Şimdi Ara

LG 42LV375S (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
1
Favori
40.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mrb arkadaslar ben bu tv yi teknosanın haftasonu kampanyasından 1599 a aldım fiyat olarak uygun geldi ama paylasılan bilgiler gözümü korkutmadı deil hani..en çokta show tv olayına taktım bunu digitürk kullanıcılarıda yasarmı bilgisi olan varsa paylasabilirmi bu kadar olumsuz yorumu okuduktan sonra kurdurmadan değiştirmeyi bile düsünüyorum açıkcası lg nasıl böle karmasık bi tv piyasaya sürmüş anlamadım paylasılarınız için şimdiden teşekkürler
  • show tv olayı dahili uydu alıcısı ayarlarıyla ilgili ve dendiğine göre servisi, güncelleme ile bu sorununda çaresini bulmuş.Digitürk kullanacaksanız bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız.Bunların dışında insan bu kadar para verince daha kullanışlı ve donanımlı bir ürün bekliyor,artısı ve eksisi ile yukarıda paylaşılan bilgiler gerçektir,daha iyi bir alternatifiniz varsa değiştirmeniz yerinde olur.
  • Uyduyu bir iki güne bağlatırım sanırım.ordanda ayarlarına bakarım. plex programını kurduktan sonra pc den film oynattım fakat bazı videolarda tanımama sorunu yaşadık alt yazılı izlemedim ama hiç. tv güncellemesini kurulum sırasında servis yaptı ve 9 a yükselltti. web browserda her siteyi açamıyor. youtube web browserdan açıp güncelleme yapılırmı diye baktım. adobenin sitesini açıyoru güncelleme buluyor ama 3-4 çeşit dosya sistemi var hangisi olucağını bilemedim daha doğrusu cesaret edemedim. smart tv den youtuba girdiğim zmanda arama için üst ok tuşuna baıyorum klavye açılıyor ekranda ama harf seçerken donma oluyor sanki 3-4 kere aynı karaktere basıyorum harfi seçiyor bazen seçmiyor. bununla ilgili meşhur yücel beyi meşgul etmeyi düşünüyorum. görüntü için şu anda memnunum başka tv lerle karşılaştırmak gerekir sanırım.

Fcinar bahsetmiş. wifi dongle için airteis ın hangi modelini kullanıyosunuz. bende tp linkin vardı taktım tanımadı tv.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sncsnc -- 1 Ağustos 2011; 9:16:52 >

• Airties 2410...
  • türksat için çanak taktırdım akşam üstü. otomtik arama yaptırdım ama show tv yi bulamadı. manuel olarak tarif ettiğiniz gibi girdim. sesde bir sorun yok ama.

biraz önce Yücel beyle görüştüm.güncelleme yapıldı ise showtv yi bulması lazım dedi. yada manuel olarak kaydedin dedi.

web browserdan youtube için adobe güncellemesi yapılamayacağını söyledi.

smarttv uygulamasında facebook deneyen oldumu bilmiyorum ama şöyle bir problem vardı, kullanıcı adı kısmına geldiğiniz zaman uzun karakter diye uyarı çıkıyor ve kullanıcı adınızı giremiyordunuz. bununla ilgilide öncehttp://tvfacebook.lge.com/ sitesine girip oradan yeni kullanıcı adı gibi yeni bir isim ve şifre alıp o şekilde tvden facebook erişimi olacağını söyledi.

tv de ülke seçeneği olarak almanyayı seçerseniz daha fazla smarttv uygulamalarının olduğunu söyledi.

şimdilik bu kadar. durmak yok kurcalamaya devam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sncsnc -- 3 Ağustos 2011; 12:08:37 >

• facebook da isim 10, şifre ise 4 karekterden fazlasını kabul etmiyor.

DLNA üzerinden paylaşılan videolarda Qmenü kullanılarak ''video ayarla'' seçeneğine geldiğimizde birçok fonksiyonu kapalı geliyor.İki sesli filmlerde ikinci sesi seçemiyorsunuz,alt yazı desteğği yok,çünkü açılan pencerede ki seçenekler pasif görünüyor ama aynı video harici olarak oynatıldığında ( USB bellek,HDD ) tüm ayarlar açık olarak görünüyor.
    LINUX tabanlı sistemlerde güncellemenin yapılabiliyor olması lazım,demekk ki LG bu konuda duyarlı değil,methederek koyulan özellikler kapasite olarak çok sınırlı.
  • facebook anca yukarıda anlattığı gibi oluyor. denedim gayet güzel çalışıyor. facedeki videoları falanda izleyebiliyorsun.

smarttv ülke ayarını almanya yaptım.uygulama kendini güncelleyip müzik video resim birsürü değişik smarttv uygulamaları kuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fcinar

Televizyonu Android İşletim sistemine sahip bir cep telefon ile kumanda edebiliyorsunuz (ağ üzerinden bağlanıyor).
    Özellikle Smart TV kullanırken bayağı kolaylık sağlıyor. Telefonun dokunmatik ekranını, televizyon'un imlecini kontrol etmek için kullanabiliyorsunuz. Klavyeli bir cep telefonunuz varsa Web Browseri kullanmak, bilgisayardan Browser kullanmak kadar kolay oluyor (Televizyon ekranı üzerindeki klavyeyi kullanmak yerine telefonun klavyesini kullanarak giriş yapabiliniyor).
    Aities USB kablosuz ağ adaptörünü destekliyor (orjinal dongle için alternatif).
    DVB-S/DVB-S2 alıcılarını ayarlamak, özellikle merkezi sistemlerde kolay değil (ya da sistem yapısına bağlı olarak mümkün değil - şu an için).
    DLNA, Smasung'da daha başarılı gibiydi (Plexx'in de artı özellikleri yok değil, kendi Plug-In leri ile Smart TV de olmayan bir sürü servis'e ulaşabiliyorsunuz, video, müzik, resim gibi).
    LG/Almanya, İsviçre gibi sitelerde ilgili ürüne ait dokümantasyon ve güncellemelere ulaşılabilinir.

Kullandığınız android telefon hangi model. ben kurdum ama ip no verdim. öyle duruyor bi işlevsellik yapmıyor.

• Android Market den "LG TV Remote" isimli yazılımı telefonunuza yüklüyorsunuz.
    Yazılım, çalıştırdıktan sonra Televizyonuzu arayacak (televizyon ile telefon aynı ağ'a bağlı olmalıdır).
    Televizyon bulunduğunda, televizyon ekranında bir şifre belirecek.
    Bu şifreyi telefonunuza girdiğinizde, telefon ile televizyon eşlenecek, telefonu uzaktan kumanda olarak kullanabileceksiniz.
    Desteklenen televizyonlar LW ve LV serisi televizyonlardır.
  • saol valla süper bir uygulama.web için yada diğer uygulamalar için magic motion kumanda almaya gerek kalmadı.android kullanıyorsanız mutlaka yükleyin.

https://market.android.com/details?id=com.clipcomm.WiFiRemocon&feature=search_result market linki.
  • Bugün telefonla arayıp güncelleme olduğunu show tv olayının çözümlendiği,evdeysek gelip ayarlayacaklarını söylediler,ben de gelin dedim,neyse ben yokken gelmişler,güncelleme adına birşeyler yapmışlar ama show tv yine çıkmıyor,alem fm olarak çıkıyor ses yok.Yani asıl halletmeleri gereken oayı yapamadıkları gibi daha önceden isteğime göre düzenlediğim kanal sıralamalarının da içine edip gitmişler.Pazartesi olsun genel merkeze şikayet edeceğim,eksik olsun,bir daha servis falan göndermeyin diyeceğim.

Bir de ''uydu alıcı özelliği bulunan S'li modellerde kanal listesi kopyalama'' diye sayfaları karışık olarak zımbalanmış ( 6,5,6,7,5,3,4 gidiyor ) döküman bırakmışlar ki,işlerini ne kadar itina ile yaptıkları belli oluyor.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de yaklaşık 3 haftadır bu tv'yi kullanıyorum. Yazılımıyla ilgili benim de sorunlarım var fakat yavaş yavaş alışmaya başladım.
    DLNA üzerinden paylaştığınız videolar için altyazı desteği mevcut. En azından "Plex Media Server" üzerinde böyle bir ayar var. Öncelikle altyazı dosyasının isminin video dosyasıyla aynı olması gerekiyor. Sonra da yapacağımız ayar şu şekilde; Plex Media Server'a girip sağ üst köşedeki Preferences'a tıklayın. Languages sekmesi altındaki Subtitle Mode'u "Always Enabled" olarak seçin. Artık TV'den Media Server üzerinden oynattığınız videolarda altyazının görünmesi gerekiyor. Q. Menü'den Altyazı Kodlamasını Türkçe olarak değiştirince karakter sorunu da kalmıyor.
  • tv ile birlikte cd'si verilen ''Nero Media Home'' yazılımını kullandınız mı hiç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talatcaner

tv ile birlikte cd'si verilen ''Nero Media Home'' yazılımını kullandınız mı hiç?

Plex Media Server işimi gördüğünden henüz Nero'nun programını kullanmadım.
  • Arkadaşlar,bu tv için en iyi görüntü ayarlarınız nedir,yani özel bir ayar yaptınız mı?
  • bende temmuzdaki teknosa indiriminden aldım bu tv yi. hani çeyizlik denir ya o hesap. izmir forum bornovada gezinirken, gömlek vs bakıyorduk nişanlımla, anam bi baktım led tv 1599 lira. hemen aldım bi tane ama kutusunu açamıyorum, mecburen bir sene bekleyecez. çünkü düğün olmadı daha neyse, nette ara tara bi başlık bulamayınca, kendim bir başlık açmıştım ki sonradan burasını bir forumdaş önerdi ama bu tv den gözüs korkmadı değil. birde cidden led tv mi hala kuşkularım yok değil yani. her önüme gelene soruyorum, hatta hatunla tartışma konusu bile oldu.
    neyse alan ve kullananların hepsine hayırlı uğurlu olsun diyorum. iyi günlerde kullanalım forumdaşlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakahin -- 7 Ağustos 2011; 22:17:31 >

• Öncelikle hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın,yanlış hatırlamıyorsam bu seriden 85 adet stok vardı teknosa da.Hepsinin satılmış olduğunu tahmin ediyorum.

Piyasada satılan led tv ler led lcd olarak anılır,lcd ekranın led'ler yardımıyla aydınlatıldığı teknolojiyi kullanırlar.Bu teknolojide her rengin doğal tonuna daha yakın olması amaçlanmıştır.LG'nin kullandığı panel de led lcd teknolojisini barındırır.

Benim aklım daha önce okumuş olduğum ''görüntü kazınması'' olayına takıldı,kullanım klavuzunda 2 saat ve üstü, 4:3 formatında ya da kenarlarda siyah şeritler olduğu halde kesintisiz film seyredilirse,o siyahlıklar kalıcı olabiliyormuş.Dizüstü ekranları,ya da monitörler de led kullanıypr ama onlar için kimse bu tehlikeden bahsetmiyor,ilginç..
  • selamlar tekrardan, bende bu konuya baya takılmış durumdayım. yani, hadi böyle bir film izlememiz gerekti. ne yapmamız gerekiyor; eski vosvoslar gibi 2 saatte bir tv yi dinlendirip tekrar devam mı etmemiz gerekiyor?
    yoksa lcd ekranın led'lerle aydınlatılması nedeniyle mi böyle bir "görüntü kazınması" olayı oluyor, anlamış değilim. birde bu olayın garanti kapsamı dışında kalması da ayrı bir ayıptır LG için. ben tv yi aldım, teknoloji konusunda bilgim yok ve 4:3 formatında 3 4 saat bişeyler izlemeye kalkınca tv bir anlamda kısmi görüntü kaybına uğruyor; bu durum benden kaynaklı değil ki, LG'nin teknoloji uygulamasında bir sorun var bu durum için.
    hasılı şikayetvar.com'a bir baktım ama tv hakkında bu konuda bir başlık yoktu.
    peki LG'deki Yücel Bey konu hakkında ne diyor, arayıp soran var mı? ben tv'yi kullanamadığım için şu an itibariyle tam bir yorum da yapamıyorum.

şimdi lg'nin çağrı merkezini aradım, nurcan hanımla konuştum ancak kendilerine böyle bir "görüntü kazınması" şeklinde bir arıza hiç ulaşmadığını belirtti. ayrıca yücel bey izindeymiş, 15'inde gelecekmiş. bilgilerinize

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakahin -- 8 Ağustos 2011; 12:51:19 >

• Bu görüntü kazınması denen olayın bu kadar kısa sürelerde oluşacağını hiç sanmıyorum. Zira kuruluma gelen servis elemanı da bundan bahsetmişti ama "günlerce 4:3 formatında izlerseniz kenar kısımlarda gölgelenme oluşabilir" demişti. 2-3 saatte oluşacak bir şey olsa bi "Yüzüklerin Efendisi" seyretsek gitti TV.
    Ayrıca TV'nin Hz olayını da biraz araştırdım. Ulaştığım sonuç şu: TV 50 Hz fakat içerisinde barındırdığı yazılım sayesinde daha akıcı görüntü verebilmekte. Bu sayede yapılan testlerde görüntü kalitesi 100Hz TV'lere eşdeğer çıkmış. Biraz kandırmaca gibi olmuş ama hareketli görüntülerde ben henüz bir bulanıklaşmaya rastlamadım. Bence yazılım başarılı.
  • Teknosa kampanyasından d-smart ın bir aylık deneme paketini aldım. dün trt hd de maç vardı ve görüntü kalitesi bence cok iyiydi.yakın zamanda tv yi teknosadan alanlar kampanyadan yararlanın derim.

bu arada plexi yada nero medi hom bağlantılarında bende filmlerde donma yapıyor. sizlerdede oluyormu acaba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.