Şimdi Ara

LG 42LE5500 ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
551
Cevap
3
Favori
70.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Thermaltake

Cihaz full led olarak geçmiyor ama local dimming özelliği var yapıyor. Full ledler kadar olmasada menüden açıp/kapatırken bariz bir şekilde ekrandaki görüntünün belirli yerlerinde parlaklık azalması veya artması görülüyor.

bu parlaklik artmasi veya azalmasi dedigin iyimi kotumu ben anlayamadim :), bende bunu almak istiyorum, bimekste 3 ay ertelemeli 12 taksit 2650tl...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gogosumer

quote:

Cihaz full led olarak geçmiyor ama local dimming özelliği var yapıyor. Full ledler kadar olmasada menüden açıp/kapatırken bariz bir şekilde ekrandaki görüntünün belirli yerlerinde parlaklık azalması veya artması görülüyor.

bu parlaklik artmasi veya azalmasi dedigin iyimi kotumu ben anlayamadim :), bende bunu almak istiyorum, bimekste 3 ay ertelemeli 12 taksit 2650tl...

Full led modeli kadar olamasada iyi bişey tabi

• quote:

quote:

gogosumer, sen bu TV'yi izleme şansın oldu mu? ben bir mağazada bunun bir üst modeli olan 5510 modelini seyrettim ama görüntüsü beni tatmin etmedi. HD yayın vardı. Renkler birbirine girmiş gibi geldi bana. suluboya gibi. Acaba yayın kalitesinden midir? gerçi diğer tv'ler de pek güzel değildi ama bundan daha iyi görüntü verenleri de vardı. Üstelik aynı fiyatlarda. Kafam çok karıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: trilemma

quote:

quote:

gogosumer, sen bu TV'yi izleme şansın oldu mu? ben bir mağazada bunun bir üst modeli olan 5510 modelini seyrettim ama görüntüsü beni tatmin etmedi. HD yayın vardı. Renkler birbirine girmiş gibi geldi bana. suluboya gibi. Acaba yayın kalitesinden midir? gerçi diğer tv'ler de pek güzel değildi ama bundan daha iyi görüntü verenleri de vardı. Üstelik aynı fiyatlarda. Kafam çok karıştı.

vallaha su kadarini soyleyebilirim, butun acik lcdler, ledler yanyana blueray avatar filmi acikti, philips'in 40pfl5605 modeli ve lg'nin 42le5500 modeli daha cabuk takilmadan puruzsuz bir goruntu veriyordu ve goruntunun netligi ve hizi sanki gercekten senin yaninda camin arkasinda insanlar varmis hissi veriyordu ve hic takilma goremedim, takilmadan goruntu oynuyordu yani bu ikisine bakip sonra diger lcdlere bakinca onlardaki takilmayi fark edebiliyordun. Bende bu ikisi arasinda kararsiz kaldim

yabanci sitelerde uzmanlar bu modele 10 uzerinden 6 vermisler ancak butun kullanicilar 9 civari 10 civari vermis. Burada bahsetttigine gore 120hzin avantajini gosteremiyormus ve goruntunun biseylerinde lag varmis, bide bilmemne sistemi cok iyi calismiyormus yani bekleneni veremiyormus. Ama gel gorki kullanicilar iyi not vermisler. Ayni sekilde philips icin bir degerlendirme bulamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gogosumer -- 9 Temmuz 2010; 16:19:26 >

• 5500'ü değil ama 5300'ü test etme şansım oldu. Ama sanırım ikisi arasında görüntü kalitesi olarak çok fark yoktur diye düşünüyorum. 5300'ü özellikle hareketli sahnelerde başarısız buldum. Maç yayınında kamera hareket ederken saha suluboya gibi oluyordu.ayarlarıyla oynamak ta birşeyi değiştirmedi. Sanırım LG'lerde genel bir problem var gibi. diğer serileri de iyi görüntü vermiyordu.
    Philips 7655H serisi led tv bundan çok daha iyi görüntü kalitesi vardı. görüntü daha akıcı idi ve saha suluboya gibi olmuyordu.
    LG beni hayal kırıklığına uğrattı. LG'den soğudum açıkçası.
    tabi herkesi olumsuz etkilemek istemem herkes kendi gözüyle görüp karar vermeli.
    Ayrıca tosh 46sl733'ü izleme şansım da oldu. Albani üstadın meth ettiği kadar varmış. sv serisi kadar olmasa da gayet başarılı görünüyordu.(sv serisi çok hoşuma gitti)
    yalnız gerek phil gerekse tosh ayrıdığım meblağın üzerindeler. ya bunların fiyatının düşmesini bekleyeceğim ya da bütçemi artıracağım. takibe devam

• 5500 az önce yakından inceledim görüntü kalitesi ve dizayn bence oldukça güzel . biraz daha teknik inceleyip karar vereceğim.Bu ürünü almak isteyen varsa bana teknik detay için pm atabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercan1907 -- 11 Ağustos 2010; 4:34:06 >
  • Aynı tv nin 37LE5500 modelini İ.B den almayı düşünüyorum,
    Kullanan arkadaşların yorumlarına ihtiyacımız var,
    Teşekkürler.
  • arkadaşlar bende bu ürünü 20 gündür felan kullanıyorum İB den aldım. dikkatimi çeken bişey var elinde olan arkadaşlar test edebilirlerse sevinirim.
    kulaklık çıkışından ses aldığım zaman hiç tatmin etmeyen bir ses duyuyorum. 2+1 creative hopörlör takıyorum yine öyle. tv nin kendi sesi daha güzel daha güçlü geliyor.
    bu tv lerde illahaki tvler için olan ses sistemleri sinema sistemleri mi kulllanmak lazım.(bu arada İB arayıp sordum bilgisayar için olan 2+1 tv de verimli çalışmaz devreler birbiriyle uyumlu degildir dedi)
    bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torice -- 25 Ağustos 2010; 8:27:30 >
  • bu başlığı takip etmekte fayda var ürün ile bende ilgileniyorum gidip görüntü kalitesine bakacağım
  • arkadaşlar alınacak en iyi led tvlerden biri 42le5500 modeli lg nin avrupabilişim.com.tr adresinden baktım güzel memnun kalanlar var tanıdığım.
  • bu gün 42le5500 siparişini verdim nakit 2.082. tl ye geldi. Arefe günü teslimatımız var dediler ama inşallah doğru çıkar, bu arada ib nin sitesinde usb listesinde mkv yazmıyor ama dün showroom da denedim çalışıyor. 5300 le 5500 arasında kalmıştım divx ve mkv denedim aradaki kontrast farkı gerçekten belli oluyor, gelince fotoğraf paylaşırım.

Herkese iyi günler.
  • dün İB'den 42LE550 aldım, henüz tam incelemedim ama şimdilik gayet iyi görünüyor. tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar filmlerde altyazı desteği nasıl? Sorun yaşanıyor mu?
  • @effem
    yok bir sorun.
    altyazı ile filmin adı aynı olursa direk görüyor. dil seçeneğini de Türkçe yaparsan Türkçe karakter sorunu olmuyor. ayrıca altyazının boyutunu da ayarlayabiliyorsun. normal-büyük-çok büyük vs diye.
  • Divx, DVD, mkv dosyalarını denedim alt yazı sorunu şimdilik yok. 5.000.000 :1 kontrast gerçekten kendini belli ediyor bu arada
  • Teşekkürler arkadaşlar sanırım bu led i alacam.
  • 42le550 de sesi nasıl onkyo anfiden alabilirim?

LG 42LE5500 !
  • amfiden ses çıkışı almak için en iyi çözüm optik çıkışı kullanman olacaktır.ben de 42le5500 e 5+1 jbl sistemi bu şekilde bağladım.

ayrıca netcast ve dlna kurulumları ile ilgili sorusu olan arkadaşları cevaplarım.
    dlna server harika gerçekten.bilgisayarımdaki tüm film ve müzik dosyalarını tvden kablosuz ağ üzerinden listeleyip çalıştırmak süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okican -- 11 Eylül 2010; 17:13:25 >
  • arkadaşlar le5500 gerçekten harika
    bayramdan kısa bir süre önce aldım
    aslında samsung 46c750 veya en azından 46c650 sini
    almayı düşünüyordum (multimedya uygulamaların çokluğu
    ve gerçekten de görüntü oldukça iyi idi.)
    ikisinin de uygun fiyatlı olarak stokta kalmamasından dolayı
    bunu aldım.Marketlerdeki HD yayın kaynaklarından
    izlendiğinde görüntü mükemmel.
    SD yayınların da evde oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.
    MKV ve birçok formatı açıyor.
    Hd yayınlar, PS3 görüntüleri mükemmel.
    Yeni teknoloji bir tv ve LED oluşundan dolayı da oldukça ince bir yapıda.
    Hareketli altyazılar titremeden ,donmadan ve rahatça okunabilir olarak
    geçiyor. henüz internete bağlamadım. Modemim uzakta ve uzunca
    bir kabloya ihtiyacım olacak. Veya USB Stickini bulabilirsem
    Wireless olarak bağlanmayı tercih ederim.
    Yayının Kaydı ile ilgili birşey bulamadım.
    Sanırım kendi anten girişinden olursa kayıt edebiliyor.
    Sonuç olarak gerçekten iyi bir görüntü arıyorsanız marka olan
    Sony ...gibi lerine ya bunun iki katına yakın fazlasını vereceksiniz yada
    aynı fiyata yakın olanlarında bundan çok daha kötü bir görüntüye
    razı olacaksınız.(Yanyana aynı görüntüleri karşılaştırma imkanım
    olduğu için) .
    İYİ GÖRÜNTÜ yanında yeni teknolojiler (Dlna,Wifi,120 Hz... ),Düşük Tüketim,
    İncelik ve şıklık ,Oldukça iyi Multimedya özellikleri de artılarıdır.
    Ben marka fanatiği falan da değilim. Önceki tv im Samsung idi.
    Memnun olduğum için tekrar o markayı istiyordum. Fakat bu da
    oldukça iyiymiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcdenverr

arkadaşlar le5500 gerçekten harika
    bayramdan kısa bir süre önce aldım
    aslında samsung 46c750 veya en azından 46c650 sini
    almayı düşünüyordum (multimedya uygulamaların çokluğu
    ve gerçekten de görüntü oldukça iyi idi.)
    ikisinin de uygun fiyatlı olarak stokta kalmamasından dolayı
    bunu aldım.Marketlerdeki HD yayın kaynaklarından
    izlendiğinde görüntü mükemmel.
    SD yayınların da evde oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.
    MKV ve birçok formatı açıyor.
    Hd yayınlar, PS3 görüntüleri mükemmel.
    Yeni teknoloji bir tv ve LED oluşundan dolayı da oldukça ince bir yapıda.
    Hareketli altyazılar titremeden ,donmadan ve rahatça okunabilir olarak
    geçiyor. henüz internete bağlamadım. Modemim uzakta ve uzunca
    bir kabloya ihtiyacım olacak. Veya USB Stickini bulabilirsem
    Wireless olarak bağlanmayı tercih ederim.
    Yayının Kaydı ile ilgili birşey bulamadım.
    Sanırım kendi anten girişinden olursa kayıt edebiliyor.
    Sonuç olarak gerçekten iyi bir görüntü arıyorsanız marka olan
    Sony ...gibi lerine ya bunun iki katına yakın fazlasını vereceksiniz yada
    aynı fiyata yakın olanlarında bundan çok daha kötü bir görüntüye
    razı olacaksınız.(Yanyana aynı görüntüleri karşılaştırma imkanım
    olduğu için) .
    İYİ GÖRÜNTÜ yanında yeni teknolojiler (Dlna,Wifi,120 Hz... ),Düşük Tüketim,
    İncelik ve şıklık ,Oldukça iyi Multimedya özellikleri de artılarıdır.
    Ben marka fanatiği falan da değilim. Önceki tv im Samsung idi.
    Memnun olduğum için tekrar o markayı istiyordum. Fakat bu da
    oldukça iyiymiş.

http://www.akillifiyat.com/Product/lcd_tv/lg/en-ucuz-42le5500-fiyati/2-5-112703

kullananlar memnun harika bir cihaz..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.