Şimdi Ara

Samsung T220 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
25.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sonunda merak edilen T220 hakkında bir derleme oluşturdum.

1 haftalık bir gecikmeden sonra pazartesi günü monitörü alabildim.İlk açtığımda siyah üzerinde 2 tane kırmızı ölü piksel vardı ancak yaklaşık 2 saat sonra 2si de kayboldu şu an ekran temiz umarım böyle kalır...

Öncelikle monitörün teknik özelliklerinden başlayalım;

Display Screen Size 22" wide
    Resolution 1680 x 1050 (WSXGA+)
    Brightness 300 cd/m²
    Contrast Ratio DC 20,000:1 (1000:1) (Typ.)
    Response time 2 ms (GTG)
    Viewing Angle (Horizontal / Vertical) 170º / 160º (CR>10)

Signal input Video Signal analog RGB, DVI
    Sync. Signal separate H/V, composite, SOG
    Connector 15pin D-SUB, DVI-D

Power Power Consumption 45 watts
    Stand By Power (DPMS) < 1 W

Features Plug & Play DDC 2B
    Multimedia Speakers No
    Optional Accessories DVI-D cable
    Special Features low power consumption (0.3W Power Off, Energy Saving Mode), LED brightness control, MagicBright3, image size, color effect, customized key, MagicWizard & MagicTune, Windows Vista Premium, DVI with HDCP, safe mode

Dimension Product Dimension(With stand, WxHxD) 20.47" x 17.4" x 8.46"
    Shipment Dimension 23.6" x 21.3" x 5.5"

Weight Product Weight 12.7 lb (max.)
    Shipment Weight 16.5 lb (max.)

Stand Function tilt

-------------------
    Resimleri 6 mp Sony cybershotla çektim ancak boyutları çok büyük olduğu için 1152*864 formatına çevirdim.

Daha iyi bir fikir vermesi açısından mümkün olduğunca farklı renkler seçmeye çalıştım...

(Bu arada kutu içeriğinin resmini çekmek isterdim ama çok yer kapladığı için hemen kaldırmak zorunda kaldım.İlk anda da foto çekmek aklıma gelmedi açıkçası)

İlk olarak monitörün dizaynından bahsetmek istiyorum.Gerçekten benim için daha iyi bir dizayn nasıl olurdu bilmiyorum.Tam olarak benim aradığım çizgiler ve renkler var dış görünüşte.Özellikle monitörün alt tarafında bordo renginde bir bölüm var ve çok hoş duruyor..

Samsung T220 İncelemesi

Renkler monitörde gayet canlı duruyor ancak fotoğraflarda aynı canlılığı bir türlü yakalayamadım ne yazık ki(makineden mi yoksa benim beceriksizliğim mi bilmiyorum)

Samsung T220 İncelemesi

Özellikle sarı rengi nedense beyaza çok yakın çekti kamera gerçekte çok farklı görünüyor..

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

En alakasız çıkan resim olarak bu katedrali seçtim

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

---------------------------------

Yüksek çözünürlüklü bir videodan çektiğim fotolar;

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Bu fotodaki backlightı farkedebilirsiniz..

Samsung T220 İncelemesi

Bu fotoda yine fazla olmasa da görülebiliyor..

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

---------------------------

Bilgisayarımda fazla oyun olmadığı için oyun performansı için bugün kurduğum Crysis'in resimlerini koyuyorum.Bir de Pes2008 var ama foto çekmeye fırsatım olmadı..

Crysiste oyunun başları gece olduğu için fotolar yine pek iyi çıkmadı....

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

Samsung T220 İncelemesi

------------------------------------

Kısaca özetlemek gerekirse monitörün performansından oldukça memnun kaldım.Renkler çok canlı ve kaliteli görünüyor ayrıca oyunlarda veya filmlerde en hareketli yerlerde bile en ufak bir görüntü hatasıyla karşılaşmamak güzel.

Ayrıca yansımadan eser yok diyebilirim.En büyük artılarından biri bu...

Backlight'a gelince tam ekran bir video izlerken kesinlikle farkedilmiyor.Siyah bantlı filmlerde ise bazı bölümlerde yukarıda yorum yaptığım resimlerden fazla değil backlight.Zaten sıfıra düşürülmesi imkansız ancak minimuma indirmişler gibi görünüyor.

Genel bir değerlendirme yaparsak bana göre ;

Artıları: harika dizayn,canlı ve parlak renkler,sıfır yansıma
    Eksileri: fiyatının biraz yüksek olması ve buna rağmen 0 ölü piksel garantisi olmaması

9/10 veriyorum...

Ayrıca şu an yetiştiremedim ancak film görüntüsü de eklerim kısa zamanda..

Umarım bu monitörü merak edenler için yararlı bir inceleme olmuştur.Her türlü sorunuzu çekinmeden sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 9 Temmuz 2008; 20:10:17 >

• Çok teşekkürler, iyi bir inceleme olmuş ellerine sağlık.

Bende 24" olanını bekliyorum ama o baya tuzlu olucak gibi sanırım bende 22" alıcam gibi gözüküyor.
  • Çok güzel monitör, hayırlı olsun ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 14 Temmuz 2008; 15:34:37 >
  • sevgili dostum hpw2207 mi t220 mi desem senin senin seçimin belli yorumun ne olur?
  • ScRyedd,007Fatih teşekkürker

Monitörü 588ytl'ye aldım. sanalmarketim.com'da biraz daha ucuz ancak bir sorun çıktığında satıcıyla yüzyüze muhattap olmak istedim bu yüzden bu farkı verdim.

http://sanalmarketim.com/urun/7a5b057fee45f659db5225d079fac601/?liste&ref=%2Ckeywords%3At220&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

@sadays

Hocam iki monitör arasında DC ve tepki süresi farkları var.DC çok fazla sorun yaratmasa da 5ms nasıl olur,monitörü görmeden birşey söylemem doğru olmaz.Eğer imkanın varsa git kendi gözünle incele monitörleri hangisi sana daha hoş geliyorsa onu al.Ayrıca fiyat olarak araştırmadım ama aralarında çok fark yoksa (100ytlden fazla) Samsungu tercih et derim..

Hp'nin özellikleri olarak bunları buldum;

HP w2207 Specifications
    Video Inputs Analog (VGA)
    DVI with HDCP support
    Panel Type LCD Active Matrix TFT TN+film
    Pixel Pitch 0.282mm
    Colors 16.2 million (6-bit)
    Brightness 300 cd/m2
    Contrast Ratio 1000:1 (typical)
    Response Time 5ms Tr/Tf
    Viewable Size 22" diagonal
    Resolution 1680x1050
    Viewing Angle 160 vertical/horizontal
    Power Consumption <52W max
    Power Savings <2W
    Power Supply Built-in
    Screen Treatment BrightView (Glossy)
    Height-Adjustable Yes - 4.25 inches
    Tilt Yes - 25 degrees back/5 degrees forward
    Pivot Yes
    Swivel No
    VESA Wall Mounting 100mmx100mm
    Dimensions w/ Base (WxHxD) 20.61"x14.60"x11.38" (lowered)
    20.61"x18.95"x11.38" (raised)
    Weight w/ Stand 19.8 lbs.
    Additional Features (2) USB 2.0 (USB connection to PC required)
    Audio Two 2W rear-facing speakers
    Limited Warranty 1 year parts/labor warranty standard
    3 year extended warranty optional ($110)
    Pixel Defect Policy 0 bright dot standard
    60 day 100% satisfaction guarantee

0 ölü piksel garantisi verdiğini yazmış ama Türkiye'de uygulanıyor mu bilmiyorum..

• mens rea hocam anlamam ölü piksel garantisinden lcd den falan novadan alıcam 22' modelini diyelim kullandık ölü piksel çıktı nolucak garip bir soru ama
  • Hayırlısı olsun...Merak eden ve almayı düşünenler için iyi bir inceleme...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 225BW
    18 yıl önce açıldı
    samsung 2232bw
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rapator teşekkürler

moriq, hocam şimdi markaların bazı modelleri sıfır ölü piksel garantili oluyor yani 1 tane bile ölü piksel çıkarsa sorgusuz sualsiz değiştirebiliyorsun.Başka bir durum da markaların tüm modelleri için geçerli.Yani belli bir sayının üzerinde ölü piksel çıkarsa yine değiştiriyorlar.Örneğin ben alırken sorduğumda 3 tanenin üzerinde çıkarsa değiştiririz demişlerdi...

Keşke böyle bir monitörde de sıfır ölü piksel garantisi olsaydı benimkiler yok olmasaydı üzülürdüm açıkçası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 9 Temmuz 2008; 19:42:13 >
  • hocam şanslısın geçmesine sevindim cumartesi günü alıyorum bu monitörü alırken sormam gereken sorular var mı kaçtane üzerinde ölü piksel çıkarsa değiştiriyosunuz gibi vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: moriq

hocam şanslısın geçmesine sevindim cumartesi günü alıyorum bu monitörü alırken sormam gereken sorular var mı kaçtane üzerinde ölü piksel çıkarsa değiştiriyosunuz gibi vs...

Evet kesinlikle sor sonradan sorun çıkarmasınlar.Umarım seninki de sorunsuz çıkar değiştirmekle falan uğraşmazsın..
  • inş. hocam al getir geri götür zor olur walla ,hd 4870 ile uyumu güzel olur heralde denemek lazım
  • sonunda t220 543,60 YTL ye aldım elimde hatta masada monitör 10 numara en mükemmel tarafı da ölü pikseli yok programlarla 2 saat gözümden kaçmıştır diye de 3 saat film izledim ölü piksel aradım nafile

mens rea hocam sen olmasan samsung 206 BW alıcaktım iyi ki bakmışım konuya monitör aldığı parayı her türlü hak ediyor
  • quote:

sonunda t220 543,60 YTL ye aldım elimde hatta masada monitör 10 numara en mükemmel tarafı da ölü pikseli yok programlarla 2 saat gözümden kaçmıştır diye de 3 saat film izledim ölü piksel aradım nafile

mens rea hocam sen olmasan samsung 206 BW alıcaktım iyi ki bakmışım konuya monitör aldığı parayı her türlü hak ediyor

Hayırlı olsun hocam güle güle kullan

• Bende bugun bir T220 sahibi oldum. İlk izlenimim tasarım ve estetik süper. Renkler canlı ve banding sorunu görmedim renk geçişleri başarılı (gerçi henüz 1-2 saattir kullanıyorum) yanlız biraz sallanıyor masa sallanınca monitör. Biraz daha oturaklı olsa iyi olurdu. Henüz ölü piksel görmedim inşallahda görmem. Ölü pikseli en iyi hangi renk zeminde görebiliriz. Bende bir monitör test programı var onla farklı bir kaç renkte baktım birşeye rastlamadım ama tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Bende bugun bir T220 sahibi oldum. İlk izlenimim tasarım ve estetik süper. Renkler canlı ve banding sorunu görmedim renk geçişleri başarılı (gerçi henüz 1-2 saattir kullanıyorum) yanlız biraz sallanıyor masa sallanınca monitör. Biraz daha oturaklı olsa iyi olurdu. Henüz ölü piksel görmedim inşallahda görmem. Ölü pikseli en iyi hangi renk zeminde görebiliriz. Bende bir monitör test programı var onla farklı bir kaç renkte baktım birşeye rastlamadım ama tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.

Dostum aman diyim sana sallanmayan masa al tirealTfTest var onu kullan ben 2 saat denedim ama göremedim daha emin olmak için çizgi film seyret arkadaşım önerdi renkler canlı olduğundan en iyi test programından bile daha iyi sonuç verirmiş

• Hayırlı olsun herkeze, şunun şurasında ay başına ne kaldıki yakında bende gelicem 24" ile.
  • quote:

quote:

Bende bugun bir T220 sahibi oldum. İlk izlenimim tasarım ve estetik süper. Renkler canlı ve banding sorunu görmedim renk geçişleri başarılı (gerçi henüz 1-2 saattir kullanıyorum) yanlız biraz sallanıyor masa sallanınca monitör. Biraz daha oturaklı olsa iyi olurdu. Henüz ölü piksel görmedim inşallahda görmem. Ölü pikseli en iyi hangi renk zeminde görebiliriz. Bende bir monitör test programı var onla farklı bir kaç renkte baktım birşeye rastlamadım ama tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.

Dostum aman diyim sana sallanmayan masa al tirealTfTest var onu kullan ben 2 saat denedim ama göremedim daha emin olmak için çizgi film seyret arkadaşım önerdi renkler canlı olduğundan en iyi test programından bile daha iyi sonuç verirmiş

Valla sallanmayan masa iyi olur tabide biraz süre lazım onu almam için Bahsettiğin programın tam adı nedir senin yazdığın şekilde aratınca birşey çıkmıyorda

• quote:

quote:

quote:

Valla sallanmayan masa iyi olur tabide biraz süre lazım onu almam için Bahsettiğin programın tam adı nedir senin yazdığın şekilde aratınca birşey çıkmıyorda

Buradan indirebilirsin; http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/TIREAL-TFT-Test.shtml

• Teşekkürler

Bu arada senin kullandığın renk kontrast vs. ayarlarını sorabilir miyim? Herhangi bir kalibrasyon yaptın mı monitörde? Ben ilk aldığımda gözüme çok parlak geldi sonra bir baktım ki parlaklık %100'e ayarlıymış. Default ayarlarda mı kullanıyorsun sen?
  • Arkadaşlar ölü piksel için endişe etmeyin vatan bilgisayar'a yakında bu model gelicek 1 adet çıksa bile 1 ay içerisinde 1 e 1 değişim yapabilirsiniz tüm monitörlerde geçerlidir
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.