Şimdi Ara

LG 42LS575S İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
3
Favori
20.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar forumda LG 42LS575S ile ilgili fazla konu veya inceleme göremediğim için almayı düşünen arkadaşlar varsa nacizhane gözlemlediğim bilgileri paylaşayım dedim.

Ürünü geçen hafta vatan bilgisayardan 1400 liraya aldım. Zaten ertesi gün 29 Ekim'di. Toplamda 3 gün sonra servis gelip kurulumunu yaptı. Daha önceki tvye bağlı olarak zaten kurulu uydu vardı. Servis çalışanları televizyonu 10 dakika içinde kurup kendi uydusunu aktif hale getirdiler. Kısa bir kumanda öğretisi sonrasında gittiler.

Öncelikle şunu söylemeliyim kendi uydu alıcısı, kanalları gayet yeterli. Trt Hd gibi birkaç hd kanal mevcut ancak çok fazla inceleme imkanım olmadı zira kendi kumandasından kanal geçişleri, kanal listesinden seçim yapmak bile baya zordu. Hiç kullanışlı olmamış belli ki üstüne fazla kafa yormamışlar. O yüzden kendi uyduma geçiş yaptım.

LG 42LS575S İncelemesi

Sd yayın performansını merak edenler olacaktır. Çok müthiş bir performans verdiğini söyleyemem. Bazı kanallarda iyice yaklaştığınızda pikselleşmeyi görebiliyorsunuz ama dediğim gibi bazı kanallarda..

LG 42LS575S İncelemesi

Mesela Ntv, Ntvspor ile Tv8, Kanaltürk arasında illa ki yayın kalitesi farkı ortaya çıkıyor. Benim düşüncem sd yayın olayını tv performansıyla pek karşılaştırmamak lazım. Eğer ki çok titiz, gözü sürekli detaylara takılan bir insan değilseniz bence gayet yeterli bir performansı var bu konuda.

LG 42LS575S İncelemesi

Gelelim usb konusuna..
    Aslında bu kısmı benim için sd yayından daha önemliydi. Beni fazlasıyla tatmin etti diyebilirim. Flash belleğimle birkaç film ve klibi aktarma, deneme şansı buldum. Kısa zamanda gördüğüm okuyamadığı altyazı ve video formatı yok gibi dolayısıyla bence herhangi bir harici player kullanmayı bile gerektirmeyecek kadar kullanışlı bir altyapısı var.

LG 42LS575S İncelemesi

Psy - Gangham Style, 1080p mkv performansı.

Şunu söylemeliyim altyazılarda Türkçe karakter sorunu oluşabiliyor. Düzeltilmesi ise son derece basit seçenekler menüsünden video oynamayı ayarla ve akabinde varsayılan görünen kısmı Türkçe yaptığınızda sıkıntı kalmıyor. Tek sorun şu ana kadar gözlemleyebildiğim kadarıyla her usb girişinde bunu yeniden yapma gereksinimi doğuyor belki bir çözümü vardır ama şimdilik çözüme ulaştıramadım.

LG 42LS575S İncelemesi

Psy - Gangham Style, 1080p mkv performansı.

Dahili Wireless özelliği kullanışlı ancak benim evimin çevresinde pek internet bağlantısı kullanan olmadığı için görüş belirtemeyeceğim. Şunu da söyleyeyim bilgisayar bağlantısı konusunda hdmi girişleri hariç direk lan girişi de bulunuyor yani modemden ethernet kablosu ile internet bağlantısı da kurabiliyorsunuz. Smart Tv konusuna hiç girmiyorum zira herkesin bilgisi dahilinde bir konu yalnız internet bağlantınız yoksa üzerinde yapabileceğiniz pek birşey yok onu da belirtmek lazım.

LG 42LS575S İncelemesi

Leyla ile Mecnun, 720p mkv performansı.

Ses konusuna gelirsek tatmin edici buldum ama çokta beklentiye girmemek lazım. Eğer yüksek beklentileriniz varsa harici bir ses sistemine yönelmenizi tavsiye ederim.

LG 42LS575S İncelemesi

Leyla ile Mecnun, 720p mkv performansı.

Yüksek kaliteli filmlerde ki performansına hayran kaldım diyebilirim, mükemmele yakın. O konuda şüpheniz olmasın. Anlatacaklarım bu kadar. Umarım almayı düşünen arkadaşlara sağlıklı bir fikir verebilmişimdir. Fiyat/Performans ölçütünü esas alan arkadaşlar bence hiç düşünmesinler kategorisinde ki en iyi led tvlerden bence. Hoşçakalın..

LG 42LS575S İncelemesi

The Book of Eli, mp4 performansı.

LG 42LS575S İncelemesi

LG 42LS575S İncelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TooNCooL -- 2 Kasım 2012; 18:19:06 >

• öncelikle hayırlı olsun arkadaşım...

bende 2 gün önce aynı televizyonu aldım, görüşlerimi bildirmek isterim...

teledünya box var şu anda; teledünya box ile gelen scart kablosu ile tvye bağlayınca görüntü gelmedi, altın uçlu scart kablo aldık sorunsuz çalıştı. Açıkçası ben çok korkuyordum sd yayınlar çamur gibi çıkacak diye ama bu büyüklükteki ekran için sd yayın kalitesi normal açıkçası... iyi/detaylı bir renk ayarı ile rahatlıkla izlenilebilir...

hd görüntü zaten söylendiği üzere harika; dts çözebiliyor, altyazı doğru görüntüleniyor...
    smart tv özelliklerine kabaca baktım;
    * youtube uygulaması arayüz olarak çok sade, arama yaparken kumanda ile yazı yazmak sıkıntılı klavyesiz ama istediğiniz videoyu bulduğunuzda sıkıntısız oynatıyor.
    * google maps uygulaması da telefonlarımızdaki ile aynı ancak televizyonun işlemci gücü ile alakalı olarak özellikle uydu görüntüsü açık olunca yavaş kalıyor; hani olur da kendi evinizi görmek isterseniz adres olarak aratmanız daha hızlı olacaktır
    * lig tv/digitürk play uygulamalarını indirdim, eski kritik lig maçlarını ücretsiz ve tamamını izleyebiliyorsunuz.
    * facebook/twitter da var ama daha denemedim açıkçası...

televizyon ile ilgili en çok hoşuma giden şu oldu; elimde 32gb usb bellek var, içine film atar tv ye takar izlerim diyordum... bendeki bellek toshiba hayabusa; yazma hızı 7mb/s civarı ama 10+ gb bir film atmak da çok uzun sürüyor... her neyse evde zaten wireless var, lg'nin sitesinden smartshare yazılımı indirip bilgisayara kurdum ve bilgisayardaki film klasörlerini bu smartshare programına gösterdim... daha sonra tv nin başına gidip "smart share" kısmına girdiğimde bilgisayarda tanımlamış olduğum tüm filmleri gördüm; şu an hepsini wireless üzerinden ekstra bişey yapmadan izleyebiliyorum... bilgisayarım açık wireless bağlantım oldukça usb belleğe film/dizi atıp televizyona takma derdim yok yani... modemim wireless-n olduğu için ve tv'nin de wireless-n desteği olduğu için 1080p 16gb boyutlu film bile kesinlikle takılma olmadan yağ gibi kayıyor ekranda tabi ileri-geri sarmak isterseniz 2-3 saniye bekleme olabiliyor o da normal...

bunun haricinde ekran renk ve parlaklık ayarları otomatikte; tv kendi ayarlıyor üzerindeki sensörler ile... güzel tarafı ortam aydınlık ise tv ekranı ve renkler de canlı/aydınlık oluyor, ortam loş veya karanlık ise ekran da ona göre kararıp renkler daha az göz yorar hale geliyor...

ses olarak çok bişey beklememek lazım; bir televizyonun çıkarması gerektiği kadar ses çıkarıyor elbet ama büyük ekran tv ile güzel ses dinlemek isteyen arkadaşlar ses sistemi alsın, sonuçta woofer yok tvde...

panel hızı bana 50hz gibi geldi; özellikle hd film izlerken tru-motion açık olunca görüntü daha pürüzsüz oluyor ama bazı çok hareketli sahnelerde anlık pürüzler fark edilebiliyor... aynı olay bilgisayarda "splash player" ile film izlerken yazılımsal olarak filmi 24 kare değil de 60 kare/saniye izlerken de oluyor... monitörümün 50hz olduğunu düşünürsek tv'nin de 50hz donanımsal panel hızı olduğunu varsayıyorum... ama bunu kötü olarak algılamamak lazım; görüntü kalitesi gerçekten iyi...

açıkçası 3d ile işi olmayan adamın alması gereken tv budur... smart özellikleri iş görür, wireless üzerinden media server'a bağlanır, dts codec desteği var... bu fiyata daha ne olsun?

ilerleyen zamanlarda bende ss atmaya çalışırım; normalde işten çok vaktim olmadığı için çok detaylı bakamadım zaten tv'ye...

• bu televizyon nedense çok kafama yatıyor.3d samsung alacaktım geçenlerde.kreid kartı limitim yetersiz kaldı.sonra 3d nin bana bireşy katacağını düşünmedim.ama smart tv 3d den çok daha iyi bence.bu tvde de smart tv özelliği var.ben digitürk abonesiyim bundaki dahili receiverla digitürk aboneliği sürdürebilrimiyim bunu merak ettim.
  •  LG 42LS575S İncelemesi

bu resimde siyahlar çok iyi görünüyor
  • Geçen hafta kliksa da 1000 tl ye düşmüş doğru mu? bilgisi olan varsa paylasırsa memnun olurum. Almayı düşünüyorum şuanki fiyatı 1250 tl . %10 bonus puanı sayarsanız 125 tl düşünce 1.125 tl yapıyor. Daha beklemekte yarar var mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcat34

Geçen hafta kliksa da 1000 tl ye düşmüş doğru mu? bilgisi olan varsa paylasırsa memnun olurum. Almayı düşünüyorum şuanki fiyatı 1250 tl . %10 bonus puanı sayarsanız 125 tl düşünce 1.125 tl yapıyor. Daha beklemekte yarar var mı acaba.

32 inch tvlerin 900 civarı olduğu bir piyasada bu tvnin 1000 tlye düşmesini beklemek ne kadar doğru olur bilemem. Bence 1.125 tl bile haddinden fazla iyi bir rakam olur bu tv için. Vaktin varsa bekle, benim gibi eski tvden müzdaripsen ihtiyacın varsa bekleme al gerç derim.
  • Fiyat performans açısından güzel bir ürün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG 42LM615S İncelemem
    12 yıl önce açıldı
    LG HB1100RE İncelemesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuan klisksada 1399a çıktı fiyat sabah alıyordum sepete ekledim aşağı inip çıktımki fiyat yükselmiş.

Sizce yine düşermi beklesem:(
  • Bu ürüne yakın ve benim öncelikle tercihim olan ürün Panasonic 42ew5e'dir.

Eğer almadıysan bunada bir göz gezdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ab1420

Şuan klisksada 1399a çıktı fiyat sabah alıyordum sepete ekledim aşağı inip çıktımki fiyat yükselmiş.

fiyat düşer bekle... aldım kurdum inceledim çok güzel televizyon tavsiye ederim. bu fiyata daha iyisi olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canciger

quote:

Şuan klisksada 1399a çıktı fiyat sabah alıyordum sepete ekledim aşağı inip çıktımki fiyat yükselmiş.

fiyat düşer bekle... aldım kurdum inceledim çok güzel televizyon tavsiye ederim. bu fiyata daha iyisi olamaz.

Keşke alsaymışım o fiyata zaten pişman oldum kaçırdığıma inşallah düşer tekrar beklemedeyim.
  • İnput lag nasıl hocam tv deki ?
  • android telefonu olan arkadaşlar linkteki uygulamayı indirip aynı wireless ağ üzerinden televizyonu kumanda edebilir; telefon magic kumandaya dönüşüyor bir nevi...

kesinlikle tavsiye ederim bir deneyin dostlar...
  • Birçok yerde fiyat 1259a düştü.
  • Güzel inceleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nusabem

Birçok yerde fiyat 1259a düştü.

Nerde 1259 arkadaş?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nusabem

Birçok yerde fiyat 1259a düştü.

Nerde 1259 arkadaş?

daha önce vatanbilgisayarda 1259 tl diye hatırlıyorum ama şimdi artmış
  • Cumartesİ-Pazar vatan'da 1259 tlydi.
  • Arkadaşlar bu tv 100 hz mi 200 mü ? 100 olup programla 200 e çıktığı söyleniyor bilgisi olan varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglarozkan

Arkadaşlar bu tv 100 hz mi 200 mü ? 100 olup programla 200 e çıktığı söyleniyor bilgisi olan varmıdır

Plazma Olsun LED Tv`ler Olsun Hepsi Standart 60 Hz`dir. Ekstra İşlemci Ve Yazılımla 100 200 300 500 800 1000 2000 2500 Hz`e Cıkartılıyor. Bahsedilen Cihazında Paneli 60 Hz Yazılım Ve İşlemci Destegi İle 200 HZ Oluyormus, Ama LG Cihazların Hızlı Sahne Performansları Cok İyi Değil.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.