anlattım derdimi

o da dediki sorun orda halledemeyiz TV almamız gerekebilir dediler. BEnde tamam dedim akşam üstü geldiler baktılar ve Tv yi alıp gittiler

C.tesi günü aradım TV nin durumu nedir diye; 2 gündür izliyoruz bir sorun yok, kapanma olayı olmadı dediler, bana sordular çanakmı kullanıyorsun yoksa kalbo tv mi bende Uydu vardı onu söyledim. Onlar 2 gündür kablo TV ile denemişler

büyük ihtimal o zmn sorun scart girişlerinde olabilir birde öyle deneyeceklerdi.

/////

Şimdi aradım konuştum scartla denemişler herhangi bir kapanma açılma olmamış?

TV yi akşam üstü geri getirecekler.

Alla alla bende evde 2 tane receiverla denedim 2 sindede böyle yaptı. Uydu antendemi sorun var nedir

Akşam gelsin TV yi karşı dairede Kayınvalidem var ordaki TV alıp yerine LG takacam bakalım orda sorun çıkaracakmı?

• @byi geçmiş olsun.
  • Herkese selam öncelikle,

PC'ye bağlayıp kullanan arkadaşlar hangi yenileme hızında (refresh rate) ve hangi çözünürlükte kullandıklarını yazabilirler mi?

1920*1080 çözünürlük sabit olmak kaydıyla;

60 Hz 1080p kullandığımda ekran ortada küçülüyor (her köşeden 4-5 cm kadar) ve menüdeki çoğu resim ayarlama özelliği disable oluyor (TruMotion, Aspect Ratio, Dinamik Kontrast, vs).
    30 Hz 1080i 'ye düşürdüğümde ise full menü geri geliyor, tüm ayarlar yapılabiliyor. Yine kenarlarda boşluk oluyor ama Aspect Ratio menüsünden Zoom seçerek görüntüyü tüm monitöre yayıyorum.

Doğru ayarlar konusunda yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkürler...

Not: HDMI kablo kullanıyorum.
  • Sağolasın Pidgin

Sayit ustam laptop takmıştım tam ekran olmuştu ama hiç bir ayarına bakmadım malesef.
  • quote:

quote:

Öncelikle geçmiş olsun size. Nero media home kullanıyorken full hd filmlerde hiç bir sorun olmadan oynatıyordum zaten. Bilgisayar özellikleri full hd oynatacak kadar iyi. Intel q8400 2.6 ghz işlemci, gforce 9800gt ekran kartı, 2*2 GB ram vs... Ama nedense full hd video clipleri sorunsuz oynatıyor ama filmlerde çuvallıyor TVersity. Dün birde şunu farkettim daha önce nero media home kullanıyorken izlediğim diziyi TVersity ile izlediğimde sesi tanımadı birtürlü. Ne iştir anlamadım. Media server yazılımlarında DLNA iyice oturmamış galiba. En iyisi Nero media home ile TVersity yi beraber kullanmak.

• arkadaşlar bilgisayarı tv ye baglamayı tarif edebilirmisiniz.
    * pc deki ekran kablosunun takıldığı yere iki ucu da aynı olan kablodan alıp bir ucunu pc ye diğer ucunu tv nın arkasındakı sokete taksak yeterli oluyormu.
    * bağlandıktan sonra tv monitör gibi kullanılıyormu. yani internete v.s direk giriliyormu. nero cd sinden bahsetmişsiniz bunu ne için kuruyoruz.
    * 60 hz 1080 p demişsiniz. bunu nerden ayarlıyabılıyoruz. neyle alakalı.
    * uydudan sd yayın izlerken kumandadaki ok tusuna bastıgımızda tarih saat ve 50 hz yazıyor. bunu 100 hz yapabılıyormuyuz.
    yorumlar ıcın tesekkurler.
  • mustafak86 >> teşekkürler Ustam, Pc nin özellikleri yeterli ilginç

PC nin ekran kartı çıkışlardan birini TVye kablo ile bağla, ister HDMI ile ister VGA kablo ile bağla sana kalmış.

Bağladıktan sonra Kumandadan İnput tuşna bas ordan PC yi seç.

Eğer ekrana görüntü gelmezse PC den ekran kartının programından intel Nvidia veya Ati ( CCC) ayarlarından bunu yapabilirsin. Eğer Ati kullanıyorsan "Masaüstü ve Ekran ayarı" dan yapabilrsin
    Bağladıktan sonra TV yi evet monitör olarak kullanabilirsin çoğu kişi PlayStation bağlayıpta oynuyor büyük ekranda güzel oluyor diye. Ben hiç Playstation oynamadım niyetimde yok zaten :D
    Nero CD içindeki Nero Media Home programı ile Kalbosuz ağ ( kablosuz ağ için LG nin wireless adaptörü lazım ama pek sağlıklı değil kopmalar oluyor ağda) veya kablolu ağ ile iletişim kurum PC inde bulunan resim müzik film gibi dosyalarına erişip onları TV de oynatmaya yarıyor.Bu iletişime DLNA teknolijisi deniyor

60 Hz 1080P özellik galiba arkadaş PC yi TV bağlayınca oluyor ekran kartının ayarlarından.

Valla bende o ayarı bulamadım nasıl 100 HZ yapıldığını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 12 Ocak 2011; 13:06:38 >

• cevap için teşekkürler. son bir açıklama daha rica etsem.
    kablo ile direk bağlayıp kullanırken pc deki videoları açmak varken.
    nero cd sini kurup pc deki videolara erişmek neden. direk media player, VLC player de açamıyormuyuz. teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakandogan

cevap için teşekkürler. son bir açıklama daha rica etsem.
    nero cd sini kurup pc deki videolara erişmek neden. direk media player, VLC player de açamıyormuyuz. teşekkürler.

Nero CD ile her zaman PC yi TV ye bağlamak ile uğraşmayacaksınız.

Benim PC odada, TV salonda ben her zaman PC yi salonamı taşıyacam işte bundan kurtulmak için DLNA kullanılıyor
    Laptopla da uğraşmak bir noktadan sonra can sıkıyor sök tak sök tak. o sistemde bir kez kuracam bir daha karışmayacan ;)

Tabi bu birazda TV den hangi amaçla yararlanıldığına bağlı. eğer sürekli Tv izliyorsanız böyle birşeye gerek yok Flimleri flash belleğe atıp öyle de TV den izlersiniz,
    Yok ben Net ten flim indirip sürekli TV de izliyorum derseniz eğer bu Nero Media Home işe yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: hakandogan

cevap için teşekkürler. son bir açıklama daha rica etsem.

Hocam eğer pc kasasını monitör gibi tv ye bağlarsan tabiki nero media home gibi programı kullanmana gerek kalmaz, tvyi bilgisayarın monitörü gibi kullanırsın ve direk herşeyi tvden yaparsın. Nero programın amacı şu ki; dlna teknolojisini kullanarak senin bilgisayardaki film, resim ve müzik dosyalarını paylaşmak ve tvyi monitör olarak kullanmadan senin bilgisayarındaki bu paylaşılan dosyalara direk erişmek. Yani sen tv de bilgisayardaki filmleri izlerken yada müzikleri dinlerken başka biri bilgisayarını kullanarak başka işler yapabilir.

• arkadaşlar merhaba. uzun süredir büyük ekran tv almayı düşünüyordum. borçlar, taksitler bitti sonunda ve almaya fırsat buldum.
    Dün gece buradaki yorumları okudum ve bugün gidip aldım. ancak aklıma takılan bi soru var. Burada daha önce yazılan yorumlarda
    tv nin kullanım saatini öğrenmek için söylenen uygulamayı yaptım ancak sizlerin dediği saati göremedim.
    çünkü sizin tvyi b.sayara bağlayınca yazılım güncellemesi yapılıyor ve güncellemeden sonra
    kullanım saati görünmüyor dediğiniz hali çıkıyor bende. acaba daha önce kulanılmış ve b.sayara bağlanmış bir tv
    olabilir mi diye aklıma takıldı. sizce öyle bir ihtimal var mı? yoksa gelen tv lerin parti parti yazılımı da değişiyor olabilir mi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erigdoupos

arkadaşlar merhaba. uzun süredir büyük ekran tv almayı düşünüyordum. borçlar, taksitler bitti sonunda ve almaya fırsat buldum.
    Dün gece buradaki yorumları okudum ve bugün gidip aldım. ancak aklıma takılan bi soru var. Burada daha önce yazılan yorumlarda
    tv nin kullanım saatini öğrenmek için söylenen uygulamayı yaptım ancak sizlerin dediği saati göremedim.
    çünkü sizin tvyi b.sayara bağlayınca yazılım güncellemesi yapılıyor ve güncellemeden sonra
    kullanım saati görünmüyor dediğiniz hali çıkıyor bende. acaba daha önce kulanılmış ve b.sayara bağlanmış bir tv
    olabilir mi diye aklıma takıldı. sizce öyle bir ihtimal var mı? yoksa gelen tv lerin parti parti yazılımı da değişiyor olabilir mi.

Hayırlı uğurlu olsun TV

Eğer aldığınız TV yeni gelen mallardan gelmiş ise yazılımıda günceldir büyük ihitmal

• tesekkurler bılgı ve yorumlarınız ıcın arkadaslar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erigdoupos

arkadaşlar merhaba. uzun süredir büyük ekran tv almayı düşünüyordum. borçlar, taksitler bitti sonunda ve almaya fırsat buldum.

Hayırlı uğurlu olsun TV

Eğer aldığınız TV yeni gelen mallardan gelmiş ise yazılımıda günceldir büyük ihitmal

teşekkür ederim byi. sizlerin olumlu yorumları etkili oldu bu tv yi almamda. şimdi iyi ki almışım diyorum. dün tv geldikten sonra ilk iş
    1 tb lık harddisk i bağladım. bi sorun yaşamadım. avatarı açtım ve görüntü karşısında büyülendim. hem de film 720p 1080p filan değildi 3 gb lık bi sürümdü.
    ondan bile görüntü böyleyse blue ray nasıl olur çok merak ediyorum.

sd yayından da memnun kaldım. beklentilerimin üzerinde. zaten kısa süre içinde digitürk teknik servisi gelip benim digitürk kutusunu hd kutu ile değiştirecek.
    lg nin kampanyası bu, 1 yıl hd digitürk bedava. bakalım lig tv ve belgesel kanallarının hd leri nasıl olacak. onu da yazıcam buraya.
    tek eksiği benim için dts desteklememesi. zaten filmleri genelde altyazılı izlemeyi severim ama ice age, shrek gibi animasyonlar nedense türkçe dublaj daha güzel oluyor.
    umarım bu eksiklik giderilir yazılımla filan. tekrar teşekkürler herkese yorumlar için.

• Eğer Alt yazılı filmlerin varsa alt yazı ile filmin adı aynı olsun o zmn otomatik alt yazıyı tanır vede alt yazı boyutunu değiştirebiliyorsun ( büyük - küçük diye)

film adı= Ice Age.avi
    alt yazı adı= Ice Age.srt
    gibi ;)
  • Linux dağıtımlarında PC'yi HDMI ile bilgisayara bağlama konusunda yardımcı olabilirim.

Destek verebileceğim Linux dağıtımları;

Ubuntu Linux
    Linux Mint
    Debian Linux
    Mandriva Linux
    Sabayon Linux

Hem ATI hemde Nvidia konusunda her türlü yardımı yapabilirim. Bu konuda yardım rica edenler bana özel mesaj atabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.