Şimdi Ara

LG 42LS5600 Aldım. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
4
Favori
64.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben de LG 42LS5600 led tv var.Bilgisayarda bulunan bazı filmleri usb yoluyla flash bellek aracılığıyla televizyonda izlemek istiyorum.
    -İlk olarak en kaliteli hangi formatta izleyeceğimi sormak istiyorum.
    -İkinci olarak ben biraz önce (.mov) uzantıya çevirip flash bellekle tv ye bağladığımda tam ekran olmadı film.FormatFactory ile çevirdim aslında tamamen genişlet seçeneğini de işaretlemiştim Yani nasıl tam ekran seyredeceğiz?
    -Ve son olarak bendeki filmlerin uzantısı (.dat)Sanırsam divx'ten yapılacak çeviriler(convert) daha iyi görüntü verecektir,siz ne düşünüyorsunuz?

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar,teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Arkadaşlar ben de LG 42LS5600 led tv var.Bilgisayarda bulunan bazı filmleri usb yoluyla flash bellek aracılığıyla televizyonda izlemek istiyorum.
    -İkinci olarak ben biraz önce (.mov) uzantıya çevirip flash bellekle tv ye bağladığımda tam ekran olmadı film.FormatFactory ile çevirdim aslında tamamen genişlet seçeneğini de işaretlemiştim Yani nasıl tam ekran seyredeceğiz?
    -Ve son olarak bendeki filmlerin uzantısı (.dat)Sanırsam divx'ten yapılacak çeviriler(convert) daha iyi görüntü verecektir,siz ne düşünüyorsunuz?

---".mkv" uzantısı ile en kaliteli şekilde izleye bilirsin ve .mkv nin özellikleri X.246, H.246, Dolby Didital (AC3), Profil Maximum 4.1 ve bunun altı olmalı geçen 5.1 (Ses sistemindeki 5.1 ,4.1 olayı değil bu) profilli bir filmi oynatmadı TV... TrueHD ve DTS desteği de yok. sonra filmi neden oynatmıyor dediğinizde önce oynatmaya çalıştığınız videounun teknik özelliklerini tv nizin destekleyip desteklemediğinden emin olun

--- Tam ekran yapmak istiyorsan Video oynatırken Settings e gir oradaki video ayarlarından "Orjinal" kısmını "Full" yap yine tam ekran olmaz ise filmi kopyalayan kişi filmi o şekilde kopyalamış demek tir ona yapabileceğin bişey yok.

---Convert ile ilgili pek tecrübem yok biraz bilgi istiyor convert olayı. Öncelikle elindeki kaynak (DVD, Blu-ray) iyi olmalı ki ordan kopyaladığın görüntüde iyi olsun , kullandığın programda önemli... Aha zabıtalar geliyor :) (Eğitim şart, Korsana hayır, Film VCD de izlenir)

• ben ürünü daha açmadım teknik servis gelsin açsın diye garantiden çıkmak istemiyorum. Kullanım kılavuzunda Mersin için yetkili servis numarası yazabilecek arkadaş var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAWASH WOLF

ben ürünü daha açmadım teknik servis gelsin açsın diye garantiden çıkmak istemiyorum. Kullanım kılavuzunda Mersin için yetkili servis numarası yazabilecek arkadaş var mı ?

MERSİN
    HAKAN ELEKTRONİK
    FATİH MAH.GMK BULVARI NO:43/D MEZİTLİ/MERSİN
    0324 336 80 86

MERSİN
    ÖZEMEK ELEKTRONİK
    İHSANİYE MAH.ŞAMAN APT.ALTI 4902 SK.NO.26/A
    0324 336 22 01

Klavuzda bunlar var servis geldiğinde sıcağı sıcağına ölü pixel kontrolü yapmayı unutma TV nin yazılımınıda güncelle..

Hayırlı olsun güle güle kullan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42LS5600 Bilirkişisi

quote:

ben ürünü daha açmadım teknik servis gelsin açsın diye garantiden çıkmak istemiyorum. Kullanım kılavuzunda Mersin için yetkili servis numarası yazabilecek arkadaş var mı ?

MERSİN
    HAKAN ELEKTRONİK
    FATİH MAH.GMK BULVARI NO:43/D MEZİTLİ/MERSİN
    0324 336 80 86

MERSİN
    ÖZEMEK ELEKTRONİK
    İHSANİYE MAH.ŞAMAN APT.ALTI 4902 SK.NO.26/A
    0324 336 22 01

Klavuzda bunlar var servis geldiğinde sıcağı sıcağına ölü pixel kontrolü yapmayı unutma TV nin yazılımınıda güncelle..

Hayırlı olsun güle güle kullan...

çok teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MerTurkizM

Arkadaşlar ben de LG 42LS5600 led tv var.Bilgisayarda bulunan bazı filmleri usb yoluyla flash bellek aracılığıyla televizyonda izlemek istiyorum.

---".mkv" uzantısı ile en kaliteli şekilde izleye bilirsin ve .mkv nin özellikleri X.246, H.246, Dolby Didital (AC3), Profil Maximum 4.1 ve bunun altı olmalı geçen 5.1 (Ses sistemindeki 5.1 ,4.1 olayı değil bu) profilli bir filmi oynatmadı TV... TrueHD ve DTS desteği de yok. sonra filmi neden oynatmıyor dediğinizde önce oynatmaya çalıştığınız videounun teknik özelliklerini tv nizin destekleyip desteklemediğinden emin olun

--- Tam ekran yapmak istiyorsan Video oynatırken Settings e gir oradaki video ayarlarından "Orjinal" kısmını "Full" yap yine tam ekran olmaz ise filmi kopyalayan kişi filmi o şekilde kopyalamış demek tir ona yapabileceğin bişey yok.

---Convert ile ilgili pek tecrübem yok biraz bilgi istiyor convert olayı. Öncelikle elindeki kaynak (DVD, Blu-ray) iyi olmalı ki ordan kopyaladığın görüntüde iyi olsun , kullandığın programda önemli... Aha zabıtalar geliyor :) (Eğitim şart, Korsana hayır, Film VCD de izlenir)

yardımlarınız içn teşekkürler,en kısa zamanda dener sonuç bildiririm

• arkadaşlar sd yayın neden bu kadar kötü acaba bende açıkcası hayal kırıklığı yarattı diyebilirim bu tv.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre455

arkadaşlar sd yayın neden bu kadar kötü acaba bende açıkcası hayal kırıklığı yarattı diyebilirim bu tv.

Boşuna hayal kırıklığı yaşıyorsun...
    Daha pahalı ve daha büyük bir Televizyon satın almış olsaydın daha büyük hayal kırıklığı yaşayacaktın. Çünkü Tv nin boyutu büyüdükçe Sd yayının kalitesi dahada düşük olacaktı... Artık devir değişti Artık HD (1080p) yayın devri. Sen 42LS5600 ile 1290x1080 çözünürlüğe sahip bir Avatar filmini izle bak hayal kırıklığın sona erecek. Hatta blu-ray oynatıcınla HDMI kablo ile orjinal bir Blu-ray film izle ozaman verdiğin paranın ne anlama geldiğini analayacaksın :)

Hatta şöyle ıspatlayayım sana SD yayın izlerken kumandadan "INFO" tuşuna bas yukarıda pencere açılacak ve orda şu yazıyor olacak "576i, 50Hz"..
    Bu televizyon; özelliği "1080p, 100Hz" olan bir TV yayınında tam performans veriyor. Umarım anlatabilmişimdir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakanbatur

arkadaslar ben darty den aldım 1400 tl ye gayet de memnunum.goldmaster uydu alıcısı takılı 100 tl kik göründü fena değil hatta iyi diyebilirim.usb den fi,lm taktım hersey güzel yalnız altyazıda türkçe karakter desteği vermedi(ayarlarını kontrol etmedim) onu da hallederim diye düşünüyorum.alacaklara tavsiye ederim...

Alt yazı türkçe karakter sorunu için çözüm ; Bilgisayarınıza indirdiğiniz altyazının yanına bir tane "Metin belgesi" açın, açtığınız metin belgesine çift tıklayıp açın, Altyazıyı metin belgesinin içine sürükleyip bırakın. Sonra "dosya" sonra "Farklı kaydet" deyin. "Kodlama" Bölümünü "UTF-8" Yapın kaydet deyin gelen uyarıya evet deyin. İlk açtığınız Metin belgesini silebilirsiniz... Bitti bukadar....

Üstad teşekkür ederim. Altyazı türkçe karakter sorununu sayenizde hallettim. Birde bir şey sorayım. bu güncellemelerin ne gibi faydası olacak makineye ? yapmazsak zararı varmı ? ben sadece 1-2 filmde ses sorunu yaşadım. Sanırım DTS dediğiniz olayla karşılaştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakanbatur

arkadaslar ben darty den aldım 1400 tl ye gayet de memnunum.goldmaster uydu alıcısı takılı 100 tl kik göründü fena değil hatta iyi diyebilirim.usb den fi,lm taktım hersey güzel yalnız altyazıda türkçe karakter desteği vermedi(ayarlarını kontrol etmedim) onu da hallederim diye düşünüyorum.alacaklara tavsiye ederim...

Alt yazı türkçe karakter sorunu için çözüm ; Bilgisayarınıza indirdiğiniz altyazının yanına bir tane "Metin belgesi" açın, açtığınız metin belgesine çift tıklayıp açın, Altyazıyı metin belgesinin içine sürükleyip bırakın. Sonra "dosya" sonra "Farklı kaydet" deyin. "Kodlama" Bölümünü "UTF-8" Yapın kaydet deyin gelen uyarıya evet deyin. İlk açtığınız Metin belgesini silebilirsiniz... Bitti bukadar....

Üstad teşekkür ederim. Altyazı türkçe karakter sorununu sayenizde hallettim. Birde bir şey sorayım. bu güncellemelerin ne gibi faydası olacak makineye ? yapmazsak zararı varmı ? ben sadece 1-2 filmde ses sorunu yaşadım. Sanırım DTS dediğiniz olayla karşılaştım.

İşte güncellemelerin fix listesini bulabilsem güncelleme yapmamanın zararı varmı yokmu söyleyebilirdim. Ama şu çok kesin ve tecrübeyle sabit bir şeydir ki güncelleme yapmak iyi birşeydir. Özetlersek Güncelleme yapmanın zararı yoktur yararı vardır.. Ama yapmamanın Zararı varmıdır yok mudur o konuda birşey söyleyemiyorum. Ya 2 dakikalık bir işlem Yapın gitsin elinizemi yapışır TV nin ömrünü bile uzatıyor bu güncelleştirmeler... Güncellemenin Nasıl Yapılacağını lütfen sorma konu içerisindeki mesajlarımdan birinde ayrıntılı olarak nasıl yapılacağını anlattım. Tekrar dan hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Işıkları kapattım Avatarın blu-ray ini izledim kendimi sinema salonunda hissettim okadar yani :)

• Teşekkür ederim bende "Battleship" izledim. süper oluyor.
  • Beyler bu tv yi alanlar memnun mu birde suanda fiyatlarda bi kampanya var mı kaçtl
  • quote:

Orijinalden alıntı: riquelme76

Beyler bu tv yi alanlar memnun mu birde suanda fiyatlarda bi kampanya var mı kaçtl

Ustad ben 10 temmuzda kliksa.com dan 1250 tl + 100 tl maxipuan hediyesi ile aldim. En ucuz orda buldum sanirim hali hazir fiyatlar arasindada en ucuz kliksada.

• quote:

quote:

Beyler bu tv yi alanlar memnun mu birde suanda fiyatlarda bi kampanya var mı kaçtl

Ustad ben 10 temmuzda kliksa.com dan 1250 tl + 100 tl maxipuan hediyesi ile aldim. En ucuz orda buldum sanirim hali hazir fiyatlar arasindada en ucuz kliksada.

Dostum ordan kargo ile mi geliyor
  • Arkadaşlar biraz önce firmwarenin 3.3.20 olanı çıktığını farkettim uzun süredir lg nin sitesine girmiyordum. Hemen tv nin yazılımını güncelledim. Bu sürümde tv ye ne gibi özellikler eklendi bilen var mı. Kalın sağlıcakla 42LS5600 cü kardeşlerim herkese hayırlı ramazanlar.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum ordan kargo ile mi geliyor

Tabiki

• Bende yazlık evimiz için 42LS5600 almayı düşünüyorum fikirlerinizi almak istiyorum istanbul bilişimde 1399TL,diğer evimizede 42LE5500 cihazımıda ordan almıştık 2sene önce gayet memnunum ps3ümü hd receiverimi sorunsuz gayet başarılı bir şekilde kullanıyorum herhangi bir sorun çıkmadı o zaman birde distiribitör garantili değildi istanbul bilişim ürünleri şimdi distiribitör garantili dikkatimi çeken bir şey var 2 sene önceki 42LE5500 tvimde LG logosu aydınlatmalı ama daha yeni seri olan 42LS5600 da LG logosu normal aydınlatmasız çok ilginç dikkatimi çekti...
  • Ya 1280 tl ye filan satan yer yok mu kampanyalı
  • saturn de var dostum izmirde.

bende ya bu tv yada samsung ue40d5003bwxtk arasında kaldım. yeni evleneceğim dolayısı ile bakıyorum. salonda pcmide bağlayıp filmlerimi ordan seyredeceğim birde teledünya almak istiyorum. bağlantı oluyormu?
  • arkadaşlar teledünya ile ilgili şöyle bir konu buldum forumda, ben çok aşina olmamama rağmen anladım. anlatan net açıklamış
    http://forum.donanimhaber.com/m_33193544/tm.htm

şurayı bir inceleyin ilk mesajda anlatmış. tvde DVB-C girişi var ise ci slottan teledünya kartı takılarak izlenebiliyor sanırım. umarım doğru anlamışımdır.

yanlışım varsa düzeltin tartışalım.
    bende bu tvyi almayı düşünüyorum ancak çokta acele etmek istemiyorum hergün fiyatlar düşüyor kampanyalar patlıyor max 1400 olan bütçeyle daha iyi bir tv alabilirim diye düşünüyorum 2 ay sonra.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.