Şimdi Ara

LG 42LS5600 Aldım. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
480
Cevap
4
Favori
64.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rLzApex

quote:

Orijinalden alıntı: eto177

dün indirdim yazılımı tarihi temmuz yeni sanırım 60-70 mb bişeydi ama denemedim

Güncelleme neleri fix ediyor ?
    Nereden indirdiniz

lg.com.tr
  • Bende normal teledünya var mecbur skartla bağladım yok böyle bişey sanki hd görüntü iyiki almışım mükemmel bir tv şiddetle tavsiye ederim.
  • bunun servis menüsüne nasıl giriliyor kaç saat çalışdığı yazarmı orda emin olmak istiyorum teşhir ürünü olmasında.
  • evet arkadaşlar bu tv nin servis menüsüne girp kaç saat kullanıldığına nasıl bakılır tv montajı sırasında servistekiler bakabilirlermi
  • Ben bir kaç şey eklemek istiyorum arkadaşlar

1 : LS serisi cihazlarınız 2012 değil 2013 modeldir

2 : Cihaz 100 hz ama orjinal değil MCI yani Motion Clerty index sistemiyle panel yazılımsal olarak hızlandırılmıştır.

3 : Cihazın servis menusune girilemıyor en azından suan icin.Bazı forum sayfalarında kanal listesini yukemek için kumandadan yapılan işlemlerde SERVIS OPTIONS girildiğinde servis menusu sanılıyor ama boyle bir sey yok.

(muratd555 - Cihazın çalışma saatlerine bakamıyorsunuz bunlar sadece XD Engine 2 olan plazmalarda gecerlıydı)

Edit : Bu arada cihaz yeni nesil In Plane Switch panele sahip bilginize.

Edit 2 : Şuna sakın kanmayın bu arada IPS denilince bazı müşteri temsilcileri müşterileri kandırıyor.IPS farklı bir anlamı daha var LG'de Intelligent power saving

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ignatius -- 13 Temmuz 2012; 21:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: winger37

quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Oyunu denediniz mi acaba ? Yorumlarınız çok önemli bu hafta alcam

oyunu deneyemedim çünkü saolsun ps3 amerikadan ithal çıktı. haliyle kablosu amerikan prizlerine uygun çıktı
    ya dönüştürücü alıcam yada değiştiricem denemem bir iki günü bulur.

Tamam hocam bekliyorum yorumunuzu

• Merhabalar. Televizyon (42LS5600) dün geldi LG servisi gelip kurulumunu yaptı (Kurulum için kesinlikle ücret alınmıyor).
    ****En önemlisi Televizyonun yazılımını güncelledim! Üzerindeki yazılım versiyonu "Versiyon 03.02.94" idi güncellemeden sonra "Versiyon 03.03.13" oldu.
    Menülerin görsellerindeki değişikliği fark ettim hemen. "http://www.lg.com/tr/support-product/lg-42LS5600#" bu linkteki "Software_File(Version_03.03.13).zip"
    isimli dosyayı indirin sonra flash belleğinize "LG_DTV" isimli bir Klasör açın. Zipten çıkan "LM1_DVB_EU_MP_RevNo3570_V03.03.13_120625_usb_V2_SECURED.epk" dosyayıda ismiyle hiç elleşmeden açtığınız LG_DTV isimli klasöre atın . Flash belleğinizi TV ye takın. TV Flash belleğinizi taradıktan sonra Size kendiliğinden soruyor zaten güncelleme yapmak istiyormusunuz diye. Yönlendirmeleri takip edip güncelleyin TV açılıp kapanacak bukadar. SD yayınların kötü olması TV nin suçu değil. Zaten SD yayınlarda öyle abartıldığı kadar kötü felan da değil. Ben eski dijital uydu cihazıyla scartla kullanıyorum görüntü okadarda kötü değil... Sakın 3D ye merak salmayın göz yaşartıcı baş ağırtıcı bir teknoloji, parnızla kendinze işkence etmeyin. Son olarak TV çok güzel bir tv bu fiyata alınabilecek en iyi televizyonlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Tavsiye edrim.

• Az önce tekrar kontrol ettim güncellemeden sonra "Yazılım güncelleme" seçeneği eklenmiş "settings" sonra üzerinde beyaz nokta olan kırmızı tuşa basınca görebilirsiniz. Anladığım kadarıyla yazılım güncellemeyi internet bağlantısı vasıtasıyla kendi başına yapabilecek duruma getirilmiş....
  • quote:

Orijinalden alıntı: winger37

quote:

Orijinalden alıntı: mrthnycn

Arkadaşlar televizyon kuruldu PlayStation'da ilk izlenimlerimden çok memnun kaldım. Sizler için hızlı hızlı birkaç poz çektim. Malesef pek iyi çıkmamış fotolar ama akşam daha özenle güzel fotolar eklerim.

LG 42LS5600 Aldım.

LG 42LS5600 Aldım.

LG 42LS5600 Aldım.

bu oynadığın oyun hangisi kardeş :))) bende bu hafta içi futbol oyunu deniycem bakalım.

Resimdeki oyun Killzone 3. Oyunu sonuna kadar oynayamadım, oyun arkadaşımın, o tatilden dönünce alıp oynayacağım. Ama görüntü kalitesi çok güzeldi. Onun dışında bu süreç içerisinde Red Dead Redemption oyununu alıp oynadım, gerçekten çok başarılıydı tavsiye ederim.

Forum içerisinde PS3 oyun takası var mı? Yoksa araya gittigidiyor.com tarzı bir site koyup kendi aramızda oyun takası yapabiliriz.

• Bu tv den bende aldım arkadaşlar. Saat 10 gibi kuruluma geldiler. usb belleğe hd çözünürlükte mavi siyah kırmızı beyaz yeşil renklerini usb belleğe takıp ölü piksel kontrolünü yapıyordum. Ne oldu dersini tv nin sol üst köşeden ortasına doğru 15 cm den aşağıya doğru 1.5 cm lik bi çizik servis aldı götürdü servis raporundan sonra büyük ihtimalle değişim olacak dediler. Haftasonu olduğu için pazartesiye kaldı dediler ama bana sana servis fişi bıraktılar. Bide tv nin kliksa tarafından gönderilen faturanın kopyasını acaba böyle bi durumda yeni tv nin gelmesi ne kadar sürer bilen bi arkadaş varmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Servisin tv yi alırken bıraktığı cihaz teslim formu tutanak yerine geçer mi arkadaşlar. Formda müşteri şikayeti olarak ekranda çizik var deniyordu. İlk kurulumda kusurlu çıkar ürünlerde ayrıca kusurun ne olduğunu açıkca belirten bi tutanak mı tutuluyor yoksa lg servisinin cihazı alırken son kullanıcıya bıraktığı cihaz teslim formu yeterlimidir. Acil cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar. Kalkın sağlıcakla
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratd555

Servisin tv yi alırken bıraktığı cihaz teslim formu tutanak yerine geçer mi arkadaşlar. Formda müşteri şikayeti olarak ekranda çizik var deniyordu. İlk kurulumda kusurlu çıkar ürünlerde ayrıca kusurun ne olduğunu açıkca belirten bi tutanak mı tutuluyor yoksa lg servisinin cihazı alırken son kullanıcıya bıraktığı cihaz teslim formu yeterlimidir. Acil cevaplarsanız sevinirim arkadaşlar. Kalkın sağlıcakla

cihazı almamaları lazım bence arıza tutanağı tutulduktan sonra para iadesi istemiyosan yani değişim istiyosan servis raporuyla fabrika yeni tv gönderiyo yeni tv yi servis getirip kurunca diğerini götürüyo benim vestelde aynen böyle oldu yenitv nin gelmesi rapor kabul edilmesi falan filan 10 günde tamamlanmıştı ben tv yi kullanmadım evde kutuda servisi bekledi bazı nedenlerden dolayı tv yi iste lg den yenisi gelene kaadr tv siz kalma bence

• quote:

Orijinalden alıntı: 42LS5600 Bilirkişisi

Merhabalar. Televizyon (42LS5600) dün geldi LG servisi gelip kurulumunu yaptı (Kurulum için kesinlikle ücret alınmıyor).
    ****En önemlisi Televizyonun yazılımını güncelledim! Üzerindeki yazılım versiyonu "Versiyon 03.02.94" idi güncellemeden sonra "Versiyon 03.03.13" oldu.
    Menülerin görsellerindeki değişikliği fark ettim hemen. "http://www.lg.com/tr/support-product/lg-42LS5600#" bu linkteki "Software_File(Version_03.03.13).zip"
    isimli dosyayı indirin sonra flash belleğinize "LG_DTV" isimli bir Klasör açın. Zipten çıkan "LM1_DVB_EU_MP_RevNo3570_V03.03.13_120625_usb_V2_SECURED.epk" dosyayıda ismiyle hiç elleşmeden açtığınız LG_DTV isimli klasöre atın . Flash belleğinizi TV ye takın. TV Flash belleğinizi taradıktan sonra Size kendiliğinden soruyor zaten güncelleme yapmak istiyormusunuz diye. Yönlendirmeleri takip edip güncelleyin TV açılıp kapanacak bukadar. SD yayınların kötü olması TV nin suçu değil. Zaten SD yayınlarda öyle abartıldığı kadar kötü felan da değil. Ben eski dijital uydu cihazıyla scartla kullanıyorum görüntü okadarda kötü değil... Sakın 3D ye merak salmayın göz yaşartıcı baş ağırtıcı bir teknoloji, parnızla kendinze işkence etmeyin. Son olarak TV çok güzel bir tv bu fiyata alınabilecek en iyi televizyonlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Tavsiye edrim.

pes 2011 oyununu denedim, görüntü akıcılık vs. gayet güzel. birtek şey gözüme çaprtı oda oyundan mıdır yoksa tvdenmidir açıkcası bilemedim. oyundan eğer ekran ayarını yapmazsanız ekrana tam sığmıyor. yani 2defa açtım oyunu. ikisinde de ayarlamam gerekti.yani misal altta futbolcu radarı ayarlamadan tam alta sıfır iken olması gereken 2 cm falan yukarıda. tabi çözülebilir bir sorun çok dert etmedim.

• Bende SD yayın için birkaç şey söyliyeyim. elimde başka birşey olmadığından on yıllık digitürk kutusu ve scartıyla bağladım. harika görüntü veriyor. renkler inanılmaz canlı. siyahlar simsiyah. bu benim için önemliydi çünkü sd yayınlarda silik gri resim görmekten korkuyordum. 3d ve smart tv sizin için önemli değilse bu cihazı gözünüz kapalı alabilirsiniz.
  • Arkadaşlar hayırlısı ile 1 saat önce DartY den bende bir 42ls5600 aldım. PM den bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu arada bu güncellemeler ne işe yarıyor ? Birde altyazılı filmlerde altyazı seçme renk değiştirme veya büyütüp küçültme gibi olayları bu tv ile yapabiliyormuyuz ? TV arkasına saklayabileceğim hızlı , sorunsuz ve nispeten ucuz bir mini HD uydu alıcısı tavsiye edebilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bamsı Beyrek -- 19 Temmuz 2012; 7:41:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

Arkadaşlar hayırlısı ile 1 saat önce DartY den bende bir 42ls500 aldım. PM den bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu arada bu güncellemeler ne işe yarıyor ? Birde altyazılı filmlerde altyazı seçme renk değiştirme veya büyütüp küçültme gibi olayları bu tv ile yapabiliyormuyuz ? TV arkasına saklayabileceğim hızlı , sorunsuz ve nispeten ucuz bir mini HD uydu alıcısı tavsiye edebilirmisiniz ?

Alt yazı seçme rengini değiştirme daha çok kullandığın DVD/Blu-ray/HD Receiver (Eğer kanalın böyle bir servisi varsa) oynatıcının üzerinde barındırdığı özelliklerdir. Bunların haricinde .xsub uzantılı bir veya birkaç alt yazı filmin içine gömülmüş ise bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Hatta Filmin içine Birden fazla farklı dillerde ses yüklenmiş ise bunlar arasındada seçim yapabiliyorsunuz. (Renk değiştirme, Büyütüp küçültme şuan için yok)

Uydu alıcıs tavsiyesi olarak "http://www.next.com.tr/default.asp?git=9&urun=341" Mavisinide bulabilirsin. Gerçi birazda fiyatlı bir ürün... (200-220 TL)

.mkv uzantılı bir kaç film denedim usb flas bellekle. Filme gömülmüş alt yazıları (".xsub" hariç) şuan için görmüyor (Şuan için diyorum çünkü yeni yayımlanacak bir güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldırabilirler). Bunun haricinde TV nin desteklediği harici altyazı formatları şöyle".smi .srt .sub .ass .ssa .txt .psb" altyazılarla ilgili olarak küçük önemli bir şey daha, eğer türkçe karakterleri tv göstermiyorsa (Ya da türçe karakterler yerine saçma sapan karakterler gösteriyorsa) Alt yazıyı PC de metin belgesiyle açıp farklı kaydet deyip kodlama bölümünü "UTF-8" seçip kaydedin sorun ortadan kalkacaktır.
    Sesle ilgili olarak bilinmesi gereken birşey var. Eğer izlediğiniz filmin sesi "DTS" ise ne yazık ki ses duyamayacaksınız! "Desteklenmeyen Ses" iletisi alacaksınız, Tv de "DTS" codec i yok (Yine güncelleme desteği ile düzeltilebilir ama yaparlarmı bilmem!). Şayet Filmin ses codec ini PC nizde değiştirip Dolby Digital (AC3) yaparsanız bu ses sorunundan da böylece kurtulmuş olursunuz (Nette aratın DTS to AC3).
    ****Güncellemeler ne işe yarıyor sorusunun cevabı çok basit. Tv nizdeki ufak tefek sorunları ortadan kaldırıyor daha kullanışlı ve pratik hale getiriyor, yukarıda da bahsettim ve daha önceki mesajlarımdada bahsettim. Fakat illede madde madde nelerin düzeltildiğini istiyorsan ne yazıkki bunu bende bilmiyorum. Tüm aramalarıma rağmen Güncellemelerin Fix listesini bulamadım. sonuç olarak Güncelleme iyidir candır adı üstünde güncelleme :)
    Son birşey daha Arkadaki Modül girişi "CI+" destekli
    Yeni televizyonun hayırlı olsun güle güle kullan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42LS5600 Bilirkişisi -- 19 Temmuz 2012; 4:16:14 >

• Çok teşekkür ederim Üstadım. Kurduktan sonra izlenimlerimi yazacağım bende. Next almayı zaten planlıyordum ama dedim belki 100 TL bandında iş yapan sadece HD mini bir uydu bulabilirsem alırım diye düşünüyordum. Sanırım Next' i alıp üçe beşe bakmayacağım.
    Selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42LS5600 Bilirkişisi

quote:

Orijinalden alıntı: Bamsı Beyrek

Arkadaşlar hayırlısı ile 1 saat önce DartY den bende bir 42ls500 aldım. PM den bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu arada bu güncellemeler ne işe yarıyor ? Birde altyazılı filmlerde altyazı seçme renk değiştirme veya büyütüp küçültme gibi olayları bu tv ile yapabiliyormuyuz ? TV arkasına saklayabileceğim hızlı , sorunsuz ve nispeten ucuz bir mini HD uydu alıcısı tavsiye edebilirmisiniz ?

Alt yazı seçme rengini değiştirme daha çok kullandığın DVD/Blu-ray/HD Receiver (Eğer kanalın böyle bir servisi varsa) oynatıcının üzerinde barındırdığı özelliklerdir. Bunların haricinde .xsub uzantılı bir veya birkaç alt yazı filmin içine gömülmüş ise bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Hatta Filmin içine Birden fazla farklı dillerde ses yüklenmiş ise bunlar arasındada seçim yapabiliyorsunuz. (Renk değiştirme, Büyütüp küçültme şuan için yok)

Uydu alıcıs tavsiyesi olarak "http://www.next.com.tr/default.asp?git=9&urun=341" Mavisinide bulabilirsin. Gerçi birazda fiyatlı bir ürün... (200-220 TL)

.mkv uzantılı bir kaç film denedim usb flas bellekle. Filme gömülmüş alt yazıları (".xsub" hariç) şuan için görmüyor (Şuan için diyorum çünkü yeni yayımlanacak bir güncelleme ile bu sorunu ortadan kaldırabilirler). Bunun haricinde TV nin desteklediği harici altyazı formatları şöyle".smi .srt .sub .ass .ssa .txt .psb" altyazılarla ilgili olarak küçük önemli bir şey daha, eğer türkçe karakterleri tv göstermiyorsa (Ya da türçe karakterler yerine saçma sapan karakterler gösteriyorsa) Alt yazıyı PC de metin belgesiyle açıp farklı kaydet deyip kodlama bölümünü "UTF-8" seçip kaydedin sorun ortadan kalkacaktır.
    Sesle ilgili olarak bilinmesi gereken birşey var. Eğer izlediğiniz filmin sesi "DTS" ise ne yazık ki ses duyamayacaksınız! "Desteklenmeyen Ses" iletisi alacaksınız, Tv de "DTS" codec i yok (Yine güncelleme desteği ile düzeltilebilir ama yaparlarmı bilmem!). Şayet Filmin ses codec ini PC nizde değiştirip Dolby Digital (AC3) yaparsanız bu ses sorunundan da böylece kurtulmuş olursunuz (Nette aratın DTS to AC3).
    ****Güncellemeler ne işe yarıyor sorusunun cevabı çok basit. Tv nizdeki ufak tefek sorunları ortadan kaldırıyor daha kullanışlı ve pratik hale getiriyor, yukarıda da bahsettim ve daha önceki mesajlarımdada bahsettim. Fakat illede madde madde nelerin düzeltildiğini istiyorsan ne yazıkki bunu bende bilmiyorum. Tüm aramalarıma rağmen Güncellemelerin Fix listesini bulamadım. sonuç olarak Güncelleme iyidir candır adı üstünde güncelleme :)
    Son birşey daha Arkadaki Modül girişi "CI+" destekli
    Yeni televizyonun hayırlı olsun güle güle kullan...

İdeal görüntü ayarlarını paylaşırmısın ?

Ayarlar nasıl olmalı

• Hizlial.com da 1399 TL. Peşin Fiyatına World ve bonus karta 12 taksit...

http://www.hizlial.com/u05.011.1165.0228/lg-42ls5600-42-usbmovie-100hz-dlna-full-hd-led-tv
  • Dün gece Darty' den aldım 1.349 TL . Nakliye ile beraber 1.368 TL' ye maloldu.
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/fiche.cfm?produit_id=70459&cat_id=9
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.