Şimdi Ara

LG 42LS5600 Aldım. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
4
Favori
64.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odama koymak için bir tv arayışı içindeydim. 1500 lirayı geçmeyecek bir plazma tv arıyordum. Panasonic plazmalar 1500 liranın üzerinde olduğu için led lcd lere yönelmek zorunda kaldım. Uzun araştırmalarım sonucu LG 42LS5600 ü bugün Ankara Ankamall Electroworld den 1299TL/10 ve 3 ay ertelemeli ödeme seçeneği ile almış bulunuyorum. Yarın gelip kuracaklar detayları size yazarım.

Ben hardcore ps3 oyuncusuyum bu tv yi ps3 ile kullanacağım bakalım rahatsız edici bir input lag var mı, Çok araştırdım. 1 aydır bir çok markete gittim bir çok tv araştırdım, flash belleğimdeki 1080p filmleri izledim falan bu paraya bu tv fena değil. Bugün electroworld ün web sitesinde LG 42LS5600 1299TL yazıyordu. Bende mağazaya gittim hemen baktım 1399TL yazıyor ama yanında 4 tane hediye veriyorlar. Altın HDMI kablo, tv temizlik seti, askı aparatı ve akım korumalı priz. Görevli elemana web sitenizde 1299TL yazıyor ona güvenerek geldim dedim. Bu hediyeleri almazsanız 1299 lira olur dedi. Tamam dedim bunların hepsi bende var zaten. 1299TL ye anlaştık. Orada bir de 37LM611S vardı ve oda 1299 liraydı. Aslında 37 inç de odam için yeterliydi. Görevli arkadaş 37LM611S i önerdi. Bir çok 3D video izledim falan fena değildi. İçinde HD uydu alıcısı vardı, Dual Play özelliği vardı, 200HZ di ve herşeyden önce 3D idi ve yanında 4 gözlük hediyeydi.

Neyse iki tv yi 1 saat falan karşılaştırdım. Flash belleğimde 1080p videolar vardı ve DTS codecli olanları hem LM611S hemde LS5600 açmadı. Yani görüntü vardı ses yoktu. Zaten ben bilgisayar bağlı kullanacağım için sorun yoktu. Ayriyeten dark media mania 2 medya oynatıcımda var salondaki plazmaya bağlı gerekirse onu söker takarım. Dahili HD uydu alıcısına da bisskey atılamadığından dolayı oda benim için anlamsızdı. El Clasico ve Şampiyonlar Ligini izleyemedikten sonra yemişim öyle dahili uydu alıcısını SD uydu alıcımla yola devam ederim olmadı ilerde DSmart a geçer veya bisskey atılan HD uydu alıcısı alırım.

Netice 37LM611S in beni çeldirecek 3D ve 200HZ özelliği kalmıştı. 42LS5600 da gerçekten istediğim boyutta bir paneldi. PS3 ün muhteşem oyunlarını ve elimdeki birbirinden kaliteli 1080p filmleri 37 inç ekranda izlemek beni mutlu edermiydi. Çok düşündüm. 1 saat falanda onu düşünmek için turladım. Üstelik LM611S de input lag durumu ne derece rahatsız ediciydi bilmiyordum. Bir kumar oynayacaktım.

Bir tarafta 42LS5600 - 1299TL
    Bir tarafta 37LM611S - 1299TL

Karar vermek çok zordu. Aslında araştırmalarım sonucu 42LS5600e odaklanıp gelmiştim ama 37LM611S i görünce kararsız kaldım. En son kendi kendime şunu dedim. 3-4 seneye oled TV ler yaygınlaşır bir tane ondan alır bunu da memlekete götürür veya salona koyarsın salondakini de emekliye ayırırsın dedim. 37 inç alsan ileride salona falan koymaya kalksan olmaz kesmez seni dedim. Sen en iyisi 41LS yi al çık dedim.

En sonunda kararımı verdim LG 42LS5600 ü 1299TL + 45TL askı aparatıyla 1345TL ye worldcard a 3 ay ertelemeli 10 taksit (3 ay sonra ödemeye başlayacak olmam beni çok rahatlattı.) seçeneği ile aldım.

Askı aparatını 30 a 35 e veren yerler vardı. Hemen 2 kat aşağı inip teknosa veya bimeksden bu fiyatlara alabilirdim ama 10 lira fark için uğraşmadım ayda fazladan 1 lira ödemesi var. Aynı ayağa geçen hafta varanda 35 lira dediler. Orda da 42LS5600 1350 liraydı. Hemde %25 indirimli fiyatıydı. Netice vatandan ucuza aldım.

TV nin PS3 performansını pazar gününe kadar test eder fotoğrafları paylaşırım sizlerle, 720p ve 1080p film fotoğrafları da paylaşırım. Yalnız SD yayın fotoğrafları istemeyin benden LG lerin alayı zaten SD de vasat durumda o yüzden bunu bilerek aldım ve hiç umursamadan izleyeceğim. Zaten çok tv yayını izleyen biri değilim.

Bu tv çok iyi bir tv mi hayır değil bunun farkındayım. Sonuçta vasat bir tv de değil. 1080p filmlerde cam gibi görüntü vardı. PS3 ile de gayet güzel görüntü vereceği kanısındayım. Test edip göreceğiz bakalım. Beni ve ps3 ümü oled tv ler yaygınlaşıp her eve girecek fiyatlara gelene kadar idare etsin yeter. Sonra 2000-3000 liralık bir oled tv alır geçerim.

Dediğim gibi arkadaşlar DTS desteği incelediğim her iki modelde de yoktu. Benim için zerre kadar sorun teşkil etmediği için sıkıntı yapmadım. En kral en pahalı tv nin medya oynatıcısı bile 150-200 liralık harici medya oynatıcıların yarısı kadar iş çıkartamıyor. Bunu bildiğim ve yaşadığım için zamanında DMM2 oynatıcı alıp içine 1,5TB disk takıp bu işi aradan çıkarmıştım. Kafam rahat ve medya oynatıcımdan son derece memnunum.

3D yide oled tv lere salladım artık.

3D ve dahili hd uydu alıcısı olsun diyen arkadaşlar kesinlikle gözü kapalı 37LM611S i alabilirler. Ama yok benim için boyut önemli derseniz benim gibi aynı paraya 42LS5600 ü alabilirsiniz.

Büyük ihtimal yarında 1299 liradan satılır çünkü electroworlde bugüne has bir indirim değildi. Unutmayın fiyat web de 1299 mağazada 1399 yazıyor. Siz görevliye yanında verilen hediyeleri istemiyorum web sitenizde 1299 lira yazıyor deyin o fiyat dan verecektir.

Bu arada Ankamall EW de görevli bana yardımcı olan Adem bey e teşekkür ediyorum. Direk Adem bey e gidin. Kendisinin paneller hakkında bilgisi yeterli seviyede her türlü muhabbeti yaptım. Söylediğim teknik terimlere yabancı kalmadı. Kendini geliştirmiş bir arkadaş

Dediğim gibi arkadaşlar gitmişken 42LS5600 ün yanında 37LM611S de inceleyin hangisi sizi tatmin edecekse onu alın.

PS3 performansını ben sizlerle pazara kadar paylaşacağım. LS5600 de aşırı bir lag olmadığını biliyorum çünkü biraderin arkadaş almış ve birlikte ps3 de test etmişler her hangi bir olumsuz durumla karşılaşmamışlar. Bende onlara güvenerek ve bu başlıktaki bir çok arkadaşın lag yok sözüyle bu modeli aldım. Kendim en kralından testler yapıp sizlerle paylaşacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Televizyonunuz hayırlı olsun. Ben de Xbox için LCD arayışı içindeyim. TV'nin PS3 performansı hakkındaki yorumlarınızı okumak için sabırsızlanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

Televizyonunuz hayırlı olsun. Ben de Xbox için LCD arayışı içindeyim. TV'nin PS3 performansı hakkındaki yorumlarınızı okumak için sabırsızlanıyorum.

Biliyorum farkındayım bende keşke birisi yorum yazsa diye bu başlık altında pusudaydım. En son bu fiyatı görünce dayanamadım aldım. Absürt bir LAG sıkıntısı olmadığına eminim. Benim biraderle arkadaşı sağlam ps3 oyuncusudurlar. Onlar test etti ok dedi. Gençlere güvenip bende aldım. Kendi test sonuçlarımı sizlerle paylaşacağım.
  • Ben 45 dk battlefield oynadim lag diye birsey kesinlikle yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar şu 3D ile ilgili tecrübesi olan birisi beni bilgilendire bilirmi? Şimdi bir sürü araştırdım. Gözün yaşarmasına, kızarmasına ve baş ağrısına neden olduğu söyleniyor dolayısıyla uyku sorununu ve abuk sabuk rüyalarıda beraberinde getiriyor. Bildiğiniz sistemli işkence yahu... Sadece TV deki değil aynı zamanda Sinema salonlarında da aynı etkileri varmış. Biz insanlar herhangi bir cihaz olmaksızın çevremizi zaten 3D olarak görüyoruz. Hatta Tv de eğer çizgi film izlemiyorsanız (Tabi çizgi film 3D değilse (buradaki 3D o 3D değil)) izlediğimiz görüntü zaten 3D. Şimdi bu teknolojiye isim bulamamışlar ve 3D demişler.
    Anştayn hayatta olsaydı TV üreticilerine dava açardı :) Ve ben şuna inanıyorum; yakın gelecekte 3D yerini başka bir teknolojiye bırakacak. Artık kafamıza "Tuhaf Günler" filmindeki gibi bir aparat mı takarız ne olur onu bilemem :) ... Saygılar.
  • Bugün teknosada LG 42LS5600 'ün fiyatı 1.199 tl ne dersiniz fiyat ii mi ?

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/led_tv/1053/110012317/lg_42ls5600_fhd_led_lcd_tv?ref=akakce&v=0.94.6
  • oh oh düşsün fiyatlar
  • Okuya okuya bir hal oldum. Bu lg 42LS5600 modelinde dvb-t alıcısı var mı? DVB-T (Sayısal karasal yayın) 2014 yılında mecburi olacak. Tüm kanallar bu yayına geçecek. Uydu anteni kullanmak gerekmeyecek. TVnin menüsünde alıcı seçeneği falan var mı?DVB-C/DVD-T diye. DVB-C cable bildiğin kabloyla uydu alıcısına bağlanma demek.
  • TV ile ilgili detaylı incelememi ilerleyen zamanlarda bu başlığın 5. sayfasında kaybolup gitmemesi ve daha geniş bir kitlenin görüp faydalanması için ayrı bir başlıkta yaptım. Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın.

LG 42LS5600 incelemem. (Tam bir oyuncu tv si zerre kadar hissedilebilir input lag yok) Fotoğraflı - (TV ile ilgili tüm sorularınızı bu başlık altından cevaplandıracağım)
    http://forum.donanimhaber.com/m_64453669/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64454111
  • Bugün teknosada inceleme fırsatım oldu yanında 40" Philips 40pfl5606 daha canlı geldi.Acaba teşhir ürünü olduğu için mi renklerde matlaşma mevcuttu? Yoksa Philips mi almalıyım?
  • Yeni Yazılım sürümü "V03.03.31" ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarayel

Bugün teknosada inceleme fırsatım oldu yanında 40" Philips 40pfl5606 daha canlı geldi.Acaba teşhir ürünü olduğu için mi renklerde matlaşma mevcuttu? Yoksa Philips mi almalıyım?

Görüntü olarak kıyaslanan modele göre 40PFL5606 çok daha canlı ve nettir, buna emin olabilirsiniz.
  • Arkadaşlar TV yi alırken 150 TL'ye kıyıp sigortalatsam mı? Hepsiburada sitesinde Teknokask ile sigortalıyor gerek var mı?
  • Garantili zaten ne yapacaksın sigortayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rLzApex

Garantili zaten ne yapacaksın sigortayı

Hocam malum sahibinden.com kırık panelli tv ile dolu.Düşme çarpma kırılmaya karşı bir güvence olur mu? Yoksa Teknokask'ta mı yalan?
  • 1199 tl ye alinir mi beyler teknosadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

1199 tl ye alinir mi beyler teknosadan

fiyat uygun, 1199 TL ye başka yerde yok. bende alacağım bu televizyonu, ancak teknosa.com da stoklara gelir gelmez tükeniyor. ara sıra yoklamak lazım. bu fiyata bu ürün gerçekten çok uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

1199 tl ye alinir mi beyler teknosadan

1199TL fiyatı Teknosa web e özel fiyat ve teknosa web e ne kadar güvenilir tartışılır. Teşhir malı veya başka bir müşteri tarafından beğenilmeyip iade edilmiş malı sıfır gibi paketleyip web den alışveriş yapanlara satıyorlar.
  • Seceneklerde magazadan teslim al diye bir opsiyon var, teknosa gibi buyuk sirket teshir mali vermez kanimca, boyle bir terbiyesizlik yapacaklarina ihtimal vermiyorum. Ayrica senin basina boyle birsey geldimi? Cok emin konusuyorsunda..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.