Şimdi Ara

LG 42LV375S (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
40.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Televizyonu Android İşletim sistemine sahip bir cep telefon ile kumanda edebiliyorsunuz (ağ üzerinden bağlanıyor).
    Özellikle Smart TV kullanırken bayağı kolaylık sağlıyor. Telefonun dokunmatik ekranını, televizyon'un imlecini kontrol etmek için kullanabiliyorsunuz. Klavyeli bir cep telefonunuz varsa Web Browseri kullanmak, bilgisayardan Browser kullanmak kadar kolay oluyor (Televizyon ekranı üzerindeki klavyeyi kullanmak yerine telefonun klavyesini kullanarak giriş yapabiliniyor).
    Aities USB kablosuz ağ adaptörünü destekliyor (orjinal dongle için alternatif).
    DVB-S/DVB-S2 alıcılarını ayarlamak, özellikle merkezi sistemlerde kolay değil (ya da sistem yapısına bağlı olarak mümkün değil - şu an için).
    DLNA, Smasung'da daha başarılı gibiydi (Plexx'in de artı özellikleri yok değil, kendi Plug-In leri ile Smart TV de olmayan bir sürü servis'e ulaşabiliyorsunuz, video, müzik, resim gibi).
    LG/Almanya, İsviçre gibi sitelerde ilgili ürüne ait dokümantasyon ve güncellemelere ulaşılabilinir.

• Dün didim teknosada tv nin fiyat etiketinde 50 hz yazıyordu. sordum 100 hz değilmiydi diye."yayının durumuna göre 100 hz e ayarlıyor" diye bilgi verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

teşekkürler,bilgi olarak kaydettim siz çift çanak mı kullanıyorsunuz?

evet çift çanak kullanıyorum ama evde birden fazla televizyon olduğu için hotbirdi taratmak ile uğraşamadım. diğer uydu alıcısında hazır olduğu için bu televizyonu sadece türksat izlemek için kullanacam :D
  • Bilmiyorum,galiba yavaş yavaş alışmaya başladım tv'ye. 50hz-100hz seyrettiğim yayınlarda ( sd,hd ) farkettirmiyor,mat ekranı parlamıyor,renkler canlı yani her renk ben buradayım diye bağırıyor adeta,siyah renge kafayı takmış durumdayım,koyu zeminlerde hiç bir ayrıntı göstermiyor sadece simsiyah,belki renk ayarlarından düzelebilir.dlna üzerinden bağandığımda bilgisayarımdaki film dosyalarını oynatıyor ama alt yazıları dahil edemedim.USB ve ya harici hdd kullanımı çok basit.Dahili internet tarayıcısını kullanarak youtube ye bağlandığımda videoları oynatmıyor,flash player güncellemesi istiyor,bizde ki flash player sürümünü 8 olarak biliyorum,güncelleme yapılabilirmi acaba?

Arkadaşlardan değerli bilgiler gelmeye başladı,işin inceliklerini öğrendikçe bir birimizle paylaşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talatcaner -- 28 Temmuz 2011; 0:45:21 >

• flash player güncellemesi ile ilgili Yücel Bey ile görüştünüzmü.
  • quote:

4446543 lg çağrı merkezinden YÜCEL bey'le görüşün,bende de show tv çıkmıyordu,anten.de linkinden frekansını bulup elle girdim,bu sefer de görüntü show tv,ses alem fm oldu,onunda bir ayarı vardır mutlaka ama ben uğraşmadım ( Belki radyo kanallarını atla seçeneği ile devre dışı bırakırsak olabilir ) ,kablo tv kullandığım için uyduda çıkmayan kanalları kablolu yayından seyrediyorum,dediğim gibi lg çağrı merkezinde tek işinin ehli olan yücel bey'e derdinizi anlatın yardımcı olacaktır.Sonucu da burada paylaşırsınız biz de bilgileniriz.

show tv 11964 H ( yatay ) 5925

Çift dilli olması lazım onun. Orjinal dil Dublaj seçeneği olan TNT gibi. Audio seçeneğinden diğer ses izini seçin Show tv sesi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

4446543 lg çağrı merkezinden YÜCEL bey'le görüşün,bende de show tv çıkmıyordu,anten.de linkinden frekansını bulup elle girdim,bu sefer de görüntü show tv,ses alem fm oldu,onunda bir ayarı vardır mutlaka ama ben uğraşmadım ( Belki radyo kanallarını atla seçeneği ile devre dışı bırakırsak olabilir ) ,kablo tv kullandığım için uyduda çıkmayan kanalları kablolu yayından seyrediyorum,dediğim gibi lg çağrı merkezinde tek işinin ehli olan yücel bey'e derdinizi anlatın yardımcı olacaktır.Sonucu da burada paylaşırsınız biz de bilgileniriz.

Çift dilli olması lazım onun. Orjinal dil Dublaj seçeneği olan TNT gibi. Audio seçeneğinden diğer ses izini seçin Show tv sesi gelir.

Kumanda üzerinde audio tuşu yok,belki aynı işi gören atanmış bir tuş vardır,birde ben frekans değeri girip arattırdığımda show tv görüntüsü gelmişti ama kanal listesinde show olarak değil yanılmıyorsam alem fm olarak görünüyordu.Lg çağrı merkezini arıyorum sabahtan bu yana bazen bağlanıp otomatik atıyor,bazen de bekleyin denip beklememe rağmen bağlanmadan hat kopuyor,anlamadım...

• quote:

quote:

quote:

Kumanda üzerinde audio tuşu yok,belki aynı işi gören atanmış bir tuş vardır,birde ben frekans değeri girip arattırdığımda show tv görüntüsü gelmişti ama kanal listesinde show olarak değil yanılmıyorsam alem fm olarak görünüyordu.Lg çağrı merkezini arıyorum sabahtan bu yana bazen bağlanıp otomatik atıyor,bazen de bekleyin denip beklememe rağmen bağlanmadan hat kopuyor,anlamadım...

benim paylaştığım yolu denediniz mi?

• sizin önerdiğiniz yolu bilgi olarak kayıt ettim ama denemedim,şu an için tüm kanallar ayarlı,yanlış bir şey yapıp en başa dönmek istemiyorum,hem kablo tv hem uydu kanallarını ekledim,toplamda 225 tv kanalı ayarlı.
  • quote:

quote:

quote:

Muhakkak vardır. Bir tuş yapıyordu LG kumanda resmi bulup bakayım.

Edit: Kumanda bu linkteki sanırım.http://www.ioffer.com/img/item/200/145/942/akb72914209-genuine-lg-remote-control-c01e4.jpg

Quick Menü'ya basınca daire çıkıcak o daireyi çevirirken bir köşesinde dil seçeneği geliyordu diye hatırlıyorum.

Çift dilli kanallarda yapacağınız bu yalnız Alem FM diye geliyorsa değişmeyebilir. Lyngsat.com sitesinden bakarak taratabilirsiniz. Bazı tunerlar bazı frekansları yanlış yerde görür. Aynı TV elimde olsa kesin yapardım ama şimdilik tarif edebilirim. Manuel aramadan Digital yayın DVB-S seçip Show TV frekansınawww.lyngsat.com sitesinden bakıp frekansı taratın, tarama için sinyal gelmesi lazım altta sinyal barı olmalı ikisinde de kısmen de olsa bir doluluk olacak. Eğer bulamıyorsa kendi frekansında frekans değerini 5'er 5'er ya da daha azar azar her iki yönde de değiştirekek tarayın. Örneğin 11000 V frekansındaki kanalın sinyalini tunerınız 10990dan alabilir, 110010'dan alabilir. Bir de tüm bu denemeleri yaparken telsiz telefon varsa fişini çekin. Bazı uydu tunerları telsiz telefon frekansından da etkilenir.

Not: İlk taramaya başlamadan önce kanal listesini otomatik yayıncıdan alma ile ilgili bir seçenek vardır. O seçeneğin başındaki işareti kaldırırsanız kanal listenizi dilediğiniz gibi düzenlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 28 Temmuz 2011; 17:29:10 >

• quote:

sizin önerdiğiniz yolu bilgi olarak kayıt ettim ama denemedim,şu an için tüm kanallar ayarlı,yanlış bir şey yapıp en başa dönmek istemiyorum,hem kablo tv hem uydu kanallarını ekledim,toplamda 225 tv kanalı ayarlı.

kanalı manuel olarak eklediğinizde eski kanal listenize hiç birşey olmaz hocam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Muhakkak vardır. Bir tuş yapıyordu LG kumanda resmi bulup bakayım.

Edit: Kumanda bu linkteki sanırım.http://www.ioffer.com/img/item/200/145/942/akb72914209-genuine-lg-remote-control-c01e4.jpg

Quick Menü'ya basınca daire çıkıcak o daireyi çevirirken bir köşesinde dil seçeneği geliyordu diye hatırlıyorum.

Çift dilli kanallarda yapacağınız bu yalnız Alem FM diye geliyorsa değişmeyebilir. Lyngsat.com sitesinden bakarak taratabilirsiniz. Bazı tunerlar bazı frekansları yanlış yerde görür. Aynı TV elimde olsa kesin yapardım ama şimdilik tarif edebilirim. Manuel aramadan Digital yayın DVB-S seçip Show TV frekansınawww.lyngsat.com sitesinden bakıp frekansı taratın, tarama için sinyal gelmesi lazım altta sinyal barı olmalı ikisinde de kısmen de olsa bir doluluk olacak. Eğer bulamıyorsa kendi frekansında frekans değerini 5'er 5'er ya da daha azar azar her iki yönde de değiştirekek tarayın. Örneğin 11000 V frekansındaki kanalın sinyalini tunerınız 10990dan alabilir, 110010'dan alabilir. Bir de tüm bu denemeleri yaparken telsiz telefon varsa fişini çekin. Bazı uydu tunerları telsiz telefon frekansından da etkilenir.

Not: İlk taramaya başlamadan önce kanal listesini otomatik yayıncıdan alma ile ilgili bir seçenek vardır. O seçeneğin başındaki işareti kaldırırsanız kanal listenizi dilediğiniz gibi düzenlersiniz.

ilk fırsatta denerim,teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: li10

quote:

sizin önerdiğiniz yolu bilgi olarak kayıt ettim ama denemedim,şu an için tüm kanallar ayarlı,yanlış bir şey yapıp en başa dönmek istemiyorum,hem kablo tv hem uydu kanallarını ekledim,toplamda 225 tv kanalı ayarlı.

kanalı manuel olarak eklediğinizde eski kanal listenize hiç birşey olmaz hocam

anladım,teşekkürler

• Aynı üründen egs teknosa,dan bende aldım (42lv375s) showtv çıkmıyordu fenelektronikten gelip yazılım yüklediler sorun giderildi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkheros

Aynı üründen egs teknosa,dan bende aldım (42lv375s) showtv çıkmıyordu fenelektronikten gelip yazılım yüklediler sorun giderildi..

Demek ki siz işi bilen bir elemana denk gelmişsiniz.

bu arada elimde '' Tron.Legacy.2010.BluRay.1080p.DTS.x264.DUAL-CHD[LTRG] '' filmi var,harici diske attım,tv'nin usb girişine bağladım ama dosya içinde film görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkheros

Aynı üründen egs teknosa,dan bende aldım (42lv375s) showtv çıkmıyordu fenelektronikten gelip yazılım yüklediler sorun giderildi..

cihazın kendi yazılımı dışında birşey mi yüklediler yoksa yazılımını mı güncellediler?
  • Sabah teknosa indirimi için bende balçovadaki mağazaya gittim. neyse sıra falan girdim içeri. dolaştım satış elemanları ile konuşma falan tv yi almaya karar verdim. ama kurulum için fem elek. ilgisiz kurulum yaptığını ve başka bir servis numarası istedim o sırada fem elektroniğin yetkilisi ordaymış. direk sizden şikayet var o yüzden size kurdurmak istemiyorum dedim ve ne şikayeti olduğunu falan konuştuk sonrasında telefondan foruma girip burayı okkuttum. hemen gerekli müdaheleyi yapıcam dedi. tv hakkındaki şikayetleri konuştuk işte show tv falan çekmediğini youtube izlenemediğini. dün yeni güncellemesi geldi dedi ve kurduk problemlerin düzeldiği bilgisini verdi. saolsun baya ilgiliydi ve size kurdurmak istiyorum dedim telefonumu aldılar.
    mağazada bi iki şey daha bakarken telefonum çaldı açtım abi kurulum için geliyoruz dediler :) durun dedim mağazadayım çıkıyorum dedim. neyse çok uzattım geldim eve kapının önünde bekliyolardı hemen aldılar televizyonu çıkardık yukarı açtık çalıştırdılar usb bellek takıp hemen eski sürüm 3 den 9 a güncelleme yapıp kanal ayarlarını yaptılar ve şu anda tv üstü antenle show tv gayet düzgün çalışıyor. daha kurcalayamdım ama .
    sizlerde biran önce güncellemeyi yaptırın rahat edin. bakalım kurcalayınca neler keşfedicez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sncsnc -- 31 Temmuz 2011; 0:33:44 >

• Öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullanın diyorum. 42lv375s modelini mi aldınız,teknosa da stokta yok görünüyordu,onun için sordum. Fen elektronik olayı çok iyi olmuş,inşallah gerekli dersleri çıkarıp kendilerine çeki düzen verirler,böyle mahalle aralarında işe yeni girmiş uydu anten montajcıları gibi davranmayı bırakıp lg markasına yakışır servis hizmeti sunarlar,gerçi lg çağrı merkezi de yeterli değil ya neyse...

TV'de youtube izleniyor,kendi menüsünde bulunan bir bağlantı vasıtasıyla,ama kendi internet tarayıcısını açıp youtube'da ki video'ları izleyebilmek için adobe flash player 10 veya daha üstü bir sürüm güncellemesi istiyor.

Size yeni güncellemenin geldiğini söylemişler,kurulum,yardım menüsünden güncelleme kontrolü yaptığımda mevcut sürüm 4.00.18 olarak görünüyor başka güncelleme yok ama sorunlar devam ediyor,güncelleme dosyası ayrı olarak servislere geldi ise orasını bilemem.Servis çağırmadan bir yerde yayınlasalar da biz de kursak.Ayrıca tv üstü antenle değilde uydu ile deneyip sonucu yazarmısınız çünkü kablo tv den zaten show çıkıyor problem uydu kanalında,gerçi sorunu biraz dolambaçlı da olsa arkadaşlarımız çözmüş ama bu show tv olayı küçük de olasa.......

Deneme amaçlı blue ray olarak indirdiğim filmi görmedi,dlna üzerinden paylaştığım film ve dizilerin alt yazıları çıkmıyor,tarayıcıdan youtube videoları seyredilmiyor,siyah zeminlerde ya da çok koyu,hiç bir detay görünmüyor,canlı renkler aşırı canlı,belki lcd lerin ortak problemidir bilemiyorum ve kesinlikle böyle full hd tv için yüksek çözünü
    rlüklü kanallar lazım yoksa zevki çıkmıyor.İlerisi için tv nin mcı 100 hz olması sorun çıkarırmı bilmiyorum?

harici bellekle video izlerken durdurup normal yayına geçtikten sonra tekrar video ya döndüğünüzde'' kaldığı yerden devam etsin mi'' demesi ilgimi çekti güzel bir özellik olmuş.Ev kullanımı için parlamayan ekranı çok iyi,başka artı bir özelliğini düşünüyorum aklıma gelmiyor.

• hocam yazılımını hangi yolla güncelliyorsunuz? ethernet kablo mu takıyorsunuz? usb adaptör takarsam wireless ile güncelleyebilir miyim? veya bilgisayardan indirip usb bellek ile yükleyebilir miyim? diğer bir sorum, yazılım güncelleyince kanal sıralamaları gidiyor mu? kanalları yeniden mi taratmak gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oslun -- 31 Temmuz 2011; 11:18:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: li10

hocam yazılımını hangi yolla güncelliyorsunuz? ethernet kablo mu takıyorsunuz? usb adaptör takarsam wireless ile güncelleyebilir miyim? veya bilgisayardan indirip usb bellek ile yükleyebilir miyim? diğer bir sorum, yazılım güncelleyince kanal sıralamaları gidiyor mu? kanalları yeniden mi taratmak gerekiyor?

Ethernet kablosu ile baglandim, internet üzerinden kendi bulup güncelleme yapıyor,sonrasında ayarlarınız değişmiyor.kurulum menüsünden yardım sekmesine inip ( ? ) güncelleme kontrolü yapıyorsunuz,uydu üzerinden güncelleme varmı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.